Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

XXIV. PRVENSTVO RH U PAROVIMA ZA MLAĐE JUNIORE, 20. 10. 2014.
Mlađi juniori KK Policajca, braća Ante i Ivan Hećimović jučer tj. u nedjelju 19. listopada 2014. godine nastupili su na XXIV. državnom prvenstvu za parove u kategoriji U-18 koje je održano na kuglani KK Medveščaka u Zagrebu. Time je nastavljena već dugogodišnja tradicija KK Policajca u nastupima na prvenstvima mlađih kategorija kuglača. Međutim, to za Sportsku zajednicu Grada Ogulina, odnosno za njezine čelnike nema nikave važnosti jer se takvo nešto KK Policajcu ne priznaje kod raspodjele sredstava iz gradskog proračuna, za razliku od nekih drugih.
No, kad za to nisu imali vremena ili volje ili nečeg drugoga oni koji za to od Sportske zajednice primaju ne mali novac, par KK Policajca ipak je na ovom prvenstvu nastupio i tako jedini branio boje, ne samo ogulinskog, već i županijskog kuglanja malđih kategorija. Rezultat na ovakvim natjecanjima nije i ne smije biti u prvom planu, mada bi bilo dobro da je bolji. Sve u svemu, osvojeno 11. mjesto od ukupno 16 parova koji su nastupili na ovom prvenstvu, realan je domet braće Hećimović. Ivan je ukupno srušio 491 čunj, dok je mlađi brat Ante srušio 476 čunjeva. Da je moglo bolje - svakako je moglo. Posebno što se tiče promašaja koji je ukupno bilo 23 (9 Ivan i 14 Ante).
Inače, prvo mjesto i naslov državnih prvaka za 2015. godinu osvojio je par KK Ponikve Marin Rosandić i Filip Boc, drugo mjesto pripalo je braći Kristijanu i Tomislavu Kerhinu iz istog kluba, dok je treće mjesto osvojio par KK Osijeka Matija Tutnjević i Hrvoje Harkanovac.

POREDAK

POBJEDA NI IZ ČEGA, 18. 10. 2014.
Naslov govori sve. Pobjedu protiv gradskog rivala KK Željezničar-branitelja ni iz čega i nova dva prvenstvena boda osvojili su kuglači KK Policajca u utakmici 3. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika, koja je dan odigrana na ogulinskoj kuglani "Klek". Nakon obostrano loše igre, ispod renomea obadva kluba, na kraju je KK Policajac odnio pobjedu 5:3 (12:12) zbog 8 čunjeva više u ukupnom skoru - 3052:3044.
Teško je reći što je uzrok ovako loše igre kod gotovo svih igrača iz obadvije ekipe (čast izuzecima Mladenu Hećimoviću - 547 u KK Policajcu i Željku Hermanu 564 u KK Željezničaru-branitelju), jesu li to nove kugle, (pre)toplo vrijeme ili nešto drugo? Uglavnom, u obostrano lošoj igri pobjedu je odnijela nešto manje lošija ekipa.
Utakmica je, što se tiče rezultata, dobro započela za domaćine odnosno KK Policajac. Pojedinačnim pobjedama kapetana Branka Bajta i ponajboljeg igrača iz prva dva kola Bože Pavlakovića proitv Vlade Idžana i Milana Ostovića s druge strane, KK Policajac je poveo 2:0. Međutim, u drugom bloku igrača Ivan Hećimović uz previše promašaja gubi od Nikole Birača, koji nije srušio niti petsto čunjeva, a danas najlošiji u ekipi KK Policajca (prošlo kolo najbolji) Nenad Plivelić gubi od Ivana Matjanca i Ivice Puškarića, koji također zajedno nisu srušili niti petsto čunjeva. Time gostujući KK Željezničar-branitelj poravnava na 2:2.
U trećem bloku igrača dva zanimljiva dvoboja. Danas najbolji pojedinac u redovima KK Policajca Mladen Hećimović (u prva dva kola nije igrao) s dobrim učinkom ipak gubi od odličnog Željka Hermana ali ne velikom razlikom, dok je Anton Marković tek u samom finišu dvoboja za čunj pobijedio Dragana Vučića.
Slijedeće 4. prvenstveno kolo donosi novi dvoboj ogulinskih klubova jer KK Policajac, opet kao domaćin, dočekuje KK Poštara. Utakmica se igra u subotu 25.10.2014.g. u dopodnevnom terminu u 10,00 sati.

ZAPISNIK

GACKA PREDUBOKA, 11. 10. 2014.

U 2. kolu 3. HKLZ Og-Lika kuglači KK Policajca gostovali su u Gospiću gdje su na kuglani Hotela "Ante" igrali prvenstvenu utakmicu protiv KK Gacke iz Otočca. Otočani su bili bolji i pobijedili rezultatom 5:3 (14,5:9,5) i 147 čunjeva prednosti - 31444:2997.
Da je gospićka kuglana teška za ogulinske klubove poznata je činjenica, međutim, kada se ne sruši niti tri tisuće čunjeva onda je teško očekivati bilo što osim poraza. Tako je bilo i kuglačima KK Policajca. Srušili su skromnih 2997 čunjeva i poraz od 3:5 sasvim je pristojan rezultat. Osim toga, kuglači KK Policajca, samo uz malo sportske sreće, mogli su iščupati i nerješeni rezultat da je kapetan Branko Bajt osvojio pojedinačni bod, a imao je i te kakvu šansu.
Za KK Policajac u prvom bloku igrača zaigrali su Božo Pavlaković protiv Nikole Kraljića i Mirko Birač protiv Željka Odorčića. I dok je Božo Pavlakocić uz male poteškoće ipak svladao svojeg protivnika, Mirko Birač je u potpunosti zakazao i izgubio je čak s 113 čunjeva razlike.
U drugom bloku igrača Nenad Plivelić je odličnom igorm i rezultatom pobijedio Tomislava Atalića, a s druge strane Branko Bajt je nesretno izgubio od Bože Rogića, iako je mogao dobiti zadnji set.
Pri negativnom rezultatu 1:3 i minus točno 100 čunjeva preostala dva kuglača KK Policajca teško da su mogla preokrenuti rezultat i spasiti ekipu od poraza. Mladi Ivan Hećimović glatko je izgubio od svojeg protivnika Ivice Atalića, koji mu nije dozvolio da osvoji niti jedan set, a iskusni Anton Marković bio je bolji od Dinka Sekulu i Ivana Markovića za konačni rezultat 5:3 za KK Gacku.
Nakon svega ostaje dojam da su kuglači KK Policajca ipak mogli osvojiti bod na ovom gostovanju, što bi bio veliki rezultat obzirom na poteškoće koje uvijek imaju gostujući kuglači na gospićkoj kuglani.
Prilika za popravak kuglačima KK Policajca dolazi već u subotu kada, kao domaćini, igraju ogulinski derbi protiv KK Željezničara branitelja. Utakmica je na rasporedu u subotu 18.10. u 13,30 sati.

ZAPISNIKMAKSIMALNA POBJEDA KK POLICAJCA, 04. 10. 2014.
Ako se po jutru dan poznaje - kako govori poznata narodna poslovica - onda bi ova kuglačka sezona u 3. HKLZ Ogulin-Lika za KK Policajac mogla biti bolja nego neke prošle. Naime, u 1. kolu na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek" kuglači KK Policajca maksimalnom pobjedom 8:0 (15:9) te 3237:3122 u ukupnom broju srušenih čunjeva pobijedili su solidnu ekipu KK Gospića (do ove sezone KK Policajac Gospić).
Sva šestorica kuglača domaće ekipe, počevši od kapetana Branka Bajta, najboljeg pojedinca utakmice Bože Pavlakovića, najmlađega Ivana Hećimovića te iskusnih Nenada Plivelića, Mirka Birača i Antona Markovića, ostvarili su pojedinačne pobjede protiv svojih protivnika, što se na prvenstvenim utakmicama nije dogodilo dugo, dugo. Među domaćim igračima, uz najboljeg pojedinca utakmice Božu pavlakovića, koji je srušio 564 čunja (samo 1 više od svojeg protivnika Nikole Došena), posebno treba istaknuti mladoga Ivana Hećimovića koji je, osim što je ostvario odličan rezultat (537 srušenih čunjeva uz najbolje čišćenje od 188 čunjeva), pokazao da može odigrati dobro i kada sve izgleda već izgubljeno. Vratio se Ivan iz ponora poraza i za 8 čunjeva pretekao vrlo dobrog Petra Frkovića.
Kapetan Branko Bajt s maksimalnih 4:0 u setovima pobijedio je Željka Medunića, Nenad Plivelić u drugom i trećem setu rješio je pitanje pobjednika u srazu s Darkom Borčićem, dok je to Mirko Birač napravio u prvom i trećem protiv Stipe Perlića. Za razliku od njih Anton Marković pobjedu protiv Ivana lulića ostvario je odličnim drugim i boljim četvrtim setom.
Prvenstveno natjecanje u novoj sezoni nije moglo bolje početi za KK Policajac, a kako će se nastaviti znat će se u slijedeću subotu 11.10. na gospićkoj kuglani Hotela "Ante" gdje ih dočekuje KK Gacka iz Otočca.

ZAPISNIK

60. GODINA KK POLICAJAC OGULIN, 27. 09. 2014.
Članovi KK Policajac Ogulin obilježili su 60. godišnjicu osnutka svojega kluba svečanim skupom i večerom u Restoranu "Gradina" u Josipdolu. Skromno i bez velike ceremonije čalnove kluba koji su došli na ovu proslavu predsjednik Željko Stipetić kratkim obraćanjem podsjetio je na dugu i bogatu povijest kluba. KK Policajac Ogulin, koji ovaj naziv nosi od osamostaljenja Republike Hrvatske, osnovan je 1954. godine inicijativom tadašnjih službenika unutarnjih poslova u Ogulinu pod nazivom KK Borac. Nakon nekoliko godina klub je mijenjao ime u KK Milicioner, a sadašnje ime - KK Policajac nosi od 1991. godine. Bez obzira na ime i vremena kroz koja je prolazio klub neprekidno djeluje tj. organizirano nastupa u raznim kuglačkim ligama već punih 60 goidina. U tih 60 godina KK Policajac imao je u svojim natjecanjima i uspona i padova, a najveći uspjeh kluba postigle su njegove kuglačice koje su 2009. goidne izborile i u sezoni 2009.-2010. nastupaje u najvišem rangu natjecanja, uz puno osvojenih odličja na pojedinačnim, parovnim i ekipnim prvenstvima RH. Inače, KK Policajac, uz KK Željezničar branitelj, koji je najstariji, i KK Klek, jedan je od kuglačkih klubova s najdužom tradicijom, ne samo u Ogulinu.
Članovi i igrači KK Policajca, obilježavajući svoju veliku obljetnicu, proveli su jednu ugodnu večer uz slasni objed i prijateljsko druženje.


REDOVNI PRIJELAZNI ROK 2014., 13. 07. 2014.
Kao i svake godine, u vremenu od 20. do 30 lipnja, i ove 2014. godine bio je redovni prijelazni rok za kuglačice i kuglače. Što se tiče KK Policajca, ali i drugih ogulinskih kuglačkih klubova, isti je protekao dosta mirno, odnosno bez nekih većih prijelaza. Iz KK Policajca otišla je i poslijednja kuglačica Valentina Prpić, koja je, nakon prošlosezonskog pauziranja, prešla u ŽKK Ogulin. Nadamo se da će Valentina Prpić što prije postići formu s kojom je uspješno kuglala u dresu KK Policajca i da će predstavljati pravo pojačanje za novi klub koji će se još jednom okušati prvoligaškom društvu. Pogotovo stoga što je redove ŽKK Ogulina napustila odlična mlada kuglačica Maja Ivošević koja je prešla u KK Zagreb.
Osim ova dva događaja u ovogodišnjem prijelaznom roku redove KK Kleka napustio je Zlatko Piškur koji je prešao u KK Poštar dok je Matija Cindrić, osim za KK Klek, dvojno registriran za zagrebački KK Medvedgrad.
Početak natjecanja u ligama kuglačke Regije Zapad, kao i sam sustav natjecanja, bit će poznat uskoro, nakon Plenuma klubova KRZ koji će se održati krajem srpnja.

PRIJELAZNI ROK KSKŽ 2014.

REDOVNA I IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA, 12. 05. 2014.
U nedjelju 11. svibnja 2014.g. na izletištu Vitunj kod istoimenog ribogojilišta, u prekrasnom prirodnom ambijentu održana je redovna i izborna godišnja Skupština KK Policajca. Skupštini je nazočila većina redovnih članova kluba te gotovo svi registrirani igrači, kao i gosti. Od gostiju koji su se odazvali pozivu svakako treba istaknuti gradonačelnika Grada Ogulina gosp. Juru Turkovića te predsjednika Skupštine Karlovačke županije gosp. Željka Bokulića, koji su se pri kraju redovnog dijela Skupštine prigodnim govorima i obratili nazočnima.
Međutim, prije toga članovi KK Policajca prihvatili su izvješće o radu u proteklih godinu dana, koje je podnio predsjednik kluba Željko Stipetić te i financijsko i izvješće Nadzornog odbora koje su prezentirali tajnik Marijan Turković odnosno član Nadzornog odbora Darko Brbot.
Nakon jednoglasnog prihvaćanja navedenih izvješća jednoglasno je i data razrješnica dosadašnjem rukovodstvu. Izbor novog rukovodstva nije donio puno promjena u odnosu na dosadašnje stanje jer je za predsjednika kluba ponovo izabran Željko Stipetić, a za tajnika dosadašnji tajnik Marijan Turković. Isto tako za članove Upravnog odbora ponovo su izabrani Branko Bajt, Ivica Gašparović i Anton Marković. Jedino novo ime u tijelima upravljanja je Ivan Salopek koji je izabran na mjesto novog predsjednika Nadzornog odbora u čijem članstvu su i dalje ostali Darko Brbot i Tihomir Cindrić. Sastav Disciplinske komisije ostao je i u narednom četverogodišnjem razdoblju isti, a to su Mladen Hećimović - predsjednik te članovi Mirko Birač i Nenad Plivelić.
Nakon službenog dijela Skupštine članovi kluba te gosti nastavili su gotovo cjelodnevno druženje uz slasni lovački kotlić te roštilj.

SRETAN USKRS!, 18. 04. 2014.

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr