Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KK POLICAJAC - KK KLEK II 0 : 8, 13. 04. 2014.
U zadnjem 22. prvenstvenom kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca, kao domaćini, izgubili su od druge ekipe KK Kleka maksimalno 0:8 (7:17) te 3046:3177 u ukupno srušenim čunjevima. Teško je sjetiti se kada su "policajci" zadnji put i od koga ovako, bez osvojenomg boda, izgubili. Također, teško se sjetiti i kada su na domaćoj kuglani srušili ovako malo čunjeva. Očito je došlo do određenog zasićenja i zadnja prvenstvena utakmica ove sezone odigrana je bez motiva i želje za pobjedom.
Jedini koji je u redovima KK Policajca zadovoljio, iako nije osvojio bod već je izgubio od najboljeg igrača utakmice Andrije Božičevića,  bio je Božo Pavlaković, koji je sa srušenih 546 čunjava bio najbolji igrač u svojoj ekipi. Paralelno s njime u prvom bloku igrača, sa skromnim učinkom od 493 srušena čunja, svoj dvoboj s Josipom Stipetićem izgubio je i Mladen Hećimović.
U drugom bloku igrača Branko Bajt i Mirko Birač bili su još lošiji. Bajt je katastrofalnom završnicom za dva čunja uspio izgubiti već dobiveno protiv Marka Božičevića, a Birač je protiv Marina Butkovića uspio osvojiti tek prvi set.
U završnici utakmice, kada je sve već bilo rješeno, Ivan Hećimović i Ivan Salopek izgubili su od Mile Štrka te Duška Gvozdića, za najuvjerljiviji poraz ove sezone.
Bez obzira na ozljede koje su pratile ekipu KK Policajca u završnici ovog prvenstva (Marković i Pavlaković) ovakva igra i poraz nisu bili očekivani. Koliko je svemu tome kumovao sustav natjecanja u kojem se već sredinom prvenstva zna tko će biti prvak i da nema ispadanja iz lige može se spekulirati. Međutim, da je ovakav sustav natjecanja u HKRZ donio nazadak kuglanja (i to ne samo kod KK Policajca) to je očito. Nakon dvije sezone neuspješnog eksperimentiranja opet je vrijeme za promjene sustava natjecanja.
Inače, s 10 pobjeda, 3 nerješena rezultata i 9 poraza KK Policajac prvenstvenu utrku završio je na 6. mjestu, jednako kao i u sezoni 2012./13., dok je prvak 3.HKLZ Ogulin-Lika je druga ekipa KK Velebita iz Otočca.

ZAPISNIK

KK KARLOBAG - KK POLICAJAC 6 : 2, 06. 04. 2014.
U šestom i zadnjem gostovanju u Gospiću tekućeg prvenstva 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca ponovo su izgubili. Ovaj puta od KK Karlobaga koji je slavio pobjedu 6:2 (17:7) te 3153:2970 u ukupno srušenim čunjevima.
U redovima KK Policajca nije bilo ozlijeđenih Antona Markovića i Nenada Plivelića (zbog ozljeda takođeer već duže vrijeme nema niti braće Danka i Ivice Gašparovića) pa su priliku da zaigraju dobili svi preostali igrači sa spiska.
U prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su i ostvarili pojedinačne pobjede Mladen Hećimović i Božo Pavlaković. Mladen Hećimović pobjedio je Tomislava Grčevića, a Božo pavlaković Željka Brdara pa je tako KK Policajac iznenađujuće poveo 2:0.
Međutim, u nastavku utakmice kuglači KK Karlobaga ostvarili su sve četiri pojedinačne pobjede i stekli veliku prednost u ukupno srušenim čunjevima čime su osigurali sigurnu pobjedu.
Najprije su u drugom bloku igrača "policajci" Ivan Salopek i Branko Bajt uvjerljivo izgubili od Borisa Nikšića i Željka Tomljenovića, a onda su u trećem bloku igrača isto doživjeli i Ivan hećimović te Mirko Birač, kjega je nakon dva seta zamijenio najmlađi igrač Ante Hećimović. Bolji od njih bili su Ivica Mraović i Robert Tomljanović.
Najbolji pojedinac u redovima KK Policajca bio je Božo Pavlaković sa srušenih 521 čunjem.
Ovaj poraz nije utjecao na poziciju KK Policajca na prvenstvenoj ljestvici jer je zadržano 5. mjesto, a hoće li tako ostati i na kraju znat će se u nedjelju 13.04.2014.g. kada se igra zadnje kolo. KK Policajac domaćin je ogulinskoj ekipi KK Klek II.

ZAPISNIK

KK POLICAJAC - KK POŠTAR 5 : 3, 29. 03. 2014.
Iako bez dvojice ponajboljih igrača ove sezone - Antona Markovića i Nenada Plivelića - zbog ozljeda, kuglači KK Policajca u 20. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika protiv gradskog rivala KK Poštara, pružili su jednu od najboljih, ako ne i najbolju, partiju ove sezone. Nakon vrlo izjednačene i uzbudljive utakmice sve do kraja, pobijedili su rezultatom 5:3 (11,5:12,5) 3277:3244.
Nakon što su u prvom bloku igrača Božo Pavlaković i Mladen Hećimović protiv Zlatka Neralića i Steve Šlata odigrali tako da je Pavlaković pobijedio, a Hećimović izgubio, u drugom bloku igrača kapetanski je odigrao Branko Bajt. Ne samo da je ostvario drugu pojedinačnu pobjedu protiv Milana Domitrovića, već je s 597 srušenih čunjeva stvorio značajniju prednost u čunjevima i s tim rezultatom na kraju bio i najbolji igrač utakmice. S druge strane Mirko Birač je za 15 čunjeva izgubio od Nikole Neralića.
U završnom bloku igrača za KK Policajac su igrali dvojica naizgled najslabijih igrača - mladi Ivan Hećimović i veteran Ivan Salopek. Protivnici su im bili dvojica ponajboljih igrača KK Poštara Krunoslav lovrić i kapetan Zvonko Salopek. Iako je KK Policajac prije njihovog nastupa imao 56 čunjeva prednosti malo tko je u KK Policajcu očekivao da se u zadnjim dvobojima to može sačuvati. A onda su dva Ivana u redovima KK Policajca pokazali da se na njih itekako može računati. Mladi Ivan Hećimović je pružio svoju najbolju partiju do sada i s 547 srušenih čunjeva pobijedio daleko iskusnijeg Lovrića. Ivan Salopek je izgubio od svojeg prezimenjaka Zvonka ali je odličnom igrom sačuvao razliku u ukupno srušenim čunjevima pa je time pobjeda KK Policajca bila osigurana. Posebno raduje to što mladi Ivan Hećimović iz utakmice u utakmicu stalno napreduje pa mu je ovo već druga pojedinačna pobjeda za redom (prošlo kolo ostvario je pobjedu u Gospiću).
Slijedeće, predposlijednje prvenstveno kolo KK Policajac opet gostuje u Gospiću gdje igra protiv KK Karlobaga.

ZAPISNIK

KK VELEBIT II - KK POLICAJAC 6 : 2, 22. 03. 2014.
Jednako kao i u prethodnom kolu i u 19. prvenstvenom kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca gostovali su u Gospiću, gdje su ponovo, jednakim rezultatom 6:2 izguibili od vodeće ekipe KK Velebit II iz Otočca. Domaćini su bili bolji u ukupno srušenim čunjevima 3141:3058 te osvojenim setovima 15,5:8,5.
Očekivano, obzirom na dosadašnji tijek prvenstva, kuglači KK Velebita ekspresno su poveli 4:0 nakon dva bloka igrača, a poraz za KK Policajac samo su ublažili Nenad Plivelić i mladi Ivan Hećimović. Ujedno je Nenad Plivelić s 549 srušenih čunjeva bio i najbolji pojedniac u redovima KK Policajca. Posebno raduju sve bolji rezultati mladog Ivana Hećimovića koji dobrim rezultatima polako učvršćuje svoju poziciju u prvoj ekipi.
U prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su Mladen Hećimović i Božo Pavlaković te izgubili od Zvonimira Kranjčevića i Damira Devčića. U drugom bloku igrača jednako su prošli i Branko Bajt te Mirko Birač protiv Nikole Pavelića i Ivice Bunjevčevića. Za napomenuti je da su jedino Mladen Hećimović i Branko Bajt uspjeli osvojiti po dva seta.
U zadnjem bloku igrača Ivan Hećimović pobijedio je Josipa Oreškovića, a Nenad Plivelić Miroslava Kostelca.
U slijedećem prvenstvenom kolu kuglači KK Policajca su domaćini i u subotu 29.03.2014.g. igraju gradski derbi protiv sve boljeg KK Poštara.

ZAPISNIK

KK VISOČICA - KK POLICAJAC 6 : 2, 15. 03. 2014.
U 18. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca gostovali su u Gospiću gdje su igrali i izgubili od ekipe KK Visočice rezultatom 6:2 (13:11), pri čemu su domaći kuglači srušili ukupno 3137, a "policajci" 3013 čunjeva.
Dvije pojedinačne pobjede za KK Policajac ostvarili su Mirko Birač u drugom bloku igrača te Mladen Hećimović u zadnjem, trećem bloku igrača. Pri tome je Mirko Birač, s ukupno srušenih 542 čunja, bio najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca.
U prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su kapetan Branko Bajt i Božo Pavlaković i to protiv Milana Majetića odnosno Jose Šulentića. Obadvojica su izgubili svoje pojedinačne dvoboje i to Bajt dosta uvjerljivo s tek jednim osvojenim setom, dok je Pavlaković osvojio dva seta ali je bio slabiji za ravno 10 čunjeva od svojeg protivnika.
Osim što je već spomenuti Mirko Birač pobijedio svojeg protivnika Borisa Sušića, u drugom bloku igrača za KK Policajac je igrao još neiskusni Ivan Hećimović te je glatko izgubio od Milana Zdunića bez osvojenog seta.
U trećem bloku igrača Nenad Plivelić izgubio je od najboljeg igrača na utakmici Vlade Alara (543), a Mladen Hećimović je s jednim čunjem manje od Dražena Delača ipak izborio bod osvojivši tri seta.
Slijedeće 19. prvenstveno kolo kuglači KK Policajca ponovo gostuju u Gospiću i to u subotu 22.03.2014.g. kada u 18 h igraju protiv vodeće momčadi na tablici KK Velebita II.

ZAPISNIK

KK POLICAJAC OG - KK POLICAJAC GS 5 : 3, 08. 03. 2014.
Kuglači ogulinskog KK Policajca odigrali su protiv gospićkih "imenjaka" svoju daleko najlošiju utakmicu ove sezone na domaćoj kuglani. Unatoč tome, uspjeli su tijesno pobijediti u 17. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika i osvojiti dva nova prvenstvena boda. Utakmica je završila 5:3 (12:12) i 3088:3024 za domaću ekipu.
U redovima ogulinskih "policajaca" najbolji pojedinac ponovo je bio Božo Pavlaković s 550 srušenih čunjeva, a pored njega jedino je još donekle solidno odigrao Nenad Plivelić s 538 srušenih čunjeva. Svi ostali odigrali su ispodprosječno. U ekipi niti u ovoj utakmici nije bilo ozlijeđenoga Antona Markovića, što se i te kako osjeća i odražava naukupni  rezultat.
Nakon prva dva bloka igrača domaći KK Policajac iznenađujuće je gubio od gospićkog 3:1 ali su srećom čunjevi bili na strani Ogulinaca.
U prvom bloku Mladen Hećimović izgubio je od Andreja Duića, dok je Božo Pavlaković bio uvjerljiv protiv Stipe Perlića. U drugom bloku Mirko Birač i Ivan Hećimović odigrali su najslabije u svojoj ekipi i izgubili od Petra Frkovića i Stjepana Perlića. Stvari su na svoje mjesto stavili u zadnjem bloku igrača kapetan Branko Bajt i Nenad Plivelić pobjedama protiv Željka Medunića i Ivana Lulića.
Sve u svemu, utakmica koju treba brzo zaboraviti, a nova dva boda su planirano uknjižena te se treba okrenuti slijedećim utakmicama. U slijedećem 18. kolu KK Policajac Ogulin gostuje u Gospiću gdje igra protiv KK Visočice u slijedeću subotu u 16,00 sati.

ZAPISNIK

KK ŽELJEZNIČAR BRANITELJ - KK POLICAJAC 4 : 4, 01. 03. 2014.
Koliko je u kuglanju kao prvenstveno kolektivnom sportu važan svaki čunj zorno je pokazala utakmica KK Policajca i KK Željezničar-branitelja, inače utakmica 16. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika odigrana ranije od predviđenog termina. Kuglačima KK Policajca, ovaj puta u ulozi gosta na ogulinskoj kuglani, za pobjedu nije bilo dovoljno niti 4:0 nakon prva dva bloka igrača, i plus od 65 čunjeva. U trećem bloku igrača kuglači KK Željezničar-branitelja ostvarili su obadvije pojedinačne pobjede i za svega jedan jedini čunj pretekli "policajce" te im tako uzeli bod. Utakmica je završila nerješeno 4:4 (11:13) i 3199:3198 u ukupno srušenim čunjevima za "željezničare".
Najprije su u prvom bloku igrača Mladen Hećimović i Božo Pavlaković pobijedili svoje protivnike Ivicu Puškarića i Milana Ostovića s 32 odnosno 19 čunjeva prednosti, a zatim, u drugom bloku igrača isto su napravili i Nenad Plivelić te Mirko Birač pobijedivši Ivana Matjanca i Željka Hermana s 6 i 8 čunjeva prednosti. Pri tome je Mirko Birač s 550 srušenih čunjeva bio najbolji pojedinac u redovima KK Policajca.
Dakle, s 4:0 i 65 čunjeva prednosti kapetan Branko Bajt i Ivan Salopek u trećem bloku igrača zaigrali su protiv Nikole Birača i Dragana Vučića. Međutim, već nakon prvog seta "željezničari" su prepolovili prednost "policajaca", a nakon drugog seta već su bili u prednosti za dva čunja. Na kraju trećeg seta bili su u prednosti za čak 46 čunjeva. Da bude do kraja zanimljivo pobrinuli su se Branko Bajt i posebno Ivan Salopek te su u zadnjem setu skoro sustigli prednost "željezničara" ali za preokret je bilo kasno. Ostali su kratki za jedan čunj, a taj jedan čunj prednosti KK Željezničar-branitelju donio je nerješen ishod susreta i osvojen prvenstveni bod.
Za napomenuti je da je ekipa KK Policajca bila znatno oslabljena neigranjem ozlijeđenog Antona Markovića.
U slijedećem prvenstvenom kolu kuglači KK Policajca dočekuju na domaćoj kuglani svoje kolege tj. KK Policajac iz Gospića.

ZAPISNIK

KK POLICAJAC - KK RAKOVICA 3 : 5, 22. 02. 2014.
Kuglači KK Policajca izgubili su na domaćem terenu od KK Rakovice u 15. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika i tako propustili dobru priliku zasjesti na treće mjesto prvenstvene ljestvice. Gosti iz Rakovice, nakon izjednačene utakmice tijekom cijelog susreta, izvojevali su tijesnu pobjedu srušivši ukupno 18 čunjeva više - 3170:3152. Svaka ekipa osvojila je po tri pojedinačne pobjede, a gosti su bili bolji i u osvojenim setovima. Konačni rezultat KK Policajac - KK Rakovica 5:3 (11:13).
Pitanje je bi li utakmica ovako završila da se Mladen Hećimović u svojem zadnjem setu nije opustio i dozvolio svojem protivniku Slavku Kolaru da smanji zaostatak u čunjevima. Poveo je nime Mladen Hećimović 3:0 u setovima i, smatrajući da je bod osvojen, jednostavno stao. Pouka je to svima da se utakmica igra do kraja, a svaki čunj je itekako bitan i važan. S druge strane, Božo pavlaković, iako je s 551 srušenim čunjem bio nabolji pojedinac u redovima KK Policajca, izgubio je za 11 čunjeva od igrača utakmice Nikole Ninkovića. Presudile su tri uzastopne devetke Ninkovića u samom finišu dvoboja, kada su svi već mislili da je pitanje pobjednika riješeno. I to je pouka svima da se svaki dvoboj igra do zadnjeg hica.
U drugom bloku igrača očekivana i lagana pobjeda kapetana Branka Bajta protiv ovaj puta lošeg Dane Gašparovića i poraz Nenada Plivelića od odličnog Petra Prebega. U tom dvoboju presudila su čak 4 promašaja Nenada Plivelića u zadnjem setu, što je Prebeg iskoristio i sačuvao prednost stečenu u prva dva seta.
U trećem odlučujućem bloku igrača novi peh za KK Policajac. Mirko Birač je bio potpuno indisponiran i protiv Milana Mlinarića glatko izgubio dva seta. Nakon toga u trećem setu ga je zamijenio još uvijek neiskusni Ivan Hećimović i dobio taj treći set ali u zadnjem setu nije izdržao pritisak te je Mlinarić dobio bod. Odmah do njih Anton marković rutinski je pobijedio svojeg protivnika Dražena Draženovića ali pri tome nije steko neku značajniju prednost u čunjevima pa je poraz bio neminovan.
Ono što su kuglači KK Policajca osvojili u 14. kolu u Gospiću protiv KK Gacke sada su izgubili od KK Rakovice na domaćoj kuglani.
Slijedeći vikend u 16. kolu KK Policajac "gostuje" kod KK Željezničar-branitelja. Utakmica se igra u nedjelju 02.03.2014. s početkom u 10,00 sati.

ZAPISNIK

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr