Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KK GACKA - KK POLICAJAC 2 : 6, 15. 02. 2014.
Kuglači KK Policajca konačno su pobijedili u Gospiću. Nakon ne3davnih poraza od ekipa iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice, u 14. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika pobijedili su favoriziranu ekipu KK Gacke iz Otočca rezultatom 6:2 (12:12) odnosno 3079:3024 u ukupno srušenim čunjevima.
Sam početak ovog dvoboja nije navještao ovakav završetak jer su kuglači KK Gacke nakon prvog bloka igrača poveli 2:0. Naime, kuglači KK Gacke Nikola Kraljić i Željko Odorčić uspjeli su tijesno pobijediti Branka Bajta i Božu Pavlakovića. Kraljić bajta za 3 čunja, a Odorčić pavlakovića za 11 čunjeva.
Međutim, u drugom bloku igrača Nenad Plivelić i posebno Mladen Hećimović uvjerljivo su pobijedili svoje protivnike Božu Rogića i Tomislava Atalića te izjednačili na 2:2. Pri tome je Mladen Hećimović postigao zapažen rezultat (532) s kojim je na kraju utakmice bio najbolji pojedinac dvoboja.
U zadnjem bloku igrača Mirko Birač i Anton Marković, s nebaš zapaženom igrom i rezultatom, uspjeli su ostvariti još dvije pojedinačne pobjede protiv Ivice Atalića i Željka Bićanića te je tako KK Policajac došao do vrijedne prvenstvene pobjede, s kojm se učvrstioo u gornjem dijelu tablice.
Zanimljivost ovog susreta, osim pobjede KK Policajca u gostima, leži i u tome što su svi pojedinačni dvoboji kuglača završili rezultatom 2:2 u setovima. Dakle, o pobjedniku je odlučivao veći broj srušenih čunjeva u čemu su "policajci" bili uspješniji.
Slijedeće prvenstveno kolo koje je na rasporedu slijedeći vikend kuglači KK Policajca u subotu 22. veljače 2014. godine u 10,00 sati na domaćoj ogulinskoj kuglani igraju protiv KK Rakovice.

ZAPISNIK

DRŽAVNO PRVENSTVO U SPRINTU ZA MLAĐE JUNIORE, 10. 02. 2014.
Ogulin i ogulinska gradska kuglana "Klek" bili su domaćini prvenstvu u disciplini "sprint" za mlađe juniore i mlađe juniorke - U-18. Na ovom državnom prvenstvu nastupila su i dva mlađa juniora KK Policajca i to braća Ante i Ivan Hećimović. Obzirom da su bila prijavljena 24 natjecatelja najprije su se igrale kvalifikacije za 16 mjesta u natjecanju. U prvoj četvorki nastup je imao Ante Hećimović ali nije imao nekog većeg uspjeha pa je odmah bilo jasno da se neće plasirati u završnicu natjecanja. U igri na ukupni rezultat (10 u pune i 10 u čišćenje na dvije staze) ukupno je srušio tek 147 čunjeva i na kraju zauzeo prezadnje mjesto.
Međutim, njegov stariji brat Ivan Hećimović u kvalifikacijama je pružio dobru igru i postigao odličan rezultat od ukupno srušenih 197 čunjeva, što ga je na kraju svrstalo na drugo mjesto. Bolji je bio jedino bivši "policajac", a sada "klekovac" Matija Cindrić s 199 srušenih čunjeva.
U osmini finala Ivan je "naletio" na pobjednika nedavnog pojedinačnog prvenstva Kuglačke regije zapad Josipa Krizmanića iz KK Plitvica i odmah u nastupu na prvoj stazi nesretno izgubio prvi set. Krizmaniću je pala devetka u zadnjem hicu i tako je nadmašio solidan Ivanov rezultat. Takav peh je očito utjecao na daljnju Ivanovu igru pa je Krizmanić dobio i drugi set i tako ga eliminirao iz daljnjeg natjecanja.
Inače, pobjednik natjecanja je na kraju bio Tomislav Štrukelj iz čakovečkog KK Željezničara koji je u finalu pobijedio Ivana Betlehema iz zagrebačkog KK Medveščaka 1958. Čast ogulinskog kuglanja spasio je Josip Stipetić iz KK Kleka osvajanjem 3. mjesta, koje je podijelio s Josipom Krizmanićem iz KK Plitvica.

REZULTATI

KK POLICAJAC - KK EUPHORIA 6 : 2, 08. 02. 2014.
U ogulinskom gradskom dvoboju, u 13. kolu 3. HKLZ Og-Lika, kuglači KK Policajca pobijedili su kuglače KK Euphorie rezultatom 6:2 (18:6) te 3182:3033 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača, u kojem su gosti nastupili sa svojim udarnim dvojcem - Tomislavom Kurelcem i Borisom Kneževiće, bilo je jako zanimljivo i izjednačeno. Naime, Mladen Hećimović je u zadnjem hiscu, u kojem je srušio jedan čunj, upravo za taj čunj pobijedio jako dobrog Tomislava Kurelca (557:556), dok je kapetan Branko Bajt uzeo dva seta Borisu Kneževiću ali je ostao kratak za 13 čunjeva (532:545).
U drugom bloku igrača Nenad Plivelić, opet najbolji igrač utakmice, uvjerljivo i bez izgubljenog seta pobijedio mladog Mateja Vukovića (560:505) ali je Mirko Birač podbacio i, uz dva osvojena seta, ipak izgubio od uspješnijeg u ukupno srušenim čunjevima Marijana Sopeka (501:520).
Kod rezultata 2:2 u pobjedama i uz malu prednost u čunjevima ušlo se u odlučujući treći blok igrača. Anton Marković i Ivan Salopek u njemu su se bolje snašli i uvjerljivo, bez izgubljenog seta, pobijedili svoje protivnike te osigurali svojoj ekipi konačnu pobjedu. Marković je pobijedio Ivicu Brozovića i Željka Neralića, koji ga je mijenjao nakon drugog seta (545:468), dok je Ivan Salopek, iako je odigrao ispod svojih mogućnosti, uvjerljivo pobijedio još neiskusnog Davora Stipetića (487:439).
Ovom pobjedom kuglači KK Policajca ostaju u gornjem dijelu prvenstvene tablice, a slijedeće kolo ponovo gostuju u Gospiću gdje igraju protiv tradicionalno neugodne KK Gacke iz Otočca.

ZAPISNIK

KK VATROGASAC - KK POLICAJAC 6 : 2, 02. 02. 2014.
Kada ekipa ne sruši niti 500 čunjeva u prosjeku, a to se dogodilo kuglačima KK Policajca u utakmici 12. kola 3. HKLZ Og-Lika protiv KK Vatrogasca iz Otočca, onda se ne može pobijediti niti predzadnju ekipu na prvenstvenoj ljestvici. Uz skromnih ukupno 2984 srušena čunja i samo dvije pojedinačne pobjede kuglači KK Policajca izgubili su prvenstvenu utakmicu protiv KK Vatrogasca rezultatom 2:6 (12:12) 3019:2984, a koja je igrana na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću.
Jednu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvario je Božo Pavlaković u prvom bloku igrača protiv Želimira Ostojića, a drugu Anton Marković protiv Dražena Netahlia u trećem bloku igrača. Pri tome je Božo Pavlaković s 532 srušena čunja bio i najbolji igrač na utakmici. Uz njega u prvom bloku za KK Policajac igrao je kapetan Branko Bajt i već dobiveni bod u zadnjem setu, kojeg je odigrao katastrofalno loše kao i drugi, ispustio dobru priliku za pobjedu.
U drugom bloku igrača utakmica se prelomila u korist domaćina. Nenad Plivelić i Mirko Birač, dvojica ponajboljih igrača KK Policajca s prošle utakmice, odigrali su katastrofalno loše i izgubili od svojih, ne baš sjajnih protivnika Darka Aleškovića i zamjene mu Davora Kostelca, odnosno Davora Matasića.
U zadnjem bloku igrača za KK Policajac loše je započeo mladi Ivan Hećimović pa ga je nakon prvog seta odmah zamijenio otac Mladen Hećimović, međutim Ivica Jurković iz KK Vatrogasca je stekao dovoljnu prednost u čunjevima i setovima da je na kraju uvjerljivo pobijedio. S druge strane Anton Marković je očekivano pobijedio Dražena Netahlia ali sve je to bilo kasno i KK Policajac je još jednom u Gospiću neočekivano izgubio bodove.
Slijedeće prvenstveno kolo KK Policajac, kao domaćin, dočekuje također domaću ekipu KK Euphorie i priliku za prvu pobjedu u nastavku prvenstvene utrke. Utakmica se igra u subotu 08. veljače 2014.g. u 10 h na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek".

ZAPISNIK

KK KLEK II - KK POLICAJAC 4 : 4, 26. 01. 2014.
S ukupno 14 osvojenih bodova (6 pobjeda, 2 nerješena rezultata i 3 poraza) kuglači KK Policajca završili su jesenski dio prvenstva 3. HKLZ Og-Lika. U utakmici 11. kola protiv druge ekipe KK Kleka, kao gosti, osvojili su bod u utakmici koja je završila nerješeno 4:4 (13:11), odnosno 3203:3227 u korist "policajaca".
Mlada, druga ekipa KK Kleka pokazala se kao vrlo jaka, a kako i ne bi bila kada za nju igraju čak tri prvotimca vodeće ekipe 2. HKLZ odnosno prve ekipe KK Kleka.
Svoju snagu i nadarenost mladi "klekovci" pokazali su već u prvom bloku igrača kada su Marko Božičević i Josip Stipetić doslovce pomeli Branka Najta i Božu Pavlakovića. Doduše, Pavlaković je nakon dva seta uvjerljivo vodio i izgledalo je da će dobiti mladog Stipetića ali se ovaj u nastavku probudio i preokrenuo rezultat u svoju korist.
U drugom bloku igrača nadu za KK Policajac produžio je Nenad Plivelić uvjerljivom pobjedom protiv Mile Štrka, dok je Ivan Salopek lošom igrom i još lošijim rezultatom ostao za 5 čunjeva kratak u odnosu na mladog Marina Butkovića. Za napomenuti je da je Nenad Plivelić s 570 srušenih čunjeva bio, ne samo najbolji u svojoj ekipi već i najbolji igrač utakmice.
U zadnjem bloku igrača bod za KK Policajac spasili su Anton Marković uvjerljivom pobjedom protiv Andrije Božičevića ali i Mirko Birač dobrom igrom, premda je tijesno izgubio protiv Matije Cindrića.
Na kraju, bod "policajcima" donio je veći broj srušenih čunjeva u odnosu na protivnike, dok se u pojedinačnim dvobojima, s izuzetkom Plivelića i Markovića, nisu iskazali.
U prvom kolu nastavka odnosno 12. kolu prvenstva KK Policajac gostuje u Gospiću kod predzadnje plasirane ekipe KK Vatrogasca. Utakmica se igra u subotu 01. veljače 2014. točno u podne na kuglani Hotela Ante.

ZAPISNIK

POJEDINAČNO U-18 KUGLAČKE REGIJE ZAPAD, 13. 01. 2014.

Protekli vikend, odnosno subotu i nedjelju, već po običaju u Rijeci je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske kuglačke regije Zapad za mlađe juniore i juniorke U-18 te juniore i juniorke za 2014. godinu. Na ovom prvenstvu, u kategoriji mlađih juniora U-18, svoje predstavnike imao je i KK Policajac Ogulin, i to kao jedini predstavnik ogulinskog kuglanja. Za KK Policajac nastupili su braća Ivan i Ante Hećimović.
Prvog dana, u nastupu koji se odvijao na kuglani SRC "3. maj" Ivan Hećimović sa srušenih 512 čunjeva zauzeo je 4. mjesto, s dobrim izgledima da se slijedeći dan uključi u borbu za medalje jer mu prva trojka nije puno odmakla. Mlađi brat Ante Hećimović bio je nešto slabiji te je s 482 srušena čunja zauzeo 7. mjesto.
U drugom nastupu slijedeći dan, na kuglani SRC "Mlaka" Ivan Hećimović kao da se preplašio dobrog plasmana pa je nešto lošijim rezultatom od 496 čunjeva ukupno zauzeo tek 5. mjesto. Isto se dogodilo i s mlađim Antom koji je srušio tek 452 čunja i na kraju zauzeo 8. mjesto od 11 mlađih juniora regije Zapad.
Inače naslov prvaka regije pripao je mladom kuiglaču KK Plitvica Josipu Krizmaniću, drugo njegovom prezimenjaku Stipi iz KK Rakovice dok je čast riječkog kuglanja spasio član MKK Mlake Nebojša Šušnjar osvajanjem trećeg mjesta.
Inače, u kategoriji juniorki na ovom prvenstvu nastupile su i dvije Ogulinke, bivše članice KK Policajca - Nikolina Marković i Maja Stipetić. Ovaj puta u dresu novog kluba KK Rijeke Nikolina Marković polučila je odličan rezultat i u vrlo jakoj konkurenciji osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. Maja Stipetić je bila nešto lošija i ostala bez odličja. Prvo mjesto pripalo je Niki Grubišić iz KK Mlake.
U kategoriji mlađih juniorki prvo mjesto osvojila je Katja Oplanić iz ŽKK Poreča, dok je najbolji junior Srećko Pavlović iz MKK Rijeke.

REZULTATI

SRETAN BOŽIĆ, 22. 12. 2013.
 

KK POLICAJAC - KK KARLOBAG 5 : 3, 14. 12. 2013.
Zahvaljujući 38 čunjeva viška u ukupnom zbiru srušenih čunjeva kuglači KK Policajca ostvarili su vrijednu pobjedu od 5:3 (13:11) 3211:3173 nad vodećom ekipom 3.HKLZ Ogulin-Lika - KK Karlobagom. Bila je to utakmica 10.prvenstvenog kola koje je ujedno i poslijednje igrano ove kalendarske godine. Zadnje kolo prvog dijela prvenstva igra se tek krajem siječnja mjeseca 2014.g.
U ekipi KK Policajca trojica igrača odigrala su vrlo dobro i to Branko Bajt i Božo pavlaković u prvom bloku igrača te Anton Marković u zadnjem bloku. Posebno dobro odigrao je Božo Pavlaković - najbolji igrač utakmice - uvjerljivo pobijedivši Borisa Nikšića. Sve je Pavlaković riješio već u prva dva seta u kojima je osim setova srušio čak 315 čunjeva i stekao nedostižnih 62 čunja. Kapetan Branko Bajt također je bio jako dobar i uvjerljivo je svladao svojeg protivnika Ivana Vrbana prepustivši mu tek prvi set. Time su "policajci", malo iznenađujuće jer ipak su ugostili lidera prvenstva, poveli 2:0 uz čak 96 čunjeva prednosti.

ZAPISNIK

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr