Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KK POLICAJAC - KK POŠTAR 5 : 3, 29. 03. 2014.
Iako bez dvojice ponajboljih igrača ove sezone - Antona Markovića i Nenada Plivelića - zbog ozljeda, kuglači KK Policajca u 20. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika protiv gradskog rivala KK Poštara, pružili su jednu od najboljih, ako ne i najbolju, partiju ove sezone. Nakon vrlo izjednačene i uzbudljive utakmice sve do kraja, pobijedili su rezultatom 5:3 (11,5:12,5) 3277:3244.
Nakon što su u prvom bloku igrača Božo Pavlaković i Mladen Hećimović protiv Zlatka Neralića i Steve Šlata odigrali tako da je Pavlaković pobijedio, a Hećimović izgubio, u drugom bloku igrača kapetanski je odigrao Branko Bajt. Ne samo da je ostvario drugu pojedinačnu pobjedu protiv Milana Domitrovića, već je s 597 srušenih čunjeva stvorio značajniju prednost u čunjevima i s tim rezultatom na kraju bio i najbolji igrač utakmice. S druge strane Mirko Birač je za 15 čunjeva izgubio od Nikole Neralića.
U završnom bloku igrača za KK Policajac su igrali dvojica naizgled najslabijih igrača - mladi Ivan Hećimović i veteran Ivan Salopek. Protivnici su im bili dvojica ponajboljih igrača KK Poštara Krunoslav lovrić i kapetan Zvonko Salopek. Iako je KK Policajac prije njihovog nastupa imao 56 čunjeva prednosti malo tko je u KK Policajcu očekivao da se u zadnjim dvobojima to može sačuvati. A onda su dva Ivana u redovima KK Policajca pokazali da se na njih itekako može računati. Mladi Ivan Hećimović je pružio svoju najbolju partiju do sada i s 547 srušenih čunjeva pobijedio daleko iskusnijeg Lovrića. Ivan Salopek je izgubio od svojeg prezimenjaka Zvonka ali je odličnom igrom sačuvao razliku u ukupno srušenim čunjevima pa je time pobjeda KK Policajca bila osigurana. Posebno raduje to što mladi Ivan Hećimović iz utakmice u utakmicu stalno napreduje pa mu je ovo već druga pojedinačna pobjeda za redom (prošlo kolo ostvario je pobjedu u Gospiću).
Slijedeće, predposlijednje prvenstveno kolo KK Policajac opet gostuje u Gospiću gdje igra protiv KK Karlobaga.

ZAPISNIK

KK VELEBIT II - KK POLICAJAC 6 : 2, 22. 03. 2014.
Jednako kao i u prethodnom kolu i u 19. prvenstvenom kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca gostovali su u Gospiću, gdje su ponovo, jednakim rezultatom 6:2 izguibili od vodeće ekipe KK Velebit II iz Otočca. Domaćini su bili bolji u ukupno srušenim čunjevima 3141:3058 te osvojenim setovima 15,5:8,5.
Očekivano, obzirom na dosadašnji tijek prvenstva, kuglači KK Velebita ekspresno su poveli 4:0 nakon dva bloka igrača, a poraz za KK Policajac samo su ublažili Nenad Plivelić i mladi Ivan Hećimović. Ujedno je Nenad Plivelić s 549 srušenih čunjeva bio i najbolji pojedniac u redovima KK Policajca. Posebno raduju sve bolji rezultati mladog Ivana Hećimovića koji dobrim rezultatima polako učvršćuje svoju poziciju u prvoj ekipi.
U prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su Mladen Hećimović i Božo Pavlaković te izgubili od Zvonimira Kranjčevića i Damira Devčića. U drugom bloku igrača jednako su prošli i Branko Bajt te Mirko Birač protiv Nikole Pavelića i Ivice Bunjevčevića. Za napomenuti je da su jedino Mladen Hećimović i Branko Bajt uspjeli osvojiti po dva seta.
U zadnjem bloku igrača Ivan Hećimović pobijedio je Josipa Oreškovića, a Nenad Plivelić Miroslava Kostelca.
U slijedećem prvenstvenom kolu kuglači KK Policajca su domaćini i u subotu 29.03.2014.g. igraju gradski derbi protiv sve boljeg KK Poštara.

ZAPISNIK

KK VISOČICA - KK POLICAJAC 6 : 2, 15. 03. 2014.
U 18. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca gostovali su u Gospiću gdje su igrali i izgubili od ekipe KK Visočice rezultatom 6:2 (13:11), pri čemu su domaći kuglači srušili ukupno 3137, a "policajci" 3013 čunjeva.
Dvije pojedinačne pobjede za KK Policajac ostvarili su Mirko Birač u drugom bloku igrača te Mladen Hećimović u zadnjem, trećem bloku igrača. Pri tome je Mirko Birač, s ukupno srušenih 542 čunja, bio najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca.
U prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su kapetan Branko Bajt i Božo Pavlaković i to protiv Milana Majetića odnosno Jose Šulentića. Obadvojica su izgubili svoje pojedinačne dvoboje i to Bajt dosta uvjerljivo s tek jednim osvojenim setom, dok je Pavlaković osvojio dva seta ali je bio slabiji za ravno 10 čunjeva od svojeg protivnika.
Osim što je već spomenuti Mirko Birač pobijedio svojeg protivnika Borisa Sušića, u drugom bloku igrača za KK Policajac je igrao još neiskusni Ivan Hećimović te je glatko izgubio od Milana Zdunića bez osvojenog seta.
U trećem bloku igrača Nenad Plivelić izgubio je od najboljeg igrača na utakmici Vlade Alara (543), a Mladen Hećimović je s jednim čunjem manje od Dražena Delača ipak izborio bod osvojivši tri seta.
Slijedeće 19. prvenstveno kolo kuglači KK Policajca ponovo gostuju u Gospiću i to u subotu 22.03.2014.g. kada u 18 h igraju protiv vodeće momčadi na tablici KK Velebita II.

ZAPISNIK

KK POLICAJAC OG - KK POLICAJAC GS 5 : 3, 08. 03. 2014.
Kuglači ogulinskog KK Policajca odigrali su protiv gospićkih "imenjaka" svoju daleko najlošiju utakmicu ove sezone na domaćoj kuglani. Unatoč tome, uspjeli su tijesno pobijediti u 17. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika i osvojiti dva nova prvenstvena boda. Utakmica je završila 5:3 (12:12) i 3088:3024 za domaću ekipu.
U redovima ogulinskih "policajaca" najbolji pojedinac ponovo je bio Božo Pavlaković s 550 srušenih čunjeva, a pored njega jedino je još donekle solidno odigrao Nenad Plivelić s 538 srušenih čunjeva. Svi ostali odigrali su ispodprosječno. U ekipi niti u ovoj utakmici nije bilo ozlijeđenoga Antona Markovića, što se i te kako osjeća i odražava naukupni  rezultat.
Nakon prva dva bloka igrača domaći KK Policajac iznenađujuće je gubio od gospićkog 3:1 ali su srećom čunjevi bili na strani Ogulinaca.
U prvom bloku Mladen Hećimović izgubio je od Andreja Duića, dok je Božo Pavlaković bio uvjerljiv protiv Stipe Perlića. U drugom bloku Mirko Birač i Ivan Hećimović odigrali su najslabije u svojoj ekipi i izgubili od Petra Frkovića i Stjepana Perlića. Stvari su na svoje mjesto stavili u zadnjem bloku igrača kapetan Branko Bajt i Nenad Plivelić pobjedama protiv Željka Medunića i Ivana Lulića.
Sve u svemu, utakmica koju treba brzo zaboraviti, a nova dva boda su planirano uknjižena te se treba okrenuti slijedećim utakmicama. U slijedećem 18. kolu KK Policajac Ogulin gostuje u Gospiću gdje igra protiv KK Visočice u slijedeću subotu u 16,00 sati.

ZAPISNIK

KK ŽELJEZNIČAR BRANITELJ - KK POLICAJAC 4 : 4, 01. 03. 2014.
Koliko je u kuglanju kao prvenstveno kolektivnom sportu važan svaki čunj zorno je pokazala utakmica KK Policajca i KK Željezničar-branitelja, inače utakmica 16. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika odigrana ranije od predviđenog termina. Kuglačima KK Policajca, ovaj puta u ulozi gosta na ogulinskoj kuglani, za pobjedu nije bilo dovoljno niti 4:0 nakon prva dva bloka igrača, i plus od 65 čunjeva. U trećem bloku igrača kuglači KK Željezničar-branitelja ostvarili su obadvije pojedinačne pobjede i za svega jedan jedini čunj pretekli "policajce" te im tako uzeli bod. Utakmica je završila nerješeno 4:4 (11:13) i 3199:3198 u ukupno srušenim čunjevima za "željezničare".
Najprije su u prvom bloku igrača Mladen Hećimović i Božo Pavlaković pobijedili svoje protivnike Ivicu Puškarića i Milana Ostovića s 32 odnosno 19 čunjeva prednosti, a zatim, u drugom bloku igrača isto su napravili i Nenad Plivelić te Mirko Birač pobijedivši Ivana Matjanca i Željka Hermana s 6 i 8 čunjeva prednosti. Pri tome je Mirko Birač s 550 srušenih čunjeva bio najbolji pojedinac u redovima KK Policajca.
Dakle, s 4:0 i 65 čunjeva prednosti kapetan Branko Bajt i Ivan Salopek u trećem bloku igrača zaigrali su protiv Nikole Birača i Dragana Vučića. Međutim, već nakon prvog seta "željezničari" su prepolovili prednost "policajaca", a nakon drugog seta već su bili u prednosti za dva čunja. Na kraju trećeg seta bili su u prednosti za čak 46 čunjeva. Da bude do kraja zanimljivo pobrinuli su se Branko Bajt i posebno Ivan Salopek te su u zadnjem setu skoro sustigli prednost "željezničara" ali za preokret je bilo kasno. Ostali su kratki za jedan čunj, a taj jedan čunj prednosti KK Željezničar-branitelju donio je nerješen ishod susreta i osvojen prvenstveni bod.
Za napomenuti je da je ekipa KK Policajca bila znatno oslabljena neigranjem ozlijeđenog Antona Markovića.
U slijedećem prvenstvenom kolu kuglači KK Policajca dočekuju na domaćoj kuglani svoje kolege tj. KK Policajac iz Gospića.

ZAPISNIK

KK POLICAJAC - KK RAKOVICA 3 : 5, 22. 02. 2014.
Kuglači KK Policajca izgubili su na domaćem terenu od KK Rakovice u 15. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika i tako propustili dobru priliku zasjesti na treće mjesto prvenstvene ljestvice. Gosti iz Rakovice, nakon izjednačene utakmice tijekom cijelog susreta, izvojevali su tijesnu pobjedu srušivši ukupno 18 čunjeva više - 3170:3152. Svaka ekipa osvojila je po tri pojedinačne pobjede, a gosti su bili bolji i u osvojenim setovima. Konačni rezultat KK Policajac - KK Rakovica 5:3 (11:13).
Pitanje je bi li utakmica ovako završila da se Mladen Hećimović u svojem zadnjem setu nije opustio i dozvolio svojem protivniku Slavku Kolaru da smanji zaostatak u čunjevima. Poveo je nime Mladen Hećimović 3:0 u setovima i, smatrajući da je bod osvojen, jednostavno stao. Pouka je to svima da se utakmica igra do kraja, a svaki čunj je itekako bitan i važan. S druge strane, Božo pavlaković, iako je s 551 srušenim čunjem bio nabolji pojedinac u redovima KK Policajca, izgubio je za 11 čunjeva od igrača utakmice Nikole Ninkovića. Presudile su tri uzastopne devetke Ninkovića u samom finišu dvoboja, kada su svi već mislili da je pitanje pobjednika riješeno. I to je pouka svima da se svaki dvoboj igra do zadnjeg hica.
U drugom bloku igrača očekivana i lagana pobjeda kapetana Branka Bajta protiv ovaj puta lošeg Dane Gašparovića i poraz Nenada Plivelića od odličnog Petra Prebega. U tom dvoboju presudila su čak 4 promašaja Nenada Plivelića u zadnjem setu, što je Prebeg iskoristio i sačuvao prednost stečenu u prva dva seta.
U trećem odlučujućem bloku igrača novi peh za KK Policajac. Mirko Birač je bio potpuno indisponiran i protiv Milana Mlinarića glatko izgubio dva seta. Nakon toga u trećem setu ga je zamijenio još uvijek neiskusni Ivan Hećimović i dobio taj treći set ali u zadnjem setu nije izdržao pritisak te je Mlinarić dobio bod. Odmah do njih Anton marković rutinski je pobijedio svojeg protivnika Dražena Draženovića ali pri tome nije steko neku značajniju prednost u čunjevima pa je poraz bio neminovan.
Ono što su kuglači KK Policajca osvojili u 14. kolu u Gospiću protiv KK Gacke sada su izgubili od KK Rakovice na domaćoj kuglani.
Slijedeći vikend u 16. kolu KK Policajac "gostuje" kod KK Željezničar-branitelja. Utakmica se igra u nedjelju 02.03.2014. s početkom u 10,00 sati.

ZAPISNIK

KK GACKA - KK POLICAJAC 2 : 6, 15. 02. 2014.
Kuglači KK Policajca konačno su pobijedili u Gospiću. Nakon ne3davnih poraza od ekipa iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice, u 14. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika pobijedili su favoriziranu ekipu KK Gacke iz Otočca rezultatom 6:2 (12:12) odnosno 3079:3024 u ukupno srušenim čunjevima.
Sam početak ovog dvoboja nije navještao ovakav završetak jer su kuglači KK Gacke nakon prvog bloka igrača poveli 2:0. Naime, kuglači KK Gacke Nikola Kraljić i Željko Odorčić uspjeli su tijesno pobijediti Branka Bajta i Božu Pavlakovića. Kraljić bajta za 3 čunja, a Odorčić pavlakovića za 11 čunjeva.
Međutim, u drugom bloku igrača Nenad Plivelić i posebno Mladen Hećimović uvjerljivo su pobijedili svoje protivnike Božu Rogića i Tomislava Atalića te izjednačili na 2:2. Pri tome je Mladen Hećimović postigao zapažen rezultat (532) s kojim je na kraju utakmice bio najbolji pojedinac dvoboja.
U zadnjem bloku igrača Mirko Birač i Anton Marković, s nebaš zapaženom igrom i rezultatom, uspjeli su ostvariti još dvije pojedinačne pobjede protiv Ivice Atalića i Željka Bićanića te je tako KK Policajac došao do vrijedne prvenstvene pobjede, s kojm se učvrstioo u gornjem dijelu tablice.
Zanimljivost ovog susreta, osim pobjede KK Policajca u gostima, leži i u tome što su svi pojedinačni dvoboji kuglača završili rezultatom 2:2 u setovima. Dakle, o pobjedniku je odlučivao veći broj srušenih čunjeva u čemu su "policajci" bili uspješniji.
Slijedeće prvenstveno kolo koje je na rasporedu slijedeći vikend kuglači KK Policajca u subotu 22. veljače 2014. godine u 10,00 sati na domaćoj ogulinskoj kuglani igraju protiv KK Rakovice.

ZAPISNIK

DRŽAVNO PRVENSTVO U SPRINTU ZA MLAĐE JUNIORE, 10. 02. 2014.
Ogulin i ogulinska gradska kuglana "Klek" bili su domaćini prvenstvu u disciplini "sprint" za mlađe juniore i mlađe juniorke - U-18. Na ovom državnom prvenstvu nastupila su i dva mlađa juniora KK Policajca i to braća Ante i Ivan Hećimović. Obzirom da su bila prijavljena 24 natjecatelja najprije su se igrale kvalifikacije za 16 mjesta u natjecanju. U prvoj četvorki nastup je imao Ante Hećimović ali nije imao nekog većeg uspjeha pa je odmah bilo jasno da se neće plasirati u završnicu natjecanja. U igri na ukupni rezultat (10 u pune i 10 u čišćenje na dvije staze) ukupno je srušio tek 147 čunjeva i na kraju zauzeo prezadnje mjesto.
Međutim, njegov stariji brat Ivan Hećimović u kvalifikacijama je pružio dobru igru i postigao odličan rezultat od ukupno srušenih 197 čunjeva, što ga je na kraju svrstalo na drugo mjesto. Bolji je bio jedino bivši "policajac", a sada "klekovac" Matija Cindrić s 199 srušenih čunjeva.
U osmini finala Ivan je "naletio" na pobjednika nedavnog pojedinačnog prvenstva Kuglačke regije zapad Josipa Krizmanića iz KK Plitvica i odmah u nastupu na prvoj stazi nesretno izgubio prvi set. Krizmaniću je pala devetka u zadnjem hicu i tako je nadmašio solidan Ivanov rezultat. Takav peh je očito utjecao na daljnju Ivanovu igru pa je Krizmanić dobio i drugi set i tako ga eliminirao iz daljnjeg natjecanja.
Inače, pobjednik natjecanja je na kraju bio Tomislav Štrukelj iz čakovečkog KK Željezničara koji je u finalu pobijedio Ivana Betlehema iz zagrebačkog KK Medveščaka 1958. Čast ogulinskog kuglanja spasio je Josip Stipetić iz KK Kleka osvajanjem 3. mjesta, koje je podijelio s Josipom Krizmanićem iz KK Plitvica.

REZULTATI

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr