Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

UMALO IZNENAĐENJE U RIJECI, 08. 12. 2018.

Malo, jako malo je nedostajalo da gostujući u 9. Kolu 2.HKLZ u Rijeci kod MKK Mlake kuglači KK Policajca iznenade domaćine i „ukradu“ im barem jedan bod. MKK Mlaka je tijesno pobijedila rezultatom 5:3 (15:9) i to samo zahvaljujući 58 čunjeva prednosti na kraju – 3245:3187. In ače, u pojedinačnim pobjedama je bilo izjednačeno 3:3.
Budući da se na kuglani SRC „Mlaka“ u Rijeci, gdje je utakmica odigrana, igra na svih šest staza istovremeno, prvi su na staze izišli Nenad Plivelić protiv Šerifa Begića, Anton Marković protiv Hazima Majstorovića te Zlatan Mazor protiv Borne Crnkovića. I dok je Plivelić uvjerljivo izgubio od Begića, Marković i Mazor su manje uvjerljivo pobijedili svoje protivnike tako da je rezultat nakon prvog bloka igrača bio 2:1 za KK Policajac, premda je domaćin još uvijek bio u prednosti u ukupno srušenim čunjevima – plus 40. Ovdije je bitno naglasiti da je Marković s 550 srušenih čunjeva na kraju bio najbolji igrač u redovima KK Policajca, dok je mladome Mazoru ovo bio drugi nastup u istome danu jer je na utakmicu u Rijeku došao direktno iz Čakovca gdje je imao prvi nastup (drugi je u nedjelju 9.12.)na pojedinačnom prvenstvu RH za juniore U-23.
U slijedećem bloku igrača za KK Policajac su igrali Božo Pavlaković protiv Bojana Švoba, Dragan Vučić protiv Zlatka Ćućića te Zlatko Neralić protiv Stanka Klarića. Od ove trojice igrača KK Policajca jedini je tijesnu pobjedu ostvario Vučić, dok su Pavlaković i Neralić za malo izgubili. Posebno se to odnosi na Neralića koji je srušio tek jedan čunj manje od Klarića. Za njegovu eventualnu pobjedu trebao je dobiti zadnji set ali ga je nesretno izgubio za samo dva čunja – 127:125. Šteta, velika šteta jer je MKK Mlaka jaka i poznata ekipa koja se i ove sezone bori za sami vrh prvenstvene ljestvice.
U slijedećem prvenstvenom kolu KK Policajac kao domaćin igra protiv KK Mostanja 1949 iz Karlovca, a utakmica je na rasporedu u subotu 16.12.2018.g. s početkom u 13,30 sati na Gradskoj kuglani „Klek“ u Ogulinu.

ZAPISNIK                               TABLICA


REMI S KUPOM, 02. 12. 2018.
Nakon dvotjedne prvenstvene pauze KK Policajac je u 8. kolu 2.HKLZ ugostio ekipu KK Kupe iz Ozlja. Nakon odlične igre i pobjede nad vodećom ekipom KK Korane iz Slunja kuglači KK policajca s velikim ambicijama ušli su u ovu utakmicu u nadi nove pobjkede i bijega sa začelja prvenstvene ljestvice. Međutim, pobjedu nisu ostvarili ali je osvojen jedan bod koji je trenutno, uz novi poraz KK Obrtnika, bio dovoljan za pomicanje na predzadnje mjesto. Utakmica je dakle završila nerješeno 4;4 (10,5:13;5) te 3424:3483 u ukupno srušenim čunjevima. KK Policajac je bio bolji u broju pojedinačnih pobjeda (ukupno 4), dok su gosti iz Ozlja bili bolji u ukupno srušenim čunjevima.
Da nije bilo podbačaja Marijana Sopeka, koji je odmah na početku svojeg dvoboja protiv Đorđa Ćupurdije u prvom bloku igrača odigrao dva katastrofalna seta pa ga je u preostala dva solidno zamijenio kapetan Branko Bajt, možda je utakmica mogla završiti i pobjedom KK Policajca jer su svi preostali domaći igrači bili vrlo dobri. Na žalost Sopek i Bajt zajedno su za Ćupurdijom zaostali velikih 75 čunjeva, što je objektivno protiv protivnika kao što je KK Kupa bilo teško dostići i prestići. U tom prvom bloku igrača Anton Marković uz dosta muke pobijedio je Ivana Pavlića i time ostavio nadu svojoj ekipi za pozitivan rezultat.
U drugom bloku igrača još jedan odličan nastup imao je najstariji igrač Zlatko Neralić, koji je s 598 srušenih čunjeva pobijedio također izvrsnog Zvonka Buka (591) i time ostao najbolji igrač u redovima svoje ekipe. Odmah uz njega i Dragan Vučić je zabilježio pojedinačnu pobjedu protiv Radoja Bakarića za 3:1 ali još uvijek osjetni zaostatak u čunjevima (-50).
U zadnjoj, trećoj izmjeni igrača mladi Zlatan Mazor ponovo je briljirao, srušio 592 čunja ali niti to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv najboljeg igrača utakmice Miroslava Šegine (617). Međutim, za nerješeno i izbjegavanje još jednog domaćeg poraza zaslužan je Božo Pavlaković koji je tijesno pobijedio Nikicu Radenčića-Ivičića.
I ova utakmica ponovoi je potvrdila da ogulinska kuglana nije tzv. domaćinska kuglana i da gotovo sve gostujuće ekipe na njoj postižu iznadprosječne rezultate pa za eventualnu pobjedu treba puno više srušenih čunjeva nego što je to bilo prethodnih godina. Tome u prilog govori i trenutni položaj jedina dva ogulinska drugoligaša na tablici. KK Policajac predzadnji, a KK Obrtnik zadnji, obadva sa svega tri osovjena boda.
Slijedeće kolo KK Policajac očekuje još jedna teška utakmica, ovaj puta gostovanje u Rijeci kod MKK Mlake. Utakmica se igra u subotu 8.12.2018. u 18,30 h na kuglani SRC Mlaka.

ZAPISNIK                          TABLICA

KONAČNO POBJEDA, 18. 11. 2018.
Konačno smo i to dočekali - prvu prvenstvenu pobjedu KK Policajca ove sezone. Ona se dogodila jučer na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek", u 7. kolu 2. HKLZ u utakmici protiv do sada neporažene i vodeće KK Korane. Ono što posebno veseli je igra u kojoj je ta pobjeda ostvarena. Kuglači KK Policajca sručili su ukupno 3478 čunjeva (trebalo bi zaviriti u arhive, to je možda i klupski rekord), ali niti gosti nisu bili loši - 3436 srušenih čunjeva. Zaslužena pobjeda pripala je na koncu domaćoj ekipi rezultatom 6:2 (13:11).
Evo ukratko kako je ta prva pobjeda izborena. Sve je dobro krenulo već u prvom bloku igrača. Povratnik u ekipu Marijan Sopek u izjednačenoj borbi izvojevao je tijesnu pojedinačnu pobjedu protiv Ivana Petrovića, a Anton Marković konačno je proigrao onako kako on to najčešće čini i s lakoćom je pobijedio izvrsnoga Juricu Bogovića. Pri tome je Marković srušio 604 čunja, s kojim rezultatom je bio najbolji pojedinac u redovima svoje ekipe. Najbolji igrač utakmice bio je gostujući igrač Ante Holjevac koji je u zadnjoj izmjeni igrača srušio 614 čunjeva.
S dva pojedinačna boda i 35 .čunjeva prednosti krenuo je drugi blok igrača. Zlatko Neralić ponovo je pružio solidnu igru ali je opet imao "rupu" u trećem setu te je na kraju izgubio od odličnog Ivana Bogovića. Međutim, treću pojedinačnu pobjedu za KK Policajac izborio je kapetan Branko Bajt koji je za devet čunjeva bio bolji od Davora Gračanina. Svaki je osvojio po dva seta.
I onda rasplet u zadnjem bloku igrača. Najmlađi igrač na utakmici, još uvijek mlađi junior, sedamnaestgodišnji Zlatan Mazor nastavio je s odličnim igrama i s 601 srušenim čunjem uvjerljivo svladao Josipa Obajdina. To nije uspjelo Boži Pavlakoviću koji je pružio odličnu igru (591) ali je na kraju izgubio od već spomenutog igrača utakmice Ante Holjevca.
Na kraju u potpunosti zaslužena prva ovosezonska pobjeda KK Policajca i radost na licima njegovih igrača i navijača. Nadamo se da će u nastavku prvenstva biti više ovakvih igara, a pobjede onda neće biti upitne. A nastavak prvenstva je tek za dva tjedna (slijedi dvotjedna pauza) kada KK Policajac ponovo kao domaćin igra protiv KK Kupe iz Ozlja. Prema rasporedu ta utakmica se igra 1.12.2018.g. u 17,00 sati na Gradskj kuglani "Klek" u Ogulinu.

ZAPISNIK                   TABLICA

GORANINU DERBI ZAČELJA, 11. 11. 2018.
Do ovoga 6. kola 2.HKLZ pretposlijednji KK Goranin iz Delnica i poslijednji KK Policajac Ogulin sinoć su na kuglani GSC u Delnicama odigrali svojevrsni derbi začelja. Delničani su pokazali puno bolju igru te na kraju zasluženo pobijedili tako da je KK Policajac i dalje poslijednji na prvenstvenoj ljestvici bez ijednog osvojenog boda. Utakmica je završila rezultatom 6:2 (15:9) 3305:3140 za KK Goranin.
Jedine dvije pojedinačne pobjede za KK Policajac ostvarili su Zlatan Mazor pobjedom protiv Saše Račkog u prvom bloku igrača te Branko Bajt protiv mladog Matgeja Frlana u zadnjoj izmjeni, odnosno u trećem bloku igrača. Ujedno je Zlatan Mazor sa srušenih 561 čunj ponovo bio najbolji pojedinac u redovima KK Policajca.
Svi ostali igrači KK Policajca uvjerljivo su izgubili. Redom, u prvom bloku igrača Božo Pavlaković izgubio je od Igora Pertranovića, u drugom bloku igrača Zlatko Neralić od Danijela Ćosića i Dragan Vučić od Ivana Zrilića te u zadnjem bloku igrača Anton Markoivć od Marinka Plešea.
Kada će biti prekinut ovaj crni niz poraza teško je prognozirati ali sigurni smo da će jednom stati. U slijedećem 7.kolu KK Policajac kao domaćin ugošćuje vodeću ekipu i lidera dosadašnjeg dijela prvenstva KK Koranu iz Slunja, koja je, samo da podsjetino, jednako kao i KK Policajac tek od ove sezone u drugoligaškom društvu i do sada ima svih šest pobjeda. Težeg izazova nema ali niti predaje!

ZAPISNIK     TABLICA

I PETA UTAKMICA BEZ BODOVA, 04. 11. 2018.
Sinoć je na Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu KK Policajac odigrao svoju petu drugoligašku utakmicu, odnosno utakmicu 5. kola 2.HKLZ i to protiv KK Karlobaga. I ovaj puta KK Policajac nije uspio osvojiti prve prvenstvene bodove jer su gosti iz Karlobaga jednostavno bili bolji. Nismo provjeravali ali zasigurno je da je KK Karlobag odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone, kao i vjerojatno najbolju utakmicu na ogulinskoj kuglani u svojoj povijesti. Pobjedili su gosti rezultatom 6:2 (14:10) sa 103 čunja više 3508:3405.
Bila je to ujedno i najbolja utakmica koju su ove sezone odigrali kuglači KK Policajca, odnosno utakmica u kojoj su srušili ukupno najveći broj čunjeva, čak 3405, međutim nedovoljno za prve bodove.
Pobjednik u ovoj utakmici praktički je već bio riješen u prvom bloku igrača jer su obadva domaća igrača uvjerljivo izgubili, osvojivši tek po jedan set. Zlatan Mazor izgubio je od Roberta Tomljenovića, a Nenad Plivelić od Željka Brdara, s time da su gosti već nakon te prve izmjene igrača imali čak 121 čunj viška.
U nastavku utakmice kuglači KK Policajca ipak su pokazali da znaju i da mogu te su se ravnopravno nosili s odličnim gostujućim kuglačima. Najprije su Dragan Vučić (najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca - 596 srušenih čunjeva) i Zlatko Neralić odigrali vrhunski, s time da je Vučić pobijedio svojeg protivnika Aleksandra Cagu, dok je Neraliću nedostajao jedan set da izbjegne poraz jer je srušio jednako čunjeva kao i Ivica Mraović (590). Nakon toga, u zadnjoj izmjeni igrača konačno je proigrao i Anton Marković, ali u zadnjem setu ipak popustio pred igračem utakmice Andreom Dujićem. Konačno drugu pojedinačnu pobjedu KK Policajcu donio je Božo Pavlaković pobjedivši Željka Tomljenovića.
Na kraju je jedino preostalo čestitati gostima na uvjerljivoj i zasluženoj pobjedi te izvrsnoj igri te žaliti za nekim prošlim utakmicama gdje bi kuglači KK Policajca sigurno osvojili bodove da su igrali i postigli rezultat kao sinoć.
Slijedeće 6. prvenstveno kolo KK Policajac gostuje u Delnicama kod KK Goranina. Utakmica se igra u subotu 10. studenoga 2018.g. s početkom u 17,00 sati.

ZAPISNIK

Z. MAZOR NA PRVENSTVU RH U SPRINTU ZA JUNIORE, 28. 10. 2018.
Za najmlađeg kuglača KK Policajca Zlatana Mazora nema odmora. Nakon što je jučer u subotu odigrao svoju do sada najbolju utakmicu u redovima KK Policajca u prvenstvenoj utakmici u Karlovcu, danas je već nastupio na državnom prvenstvu u disciplini sprint za juniore U-23, koje je održano na kuglani "Grmoščica" u Zagrebu. I opet je bio vrlo dobar, plasiravši se najprije kroz kvalifikacije u završnicu natjecanja, a onda u razigravanju ušao među osam najboljih, gdje je u četvrtfinalu zaustavljen od Borne Bakrana iz KK Zaboka.
Za ovo natjecanje bilo je prijavljeno ukupno 44 mlada kuglača, a u kvalifikacijama ih je naastupilo 42. Zlatan Mazor, iako jeoš mlađi junior (kategorija U-18) u kvalifikacijama je zauzeo odlično četvrto mjesto, a onda je u razigravanju 16-torice najboljih u osmini finala izbacio Nikolu Martinovića iz KK Zanatlije iz Slavonskog Broda. Međutim, od osvajanja brončane medalje dijelile su ga nijanse jer je u već spoemnutom četvrtfinalnom dvoboju s Bornom Bakranom ispao za samo jedan jedini čunj. Naime, nakon što je dobio bod u prvom bacanju, drugo je izgubio i onda u razigravanju izgubio 36:37. Međutim, i plasman u četvrtfinale na državnom natjecanju juniora za Zlatana Mazora je veliki uspjeh i dokaz da se radi o vrlo talentiranom i vrijednom mladom kuglaču s kojim je KK Policajac ove sezone puno dobio. Vjerujemo da će Zlatan Mazor nastaviti s ovako dobrim igrama, kako u ekipi KK Policajca u prvenstvu, tako i na svim ostalim natjecanjima u U-18 i U-23 kategoriji na državnoj, regionalnoj i županijskoj razini. U svakom slučaju velike čestitke Zlatanu Mazoru ali i kapetanu KK Policajca Branku Bajtu koji ga prati i usmjerava na svim natjecanjima.
Inače, prvo mjesto i zlatna medalja pripala je Dini Kosu iz MKK Rijeke, ispred srebrnog Mihaela Grivičića iz KK Mertojaka Split, dok su Borna Bakran i Nebojša Šušnjar iz MKK Rijeke osvojili brončane medalje.

REZULTATI

JOŠ JEDAN PORAZ - MLADI MAZOR IGRAČ UTAKMICE, 28. 10. 2018.
U 4.kolu 2.HKLZ kuglači KK Policajca gostovali su u Karlovcu gdje su odmejrili smage s ekipom MKK Karlovca. Nakon vrlo uzbudljive utakmice i potpune neizvjesnosti u prva dva bloka igrača, domaći igrači su u zadnjoj izmjeni igrača bili bolji te zabilježili novu pobjedu, a KK Policajac još jedan poraz. Konačni rezultat bio je 5:3 (12:12) 3340:3249 za domaćine.
Međutim, epitet najboljeg igrača na utakmici zasluženo je pripao najmlađem igraču, ne samo KK Policajca, 17-godišnjem Zlatanu Mazoru (i u prošlom kolu bio je najbolji pojedinac u redovima svoje ekipe) koji je nastupio u prvom bloku igrača, srušio ukupno 584 čunja te bez izgubljenog seta deklasirao svojeg protivnika Stjepana Badovinca. U prvom bloku igrača za KK Policajac, uz Mazora igrao je i Dragan Vučić koji je pokazao solidnu igru ali je u zadnjem setu popustio i dozvolio svojem protivniku Dariu kafolu da osvoji prvi bod za MKK Karlovac.
U drugom bloku igrača drugi bod i pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvario je Zlatko Neralić pobjedivši zbog više osvojenihg setova Antuna Sviličića, iako je ovaj srušio deset čunjeva više. No, za 2:2 u bodovima drugu pobjedu domaćinu osigurao je Želimir Trgovčić laganom pobjedom protiv indisponiranog Marijana Sopeka, kojega je nakon dva loše odigrana seta, zamijenio Branko Bajt.
U treću izmjenu igrača krenulo se gotovo "u dlaku" izjednačeno - 2:2 i samo dva čunja prednosti za MKK Karlovac. U takvoj situaciji puno nade polagalo se na najboljeg igrača KK Policajca prošle sezone Antona Markovića, koji je igrao protiv Janka Matuzića ali i na iskusnog Nenada Plivelića koji je igrao protiv Zlatka Marasovića. I dok je Plivelić na setove izvukao pobjedu protiv Marasovića koji je srušio čak 27 čunjeva više, Marković je potpuno podbacio i uvjerljivo, bez osvojenog seta, izgubio od kapetana domaće ekipe Matuzića. Šteta, prava šteta jer i u ovoj utakmici protivnik se "nudio", međutim igrači KK Policajca to nisu iskoristili i kući su otišli bez bodova.
Tako se i nakon četiri odigrana kola KK Policajac s nula bodova nalazi na začelju prvenstvene ljestvice, zajedno s drugom ekipom KK Velebita iz Otočca, a već slijedeće prvenstveno kolo u goste dolazi iskusna ekipa KK Karlobaga. Može li se u dvoboju s tim protivnikom prekinuti ovaj crni niz vidjet ćemo u subotu 3.11.2018.g. kadea je s početkom u 17 h na rasporedu ta utakmica.

ZAPISNIK

I DALJE BEZ BODOVA U PRVENSTVU, 21. 10. 2018.
Nakon dva uzastopna poraza - u provm kolu protiv karlovačkog KK Željezničara kod kuće te ogulinskog KK Obrtnika u drugom kolu - od objektivno jačih ekipa, dobru šansu za osvajanje prvih prvenstvenih bodova kuglači KK Policajca imali su u 3. kolu 2.HKLZ kod kuće protiv KK Stare Hiže iz Duge Rese, koja je također novi drugoligaš od ove sezone. Međutim, umjesto prve pobjede protiv ove ne baš jake ekipe, "policajci" su nastavili s čudnim rezultatima i poslejdično tome i u ovoj utakmici doživjeli su poraz. Ključ ovog poraza 3:5 (13:11) odnosno 3223:3252 svakako leži u katastrofalnom rezultatu od svega 477 srušenih čunjeva koje su zajedno u drugom bloku igrača srušili Drago Vučić (prva dva seta) i Mladen Hećimović (druga dva seta). U ovom rangu natjecanja takav kiks se ne može popraviti, a posebno je zabrinjavajuće kada se to dogodi iskusnim igračima kao što su Vučić i Hećimović.
Nije dobro počelo niti u prva dva dvoboja u kojima je Božo Pavlaković za samo jedan jedini čunj izgubio od Marija Štajduhara, a Zlatan Mazor za 33 čunja od najboljeg igrača utakmice Damira Dobrinića. Međutim, treba naglasiti da je mladi Mazor srušio ipak 561 čunj te s tim rezultatom na kraju, iako daleko najmlađi, bio i najbolji igrač u redovima KK Policajca.
U drugom bloku igrača, osim uvjerljivog poraza Vučića i Hećimovića protiv Tomislava Barjaktarića, prvu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvario je Zlatko Neralić protiv Nikole Kelečića te tako ostavio kakvu takvu nadu da se utakmica možda preokrene.
No, u trećem bloku igrača, iako su protivnički igrači ostvarili zaista skromne rezultate Nenad Plivelić i Anton marković su ostvarili pojedinačne pobjede ali je ukupan zbroj srušenih čunjeva ostao na strani gostiju. Plivelić je pobijedio Damira Benčana, kojega je u druga dva seta mijenjao Kristijan Horvatić, dok je Marković bio bolji od Ladislava Lasića, s time da su obadva domaća kuglača odigrali ispod svojih mogućnosti.
Slijedeće četvrto kolo KK Policajac gostuje u Karlovcu gdje će u subotu 27.10.2018.g. na kuglani Doma HV Zrinski igrati protiv MKK Karlovca.

ZAPISNIK


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr