Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KK RAKOVICA - KK POLICAJAC 5 : 3, 27. 10. 2013.
Na prvom pravom gostovanju u 4. kolu 3. HKLZ Og-Lika kuglači KK Policajca doživjeli su svoj drugi poraz u tekućem prvenstvu. Na kuglani Hotela Jezero na Plitvicama domaća ekipa KK Rakovice pobijedila je rezultatom 5:3 (15:9), u ukupno srušenim čunjevima 3122:3064.Iako se od "policajaca" nije očekivala pobjeda u ovoj utakmici, nakon prva dva bloka igrača izgledi im nisu bili loši. Najprije je u prvom bloku Božo Pavlaković, najbolji pojedinac u svojoj ekipi, uvjerljivo pobjedio Stipu Krizmanića, a onda je u drugom bloku igrača pobjedu zabilježio i odlični Branko Bajt protiv Dane Gašparovića. S druge strane Mirko Birač i Nenad Plivelić izgubili su svoje dvoboje protiv Slavka Kolara odnosno Milana Mlinarića. Rezultat, prije odlučujućeg trećeg bloka, bio je 2:2 i 20 čunjeva prednosti za KK Policajac.

ZAPISNIK

KK POLICAJAC - KK GACKA 1 : 7, 19. 10. 2013.
Kuglači KK Policajca i drugoj sezoni 3.HKL Ogulin Lika izgubili su kao domaćini prvenstvenu utakmicu protiv kuglača KK Gacke iz Otočca. Ovaj puta rezultatom 1 : 7 uz čak 185 čunjeva zaostatka - 3146:3331 (7,5:16,5).
Jedinu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvario je Anton Marković, koji je ujedno bio i najbolji pojedinac u svojoj ekipi. Pobijedio je Ivicu Atalića i to na setove (2,5:1,5) iako je srušio ukupno tri čunja manje. Svi ostali igrači KK Policajca izgubili su svoje pojedinačne dvoboje.
U ovoj utakmici ekipa KK Policajca bila je bez Danka Gašparovića, koji je ozlijeđen, pa je u prvom bloku igrača, uz standardnog Božu Pavlakovića, nastupio NBenad Plivelić. Božo Pavlaković protiv Nikole Kraljića osvojio je dva seta ali je srušio manje čunjeva. Ista situacija je bila i kod Nenada Plivelića koji je za svega četiri čunja izgubio bod.

ZAPISNIK

KK EUPHORIA - KK POLICAJAC 2 : 6, 12. 10. 2013.
Drugo kolo,, druga pobjeda i to identičnim rezultatom. Ovaj puta, kao gosti na domaćoj kuglani, kuglači KK Policajca pobijedili su kuglače KK Euphorie rezultatom 6:2 (17:7) odnosno 3140:2958 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača Božidar Pavlaković i Danko Gašparović rutinski su ostvarili pojedinačne pobjede protiv Ivice Brozovića odnosno Borisa Kneževića te je tako KK Policajac poveo 2:0 i stekao veliku prednost od preko 80 čunjeva.
U drugom bloku igrača odličnom igrom Mirko Birač je protiv Marijana Sopeka osvojio i treću pojedinačnu pobjedu za KK Policajac, čime je utakmica bila praktički odlučena. S druge strane, tračak nade KK Euphoriji otvorio je Tomica Kurelac, pobjedivši najmlađeg igrača na utakmici Ivana Hećimovića za devet čunjeva, iako je Ivan Hećimović nakon tri seta bio u prednosti.

ZAPISNIK

KK POLICAJAC - KK VATROGASAC 6 : 2, 05. 10. 2013.
Pobjedom u 1. kolu protiv KK Vatrogasca iz Otočca kuglači KK Policajca otvorili su prvenstvenstvene utakmice na ogulinskoj kuglani "Klek" u sezoni 2013-2014. Iako su pobijedili "policajci" nisu pružili igru koja se od njih očekuje. Zahvaljujući samo očitoj indisponiranosti gostujućih kuglača, sa svega 3104 čunja zabilježena je vrijedna pobjeda na početku sezone. Teško je očekivati u nastavku prvenstva da će se s takvim brojem srušenih čunjeva moći bilo koga pobijediti. Barem na kuglani u Ogulinu. Ukupni rezultat na kraju utakmice bio je 6:2 (13:11) te 3104:3042 u ukupno srušenim čunjevima.
Jedini kuglač u redovima KK Policajca koji je koliko-toliko zadovoljio je kapetan Branko Bajt koji je sa srušenih 544 čunja s lakoćom pobijedio Darka Aleškovića i pri tome stvorio solidnu razliku u čunjevima. Bilo je to u drugom bloku igrača u kojem je još i Danko Gašparović osvojio pojedinačni bod odnosno pobjedu nad čak dvojicom protivnika - Davorom Matasićem i Damirom Špoljarićem. Međutim, Danko Gašparović pobjedu je ostvario sa skromnih 495 srušenih čunjeva i bio je najlošiji pojedinac u svojoj ekipi.

ZAPISNIK

REDOVNI PRIJELAZNI ROK, 10. 07. 2013.
Najvažnija vijest nakon netom završenog redovnog prijelaznog roka za kuglačice i kuglače jeste da KK Policajac u narednoj kuglačkoj sezoni 2013-2014 neće imati žensku ekipu. Naime, nakon nekoliko godina «krpanja» ženske ekipe dvojno registriranim kuglačicama iz KK Mlake, za slijedeću prvenstvenu sezonu niti to više ne bi pomoglo jer se i ove godine nastavilo osipanje «policajki». Zbog takve situacije jedina logična odluka je bila prestanak natjecanja. Svim kuglačicama dane su ispisnice pa su tako Maja Stipetić i Nikolina Marković pristupile KK Rijeci, Matea Gašparović i Nives Poljak otišle su u ŽKK Split, Nevenka Bartolović vratila se natrag u KK Mlaku, a jedino Ana Puškarić i Valentina Prpić nisu pronašle novi klub. Međutim, za razliku od Ane Puškarić koja se zbog obveza na radnom mjestu privremeno odrekla kuglanja, za Valentinu Prpić ostavljeno je mjesto u muškoj ekipi KK Policajca kako ne bi imala prekid u treniranju i igranju do eventualnog pronalaska boljeg kluba.

Što se tiče muške ekipe, najznačajnija novost je da je redove KK Policajca napustio najbolji igrač protekle sezone Tomislav Grdić. Potpisao je za KK Klek što je možda i njegova logična odluka budući da se KK Klek očito okreće domaćim kuglačima. Ispisnicu iz KK Policajca zatražio je i mladi Josip Skorić odnosno njegov otac, očito nezadovoljni statusom u KK Policajcu. Zadnjeg dana prijelaznog roka potpisao je za KK Klek gdje ga čeka mjesto u drugoj ekipi.
Da prijelazni rok ipak ne bude samo u znaku odlazaka iz kluba pobrinuo se Božidar Pavlaković koji je iz KK Kleka prešao u redove KK Policajca. Njegovim dolaskom u KK Policajac ekipa će donekle nadoknaditi odlazak Tomislava Grdića ali i pozitivno utjecati na sve igrače, kako je to bilo i pred dvije godine kada je Božo jednu polusezonu odigrao za KK Policajac.

Prijelazi - KSKŽ

Prijelazi - KSPGŽ


XXII. PRVENSTVO RH ZA JUNIORKE - PAROVI, 03. 06. 2013.
Protekli vikend (subota i nedjelja) u Rijeci na kuglani SRC "Mlaka" održano je XXII. prvenstvo RH u parovima za juniorke U-23, čime je konačno završila kuglačka sezona. Na ovom parovnom prvenstvunastupila su i dva para juniorki KK Policajac i to Nikolina Marković i Maja Stipetić te Ana Puškarić i Valrntina Prpić. Prvi par tj. Nikolina Marković i Maja Stipetić na kraju su zauzele solidno peto mjesto dok je dugi par Ana Puškarić i Valrntina Prpić bio nešto lošiji i na kraju je zauzeo sedmo mjesto od ukupno devet parova koji su nastupili.
Osim navedenih kuglačica na ovom prvenstvu su nastupile još tri kuglačice dvojno registrirane kuglačice KK Policajca ali opvaj puta u dresu matičnog kuluba KK Mlake iz Rijeke. I to vrlo, vrlo uspješno. Naime, najbolja kuglačica KK Policajca u proteklom prvenstvu Maja Nanić, u paru s Nikom Grubišić osvojila je prvo mjesto, dok su Matea Gašparović i Marina Bašić Palković osvojile drugo mjesto.
Najbolji pojedinačni rezultat na ovom prvenstvu posligla je Nika Grubišić s 582 srušena čunja, a odmah do nje je i Marina Bašić Palković s 582 srušena čunja.

XXII. prvenstvo parova RH U-23 juniorke

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA, 11. 05. 2013.
U petak 10. svibnja 2013.g., u Domu DPD "Sveti Rok Lomost", održana je redovna godišnja Skupština KK Policajca. Skupštini je nazočila većina članova KK Policajca ali i mnogi gosti i prijatelji kluba, među kojima  ističemo predsjednika Kuglačkog saveza Karlovačke županije Josipa Latkovićai "legendu" ogulinskog kuglanja i sporta Radu Kneževića.
Skupštinom je predsjedao predsjednik KK Policajca i trener ženske ekipe Željko Stipetić, koji je podnio Izvješće o radu za period od prošlogodišnje redovne godišnje Skupštine do sada. Na Skupštini su još prezentirana izvješća o financijskom poslovanju te izvješće Nadzornog odbora. Sva podnijeta izvješća jednoglasno su prihvaćena.
Nakon prihvaćanja izvješća predsjednik kluba Željko Stipetić predložio je Plan rada i Financijski plan za 2013.g., što su članovi Skupštine također jednoglasno prihvatili.
Pri kraju službenog dijela Skupštine istoj su se obratili i održali pozdravnu riječ predsjednik Kuglačkog saveza Karlovačke županije Josip Latković, Rade Knežević, u ime KK Kleka Božo Pavlaković te u ime KK Obrtnika Zdravko Vuković.
U neslužbenom dijelu Skupštine svi članovi kluba i gosti ugodno su se družili na prigodnom domjenku.


KK RAKOVICA - KK POLICAJAC 6 : 2, 13. 04. 2013.
Gostujućim porazom, koji ništa ne znači, kuglači KK Policajcjca završili su natjecanje u prvoj (nadamo se i zadnjoj) sezoni 3.HKL Ogulin - Lika. U zadnjem, 22. kolu, na gostovanju na Plitvicama domaća ekipa KK Rakovice pobijedila je rezultatom 6:2 (15:9) odnosno 3183:3102 u ukupno srušenim čunjevima.
Dvije pojedinačne pobjede za KK Policajac ostvarili su Nenad Plivelić protiv Marijana Sabljaka u prvom bloku igrača te, opet najbolji igrač u svojoj ekipi i drugi cijele utakmice Tomislav Grdić protiv Petra Prebega u drugom bloku igrača. Tomislva Grdić tako je osvojio još dva značajna boda kojima se učvrstio na drugom mjestu u poretku za igrača lige.
Blizu pojedinačne pobjede bio je i Danko Gašparović protiv Nikole Ninkovića u prvom bloku igrača izgubivši tek za šest čunjeva. Ostala trojica "policajaca" uvjerljivo su izgubili od svojih protivnika. Najlošije je prošao Mirko Birač protiv Dane Gašparovića u drugom bloku igrača izgubivši s čak 62 čunja zaostatka i bez osvojenog seta.
U trećem bloku igrača solidnu utakmicu odigrao je sve bolji Ivan Hećimović koji je, doduše, izgubio od najboljeg igrača utakmice i cijelog prvenstva Josipa Bićanića, ali je osvojio jedan set i u još dva bio ravnopravan partner daleko iskusnijem igraču domaćina. Anton Marković se probudio tek u zadnja dva seta ali drugi, u kojem je srušio "rekordnih" 94 čunja, koštao ga je pojedinačne pobjede protiv Slavka Kolara.
KK Policajac završio je prvenstvo na 6. mjestu, na kojem se, bez straha da će pasti niže ili nade da će se popeti na više, nalazi već duže vrijeme. U takvoj situaciji su bili i prvaci 3.HKL Ogulin - Lika kuglači KK Obrtnika, koji su prvo mjesto osigurali još pred 3-4 kola. Sve to ovo netom završeno prvenstvo učinilo je potpuno nezanimljivim i za nadati se je da će se na slijedećem Plenumu Kuglačke regije zapad sustav natjecanja za iduću sezonu mijenjati. U suprotnom kuglanje na ovakav način odnosno održavanje prvenstva postat će totalno nezanimljivo i marginalizirano. Jednom riječju ovo je bio korak nazad u kuglanju.
U svakom slučaju kuglačima KK Obrtnika u ime svih igrača i svih članova kluba na čelu s upravom upućujemo iskrene čestitke na osvajanju prvog mjesta i želimo puno uspjeha u kvalifikacijama za ulazak u 2. ligu.

KK Rakovica - KK Policajac - zapisnik

3.HKL OG-LIKA 22.KOLO

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr