Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KK POLICAJAC (Ž) - ŽKK DONAT 2:6, 14. 10. 2012.
U 1. kolu 2. HKL zapad-jug za žene kuglačice KK Policajca doživjele su poraz od odličnih kuglačica ŽKK Donata iz Zadra. Zadranke su pobijedile rezultatom 6:2 (14:10) uz prednost u ukupno srušenim čunjevima od 3170:3094.
Pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvarile su Matea Gašparović protiv Žakline Jelače i debitantica u redovima "policajki", dvojno registrirana kuglačica KK Mlake iz Rijeke, Maja Nanić protiv Tanje Perović. Sa ukupno srušenih 569 čunjeva Matea Gašparović bila je i najbolja igračica utakmice.
U prvom bloku igračica kuglačice ŽKK Donata Grozdana Surać i Nives Grabovac pobijedile su domaće kuglačice Nikolinu Marković i Maju Stipetić te su ostvarile i značajnu prednost od 88 čunjeva. Nikolina Marković je u zadnjim hicima izgubila već osvojeni bod za samo 5 čunjeva dok je, danas posebno raspoložena gostujuća kuglačica Nives za 83 čunja nadjačala, očito još nespremnu, Maju Stipetić.
U drugom bloku igračica već spomenuta Matea Gašparović je pobjedila svoju protivnicu i značajno smanjila prednost gošću u čunjevima ali je Ana Puškarić u završnici popustila i izgubila od Dorotee Sikirić. Nakon drugog bloka igračica gošće su vodile 3:1 i imale 40 čunjeva prednosti.
U zadnjem bloku igračica od Valentine Prpić i Maje Nanić se očekivalo da ostvare pojedinačne pobjede i da nadoknade zaostatak u čunjevima ali obje su u svojem trećem setu skroz podbacile i prva pobjeda "policajki" otišla je u nepovrat. Maja Nanić, doduše, uspjela je za jedan čunj pobjediti solidnu Tanju Perović ali je zato Valentina Prpić značajno zaostala za Frankom Humbolt te je poraz bio neizbježan.
Slijedeće 2. prvenstveno kolo kuglačice KK Policajca opet igraju na domaćoj kuglani i to protiv kuglačica ŽKK Vrbovsko.

KK Policajac - ŽKK Donat - zapisnik

2.HKL zapad-jug - 1. kolo

KK KARLOBAG - KK POLICAJAC 5:3, 14. 10. 2012.
Kuglači KK Policajca doživjeli su prvi ovosezonski poraz u 3. HKL Ogulin-Lika. U 2. prvenstvenom kolu tijesno, za samo 8 čunjeva, poraženi su na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću od KK Karlobaga rezultatom 5:3 10:14) 3030:3022.
Nakon početnih 0:2 i minus 46 čunjeva, što je bio rezultat nastupa dvojice kuglača u prvom bloku Mladena Hećimovića i Danka Gašparovića, u drugom bloku igrača, pojedinačnim pobjedama Josipa Skorića i Tomislava Grdića, došlo je do poravnanja rezultata na 2:2 i smanjenje zaostatka u čunjevima na svega 16.
U trećem bloku igrača sve je bilo otvoreno gotovo do poslijednjih hitaca. Anton Marković je izgubio s 20 čunjeva zaostatka dok je Nenad Plivelić, koji je bio i najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca, pobijedio  s 28 čunjeva razlike. Međutim u ukupno srušenim čunjevima bolji je ostao KK Karlobag te je s tri pojeidnačne pobjede i više srušenih čunjeva na kraju tijesno pobijedio.
Ostaje dojam da su kuglači KK Policajca bili jako blizu još jednoj pobjedi u Gospiću (prošlo kolo na istoj kuglani pobijedili su KK Visočicu) ali za to je ovaj puta nedostajalo malo više sreće, odnosno malo manje promašaja. Ukupno su "policajci" nakupili čak 43 promašaja, od čega Hećimović 15, a D. Gašparović 12, u čemu se zasigurno krije razlog prvog prvenstvenog poraza ove sezone.
U 3. kolu KK Policajac konačno igra na domaćoj kuglani, a protivnik je KK Gacka iz Otočca.

KK Karlobag - KK Policajac - zapisnik

3.HKL OG-LIKA 2. kolo

KK VISOČICA - KK POLICAJAC 3:5, 06. 10. 2012.
Na startu 3.HKL Ogulin-Lika, u 1. kolu, kuglači KK Policajca iznenadili su u Gospiću pobijedivši KK Visočicu rezultatom 5:3 (čunjevi 3137:3083 setovi 14:10).
Prva je to pobjeda KK Policajca na gospićkoj kuglani Hotela "Ante" gdje se do sada uglavnom gubilo uvjerljivom razlikom uz skroman učinak gotovo svih igrača. Ovaj puta, za razliku od svih ranijih utakmica na toj kuglani, kuglači KK Policajca odigrali su ujednačeno (najbolji pojedinac Anton Marković s ukupno srušenih 538 čunjeva) i djelovali su kao prava ekipa.
Naime, u prva dva seta "policajci" su poveli 3:1 i stvorili plus od 81  čunj. Pojedinačne pobjede ostvarili su Nenad Plivelić u prvom bloku i Josip Skorić i Tomislav Grdić u drugom bloku igrača, a jedino je Danko Gašparović u prvom bloku igrača za svega 17 čunjeva izgubio. Ključ ove pobjede je svakako u velikoj čunj razlici koju su svojim pojedinačnim pobjedama stvorili Josip Skorć i Tomislav Grdić.
U trećem bloku igrača Anton Marković i kapetan Branko Bajt su izgubili pojedinačne dvoboje ali su svojom dobrom igrom zadržali prednost u čunjevima.
Slijedeće prvenstveno kolo kuglači KK Policajca opet idu na gostovanje u Gospić gdje će se na istoj kuglani ogledati s kuglačima KK Karlobaga.

  KK Visočica - KK Policajac - zapisnik

  3.HKL OG-LIKA - 1. kolo


USKORO POČINJE PRVENSTVO, 27. 09. 2012.
Prvenstvene utakmice predstojeće kuglačke sezone 2012/13. uskoro kreću. Prvu listopadsku subotu najprije kreću kuglači KK Policajca i to u reorganiziranoj ili novoformiranoj 3. HKL Ogulin-Lika gostujući u Gospiću kod KK Visočice. Kuglačice bi trebale svoju prvenstvenu utrku početi druge listopadske nedjelje u 2. HKL zapad-jug kao domaćin ŽKK Donatu iz Zadra.
Muška 3. HKL Ogulin-Lika jedna je od ukupno tri 3. lige u Kuglačkoj regiji zapad. Tako je, nakon ne baš detaljne pripreme ili analize, odlučio Plenum svih kuglačkih klubova Kuglačke regije zapad 28. srpnja 2012. i to, kako rekoše, zbog štednje. To što nitko nije napravio nikavu analizu ušteda i ostalih učinaka, ili to nije predočio prisutnim predstavnicima klubova, nema veze. Glasačka mašinerija pod kontrolom voditelja natjecanja KRZ i njegovih trabanata učinila je svoje. Klubovi dojučerašnje jake i respektabilne 3. HKL - zapad i dviju zonskih liga (Karlovac i Rijeka) odlukom većine postali su svi trećeligaši. Klubovi s područja Istarske županije te Rijeke i Hrvatskog primorja tako čine 3. HKL Istra-Rijeka, klubovi s područja Gorskog kotara i Karlovca s okolicom 3. HKL Karlovac-Gorski Kotar i klubovi iz Ogulina, Slunja, Rakovice i Ličko-senjske županije 3. HKL Ogulin-Lika. Jedina dobra strana ove reorganizacije je ta što će KK Policajac zaista imati određene uštede jer je u istoj ligi s još 5 ogulinskih klubova. Međutim, kakava će biti kvaliteta kuglanja u ligi iz koje se ne može ispasti u niži rang i kako će se to općenito odraziti na kuglački sport to tek treba vidjeti.
Bez obzira na sve to kuglači su već preko mjesec dana u trenažnom procesu i pripremama  za prvenstvo koje će, po svemu sudeći, spremno dočekati. Isto se odnosi i na kuglačice uz napomenu da je većina od njih u Rijeci na studiju ili radu pa i nisu cijalo vrijeme "na oku" treneru.

 Raspored M - 1  Raspored M - 2  Raspored M - 3  Raspored M - 4

Raspored Ž - 1  Raspored Ž - 2


ZAVRŠIO PRIJELAZNI ROK, 05. 07. 2012.

U ponedjeljak 02. srpnja 2012.g. u 24,00 sati završio je ovogodišnji prijelazni rok za registrirane kuglačice i kuglače. Glavni događaj netom završenog prijelaznog roka u KK Policajcu je iznenadni odlazak mladog i nadarenog kuglača Matije Cindrića u drugoligaš KK Klek. Manje važan događaj jeste dvojna registracija još jedne reprezentativke iz riječke KK Mlake za žensku ekipu KK Policajac. Naime, pored poznate ogulinske kuglačice i «policajke» Matee Gašparović te Marine Bašić Palković i Martine Nanić, od slijedeće sezone za KK Policajac moći će nastupati i poznatija sestra Manić – Maja. Ovim dvojnim registracijama kuglačica nastavljena je dobra suradnja s aktualnim prvakinjama RH i pobjednicama kupa KK Mlakom iz Rijeke. Za slijedeću kuglačku sezonu neke od kuglačica bit će prijavljene i za nastup muškoj ekipi jer to dozvoljavaju propozicije.

Matija Cindrić ispisnicu za prelazak u drugi klub zatražio je zadnjeg dana prijelaznog roka i time na neki način iznenadio svoje suigrače i vodstvo KK Policajca. Pogotovo stoga što KK Policajac više nije imao vremena za bilo kakve intervencije vezane za dovođenje adekvatne zamjene. Podsjećamo da je Matija Cindrić, iako jedan od najmlađih u ekipi, protekle sezone bio jedan od najvažnijih i ponajboljih igrača u ekipi pa je njegovim odlaskom ekipa KK Policajca u novoj sezoni znatno oslabljena. Međutim, u muškoj ekipi još uvijek ima dovoljan broj igrača koji konkuriraju za prvi sastav (samo da budu zdravi), a za nadati se je da će upražnjeni prostor iza Matije Cindrića znati iskoristiti netko od mlađih. Bez obzira na sve, Matiji želimo puno uspjeha u daljnjoj sportskoj karijeri i vrata za povratak u svoj matični klub uvijek će mu biti otvorena.


POLICAJKE OPET PETE NA EKIPNOM U-23 , 06. 05. 2012.
Peto mjesto na ekipnom državnom prvenstvu za juniorke kao da je predodređeno za kuglačice KK Policajca. Nakon što su za 2009. godinu osvojile naslov državnih juniorskih prvakinja u Zagrebu, 2010. u Bjelovaru i 2011. u Karlovcu osvojile su peto mjesto. Danas su taj plasman ponovile i  na XXI. ekipnom prvenstvu RH za juniorke održanom ovog vikenda na kuglani "Azelija" u Ozlju.
Na prvenstvu je nastupilo ukupno sedam ekipa, a prava je šteta što sve ekipe nisu igrale u istom danu jer bi time i rezultati bili objektivniji obzirom na uvjete natjecanja. Prvo mjesto konačno su osvojile kuglačice KK Mlake iz Rijeke u čijim redovima su zapaženu ulogu odigrale i "policajke" Riječanka Marina Bašić Palković i Ogulinka Matea Gašparović. Druge su juniorke KK Zagreb-Zabokya, treće juniorke KK Varteksa iz Varaždina, a četvrta je podmlađena juniorska ekipa KK Zagreba.
Za KK Policajac igrale su Nikolina Marković, koju je nakon 60. hica zamijenila Maja Stipetić, Nives Poljak, Ana Puškarić i Valentina Prpić. Nikolina Marković bila je dosta indisponirana i srušila je svega 242 čunja, nakon čega je Maja Stipetić sa solidnih 270 čunjeva izvukla ukupni rezultat na 512 srušenih čunjeva. Nives Poljak i Ana Puškarić odlično su počele svoj nastup ali, vjerojatno zbog nedovoljno snage, nisu održale isti tempo do kraja pa su srušile 521 odnosno 536 čunjeva. Jedina u ekipi KK Policajca na visini bila je kapetanica i juniorska reprezentativka Valentina Prpić koja je srušila 588 čunjeva i s tim rezultatom bila je druga najbolja pojedinka prvenstva. Bolja od nje bila je tek Ozljanka u ekipi KK Zagreb-Zabokya Valentina Pavlaković s 591 srušenim čunjem.
Prava je šteta štop ovo državno prvenstvo nije odigrano u terminu koji je bio predviđen kalendarom natjecanja HKS-a, krajem siječnja, jer bi tada rezultat kglačica KK Policajca zasigurno bio bolji. Evidentno je da su, nakon više od mjesec dana kako je završilo prvenstvo, pravu formu zadržale samo reprezentativke koje nisu prestale s treniranjem, a što je i donijelo naslov prvakinja KK Mlaki koja ima sve juniorske reprezentativke.
Ovim natjecanjem za neke "policajke" sezona je završila, a neke (Valentina Prpić, Matea Gašparović i Marina Bašić Palković) slijedi reprezentativni nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu U-23 u Njemačkoj.

XXI. ekipno prvenstvo RH U-23

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA, 28. 04. 2012.
U domu Dobrotvornog podupirajućeg društva "Sveti Rok - Lomost" u Ogulinu održana je redovna godišnja izvještajna Skupština KK Policajac Ogulin. Skupštini su, osim članova kluba, nazočili i brojni gosti i prijatelji kluba.
Skupštinu je otvorio i pozdravio sve nazočne predsjednik Željko Stipetić, a nakon intoniranja himne, članovima Skupštine prezentirana su izvješća o radu kluba od zadnje Skupštine, financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora. Sva ova izvješća na kraju su jednoglasno prihvaćena.
Na Skupštini je predsjednik Željko Stipetić predložio i plan rada i finacijski plan za ovu tekuću godinu, koji su također jednoglasno prihvaćeni.
Nakon uspješno odrađene Skupštine članovi kluba i njihovi gosti nastavili su druženje uz prigodni domejnak u režiji Restorana "Gradina" iz Josipdola.

 Izvješće o radu

SRETAN USKRS!!!, 06. 04. 2012.

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Starije>>

 
InfoStudio.hr