Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

ŽKK OGULIN - KK POLICAJAC - ODGOĐENO, 03. 12. 2012.
Prvenstvena utakmica 5. kola 2. HKL zapad-jug za žene između ŽKK Ogulina i KK Policajca, koja se trebala igrati 02. prosinca 2012.g.,sporazumno je odgođena i igrat će se po završetku jesenskog dijela prvenstva.

2.HKL zapad-jug 5.kolo

KK VATROGASAC - KK POLICAJAC 5 : 3, 01. 12. 2012.
Dopodnevni termin odigravanja utakmice i kuglana Hotela "Ante" u Gospiću ponovo su bili nepovoljna kombinacija za kuglače KK Policajca. U 8. kolu 3. HKLZ Og-Lika izgubili su protiv KK Vatrogasca iz Otočca rezultatom 5:3 (12,5:11,5) te uz samo 27 čunjeva minusa - 3006:2979.
U prvom bloku igrača za domaćine odnosno za ekipu KK Vatrogasca uspješni su bili Nikica Došen i Goran Majetić koji su, ne baš zapaženim rezultatom, pobijedili "policajce" Nenada Plivelića i Danka Gašparovića.
U drugom bloku igrača nadu KK Policajcu vratio je Tomislav Grdić pobjedom nad Draženom Natahlijem, dok je Josip Skorić uvjerljivo izgubio od Ivice Jurkovića.
U trećem bloku igrača obadva igrača KK Policajca - Anton Marković i Branko Bajt - pobijedili su svoje protivnike Dražena Ostovića odnosno Davora Kostelca ali nisu uspjeli preokrenuti prednost domaćina u ukupno srušenim čunjevima. Tako je u pojedinačnim pobjedama završilo izjednačeno 3 : 3 ali su "vatrogasci" dva pobjednička boda osvojili većim brojem ukupno srušenih čunjeva.
Najbolji igrač utakmice ponovo je bio kuglač KK Policajca Tomislav Grdić s 550 srušenih čunjeva, koji se na taj način polako približava vrhu najboljih igrača lige.
Slijedeće prvenstveno kolo kuglači KK Policajca igraju ogulinski derbi protiv KK Obrtnika. Utakmica je na rasporedu u subotu 08. prosinca 2012.g. u 17,00 sati.

KK Vatrogasac - KK Policajac - zapisnik

3.HKL OG-LIKA - 8.kolo

KK POLICAJAC - ŽKK GORANIN 5 : 3, 25. 11. 2012.
Ljudi moji, je li to moguće? Tako bi sigurno rekao doajen sportskog novinarstva Mladen Delić da je bio na utakmici 4. kola 2. HKL zapad-jug između kuglačica KK Policajca i ŽKK Goranina iz Delnica na ogulinskoj kuglani "Klek". Domaća ekipa, sastavljena samo od pet igračica, uspjela je pobijediti kompletnu ekipu (šest igračica) ŽKK Goranina rezultatom 5:3 (16:8), iako su srušile ukupno čak 418 čunjeva manje (2676:3094). Svoja tri boda "goranke" su osvojile ostvarivši baš tu prednost u ukupno srušenim čunjevima (dva boda) i jednom pojedinačnom pobjedom svoje najbolje igračice Snježane Kramar ostvarene protiv - nikoga. Naime, u ovoj utakmici sreća se osmjehnula kuglačicama KK Policajca jer su gošće prijavile svoju najbolju igračicu i aktualnu svjetsku pojedinačnu prvakinju u bloku i na stazi na kojoj KK Policajac nije imao nikoga.
Poznato je da ženska ekipa KK Policajca ove sezone ima problema oko kompletiranja ekipe i to zbog iznenadnog odustanka nekih kuglačica, za koje se ipak nadaju da će u nastavku prvenstva početi trenirati i igrati. K tome se još prošli tjedan dogodio nesretni slučaj u kojem se ozlijedila standardna kuglačica Nikolina Marković. Zbog toga je vodstvo KK Policajca htjelo odgoditi ovu utakmicu ali od vodstva ŽKK Goranina su glatko odbijeni. Takav nesportski stav ŽKK Goranina očito im se osvetio jer su dodatno motivirane "policajke" odlučile napraviti ono što još nikome nije uspjelo - pobijediti s igračicom manje.
Dakle, svih pet kuglačica KK Policajca pobijedile su svoje protivnice. Redom, to je uspjelo Maji Nanić i Matei Gašparović protiv Andreje Valentić i Štefanije Pezerović u prvom bloku. Zatim su još dvije pojedinačne pobjede osigurale i Ana Puškarić i Maja Stipetić protiv Snježane Vujašković i Ljubice Lisac u drugom bloku, dok je "točku na i" stavila kapetanica domaće ekipe Valentina Prpić pobjedom u trećem bloku protiv Slavice Grgurić Pajnić.
Najbolja igračica utakmice bila je Matea Gašparović s 578 srušenih čunjeva, dok je odmah do nje i Maja Nanić s 575 srušenih čunjeva. Osim njih posebne čestitke zaslužuje i trener ženske ekipe KK Policajac Željko Stipetić koji je uspio rasporediti svoje igračice tako da ona koja nedostaje igra protiv najbolje gostujuće kuglačice - svjetske prvakinje Snježane Kramar.
Vjerujemo da će se ova utakmica i nevjerojatna pobjeda kuglačica KK  Policajca među kuglačicama i kuglačima prepričavati još godinama i ući u mnoge kuglačke almanahe jer za takvu pobjedu do sada još nitko nije čuo.
Međutim, za KK Policajac je najvažnije da Nikolina Marković brzo ozdravi i vrati se u svoju ekipu u nastavku prvenstva u kojem "policajke" već u slijedećem kolu, kao gošće, igraju ogulinski derbi protiv ŽKK Ogulina.


KK Policajac - ŽKK Goranin - zapisnik

2.HKL zapad-jug 4.kolo

KK POLICAJAC - KK KORANA 7 : 1, 24. 11. 2012.
Još jedna pobjeda kuglača KK Policajca na domaćoj kuglani. U 7. kolu 3. HKLZ Og-Lika "policajci" su nova dva prvenstvena boda osvojili uvjerljivom pobjedom protiv gostiju iz Slunja. Konačni rezultat utakmice KK Policajac - KK Korana bio je 7:1 (15,5:8,5) za domaću ekipu koja je srušila ukupno 3257, a Slunjani 3144 čunja.
Put prema pobjedi započeli su "policajci" Danko Gašparović i kapetan Branko Bajt svojim pojedinačnim pobjedama u prvom bloku igrača i to protiv Ivana Obajdina odnosno Jure Oštrine.
Tim putem nastavili su i igrači KK Policajca u drugom bloku Josip Skorić i Tomislav Grdić. Protivnici im, dvojica Milana Obajdina, pružali su žilav otpor ali bez uspjeha. Nakon tog drugog bloka KK Policajac je poveo 4:0 i imao 85 čunjeva prednosti.
Posao oko pobjede KK Policajca završio je u trećem bloku igrača izvrsni Anton Marković uvjerljivom pobjedom nad Vladom Sminderovcem, a s 575 srušenih čunjeva osvojio je i epitet najboljeg igrača utakmice. S druge strane, jedinu pojedinačnu pobjedu za KK Koranu osvojio je u tom trećem bloku igrača najbolji pojedinac u svojoj ekipi Josip Obajdin pobijedivši solidnosg Nenada Plivelića.
Ovom pobjedom kuglači KK Policajca definitivno su se priključili gornjem dijelu prvenstvene ljestvice, odmah iza vodećeg dvojca KK Rakovice i KK Obrtnika. Slijedeće kolo kuglači KK Policajca "s prave" gostuju i to u Gospiću gdje će se ogledati s KK Vatrogascem iz Otočca.

KK Policajac - KK Korana - zapisnik

3.HKL OG-LIKA 7.kolo

KK KLEK II - KK POLICAJAC 1,5 : 6,5, 18. 11. 2012.
Puno teže nego što se očekivalo kuglači KK Policajca došli su do još jedne prvenstvene pobjede. U 6. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika druga ekipa ogulinskog KK Kleka koja još ove sezone ne zna za pobjedu, kao domaćin, pružila je "policajcima" žilav otpor i samo zahvaljujući još jednom odličnom nastupu Tomislava Grdića (igreač utakmice), uz pomoć solidnih Antona Markovića i Nenada Plivelića, uspjeli su na kraju pobijediti 6,5:1,5 (16,5:7,5) odnosno 3191:3122 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača u kojem su za KK Policajac nastupili Danko Gašparović i Mladen Hećimović, kojega je nakon 60 hitaca mijenjao Mirko Birač, leži problem ekipe KK Policajca. Naime, iako je Danko Gašparović osvojio pojedinačni bod protiv Darka Domitrovića, odigrao je ispodprosječno, a dvojac Mladen Hećimović i zamjena mu Mirko Birač katastrofalno loše uz izgubljen pojedinačni bod protiv Božidara Pavličića.
Srećom, u ekipi KK Policajca opet je zablistao Tomislav Grdić (već treću utakmicu zaredom najbolji u ekipi) i protiv odličnog mladog igrača KK Kleka Josipa Pavličića osvojio vrlo vrijedan bod. S druge strane Najmlađi igrač u redovima KK Policajca Josip Skorić ponovo je platio danak neiskustvu te osvojio samo pola boda protiv najstarijeg u redovima domaćina Duška Gvozdića, koji se uspio spasiti od već sigurnog poraza.
Stvari su na svoje mjesto došle tek u trećem bloku igrača kada su "policajci" Anton Marković i Nenad Plivelić uvjerljivo pobijedili svoje protivnike Marina Butkovića i Milu Štrka.
Ovom pobjedom kuglači KK Policajca približili su se vodećim ekipama lige, a budući da u slijedećem kolu igraju kod kuće protiv KK Korane iz Slunja, eventualnom pobjedom učvrstili bi svoju poziciju u vrhu tablice.

KK Klek II - KK Policajac - zapisnik

3. HKL OG-LIKA - 6.kolo

ŽKK MANTINELA - KK POLICAJAC 6 : 2, 11. 11. 2012.
U 3. kolu 2. HKL zapad-jug za žene kuglačice KK Policajca doživjele su svoj drugi ovosezonski poraz. Na kuglani DOS "Zrinski" u Karlovcu bolje su bile kuglačice ŽKK Mantinele iz Karlovca rezultatom 6 : 2 (14:10) te 3171:3100 u ukupno srušenim čunjevima.
Pobjeda domaćih kuglačica u potpunosti je zaslužena jer su, nakon početnog vodstva "policajki" od 2:0 i 98 čunjeva prednosti u nastavku utakmice uspjele preokrenuti taj minus i uvjerljivo nadvisiti gošće u svim elementima kuglanja.
Nadu za moguću gostujuću pobjedu "policajkama" u prvom bloku igračica donijele su Nikolina Marković i Matea Gašparović koje su lako pobijedile svoje protivnice Melitu Šeginu i Marijanu Đonlagić.
Već u drugom bloku igračica vidjelo se da se Karlovčanke nisu predale. Irena Božičević i Mirna Bosak osvojile su pojedinačne bodove protiv kuglačica KK Policajca Maje Stipetić i Ane Puškarić te za više od pola smanjiti prednost u čunjevima.
Međuitim, tih 42 čunja prednosti domaće kuglačice Nada Jardas i posebno Anamari Manev protiv Maje Nanić i Valentine Prpić brzo su anulirale i do kraja još napravile osjetnu razliku od čak 71 čunj.
Najbolja pojedinka u redovima KK Policajca bila je Matea Gašparović dok je epitet igračice utakmice pripao domaćoj kuglačici Anamari Manev.
Slijedeće prvenstveno kolo, koje je na rasporedu tek za dva tjedna, kuglačice KK Policajca igraju kod kuće protiv ŽKK Goranina iz Delnica.

ŽKK Mantinela - KK Policajac - zapisnik

2.HKL zapad-jug  3. kolo


KK POLICAJAC - KK POŠTAR 5 : 3, 08. 11. 2012.
Kuglači ogulinskih klubova KK Policajca i KK Poštara unaprijed su odigrali svoju prvenstvenu utakmicu 5. kola 3. HKL Ogulin-Lika. Ovaj pomak termina utakmice sporazumno je napravljen zbog spriječenosti "gostiju" da igraju u subotu, kada se 5. kolo po rasporedu trebalo igrati.
Prvenstvene bodovi ovaj puta pripali su "policajcima" koji su pobijedili ukupnim rezultatom 5:3 (13:11) te 3203:3128 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača svaka ekipa osvojila je po bod. Mladen Hećimović pobijedio je Milana Domitrovića dok je Danko Gašparović izgubio od Steve Šlata.
Prevagu i odluku o konačnom pobjedniku u korist KK Policajca donijeli su igrači drugog bloka. Tomislav Grdić (igrač utakmice) i Nenad Plivelić odličnom igrom pobijedili su svoje protivnike Gorana Lovrića i Joška Matijašića te stvorili razliku od preko sto čunjeva.
U trećem bloku igrača obadva "policajca" Josip Skorić i Anton Marković su izgubili svoje dvoboje protiv "poštara" Krunoslava Lovrića i Zvonka Salopeka ali je ostala razlika u ukupno srušenim čunjevima koja je, uz tri pojedinačne pobjede sa svake strane, donijela dva pojedinačna boda za KK Policajac i njihovu treću prvenstvenu pobjedu ove sezone.
U 6. kolu koje je na rasporedu tek 17. i 18. studenog kuglači KK Policajca "gostuju" na ogulinskoj kuglani kod druge ekipe KK Kleka.

KK Policajac - KK Poštar - zapisnik

3.HKL OG-LIKA - 5. kolo

KK EUPHORIA - KK POLICAJAC 1 : 7, 03. 11. 2012.
KK Euphoria, najmlađi ogulinski kuglački klub, od ove kuglačke sezone po prvi puta se natječe u 3. HKL Ogulin-Lika. U 4. kolu na kuglani "Klek" u Ogulinu kuglači KK Euphorie bili su domaćini kuglačima KK Policajca, koji su ih s lakoćom pobijedili rezultatom 7:1 (18:6) s čak 300 čunjeva razlike u ukupno srušenim čunjevima - 3117:2817.
Kuglači KK Policajca odigrali su jednu ispodprosječnu utakmicu, sa skromnim učinkom u ukupno srušenim čunjevima, no i to je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu i nova dva prvenstvena boda.
Za KK Policajac svoju prvu službenu utakmicu odigrao je 16-godišnji Ivan Hećimović koji je u svojoj prvoj prvenstvenoj utakmici, s 452 srušena čunja, protiv Tonija Salopeka osvojio i pojedinačnu pobjedu te bod za svoju ekipu.
Osim njega pojedinačne pobjede osvojili su još Danko Gašparović protiv najboljeg pojedinca u redovima KK Euphorie Miroslava Jerenta, zatim Tomislav Grdić protiv Brune Štajduhara, Mladen Hećimović protiv Hrvoja Kurelca i Josip Skorić protiv Borisa Kneževića. Jedinu pojedinačnu pobjedu za domaćine osvojio je Matej Vuković protiv Nenada Plivelića.
Najbolji pojedinci utakmice bili su "policajci" Tomislav Grdić i Mladen Hećimović s po 550 srušenih čunjeva, s time da je Tomislav Grdić imao bolje "čišćenje".
Po završetku utakmice kuglači i vodstvo KK Euphorie pokazali su da su zaista pravi domaćini jer su, osim s bodovima, svoje goste počastili i sa slasnom večerom. Grah s kobasicom i posebno fileki bili su za prste polizati. Takvog gostoprimstva među ogulinskim kuglačkim klubovima teško se prisjetiti i KK Euphoria, iako novi klub, predstavlja pravo osvježenje u ogulinskoj kuglačkoj obitelji gdje već duže vremena nema takvog prijateljskog ozračja. Kuglačima KK Euphorie sve čestitke na sportskoj i fer borbi na kuglačkim stazama ali i na gostoljubivosti, uz želju za što boljim rezultatima u budućnosti.
Slijedeće prvenstveno kolo u subotu 10. studenog 2012.g. kuglači KK Policajci, kao domaćini, igraju protiv još jednog ogulinskog kluba KK Poštara.

KK Euphoria - KK Policajac - zapisnik

3.HKL OG-LIKA - 4. kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr