Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KK KLEK II - KK POLICAJAC 1,5 : 6,5, 18. 11. 2012.
Puno teže nego što se očekivalo kuglači KK Policajca došli su do još jedne prvenstvene pobjede. U 6. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika druga ekipa ogulinskog KK Kleka koja još ove sezone ne zna za pobjedu, kao domaćin, pružila je "policajcima" žilav otpor i samo zahvaljujući još jednom odličnom nastupu Tomislava Grdića (igreač utakmice), uz pomoć solidnih Antona Markovića i Nenada Plivelića, uspjeli su na kraju pobijediti 6,5:1,5 (16,5:7,5) odnosno 3191:3122 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača u kojem su za KK Policajac nastupili Danko Gašparović i Mladen Hećimović, kojega je nakon 60 hitaca mijenjao Mirko Birač, leži problem ekipe KK Policajca. Naime, iako je Danko Gašparović osvojio pojedinačni bod protiv Darka Domitrovića, odigrao je ispodprosječno, a dvojac Mladen Hećimović i zamjena mu Mirko Birač katastrofalno loše uz izgubljen pojedinačni bod protiv Božidara Pavličića.
Srećom, u ekipi KK Policajca opet je zablistao Tomislav Grdić (već treću utakmicu zaredom najbolji u ekipi) i protiv odličnog mladog igrača KK Kleka Josipa Pavličića osvojio vrlo vrijedan bod. S druge strane Najmlađi igrač u redovima KK Policajca Josip Skorić ponovo je platio danak neiskustvu te osvojio samo pola boda protiv najstarijeg u redovima domaćina Duška Gvozdića, koji se uspio spasiti od već sigurnog poraza.
Stvari su na svoje mjesto došle tek u trećem bloku igrača kada su "policajci" Anton Marković i Nenad Plivelić uvjerljivo pobijedili svoje protivnike Marina Butkovića i Milu Štrka.
Ovom pobjedom kuglači KK Policajca približili su se vodećim ekipama lige, a budući da u slijedećem kolu igraju kod kuće protiv KK Korane iz Slunja, eventualnom pobjedom učvrstili bi svoju poziciju u vrhu tablice.

KK Klek II - KK Policajac - zapisnik

3. HKL OG-LIKA - 6.kolo

ŽKK MANTINELA - KK POLICAJAC 6 : 2, 11. 11. 2012.
U 3. kolu 2. HKL zapad-jug za žene kuglačice KK Policajca doživjele su svoj drugi ovosezonski poraz. Na kuglani DOS "Zrinski" u Karlovcu bolje su bile kuglačice ŽKK Mantinele iz Karlovca rezultatom 6 : 2 (14:10) te 3171:3100 u ukupno srušenim čunjevima.
Pobjeda domaćih kuglačica u potpunosti je zaslužena jer su, nakon početnog vodstva "policajki" od 2:0 i 98 čunjeva prednosti u nastavku utakmice uspjele preokrenuti taj minus i uvjerljivo nadvisiti gošće u svim elementima kuglanja.
Nadu za moguću gostujuću pobjedu "policajkama" u prvom bloku igračica donijele su Nikolina Marković i Matea Gašparović koje su lako pobijedile svoje protivnice Melitu Šeginu i Marijanu Đonlagić.
Već u drugom bloku igračica vidjelo se da se Karlovčanke nisu predale. Irena Božičević i Mirna Bosak osvojile su pojedinačne bodove protiv kuglačica KK Policajca Maje Stipetić i Ane Puškarić te za više od pola smanjiti prednost u čunjevima.
Međuitim, tih 42 čunja prednosti domaće kuglačice Nada Jardas i posebno Anamari Manev protiv Maje Nanić i Valentine Prpić brzo su anulirale i do kraja još napravile osjetnu razliku od čak 71 čunj.
Najbolja pojedinka u redovima KK Policajca bila je Matea Gašparović dok je epitet igračice utakmice pripao domaćoj kuglačici Anamari Manev.
Slijedeće prvenstveno kolo, koje je na rasporedu tek za dva tjedna, kuglačice KK Policajca igraju kod kuće protiv ŽKK Goranina iz Delnica.

ŽKK Mantinela - KK Policajac - zapisnik

2.HKL zapad-jug  3. kolo


KK POLICAJAC - KK POŠTAR 5 : 3, 08. 11. 2012.
Kuglači ogulinskih klubova KK Policajca i KK Poštara unaprijed su odigrali svoju prvenstvenu utakmicu 5. kola 3. HKL Ogulin-Lika. Ovaj pomak termina utakmice sporazumno je napravljen zbog spriječenosti "gostiju" da igraju u subotu, kada se 5. kolo po rasporedu trebalo igrati.
Prvenstvene bodovi ovaj puta pripali su "policajcima" koji su pobijedili ukupnim rezultatom 5:3 (13:11) te 3203:3128 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača svaka ekipa osvojila je po bod. Mladen Hećimović pobijedio je Milana Domitrovića dok je Danko Gašparović izgubio od Steve Šlata.
Prevagu i odluku o konačnom pobjedniku u korist KK Policajca donijeli su igrači drugog bloka. Tomislav Grdić (igrač utakmice) i Nenad Plivelić odličnom igrom pobijedili su svoje protivnike Gorana Lovrića i Joška Matijašića te stvorili razliku od preko sto čunjeva.
U trećem bloku igrača obadva "policajca" Josip Skorić i Anton Marković su izgubili svoje dvoboje protiv "poštara" Krunoslava Lovrića i Zvonka Salopeka ali je ostala razlika u ukupno srušenim čunjevima koja je, uz tri pojedinačne pobjede sa svake strane, donijela dva pojedinačna boda za KK Policajac i njihovu treću prvenstvenu pobjedu ove sezone.
U 6. kolu koje je na rasporedu tek 17. i 18. studenog kuglači KK Policajca "gostuju" na ogulinskoj kuglani kod druge ekipe KK Kleka.

KK Policajac - KK Poštar - zapisnik

3.HKL OG-LIKA - 5. kolo

KK EUPHORIA - KK POLICAJAC 1 : 7, 03. 11. 2012.
KK Euphoria, najmlađi ogulinski kuglački klub, od ove kuglačke sezone po prvi puta se natječe u 3. HKL Ogulin-Lika. U 4. kolu na kuglani "Klek" u Ogulinu kuglači KK Euphorie bili su domaćini kuglačima KK Policajca, koji su ih s lakoćom pobijedili rezultatom 7:1 (18:6) s čak 300 čunjeva razlike u ukupno srušenim čunjevima - 3117:2817.
Kuglači KK Policajca odigrali su jednu ispodprosječnu utakmicu, sa skromnim učinkom u ukupno srušenim čunjevima, no i to je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu i nova dva prvenstvena boda.
Za KK Policajac svoju prvu službenu utakmicu odigrao je 16-godišnji Ivan Hećimović koji je u svojoj prvoj prvenstvenoj utakmici, s 452 srušena čunja, protiv Tonija Salopeka osvojio i pojedinačnu pobjedu te bod za svoju ekipu.
Osim njega pojedinačne pobjede osvojili su još Danko Gašparović protiv najboljeg pojedinca u redovima KK Euphorie Miroslava Jerenta, zatim Tomislav Grdić protiv Brune Štajduhara, Mladen Hećimović protiv Hrvoja Kurelca i Josip Skorić protiv Borisa Kneževića. Jedinu pojedinačnu pobjedu za domaćine osvojio je Matej Vuković protiv Nenada Plivelića.
Najbolji pojedinci utakmice bili su "policajci" Tomislav Grdić i Mladen Hećimović s po 550 srušenih čunjeva, s time da je Tomislav Grdić imao bolje "čišćenje".
Po završetku utakmice kuglači i vodstvo KK Euphorie pokazali su da su zaista pravi domaćini jer su, osim s bodovima, svoje goste počastili i sa slasnom večerom. Grah s kobasicom i posebno fileki bili su za prste polizati. Takvog gostoprimstva među ogulinskim kuglačkim klubovima teško se prisjetiti i KK Euphoria, iako novi klub, predstavlja pravo osvježenje u ogulinskoj kuglačkoj obitelji gdje već duže vremena nema takvog prijateljskog ozračja. Kuglačima KK Euphorie sve čestitke na sportskoj i fer borbi na kuglačkim stazama ali i na gostoljubivosti, uz želju za što boljim rezultatima u budućnosti.
Slijedeće prvenstveno kolo u subotu 10. studenog 2012.g. kuglači KK Policajci, kao domaćini, igraju protiv još jednog ogulinskog kluba KK Poštara.

KK Euphoria - KK Policajac - zapisnik

3.HKL OG-LIKA - 4. kolo

ŽKK VRBOVSKO - KK POLICAJAC 2:6, 28. 10. 2012.
Umjesto u Ogulinu, gdje se po rasporedu trebala igrati, od prošlog vikenda odgođenu prvenstvenu utakmicu 2. kola 2.HKL zapad-jug za žene, kuglačice KK Policajca i ŽKK Vrbovskog odigrali su danas u Vrbovskom. Razlog zamjene domaćinstva leži u činjenici da je na ogulinskoj kuglani danas igrano pojedinačno prvenstvo kuglačke regije zapad (KRZ) za seniore. Na kraju, većim dijelom vrlo zanimljive utakmice, pobjedu su i dva prvenstvena boda relativno lako izvojevale "policajke". Pobijedile su rezultatom 6:2 (14,5:9,5) uz čak 172 čunja prednosti 3136:2964.
Nakon prva dva bloka igračica bilo je gotovo izjednačeno 2:2 i samo jedan čunj prednosti za KK Policajac. Pojedinačne pobjede ostvarile su u prvom bloku Višnja Širola i u drugom Mirjana Reljić za domaću ekipu i to protiv Nikoline Marković i Ane Puškarić, a za KK Policajac pojedinačni bod osvojila je Marina Bašić Palković u prvom bloku i Maja Stipetić u drugom bloku igračica protiv Renate Loparić odnosno Aleksandrew Vučković.
U zadnjem bloku igračica "policajka" Maja Nanić se malo mučila s Dejanom Draganović ali ju je ipak pobijedila za dva čunja i tri osvojena seta dok je najbolja igračica utakmice Valentina Prpić (570) deklasirala Željku Novinc i zamjenu joj Tatjanu Kušić s čak 169 čunjeva prednosti.
Ovo je ujedno i prva pobjeda kuglačica KK Policajca u novom prvenstvu u kojem u nastavku tj. 3. kolu gostuju u Karlovcu kod vodeće ŽKK Mantinele.

ŽKK Vrbovsko - KK Policajac - zapisnik

2.HKL zapad-jug 2. kolo

KK POLICAJAC - KK GACKA 3:5, 20. 10. 2012.
U 3. kolu 3.HKL zapad Og-Lika kuglači KK Policajca prvi puta bili su domaćini. Nakon jedne pobjede i jednog poraza u prva dva kola na gostovanju u Gospiću očekivali su se prvi domaći bodovi. Međutim, kuglači KK Gacke iz Otočca, koji inače svoje domaćinske utakmice igraju u Ogulinu, nisu se s time složili već su relativno lako došli do pobjede. Utakmica je, doduše, završila tijesnom pobjedom gostiju 3:5 (12:12) uz 32 čunja prednosti 3233:3265.
Da će "policajci" teško do prvenstvenih bodova pokazalo se već na početku, u prvom bloku igrača, u kojem su obadva kuglača KK Policajca izgubila svoje pojedinačne dvoboje. Mladen Hećimović je dobro igrao, bio blizu boda, ali je u završnici posustao i Božo Rogić ga je pobijedio za 14 čunjeva. S druge strane Danko Gašparović nije imao svoj dan pa je glatko izgubio od odličnog (igrač utakmice) Nikole Kraljića.
U drugom bloku igrača Josip Skorić je u zadnjim hicima uspio izgubiti već dobiven dvoboj protiv Ogulinca u redovima gostiju Milana Ostovića. Izgubio je samo za 4 čunja. Tomislav Grdić uvjerljivo je pobijedio Željka Odorčića ali je šteta što je u zadnjem setu izgubio dosta prednosti u čunjevima.
Pri rezultatu 1:3 i minus 69 čunjeva teško je bilo za očekivati neki preokret. Nenad Plivelić i Anton Marković u zadnjem bloku igrača izvojevali su pojedinačne pobjede protiv Ivana Atalića i Bože Bižanovića ali nisu uspjeli dostići zaostatak u čunjevima. Tako su gosti iz Otočca uspjeli ostvariti novu prvenstvenu pobjedu dok "policajcima" preostaje da se bodovima nadaju u slijedećem kolu kada igraju s novom ogulinskom ekipom KK Euphoriom.

KK Policajac - KK Gacka - zapisnik

3.HKL OG-LIKA - 3. kolo

KK POLICAJAC (Ž) - ŽKK DONAT 2:6, 14. 10. 2012.
U 1. kolu 2. HKL zapad-jug za žene kuglačice KK Policajca doživjele su poraz od odličnih kuglačica ŽKK Donata iz Zadra. Zadranke su pobijedile rezultatom 6:2 (14:10) uz prednost u ukupno srušenim čunjevima od 3170:3094.
Pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvarile su Matea Gašparović protiv Žakline Jelače i debitantica u redovima "policajki", dvojno registrirana kuglačica KK Mlake iz Rijeke, Maja Nanić protiv Tanje Perović. Sa ukupno srušenih 569 čunjeva Matea Gašparović bila je i najbolja igračica utakmice.
U prvom bloku igračica kuglačice ŽKK Donata Grozdana Surać i Nives Grabovac pobijedile su domaće kuglačice Nikolinu Marković i Maju Stipetić te su ostvarile i značajnu prednost od 88 čunjeva. Nikolina Marković je u zadnjim hicima izgubila već osvojeni bod za samo 5 čunjeva dok je, danas posebno raspoložena gostujuća kuglačica Nives za 83 čunja nadjačala, očito još nespremnu, Maju Stipetić.
U drugom bloku igračica već spomenuta Matea Gašparović je pobjedila svoju protivnicu i značajno smanjila prednost gošću u čunjevima ali je Ana Puškarić u završnici popustila i izgubila od Dorotee Sikirić. Nakon drugog bloka igračica gošće su vodile 3:1 i imale 40 čunjeva prednosti.
U zadnjem bloku igračica od Valentine Prpić i Maje Nanić se očekivalo da ostvare pojedinačne pobjede i da nadoknade zaostatak u čunjevima ali obje su u svojem trećem setu skroz podbacile i prva pobjeda "policajki" otišla je u nepovrat. Maja Nanić, doduše, uspjela je za jedan čunj pobjediti solidnu Tanju Perović ali je zato Valentina Prpić značajno zaostala za Frankom Humbolt te je poraz bio neizbježan.
Slijedeće 2. prvenstveno kolo kuglačice KK Policajca opet igraju na domaćoj kuglani i to protiv kuglačica ŽKK Vrbovsko.

KK Policajac - ŽKK Donat - zapisnik

2.HKL zapad-jug - 1. kolo

KK KARLOBAG - KK POLICAJAC 5:3, 14. 10. 2012.
Kuglači KK Policajca doživjeli su prvi ovosezonski poraz u 3. HKL Ogulin-Lika. U 2. prvenstvenom kolu tijesno, za samo 8 čunjeva, poraženi su na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću od KK Karlobaga rezultatom 5:3 10:14) 3030:3022.
Nakon početnih 0:2 i minus 46 čunjeva, što je bio rezultat nastupa dvojice kuglača u prvom bloku Mladena Hećimovića i Danka Gašparovića, u drugom bloku igrača, pojedinačnim pobjedama Josipa Skorića i Tomislava Grdića, došlo je do poravnanja rezultata na 2:2 i smanjenje zaostatka u čunjevima na svega 16.
U trećem bloku igrača sve je bilo otvoreno gotovo do poslijednjih hitaca. Anton Marković je izgubio s 20 čunjeva zaostatka dok je Nenad Plivelić, koji je bio i najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca, pobijedio  s 28 čunjeva razlike. Međutim u ukupno srušenim čunjevima bolji je ostao KK Karlobag te je s tri pojeidnačne pobjede i više srušenih čunjeva na kraju tijesno pobijedio.
Ostaje dojam da su kuglači KK Policajca bili jako blizu još jednoj pobjedi u Gospiću (prošlo kolo na istoj kuglani pobijedili su KK Visočicu) ali za to je ovaj puta nedostajalo malo više sreće, odnosno malo manje promašaja. Ukupno su "policajci" nakupili čak 43 promašaja, od čega Hećimović 15, a D. Gašparović 12, u čemu se zasigurno krije razlog prvog prvenstvenog poraza ove sezone.
U 3. kolu KK Policajac konačno igra na domaćoj kuglani, a protivnik je KK Gacka iz Otočca.

KK Karlobag - KK Policajac - zapisnik

3.HKL OG-LIKA 2. kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr