Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KK VISOČICA - KK POLICAJAC 3:5, 06. 10. 2012.
Na startu 3.HKL Ogulin-Lika, u 1. kolu, kuglači KK Policajca iznenadili su u Gospiću pobijedivši KK Visočicu rezultatom 5:3 (čunjevi 3137:3083 setovi 14:10).
Prva je to pobjeda KK Policajca na gospićkoj kuglani Hotela "Ante" gdje se do sada uglavnom gubilo uvjerljivom razlikom uz skroman učinak gotovo svih igrača. Ovaj puta, za razliku od svih ranijih utakmica na toj kuglani, kuglači KK Policajca odigrali su ujednačeno (najbolji pojedinac Anton Marković s ukupno srušenih 538 čunjeva) i djelovali su kao prava ekipa.
Naime, u prva dva seta "policajci" su poveli 3:1 i stvorili plus od 81  čunj. Pojedinačne pobjede ostvarili su Nenad Plivelić u prvom bloku i Josip Skorić i Tomislav Grdić u drugom bloku igrača, a jedino je Danko Gašparović u prvom bloku igrača za svega 17 čunjeva izgubio. Ključ ove pobjede je svakako u velikoj čunj razlici koju su svojim pojedinačnim pobjedama stvorili Josip Skorć i Tomislav Grdić.
U trećem bloku igrača Anton Marković i kapetan Branko Bajt su izgubili pojedinačne dvoboje ali su svojom dobrom igrom zadržali prednost u čunjevima.
Slijedeće prvenstveno kolo kuglači KK Policajca opet idu na gostovanje u Gospić gdje će se na istoj kuglani ogledati s kuglačima KK Karlobaga.

  KK Visočica - KK Policajac - zapisnik

  3.HKL OG-LIKA - 1. kolo


USKORO POČINJE PRVENSTVO, 27. 09. 2012.
Prvenstvene utakmice predstojeće kuglačke sezone 2012/13. uskoro kreću. Prvu listopadsku subotu najprije kreću kuglači KK Policajca i to u reorganiziranoj ili novoformiranoj 3. HKL Ogulin-Lika gostujući u Gospiću kod KK Visočice. Kuglačice bi trebale svoju prvenstvenu utrku početi druge listopadske nedjelje u 2. HKL zapad-jug kao domaćin ŽKK Donatu iz Zadra.
Muška 3. HKL Ogulin-Lika jedna je od ukupno tri 3. lige u Kuglačkoj regiji zapad. Tako je, nakon ne baš detaljne pripreme ili analize, odlučio Plenum svih kuglačkih klubova Kuglačke regije zapad 28. srpnja 2012. i to, kako rekoše, zbog štednje. To što nitko nije napravio nikavu analizu ušteda i ostalih učinaka, ili to nije predočio prisutnim predstavnicima klubova, nema veze. Glasačka mašinerija pod kontrolom voditelja natjecanja KRZ i njegovih trabanata učinila je svoje. Klubovi dojučerašnje jake i respektabilne 3. HKL - zapad i dviju zonskih liga (Karlovac i Rijeka) odlukom većine postali su svi trećeligaši. Klubovi s područja Istarske županije te Rijeke i Hrvatskog primorja tako čine 3. HKL Istra-Rijeka, klubovi s područja Gorskog kotara i Karlovca s okolicom 3. HKL Karlovac-Gorski Kotar i klubovi iz Ogulina, Slunja, Rakovice i Ličko-senjske županije 3. HKL Ogulin-Lika. Jedina dobra strana ove reorganizacije je ta što će KK Policajac zaista imati određene uštede jer je u istoj ligi s još 5 ogulinskih klubova. Međutim, kakava će biti kvaliteta kuglanja u ligi iz koje se ne može ispasti u niži rang i kako će se to općenito odraziti na kuglački sport to tek treba vidjeti.
Bez obzira na sve to kuglači su već preko mjesec dana u trenažnom procesu i pripremama  za prvenstvo koje će, po svemu sudeći, spremno dočekati. Isto se odnosi i na kuglačice uz napomenu da je većina od njih u Rijeci na studiju ili radu pa i nisu cijalo vrijeme "na oku" treneru.

 Raspored M - 1  Raspored M - 2  Raspored M - 3  Raspored M - 4

Raspored Ž - 1  Raspored Ž - 2


ZAVRŠIO PRIJELAZNI ROK, 05. 07. 2012.

U ponedjeljak 02. srpnja 2012.g. u 24,00 sati završio je ovogodišnji prijelazni rok za registrirane kuglačice i kuglače. Glavni događaj netom završenog prijelaznog roka u KK Policajcu je iznenadni odlazak mladog i nadarenog kuglača Matije Cindrića u drugoligaš KK Klek. Manje važan događaj jeste dvojna registracija još jedne reprezentativke iz riječke KK Mlake za žensku ekipu KK Policajac. Naime, pored poznate ogulinske kuglačice i «policajke» Matee Gašparović te Marine Bašić Palković i Martine Nanić, od slijedeće sezone za KK Policajac moći će nastupati i poznatija sestra Manić – Maja. Ovim dvojnim registracijama kuglačica nastavljena je dobra suradnja s aktualnim prvakinjama RH i pobjednicama kupa KK Mlakom iz Rijeke. Za slijedeću kuglačku sezonu neke od kuglačica bit će prijavljene i za nastup muškoj ekipi jer to dozvoljavaju propozicije.

Matija Cindrić ispisnicu za prelazak u drugi klub zatražio je zadnjeg dana prijelaznog roka i time na neki način iznenadio svoje suigrače i vodstvo KK Policajca. Pogotovo stoga što KK Policajac više nije imao vremena za bilo kakve intervencije vezane za dovođenje adekvatne zamjene. Podsjećamo da je Matija Cindrić, iako jedan od najmlađih u ekipi, protekle sezone bio jedan od najvažnijih i ponajboljih igrača u ekipi pa je njegovim odlaskom ekipa KK Policajca u novoj sezoni znatno oslabljena. Međutim, u muškoj ekipi još uvijek ima dovoljan broj igrača koji konkuriraju za prvi sastav (samo da budu zdravi), a za nadati se je da će upražnjeni prostor iza Matije Cindrića znati iskoristiti netko od mlađih. Bez obzira na sve, Matiji želimo puno uspjeha u daljnjoj sportskoj karijeri i vrata za povratak u svoj matični klub uvijek će mu biti otvorena.


POLICAJKE OPET PETE NA EKIPNOM U-23 , 06. 05. 2012.
Peto mjesto na ekipnom državnom prvenstvu za juniorke kao da je predodređeno za kuglačice KK Policajca. Nakon što su za 2009. godinu osvojile naslov državnih juniorskih prvakinja u Zagrebu, 2010. u Bjelovaru i 2011. u Karlovcu osvojile su peto mjesto. Danas su taj plasman ponovile i  na XXI. ekipnom prvenstvu RH za juniorke održanom ovog vikenda na kuglani "Azelija" u Ozlju.
Na prvenstvu je nastupilo ukupno sedam ekipa, a prava je šteta što sve ekipe nisu igrale u istom danu jer bi time i rezultati bili objektivniji obzirom na uvjete natjecanja. Prvo mjesto konačno su osvojile kuglačice KK Mlake iz Rijeke u čijim redovima su zapaženu ulogu odigrale i "policajke" Riječanka Marina Bašić Palković i Ogulinka Matea Gašparović. Druge su juniorke KK Zagreb-Zabokya, treće juniorke KK Varteksa iz Varaždina, a četvrta je podmlađena juniorska ekipa KK Zagreba.
Za KK Policajac igrale su Nikolina Marković, koju je nakon 60. hica zamijenila Maja Stipetić, Nives Poljak, Ana Puškarić i Valentina Prpić. Nikolina Marković bila je dosta indisponirana i srušila je svega 242 čunja, nakon čega je Maja Stipetić sa solidnih 270 čunjeva izvukla ukupni rezultat na 512 srušenih čunjeva. Nives Poljak i Ana Puškarić odlično su počele svoj nastup ali, vjerojatno zbog nedovoljno snage, nisu održale isti tempo do kraja pa su srušile 521 odnosno 536 čunjeva. Jedina u ekipi KK Policajca na visini bila je kapetanica i juniorska reprezentativka Valentina Prpić koja je srušila 588 čunjeva i s tim rezultatom bila je druga najbolja pojedinka prvenstva. Bolja od nje bila je tek Ozljanka u ekipi KK Zagreb-Zabokya Valentina Pavlaković s 591 srušenim čunjem.
Prava je šteta štop ovo državno prvenstvo nije odigrano u terminu koji je bio predviđen kalendarom natjecanja HKS-a, krajem siječnja, jer bi tada rezultat kglačica KK Policajca zasigurno bio bolji. Evidentno je da su, nakon više od mjesec dana kako je završilo prvenstvo, pravu formu zadržale samo reprezentativke koje nisu prestale s treniranjem, a što je i donijelo naslov prvakinja KK Mlaki koja ima sve juniorske reprezentativke.
Ovim natjecanjem za neke "policajke" sezona je završila, a neke (Valentina Prpić, Matea Gašparović i Marina Bašić Palković) slijedi reprezentativni nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu U-23 u Njemačkoj.

XXI. ekipno prvenstvo RH U-23

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA, 28. 04. 2012.
U domu Dobrotvornog podupirajućeg društva "Sveti Rok - Lomost" u Ogulinu održana je redovna godišnja izvještajna Skupština KK Policajac Ogulin. Skupštini su, osim članova kluba, nazočili i brojni gosti i prijatelji kluba.
Skupštinu je otvorio i pozdravio sve nazočne predsjednik Željko Stipetić, a nakon intoniranja himne, članovima Skupštine prezentirana su izvješća o radu kluba od zadnje Skupštine, financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora. Sva ova izvješća na kraju su jednoglasno prihvaćena.
Na Skupštini je predsjednik Željko Stipetić predložio i plan rada i finacijski plan za ovu tekuću godinu, koji su također jednoglasno prihvaćeni.
Nakon uspješno odrađene Skupštine članovi kluba i njihovi gosti nastavili su druženje uz prigodni domejnak u režiji Restorana "Gradina" iz Josipdola.

 Izvješće o radu

SRETAN USKRS!!!, 06. 04. 2012.

POBJEDA KUGLAČICA NAD PRVAKINJAMA, 01. 04. 2012.
Kuglačice KK Policajca pobijedile su u zadnjem 18. kolu 2. HKL zapad/jug kuglačice ŽKK Šubićevca i to u Šibeniku, na njihovoj kuglani. Iako ta pobjeda odnosno poraz ne znači ništa niti jednima niti drugima, jer su Šibenčanke već ranije osigurale naslov prvakinja 2. HKL zapad/jug, pobjeda nad vodećom ekipom i to na njihovom terenu ima svoju draž. "Policajke" su odigrale jednu dobru utakmicu i na kraju slavile pobjedu od 5:3 (13,5:10,5) 3106:3075. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da je bilo malo više sreće i koncentracije kod kuglačica KK Policajca, a manje nepotrebnih promašaja kojima su se gubili prijelazi i već dobiveni setovi.
Za ekipu KK Policajca u prvom bloku igračica zaigrale su, već standardno, Nikolina Marković i Maja Stipetić. Nikolina Marković je već dobiveni dvoboj izgubila u zadnjem setu s četiri nevjerojatna promašaja u "srednje drvo". Na kraju ju je njezina protivnica Željka Žurić pretekla za 11 čunjeva. Maja Stipetić je s pola seta prednosti osvojila prvi pojedinačni bod za svoju ekipu, a srušila je jednaki broj čunjeva kao i protivnica joj Meri Jurković. Ž:Žurić - N.Marković 506:495 (2:2) i M.Jurković - M.Stipetić 512:512 (1,5:2,5).

ŽKK Šubićevac - KK Policajac - zapisnik

2.HKL zapad/jug - 18. kolo

NEBITAN PORAZ U OZLJU, 01. 04. 2012.
U zadnjem 22. kolu tekućeg prvenstva 3. HKL zapad kuglači KK Policajca doživjeli su svoj ukupno 12. poraz. Međutim, obzirom na pobjedu u prošlom kolu u Puli ovaj poraz nema nikakvu težinu osim što će zbog njega "policajci" pasti za jedno mjesto na prvenstvenoj ljestvici i na kraju prvenstva bit će deveti (7 pobjeda i 3 neriješena rezultata). Igra koju su pružili kuglači KK Policajca bila je dobra i uz malo sreće možda se moglo napraviti i nešto više. Posebno su dobru utakmicu odigrali Tomislav Grdić i Matija Cindrić, kojima je svega nekoliko čunjeva nedostajalo da dosegnu magičnu brojku 600. S druge strane Ozljani su imali raspoloženog Ivicu Škraka koji je tu magičnu brojku prešao i stvorio razliku u čunjevima koja je na kraju i odlučila pobjednika. KK Kupa je pobijedila rezultatom 5:3 (14:10) i 3366:3318 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača svakoj ekipi pripala je po jedna pobjeda. Nenad Plivelić uspio je pobijediti domaćeg kuglača Radoja Bakarića, a Danko Gašparović uvjerljivo je izgubio od već spomenutog Ivice Škraka. R:Bakarić - N.Plivelić 517:542 (1:3) i I.Škrak - D.Gašparović 611:543 (3:1).

KK Kupa - KK Policajac - zapisnik

3.HKL zapad - 22.kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr