Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KK POLICAJAC - KK POŠTAR 5 : 3, 08. 11. 2012.
Kuglači ogulinskih klubova KK Policajca i KK Poštara unaprijed su odigrali svoju prvenstvenu utakmicu 5. kola 3. HKL Ogulin-Lika. Ovaj pomak termina utakmice sporazumno je napravljen zbog spriječenosti "gostiju" da igraju u subotu, kada se 5. kolo po rasporedu trebalo igrati.
Prvenstvene bodovi ovaj puta pripali su "policajcima" koji su pobijedili ukupnim rezultatom 5:3 (13:11) te 3203:3128 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača svaka ekipa osvojila je po bod. Mladen Hećimović pobijedio je Milana Domitrovića dok je Danko Gašparović izgubio od Steve Šlata.
Prevagu i odluku o konačnom pobjedniku u korist KK Policajca donijeli su igrači drugog bloka. Tomislav Grdić (igrač utakmice) i Nenad Plivelić odličnom igrom pobijedili su svoje protivnike Gorana Lovrića i Joška Matijašića te stvorili razliku od preko sto čunjeva.
U trećem bloku igrača obadva "policajca" Josip Skorić i Anton Marković su izgubili svoje dvoboje protiv "poštara" Krunoslava Lovrića i Zvonka Salopeka ali je ostala razlika u ukupno srušenim čunjevima koja je, uz tri pojedinačne pobjede sa svake strane, donijela dva pojedinačna boda za KK Policajac i njihovu treću prvenstvenu pobjedu ove sezone.
U 6. kolu koje je na rasporedu tek 17. i 18. studenog kuglači KK Policajca "gostuju" na ogulinskoj kuglani kod druge ekipe KK Kleka.

KK Policajac - KK Poštar - zapisnik

3.HKL OG-LIKA - 5. kolo

KK EUPHORIA - KK POLICAJAC 1 : 7, 03. 11. 2012.
KK Euphoria, najmlađi ogulinski kuglački klub, od ove kuglačke sezone po prvi puta se natječe u 3. HKL Ogulin-Lika. U 4. kolu na kuglani "Klek" u Ogulinu kuglači KK Euphorie bili su domaćini kuglačima KK Policajca, koji su ih s lakoćom pobijedili rezultatom 7:1 (18:6) s čak 300 čunjeva razlike u ukupno srušenim čunjevima - 3117:2817.
Kuglači KK Policajca odigrali su jednu ispodprosječnu utakmicu, sa skromnim učinkom u ukupno srušenim čunjevima, no i to je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu i nova dva prvenstvena boda.
Za KK Policajac svoju prvu službenu utakmicu odigrao je 16-godišnji Ivan Hećimović koji je u svojoj prvoj prvenstvenoj utakmici, s 452 srušena čunja, protiv Tonija Salopeka osvojio i pojedinačnu pobjedu te bod za svoju ekipu.
Osim njega pojedinačne pobjede osvojili su još Danko Gašparović protiv najboljeg pojedinca u redovima KK Euphorie Miroslava Jerenta, zatim Tomislav Grdić protiv Brune Štajduhara, Mladen Hećimović protiv Hrvoja Kurelca i Josip Skorić protiv Borisa Kneževića. Jedinu pojedinačnu pobjedu za domaćine osvojio je Matej Vuković protiv Nenada Plivelića.
Najbolji pojedinci utakmice bili su "policajci" Tomislav Grdić i Mladen Hećimović s po 550 srušenih čunjeva, s time da je Tomislav Grdić imao bolje "čišćenje".
Po završetku utakmice kuglači i vodstvo KK Euphorie pokazali su da su zaista pravi domaćini jer su, osim s bodovima, svoje goste počastili i sa slasnom večerom. Grah s kobasicom i posebno fileki bili su za prste polizati. Takvog gostoprimstva među ogulinskim kuglačkim klubovima teško se prisjetiti i KK Euphoria, iako novi klub, predstavlja pravo osvježenje u ogulinskoj kuglačkoj obitelji gdje već duže vremena nema takvog prijateljskog ozračja. Kuglačima KK Euphorie sve čestitke na sportskoj i fer borbi na kuglačkim stazama ali i na gostoljubivosti, uz želju za što boljim rezultatima u budućnosti.
Slijedeće prvenstveno kolo u subotu 10. studenog 2012.g. kuglači KK Policajci, kao domaćini, igraju protiv još jednog ogulinskog kluba KK Poštara.

KK Euphoria - KK Policajac - zapisnik

3.HKL OG-LIKA - 4. kolo

ŽKK VRBOVSKO - KK POLICAJAC 2:6, 28. 10. 2012.
Umjesto u Ogulinu, gdje se po rasporedu trebala igrati, od prošlog vikenda odgođenu prvenstvenu utakmicu 2. kola 2.HKL zapad-jug za žene, kuglačice KK Policajca i ŽKK Vrbovskog odigrali su danas u Vrbovskom. Razlog zamjene domaćinstva leži u činjenici da je na ogulinskoj kuglani danas igrano pojedinačno prvenstvo kuglačke regije zapad (KRZ) za seniore. Na kraju, većim dijelom vrlo zanimljive utakmice, pobjedu su i dva prvenstvena boda relativno lako izvojevale "policajke". Pobijedile su rezultatom 6:2 (14,5:9,5) uz čak 172 čunja prednosti 3136:2964.
Nakon prva dva bloka igračica bilo je gotovo izjednačeno 2:2 i samo jedan čunj prednosti za KK Policajac. Pojedinačne pobjede ostvarile su u prvom bloku Višnja Širola i u drugom Mirjana Reljić za domaću ekipu i to protiv Nikoline Marković i Ane Puškarić, a za KK Policajac pojedinačni bod osvojila je Marina Bašić Palković u prvom bloku i Maja Stipetić u drugom bloku igračica protiv Renate Loparić odnosno Aleksandrew Vučković.
U zadnjem bloku igračica "policajka" Maja Nanić se malo mučila s Dejanom Draganović ali ju je ipak pobijedila za dva čunja i tri osvojena seta dok je najbolja igračica utakmice Valentina Prpić (570) deklasirala Željku Novinc i zamjenu joj Tatjanu Kušić s čak 169 čunjeva prednosti.
Ovo je ujedno i prva pobjeda kuglačica KK Policajca u novom prvenstvu u kojem u nastavku tj. 3. kolu gostuju u Karlovcu kod vodeće ŽKK Mantinele.

ŽKK Vrbovsko - KK Policajac - zapisnik

2.HKL zapad-jug 2. kolo

KK POLICAJAC - KK GACKA 3:5, 20. 10. 2012.
U 3. kolu 3.HKL zapad Og-Lika kuglači KK Policajca prvi puta bili su domaćini. Nakon jedne pobjede i jednog poraza u prva dva kola na gostovanju u Gospiću očekivali su se prvi domaći bodovi. Međutim, kuglači KK Gacke iz Otočca, koji inače svoje domaćinske utakmice igraju u Ogulinu, nisu se s time složili već su relativno lako došli do pobjede. Utakmica je, doduše, završila tijesnom pobjedom gostiju 3:5 (12:12) uz 32 čunja prednosti 3233:3265.
Da će "policajci" teško do prvenstvenih bodova pokazalo se već na početku, u prvom bloku igrača, u kojem su obadva kuglača KK Policajca izgubila svoje pojedinačne dvoboje. Mladen Hećimović je dobro igrao, bio blizu boda, ali je u završnici posustao i Božo Rogić ga je pobijedio za 14 čunjeva. S druge strane Danko Gašparović nije imao svoj dan pa je glatko izgubio od odličnog (igrač utakmice) Nikole Kraljića.
U drugom bloku igrača Josip Skorić je u zadnjim hicima uspio izgubiti već dobiven dvoboj protiv Ogulinca u redovima gostiju Milana Ostovića. Izgubio je samo za 4 čunja. Tomislav Grdić uvjerljivo je pobijedio Željka Odorčića ali je šteta što je u zadnjem setu izgubio dosta prednosti u čunjevima.
Pri rezultatu 1:3 i minus 69 čunjeva teško je bilo za očekivati neki preokret. Nenad Plivelić i Anton Marković u zadnjem bloku igrača izvojevali su pojedinačne pobjede protiv Ivana Atalića i Bože Bižanovića ali nisu uspjeli dostići zaostatak u čunjevima. Tako su gosti iz Otočca uspjeli ostvariti novu prvenstvenu pobjedu dok "policajcima" preostaje da se bodovima nadaju u slijedećem kolu kada igraju s novom ogulinskom ekipom KK Euphoriom.

KK Policajac - KK Gacka - zapisnik

3.HKL OG-LIKA - 3. kolo

KK POLICAJAC (Ž) - ŽKK DONAT 2:6, 14. 10. 2012.
U 1. kolu 2. HKL zapad-jug za žene kuglačice KK Policajca doživjele su poraz od odličnih kuglačica ŽKK Donata iz Zadra. Zadranke su pobijedile rezultatom 6:2 (14:10) uz prednost u ukupno srušenim čunjevima od 3170:3094.
Pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvarile su Matea Gašparović protiv Žakline Jelače i debitantica u redovima "policajki", dvojno registrirana kuglačica KK Mlake iz Rijeke, Maja Nanić protiv Tanje Perović. Sa ukupno srušenih 569 čunjeva Matea Gašparović bila je i najbolja igračica utakmice.
U prvom bloku igračica kuglačice ŽKK Donata Grozdana Surać i Nives Grabovac pobijedile su domaće kuglačice Nikolinu Marković i Maju Stipetić te su ostvarile i značajnu prednost od 88 čunjeva. Nikolina Marković je u zadnjim hicima izgubila već osvojeni bod za samo 5 čunjeva dok je, danas posebno raspoložena gostujuća kuglačica Nives za 83 čunja nadjačala, očito još nespremnu, Maju Stipetić.
U drugom bloku igračica već spomenuta Matea Gašparović je pobjedila svoju protivnicu i značajno smanjila prednost gošću u čunjevima ali je Ana Puškarić u završnici popustila i izgubila od Dorotee Sikirić. Nakon drugog bloka igračica gošće su vodile 3:1 i imale 40 čunjeva prednosti.
U zadnjem bloku igračica od Valentine Prpić i Maje Nanić se očekivalo da ostvare pojedinačne pobjede i da nadoknade zaostatak u čunjevima ali obje su u svojem trećem setu skroz podbacile i prva pobjeda "policajki" otišla je u nepovrat. Maja Nanić, doduše, uspjela je za jedan čunj pobjediti solidnu Tanju Perović ali je zato Valentina Prpić značajno zaostala za Frankom Humbolt te je poraz bio neizbježan.
Slijedeće 2. prvenstveno kolo kuglačice KK Policajca opet igraju na domaćoj kuglani i to protiv kuglačica ŽKK Vrbovsko.

KK Policajac - ŽKK Donat - zapisnik

2.HKL zapad-jug - 1. kolo

KK KARLOBAG - KK POLICAJAC 5:3, 14. 10. 2012.
Kuglači KK Policajca doživjeli su prvi ovosezonski poraz u 3. HKL Ogulin-Lika. U 2. prvenstvenom kolu tijesno, za samo 8 čunjeva, poraženi su na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću od KK Karlobaga rezultatom 5:3 10:14) 3030:3022.
Nakon početnih 0:2 i minus 46 čunjeva, što je bio rezultat nastupa dvojice kuglača u prvom bloku Mladena Hećimovića i Danka Gašparovića, u drugom bloku igrača, pojedinačnim pobjedama Josipa Skorića i Tomislava Grdića, došlo je do poravnanja rezultata na 2:2 i smanjenje zaostatka u čunjevima na svega 16.
U trećem bloku igrača sve je bilo otvoreno gotovo do poslijednjih hitaca. Anton Marković je izgubio s 20 čunjeva zaostatka dok je Nenad Plivelić, koji je bio i najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca, pobijedio  s 28 čunjeva razlike. Međutim u ukupno srušenim čunjevima bolji je ostao KK Karlobag te je s tri pojeidnačne pobjede i više srušenih čunjeva na kraju tijesno pobijedio.
Ostaje dojam da su kuglači KK Policajca bili jako blizu još jednoj pobjedi u Gospiću (prošlo kolo na istoj kuglani pobijedili su KK Visočicu) ali za to je ovaj puta nedostajalo malo više sreće, odnosno malo manje promašaja. Ukupno su "policajci" nakupili čak 43 promašaja, od čega Hećimović 15, a D. Gašparović 12, u čemu se zasigurno krije razlog prvog prvenstvenog poraza ove sezone.
U 3. kolu KK Policajac konačno igra na domaćoj kuglani, a protivnik je KK Gacka iz Otočca.

KK Karlobag - KK Policajac - zapisnik

3.HKL OG-LIKA 2. kolo

KK VISOČICA - KK POLICAJAC 3:5, 06. 10. 2012.
Na startu 3.HKL Ogulin-Lika, u 1. kolu, kuglači KK Policajca iznenadili su u Gospiću pobijedivši KK Visočicu rezultatom 5:3 (čunjevi 3137:3083 setovi 14:10).
Prva je to pobjeda KK Policajca na gospićkoj kuglani Hotela "Ante" gdje se do sada uglavnom gubilo uvjerljivom razlikom uz skroman učinak gotovo svih igrača. Ovaj puta, za razliku od svih ranijih utakmica na toj kuglani, kuglači KK Policajca odigrali su ujednačeno (najbolji pojedinac Anton Marković s ukupno srušenih 538 čunjeva) i djelovali su kao prava ekipa.
Naime, u prva dva seta "policajci" su poveli 3:1 i stvorili plus od 81  čunj. Pojedinačne pobjede ostvarili su Nenad Plivelić u prvom bloku i Josip Skorić i Tomislav Grdić u drugom bloku igrača, a jedino je Danko Gašparović u prvom bloku igrača za svega 17 čunjeva izgubio. Ključ ove pobjede je svakako u velikoj čunj razlici koju su svojim pojedinačnim pobjedama stvorili Josip Skorć i Tomislav Grdić.
U trećem bloku igrača Anton Marković i kapetan Branko Bajt su izgubili pojedinačne dvoboje ali su svojom dobrom igrom zadržali prednost u čunjevima.
Slijedeće prvenstveno kolo kuglači KK Policajca opet idu na gostovanje u Gospić gdje će se na istoj kuglani ogledati s kuglačima KK Karlobaga.

  KK Visočica - KK Policajac - zapisnik

  3.HKL OG-LIKA - 1. kolo


USKORO POČINJE PRVENSTVO, 27. 09. 2012.
Prvenstvene utakmice predstojeće kuglačke sezone 2012/13. uskoro kreću. Prvu listopadsku subotu najprije kreću kuglači KK Policajca i to u reorganiziranoj ili novoformiranoj 3. HKL Ogulin-Lika gostujući u Gospiću kod KK Visočice. Kuglačice bi trebale svoju prvenstvenu utrku početi druge listopadske nedjelje u 2. HKL zapad-jug kao domaćin ŽKK Donatu iz Zadra.
Muška 3. HKL Ogulin-Lika jedna je od ukupno tri 3. lige u Kuglačkoj regiji zapad. Tako je, nakon ne baš detaljne pripreme ili analize, odlučio Plenum svih kuglačkih klubova Kuglačke regije zapad 28. srpnja 2012. i to, kako rekoše, zbog štednje. To što nitko nije napravio nikavu analizu ušteda i ostalih učinaka, ili to nije predočio prisutnim predstavnicima klubova, nema veze. Glasačka mašinerija pod kontrolom voditelja natjecanja KRZ i njegovih trabanata učinila je svoje. Klubovi dojučerašnje jake i respektabilne 3. HKL - zapad i dviju zonskih liga (Karlovac i Rijeka) odlukom većine postali su svi trećeligaši. Klubovi s područja Istarske županije te Rijeke i Hrvatskog primorja tako čine 3. HKL Istra-Rijeka, klubovi s područja Gorskog kotara i Karlovca s okolicom 3. HKL Karlovac-Gorski Kotar i klubovi iz Ogulina, Slunja, Rakovice i Ličko-senjske županije 3. HKL Ogulin-Lika. Jedina dobra strana ove reorganizacije je ta što će KK Policajac zaista imati određene uštede jer je u istoj ligi s još 5 ogulinskih klubova. Međutim, kakava će biti kvaliteta kuglanja u ligi iz koje se ne može ispasti u niži rang i kako će se to općenito odraziti na kuglački sport to tek treba vidjeti.
Bez obzira na sve to kuglači su već preko mjesec dana u trenažnom procesu i pripremama  za prvenstvo koje će, po svemu sudeći, spremno dočekati. Isto se odnosi i na kuglačice uz napomenu da je većina od njih u Rijeci na studiju ili radu pa i nisu cijalo vrijeme "na oku" treneru.

 Raspored M - 1  Raspored M - 2  Raspored M - 3  Raspored M - 4

Raspored Ž - 1  Raspored Ž - 2


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr