Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

IVICA GAŠPAROVIĆ NOVI PREDSJEDNIK ŠKOG, 14. 12. 2011.
Ivica GašparovićU utorak 13. prosinca 2011.g. održana je izborna godišnja Skupština Škole kuglanja Ogulin. Mjesto dosadašnjeg predsjednika Željka Stipetića u novom četverogodišnjem mandatu zauzet će dosadašnji član Upravnog odbora Ivica Gašparović. Željko Stipetić i Marijan Turković i nadalje će ostati u Upravnom odboru.
Tako su jednoglasno odlučili članovi  Skupštine kojoj su se odazvali svi redovni članovi osim opravdano odsutnog Branka Bajta. Skupština je održana u prostorijama KK Policajca u zgradi PP Ogulin.
Novoizabrani predsjednik Ivica Gašparović zahvalio se članovima Skupštine na ukazanom povjerenju i obećao da će sve poduzeti da se Škola kuglanja Ogulin u punom smislu aktivira i da dobije ravnopravan status u Športskoj zajednici Grada Ogulina. Za to u Školi kuglanja Ogulin postoje svi preduvijeti - materijalni i kadrovski, a što je najvažnije, postoji i volja za odgajanjem kuglačkog podmlatka.
Na novoizabranom Upravnom odboru je da na prvoj sjednici izabere tajnika (do sada je to bio Marijan Turković), nakon čega treba u Uredu državne uprave izvršiti prijavu promjena te ishoditi novo Rješenje. Za očekivati je da će sve to biti napravljeno još do kraja ove godine, a onda će se donijeti plan i program rada za 2012. godinu.

KUGLAČI STARTALI POBJEDOM U KUPU, 13. 12. 2011.
Kuglači KK Policajca ove kuglačke sezone po prvi puta natječu se i u kupu. Natjecanje, koje nije obvezno i koje se igra u dvije utakmice na bolji ukupni rezultat, započeli su kao domaćini i to pobjedom protiv ogulinskog zonskog ligaša KK Željezničar-branitelja.  Kup utakmice inače se igraju tijekom tijedna u terminima treninga klubova prema dogovoru. U prvoj utakmici protiv KK Željezničar-branitelja kuglači KK Policjaca pobijedili su tijesno 5:3 (13:11) zahvaljujući većem broju ukupno srušenih čunjeva - 3257:3222.
Pojedinačne pobjede za KK Policajac osvojili su Luka Damjanić u drugom bloku te Danko Gašparović i Anton Marković u zadnjem-trećem bloku igrača. Matija Cindrić i Tomislav Grdić, kjega je nakon 60 hitaca zamijenio Mirko Birač, u prvom bloku te Ivica Gašparović u drugom bloku igrača, izgubili su protiv svojih protivnika.
Najbolji pojedinac susreta bio je "policajac" Danko Gašparović s 577 srušenih čunjeva dok su Luka Damjanić i Anton Marković srušili po 561 čunj. Kod "željezničara" najbolji pojedinac bio je Nikola Birač (rođeni brat Mirka Birača) s 574 srušena čunja.
Uzvratna utakmica igra se u slijedeći ponedjeljak, također u terminu treninga KK Policajca, s početkom u 17.30 sati.

Kup utakmica KK Policajac - KK Željezničar-br. - zapisnik

SREBRO MATEI - JOŠ TRI NA DRŽAVNO, 11. 12. 2011.
Jučer i danas na riječkim kuglanama SRC Mlaka i SRC 3. maj održano je pojedinačno prvenstvo Kuglačke regije zapad za juniorke U-23, koje je ujedno i izlučno natjecanje za plasman na pojedinačno prvenstvo RH u toj kategoriji. Inače, pojedinačno prvenstvo RH za juniorke i juniore održat će se 17. i 18. prosinca ove godine u Slavonskom Brodu na tamošnjoj osmerostaznoj kuglani u sklopu sportske dvorane "Vijuš" izgrađenoj i otvorenoj 2009.g.
Iako u dresu dvojno registriranog kluba KK Mlaka, Ogulinka i stalna članica ekipe KK Policajca Matea Gašparović ponovo je briljirala i, nakon dva nastupa, osvojila ukupno drugo mjesto i srebnu medalju. Jučer je na kuglani Mlaka srušila 559, a danas na kuglani 3. maj 581 čunj. Bolja od nje za samo 24 čunja bila je jedino Snježana Kramar iz KK Mlake dok je treće mjesto pripalo, također članici KK Mlake, Niki Cvitković.

Pojedinačno prv. KRZ za juniorke U-18 - konačni poredak

KONAČNO POBJEDA!, 10. 12. 2011.
Matija Cindrić - opet najboljiI to smo dočekali. Prije svega prvenstvenu pobjedu kuglača, a posebno, nakon dugo, dugo godina, i pobjedu u prvenstvenoj utakmici s nekim ogulinskim klubom. KK Policajac je u 9. kolu 3. HKL zapad pobijedio KK Poštara. I to tako uvjerljivo i superiorno da je jednostavno za ne povjerovati da KK Policajac za KK Poštarom do ove utakmice u prvenstvu zaostajao čak sedam bodova. Konačni rezultat bio je 7:1 za KK Policajac, 17:7 u setovima te uz skoro prvoligaških 3451:3251. Ravnih 200 čunjeva više.
Međutim, ono što se događalo uoči ove utakmice zaista zaslužuje da bude spomenuto. Naime, prema rasporedu odigravanja prvenstvenih utakmica ova utakmica se trebala igrati sutra u nedjelju 11.12.2011.g. u 10.00 h. Međutim, odlukom voditelja natjecanja kuglačkih liga Regije zapad Nikole Majnarića u zadnji čas je pomaknuta za dan ranije jer je ekipa koja vedri i oblači (najviše ipak oblači) ogulinskim kuglanjem i športom općenito, bez znanja i obavještavanja voditelja natjecanja i obadva kluba, uzurpirala cijelu nedjelju za odigravanje ekipnog prvenstva RH za kadetkinje U-14. Bahatost i nedostatak elementarne pristojnosti svakako. A kada još iza svega stoji osoba protiv koje se vodi kazneni postupak i koja po Zakonu o športu uopće ne bi smjela obavljati bilo kakve poslove u i oko športa onda na to više ne treba nikakav komentar. To je trenutna slika Hrvatskog kuglačkog saveza i tzv. Športske zajednice Grada Ogulina.
No, bez obzira na sve to utakmica između KK Policajca i KK Poštara protekla je u dobroj atmosferi. KK Policajac je nakon prvog bloka igrača poveo 2:0 te ravnih 100 čunjeva prednosti. Nenad Plivelić i Danko Gašparović uvjerljivo su pobjedili nekadašnje "policajce" Rolanda Graovca i Stevu Šlata te time u korist svojeg kluba usmjerili daljnji tijek utakice. Plivelić - Graovac 570:534 (3:1) i D. Gašparović - Šlat 590:526 (4:0).

KK Policajac - KK Poštar - zapisnik

3.HKL zapad 9.kolo

POBJEDA KUGLAČICA U KARLOVCU, 04. 12. 2011.
U derbiju 6. kola 2. HKL zapad/jug za žene kuglačice KK Policajca uvjerljivo su pobijedile odličnu ekipu KK Mantinele rezultatom 6:2 (15:9), s omjerom ukupno srušenih čunjeva 3253:315. Utakmica se igrala na kuglani Doma OS HV "Zrinski" pred mnogobrojnom domaćom publikom koja je bučno i grlato navijala cijelu utakmicu ali niti to nije bilo dovoljno da zaustavi zahuktale "policajke" u osvajanju novih prvenstvenih bodova s kojima su se učvrstile na čelu prvenstvene ljestvice.
U prvom bloku igračica za KK Policajac igrale su Nikolina Marković i Maja Stipetić. Svoje protivnice Irenu Božičević i Anamari Manevu obadvije su uvjerljivo pobijedile, a posebno dobru igru pružila je Maja Stipetić koju je trener Željko Stipetić na iznenađenje svih u ovoj utakmici stavio u prvi par i pogodio. Razlika u čunjevima bila bi i više nego 99, koliko je bilo, da Nikolina Marković nije loše odigrala prvi set kojega je jedinog i izgubila. Sve ostalo bilo je na visokoj razini izvedbe. Božičević - Marković 492:528 (1:3) i Manev - Stipetić 485:548 (0:4).

KK Mantinela - KK Policajac - zapisnik

2.HKL zapad/jug 6.kolo


ELEKTROISTRI POBJEDA I BODOVI, 03. 12. 2011.
Kuglači KK Policajca zabilježili su i četvrti prvenstveni poraz u nizu. U 8. kolu 3. HKL zapad, kao domaćini (zbog rekonstrukcije pulske kuglane domaćinstvo je zamijenjeno) poraženi su od odlične ekipe KK Elektroistra ukupnim rezultatom 2:6 (9,5:14,5) te ravnih sto čunjeva razlike - 3265:3365. Drugi je to već domaći poraz kuglača KK Policajca i gubitak čak pet domaćih bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva. Do kraja ove kalendarske godine još se igraju dva prvenstvena kola i obadva u Ogulinu. Gradski derbi protiv KK Poštara na rasporedu je već slijedeće kolo, a onda slijedi još jedan ogled s kuglačkom ekipom iz Pule - posljednjeplasiranim KK Hrvatskim braniteljem. Kako sada stvari stoje u prvenstvu osvajanje sva četiri boda iz te dvije utakmice nameću se kao imperativ ukoliko "policajci" žele izbjeći zonu ispadanja gdje se trenutno nalaze.
U utakmici protiv KK Elektroistre za KK Policajac na samom početku, u prvom bloku, zaigrali su već standardno Nenad Plivelić i Danko Gašparović. Nenad Plivelić je, ne baš posebno dopadljivom i uvjerljivom igrom, ipak pobijedio svojeg protivnika Ljubu Pejašinovića 3:1 u setovima i 15 čunjeva prednosti, a s druge strane Danko Gašparović je istim omjerom setova ali s minus 25 čunjeva izgubio od danas odličnog Ivana Božca. Plivelić - Pejašinović 538:523 i D. Gašparović - Božac 544:569.

KK Policajac - KK Elektroistra - zapisnik

3. HKL zapad 8. kolo

MATEA GAŠPAROVIĆ ČETVRTA, 27. 11. 2011.
Jučer i danas održano je XX. pojedinačno kuglačko prvenstvo RH za mlađe juniore i mlađe juniorke U-18. Mlađe juniorke za naslov pojedinačne državne prvakinje borile su se u Rijeci na kuglanama SRC Mlaka i SRC 3. maj, dok su mlađi juniori imali po dva nastupa na kuglani Azelija u Ozlju. I u Rijeci i u Ozlju KK Policajac imao je svoje predstavnike odnosno članove.
Aktualna državna mlađejuniorska prvakinja u parovima Matea Gašparović nastupala je u dresu riječke KK Mlake i za malo joj je izmakla medalja. Naime, u prvom nastupu jučer na kuglani SRC 3. maj srušila je najviše - 582 čunja i stekla velike izglede za osvajanje i naslova pojedinačne državne prvakinje. Međutim, danas je malo podbacila, srušila tek 528 čunjeva i samo zbog lošijeg čišćenja ostala bez brončane medalje. Naslov prvakinje osvojila je Tihana Čavlović iz KK Endi Tekstilac iz Zagreba uz tek 14 čunjeva više od Matee. Druga je s dva čunja manje od Tihane bila Ana Jambrović iz koprivničke ŠKK Podravke, dok je treća, s istim brojem čunjeva kao i Matea bila Klara Sedlar iz KK Zagreb Zabokya.

Mlađe juniorke - konačni poredak

POLICAJAC BOLJI OD DONATA, 27. 11. 2011.
Marina Bašić Palković - igračica utakmiceU utakmici 5. kola 2. HKL zapad/jug za žene kuglačice KK Policajca pobijedile su ekipu KK Donata iz Zadra rezultatom 6:2 (14:10) 3227:3174 i tako su ostale još jedina ekipa koja nije izgubila niti boda u tekućem prvenstvu.
Jedna od najzaslužnijih za ovu, teško izborenu pobjedu, svakako je dvojno registrirana igačica KK Mlake iz Rijeke i KK Policajca Marina Bašić Palković, koja je u prvoj službenoj utakmici odigranoj za KK Policajac bila najbolja igračica susreta i zaista pružila nezaboravnu igru te oduševila sve ljubitelje kuglanja koji su došli pogledati ovu utakmicu. Srušila je Marina čak 592 čunja te za ekipu KK Policajca, osim boda, ostvarila još i 97 čunjeva prednosti, što se na kraju pokazalo kao presudno za osvajanje obadva boda.
Međutim, prije Marine, koja je igrala u drugom bloku igračica, odličnu i nezaboravnu partiju u dresu KK Policajca odigrala je i Nikolina Marković, koja je svoju dobru i upornu protivnicu Grozdanu Surać pobijedila i pri tome srušila 589 čunjeva uz 39 čunjeva viška. U prvom bloku za KK Policajac još je igrala i Ana Puškarić Kober koja je izgubila od još jedne odlične Zadranke Žakline Jelača. Marković - Surać 589:550 (3:1) i Puškarić-Kober - Jelača 488:543 (2:2).

KK Policajac - KK Donat - zapisnik

2. HKL zapad/jug 5. kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Starije>>

 
InfoStudio.hr