Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

NOVA POBJEDA KUGLAČICA, 06. 11. 2011.
Maja Stipetić - najučinkovitija Kuglačice KK Policajca u 3. kolu 2. HKL zapad/jug za žene i to na gostovanju u Delnicama protiv ekipe ŽKK Goranina, zabilježile su novu prvenstvenu pobjedu. Domaćim kuglačicama nije bila dovoljna niti ogromna pomoć dvojno registrirane kuglačice KK Mlake iz Rijeke Snježane Kramar, koja inače često ne igra za klub dvojne registracije ŽKK Goranin, osim kada igraju protiv KK Policajca. Inače, ovo je bila prva prvenstvena utakmica koju su delničke kuglačice igrale na novouređenoj kuglani. S te strane uvjeti za igru bili su gotovo podjednaki, a kuglana nepoznanica za obadvije ekipe.
U prvom bloku igračica za KK Policajac su igraleMatea Gašparović protiv Snježane Kramar i Nikolina Marković protiv Slavice Grgurić-Pajnić. Snježana Kramar i ovom prilikom pokazala je da je jedna od najboljih prvoligaških kuglačica i s lakoćom je pobijedila indisponiranu Mateu Gašparović čak 67 čunjeva razlike. Međutim, pojedinačnu pobjedu i bod za KK Policajac osvojila je Nikolina Marković, koja se malo mučila sa svojom protivnicom ali je na kraju ostvarila prednost od 26 čunjeva. Kramar - Gašparović 566:499 (4:0) i Grgurić-Pajnić - Marković 497:523 (2:2).

ŽKK Goranin - KK Policajac - zapisnik

2.HKL zapad/jug 4.kolo


NERJEŠENO PROTIV ULJANIKA, 05. 11. 2011.
Ivica Gašparović - igrač utakmiceČesto puta do sada znalo se čuti na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek", i to od dobrih poznavatelja kuglanja, da ekipa koja sruši preko 3300 čunjeva teško meže izgubiti bodove. To je uglavnom do sada i bilo neko pravilo. No, što je pravilo bez iznimke? Iznimku su, naime, danas priredili kuglači KK Policajca koji su u utakmici 4. kola 3. HKL zapad srušili ukupno 3401 čunj ali su ipak izgubili - bod. Razlog tome je što su i kuglači KK Uljanika iz Pule, koje su "policajci" danas ugostili, srušili isti broj čunjeva - 3401. Budući da je i broj pojedinačnih pobjeda bio jednak - po tri sa svake strane - utakmica je završila nerješeno 4 : 4. Jednak je bio i broj osvojenih setova - 12:12. Dakle, iz ovoga proizlazi da je remi najpravedniji ishod, no i kod jednih i kod drugih naći će se onih koji će biti nezadovoljni takvim ishodom utakmice.
Da će utakmica biti izjednačena i zanimljiva najavili su već dvoboji u prvom bloku. U njemu su za KK Policajc nastupili danas najstariji Danko Gašparović i najmlađi Josip Skorić. Danko Gašparović je igrao odlično ali je uz dosta truda i kuglačkog umijeća pobjedio, također odličnog Dragu Pranića. Dobio ga je 3:1 u setovima i 23 čunja prednosti - 599:572. Josip Skorić protiv izvrsnog Ivana Jelinića nije mogao više nego osvojiti jedan set. Izgubio je na kraju s čak 48 čunjeva, iako nije pružio lošu partiju. Jelinić je pobijedio 587:539.

KK Policajac - KK Uljanik - zapisnik

3.HKL zapad - 4.kolo

RUTINSKA POBJEDA KUGLAČICA, 30. 10. 2011.

Obzirom da su svoju prvu utakmicu u prvenstvu 2. HKL zapad/jug ove sezone odgodile, kuglačice KK Policajca danas su, pod vodstvom svojeg trenera Željka Stipetića, imale svoj premijerni nastup i to na domaćoj ogulinskoj kuglani. Protivnice su im bile simpatične kuglačice iz Malog Lošinja - KK Jadranka Hoteli. KK Policajac je pobijedio, rekli bismo rutinski, rezultatom 6:2 odnosno 3153:2967.
U prvom bloku igračica za KK Policajac zaigrale su Nikolina Marković i povratnica Ana Puškarić-Kober, koja je prošlu sezonu izbivala iz ekipe. Nikolina Marković prikazala je maestralnu igru i doslovce deklasirala Jasminu Sokolić i Dilfu Čapula, koja ju je zamijenila nakon 60 hitaca. Koliko je Nikolina bila dobra govori i podatak da je i uz čak 10 promašaja (pet u zadnjhem setu) srušila nevjerojatnih 595 čunjeva. Do sada je to njezina najbolja utakmica na domaćoj kuglani. S druge strane Ana Puškarić-Kober malo se mučila i "na sitno" je gubila setove od najbolje gostujuće kuglačice Cecilije Petrinić, tako da je na kraju uspjuela uhvatiti tek pola seta. N. Marković - J. Sokolić/D.Čapula 595:428 (4:0) i A. Puškarić-Kober - C. Petrinić475:521 (0,5:3,5).

KK Policajac - KK Jadranka Hoteli - zapisnik

2. HKL zapad/jug 2.kolo

POLICAJCIMA VELEBIT PREVISOK, 29. 10. 2011.
Matija CindrićNa kuglani Hotela Jezero na Plitvicama kuglači KK Policajca nisu uspjeli "osvojiti" Velebit odnosno pobjediti 2. kuglačku ekipu kluba koji se zove kao ova mitska planina. Time su "policajci" u 3. kolu 3. HKL zapad zabilježili svoj drugi poraz iako je, uz malo sreće, moglo biti i obrnuto. KK Velebit 2 pobjedio je ukupnim rezultatom 6 : 2 (12:12) odnosno 3146:3089 u ukupno srušenim čunjevima.
Počelo je više nego odlično za KK Policajac jer su nakon prvog bloka igrača poveli 2:0. Najmlađi kuglač u ekipi KK Policajca Josip Skorić ponovo je opravdao povjerenje kapetana Branka Bajta i opet pobjedio svojeg protivnika. Bio je to Ivica Atalić koji je za Skorićem zaostao pet čunjeva. S druge strane iskusni Danko Gašparović, uz manjak od tri čunja ali s prva tri osvojena seta, pobjedio je Damira Devčića. Za "policajce" nije moglo bolje početi. I. Atalić - J. Skorić 511:516 (1:3) i D. Devčić - D. Gašparović 538:535 (1:3).
U drugom bloku igrača za KK Policajac zaigrao je još jedan mladić - Luka Damjanić. Međutim, nije imao sreće jer je zbog lošijeg otvaranja i gubitka prva dva seta, iako je osvojio preostala dva, ipak na kraju ostao kratak samo dva čunja i izgubio od Ivice Bunjevčevića. Slično je tekao i dvoboj Tomislava Grdića i Darka Aleškovića. Alešković je dobio prva dva seta, a Grdić druga dva, no, prevelika negativna razlika iz prvog seta bila je kobna za Grdića, koji je na kraju izgubio bod za 17 čunjeva. I. Bunjevčević - L. Damjanić 531:529 (2:2) i D. Alešković - T. Grdić 520:503 (2:2).

KK Velebit 2 - KK Policajac - zapisnik

3.HKL zapad 3.kolo

ODGOĐENA UTAKMICA U OZLJU, 24. 10. 2011.
Već na samom početku prvenstvene utrke 2. HKL zapad/jug za žene kuglačice KK Policajca odgodile su svoju utakmicu 1. kola protiv KK Kupe, koja se trebala igrati u nedjelju 23. listopada 2011.g. u Ozlju. Razlog za odgodu je smrtni slučaj u obitelji predsjednika kluba i trenera ženske ekipe Željka Stipetića.
Naknadni termin odigravanja ove utakmice dogovorit će se između vodstva ova dva kluba.
Tako će "policajke" svoju premijernu prvenstvenu utakmicu u ovoj sezoni imati na domaćoj kuglani i to u nedjelju 30. listopada 2011.g. s početkom u 11,00 sati protiv kuglačica KK Jadranka hoteli iz Malog Lošinja. Bit će to prilika i za uručenje domaćim kuglačicama pehara i medalja za osvojeno 3. mjesto u prvenstvu prošle sezone.

2.HKL zapad/jug 1.kolo

MAKSIMALNA POBJEDA KUGLAČA, 22. 10. 2011.

U utakmici 2. kola 3. HKL zapad kuglači KK Policajca zabilježili su maksimalnu pobjedu od 8:0 protiv kuglača KK Visočice iz Gospića. Nakon lošeg starta u prvenstvu, prethodno 1. kolo u Skradu, nitko od igrača i vodstva KK Policajca nije se nadao ovakvoj pobjedi i to, prije svega, zato što je KK Visočica do lani bila u 2. HKL zapad, a niti zdravstveni bilten među "policajcima" nie u zadnje vrijeme baš obećavajući.
Josip Skorić - igrač utakmiceMeđutim, spoj mladosti i iskustva u ekipi KK Policajca dao je u ovoj utakmici puni učinak. Naime, utakmicu za domaću ekipu KK Policajca započeli su najiskusniji igrači Nenad Plivelić i Danko Gašparović. Protiv sebe imali su Došena i Majetića koji su cijelo vrijeme pružali žilavi otpor ali na kraju su morali posustati jer su obadva damaća kuglača bila odlična i odlučna da dobiju bodove. Tako su "policajci" nakon prvog bloka igrača očekivano poveli s 2:0 i 52 čunja prednosti.
Plivelić - Došen 555:526 (3:1) i D. Gašparović - Majetić 565:542 (3:1).
Nakon tog dobrog otvaranja utakmice u drugom bloku za KK Policajac je debitirao zasigurno najmlađi kuglač u cijeloj ligi - Josip Skorić. Uz njega na stazi za KK Policajac još je igru započeo mladi ali već iskusni Tomislav Grdić. Josip Skorić, iako u zadnje vrijeme sa zdravstvenim problemima, u potpunosti je iskoristio priliku i povjerenje kapetana Branka Bajta te, nakon početne treme, odigrao utakmicu za pamćenje. Pobijedio je uvjerljivo svojeg protivnika Kolaka i sa srušenih 571 čunj bio i najbolji pojedinac utakmice. S druge strane Tomislav Grdić je loše počeo pa, iako je osvojio prva dva seta, zmjenjen je mladim Matijom Cindrićem, koj je do kraja uspio osvojiti jedan set i još malo povećati ukupnu razliku u čunjevima za četvrti pojedinačni bod svoje ekipe. Protivnici iz KK Visočice bili su Uzelac u prvom setu i Medunić u preostala tri.
Skorić - Kolak 571:520 (2,5:1,5) i Grdić/Cindrić - Uzelac/Medunić 526:489 (3:1).

KK Policajac - KK Visočica - zapisnik

3.HKL zapad - 2.kolo

LOŠ POČETAK KUGLAČA, 16. 10. 2011.
Danko Gašparović - najbolji u svojoj ekipiNakon duge stanke počelo je prvenstvo 3. HKL zapad. Za podmlađenu ekipu KK Policajca ne baš dobro jer su već na startu, u 1. kolu, na gostovanju kod novog trećeligaša KK Skrad u Skradu zabilježili i više nego uvjerljiv poraz.
Slično je bilo i prošle sezone, samo tada je novajlija u ligi (KK Plitvice) gostovao u Ogulinu. Ova utakmica samo je potvrdila pravilo da novi klubovi u ligi uvijek bolje odrade pripreme i spremniji ulaze u prvenstvo dok oni "stari" više vole prihvatiti onu "lako ćemo" i sl.
Bilo kako bilo, "policajci" su jučer na kuglani "Zeleni vir" u Skradu doživjeli svoj prvi poraz osvojivši tek jedan bod odnosno pojedinačnu pobjedu. Utakmica je završila rezultatom 7 : 1 (15,5:8,5) za KK Skrad odnosno 3256:3157 u ukupno srušenim čunjevima.
Jedinu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvario je Danko Gašparović u prvom bloku igrača i to protiv Danijela Ćosića i to za svega dva čunja. Bilo je 2:2 u setovima i 545:543 za Gašparovića. S druge strane, mladi Luka Damjanić je uvjerljivo izgubio od Sotira Taseva 4:0 u setovima i 538:475 u čunjevima.
Do kraja utakmice svi kuglači KK Policajca redom izgubili su dvoboje protiv domaćih kuglača. U drugom bloku Tomislav Grdić od Saše Gorupića 550:521 (3,5:0,5), Matija Cindrić od Tonija Ribića 527:497 (2:2) te u trećem bloku i Nenad Plivelić od Antona Močana 551:529 (2:2) i Anton Marković od Sanjina Ruppea 547:525 (2:2).
Priliku za popravak dojma i dokaz da su ipak spremni za trećeligaško natjecanje kuglači KK Policajca imat će u slijedeću subotu na domaćoj kuglani. U 2. kolu u goste im dolazi još jedan novi trećeligaš, ali jedan koji je lani igrao i ispao iz 2. HKL - KK Visočica iz Gospića. Ako u toj utakmici "policajci" osvoje prve ovosezonske prvenstvene bodove onda ćemo za ovaj poraz na startu prvenstva moći lakše reći - prvi mačići u vodu se bacaju.

  KK Skrad - KK Policajac - zapisnik

 
3.HKLZ 1.kolo

POLICAJKE NEPOŽELJNE NA TURNIRU ZA DAN GRADA, 13. 09. 2011.

U nedjelju 11. rujna ove godine na ogulinskoj gradskoj kuglani „Klek“ održan je kuglački turnir u organizaciji ŽKK Ogulin, na kojem su, prema vijesti objavljenoj na Radio Ogulinu, pored ekipa organizatora tj. ŽKK Ogulin, sudjelovale još i ekipe kuglačica ženski kuglačkih klubova iz Rijeke, Delnica i Karlovca. I ove godine kuglačice KK Policajca na turnir nisu pozvane pa nisu niti nastupile.

Sve to bi bilo možda i normalno (organizator na turnir poziva koga hoće i koga želi) da taj turnir nije održan u sklopu programa proslave Dana Grada Ogulina i pod pokroviteljstvom Grada Ogulina koji za održavanje istoga ŽKK Ogulinu daje određena novčana sredstva. Govori se da se čak i zamjenik gradonačelnika, koji je bio na otvorenju turnira, pitao što je s „policajkama“ i zašto one nisu na turniru. Nije poznato je li ga odgovor organizatora zadovoljio i je li s time upoznao svojeg šefa, međutim, poznato je čije je to maslo.

Nakon što prošle godine, u istoj prigodi proslave Dana Grada, kuglačice KK Policajca također nisu pozvane na kuglački turnir i to isključivo odlukom Darka Pribanića - predsjednika ŽKK Ogulin, ali i predsjednika Športske zajednice Grada Ogulina, očekivali smo da je taj nesportski potez čelnika jednog sportskog kluba i čelnika krovne sportske organizacije Grada Ogulina bio samo jedan trenutak njegove slabosti koji je njegov animozitet prema pojedincima iz vodstva KK Policajca stavio ispred fair playa i normalnog, ljudskog odnosa prema svim sportašima (uključujući i kuglačice KK Policajca) te ljubitelja kuglanja u Ogulinu. Međutim, ne. Darko Pribanić koristi svaku priliku, pa i kuglački turnir povodom proslave Dana Grada Ogulina, da povrijedi, ponizi i jednostavno negira jedan kuglački klub i njegove mlade, vrlo nadarene i uspješne kuglačice.

Nepozivanje kuglačica KK Policajca na jedan revijalni kuglački turnir, čija organizacija bi trebala biti svečanost Grada Ogulina (zato Grad i financira njegovu organizaciju), samo je još jedna od prljavština i antisportskih psina Darka Pribanića uperena protiv kuglačica, kuglača i vodstva KK Policajca.

Sjetimo se njegovog nepozivanja kuglačica na prijam kod Gradonačelnika nakon pojedinačnih i skupnih uspjeha, uskrate sportske stipendije kategoriziranim sportašicama – članicama KK Policajca mimo svih pravilnika i odluka Športske zajednice, onemogućavanja KK Policajcu da odgaja svoj kuglački pomladak uskratom termina na kuglani, nametanje plaćanja termina i trenera koji trenira pomladak kluba kojem je on predsjednik, ignoriranja uspjeha i rezultata kuglačica i kuglača KK Policajca u sportskoj emisiji koju za Športsku zajednicu ( za honorar naravno) uređuje na Radio Ogulinu… A što reći na ono kad je zimus, nakon što su huligani oštetili automobil tajnika KK Policajca, mrtav hladan, pred svima u Kuglani izjavio „Baš mi je drago!“?

Sportaš i sportski djelatnik - nema šta! I to je predsjednik Športske zajednice Grada Ogulina? I to je predsjednik ŽKK Ogulina? I takav nas predstavlja u Izvršnom odboru Zajednice športova Karlovačke Županije? Sramotno!

Zna li Gradonačelnik Grada Ogulina i njegov zamjenik koji sjedi u Izvršnom odboru Športske zajednice za sve to i odobravaju li Pribaniću?

Jedino se nadamo da Darko Pribanić nema toliki autoritet u Hrvatskom kuglačkom savezu i Kuglačkoj regiji zapad u Rijeci, kakav inače ima u Gradu Ogulinu (potrčko), i da neće zabraniti kuglačicama i kuglačima KK Policajca ligaško natjecanje koje uskoro započinje.


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr