Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

LOŠ POČETAK KUGLAČA, 16. 10. 2011.
Danko Gašparović - najbolji u svojoj ekipiNakon duge stanke počelo je prvenstvo 3. HKL zapad. Za podmlađenu ekipu KK Policajca ne baš dobro jer su već na startu, u 1. kolu, na gostovanju kod novog trećeligaša KK Skrad u Skradu zabilježili i više nego uvjerljiv poraz.
Slično je bilo i prošle sezone, samo tada je novajlija u ligi (KK Plitvice) gostovao u Ogulinu. Ova utakmica samo je potvrdila pravilo da novi klubovi u ligi uvijek bolje odrade pripreme i spremniji ulaze u prvenstvo dok oni "stari" više vole prihvatiti onu "lako ćemo" i sl.
Bilo kako bilo, "policajci" su jučer na kuglani "Zeleni vir" u Skradu doživjeli svoj prvi poraz osvojivši tek jedan bod odnosno pojedinačnu pobjedu. Utakmica je završila rezultatom 7 : 1 (15,5:8,5) za KK Skrad odnosno 3256:3157 u ukupno srušenim čunjevima.
Jedinu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvario je Danko Gašparović u prvom bloku igrača i to protiv Danijela Ćosića i to za svega dva čunja. Bilo je 2:2 u setovima i 545:543 za Gašparovića. S druge strane, mladi Luka Damjanić je uvjerljivo izgubio od Sotira Taseva 4:0 u setovima i 538:475 u čunjevima.
Do kraja utakmice svi kuglači KK Policajca redom izgubili su dvoboje protiv domaćih kuglača. U drugom bloku Tomislav Grdić od Saše Gorupića 550:521 (3,5:0,5), Matija Cindrić od Tonija Ribića 527:497 (2:2) te u trećem bloku i Nenad Plivelić od Antona Močana 551:529 (2:2) i Anton Marković od Sanjina Ruppea 547:525 (2:2).
Priliku za popravak dojma i dokaz da su ipak spremni za trećeligaško natjecanje kuglači KK Policajca imat će u slijedeću subotu na domaćoj kuglani. U 2. kolu u goste im dolazi još jedan novi trećeligaš, ali jedan koji je lani igrao i ispao iz 2. HKL - KK Visočica iz Gospića. Ako u toj utakmici "policajci" osvoje prve ovosezonske prvenstvene bodove onda ćemo za ovaj poraz na startu prvenstva moći lakše reći - prvi mačići u vodu se bacaju.

  KK Skrad - KK Policajac - zapisnik

 
3.HKLZ 1.kolo

POLICAJKE NEPOŽELJNE NA TURNIRU ZA DAN GRADA, 13. 09. 2011.

U nedjelju 11. rujna ove godine na ogulinskoj gradskoj kuglani „Klek“ održan je kuglački turnir u organizaciji ŽKK Ogulin, na kojem su, prema vijesti objavljenoj na Radio Ogulinu, pored ekipa organizatora tj. ŽKK Ogulin, sudjelovale još i ekipe kuglačica ženski kuglačkih klubova iz Rijeke, Delnica i Karlovca. I ove godine kuglačice KK Policajca na turnir nisu pozvane pa nisu niti nastupile.

Sve to bi bilo možda i normalno (organizator na turnir poziva koga hoće i koga želi) da taj turnir nije održan u sklopu programa proslave Dana Grada Ogulina i pod pokroviteljstvom Grada Ogulina koji za održavanje istoga ŽKK Ogulinu daje određena novčana sredstva. Govori se da se čak i zamjenik gradonačelnika, koji je bio na otvorenju turnira, pitao što je s „policajkama“ i zašto one nisu na turniru. Nije poznato je li ga odgovor organizatora zadovoljio i je li s time upoznao svojeg šefa, međutim, poznato je čije je to maslo.

Nakon što prošle godine, u istoj prigodi proslave Dana Grada, kuglačice KK Policajca također nisu pozvane na kuglački turnir i to isključivo odlukom Darka Pribanića - predsjednika ŽKK Ogulin, ali i predsjednika Športske zajednice Grada Ogulina, očekivali smo da je taj nesportski potez čelnika jednog sportskog kluba i čelnika krovne sportske organizacije Grada Ogulina bio samo jedan trenutak njegove slabosti koji je njegov animozitet prema pojedincima iz vodstva KK Policajca stavio ispred fair playa i normalnog, ljudskog odnosa prema svim sportašima (uključujući i kuglačice KK Policajca) te ljubitelja kuglanja u Ogulinu. Međutim, ne. Darko Pribanić koristi svaku priliku, pa i kuglački turnir povodom proslave Dana Grada Ogulina, da povrijedi, ponizi i jednostavno negira jedan kuglački klub i njegove mlade, vrlo nadarene i uspješne kuglačice.

Nepozivanje kuglačica KK Policajca na jedan revijalni kuglački turnir, čija organizacija bi trebala biti svečanost Grada Ogulina (zato Grad i financira njegovu organizaciju), samo je još jedna od prljavština i antisportskih psina Darka Pribanića uperena protiv kuglačica, kuglača i vodstva KK Policajca.

Sjetimo se njegovog nepozivanja kuglačica na prijam kod Gradonačelnika nakon pojedinačnih i skupnih uspjeha, uskrate sportske stipendije kategoriziranim sportašicama – članicama KK Policajca mimo svih pravilnika i odluka Športske zajednice, onemogućavanja KK Policajcu da odgaja svoj kuglački pomladak uskratom termina na kuglani, nametanje plaćanja termina i trenera koji trenira pomladak kluba kojem je on predsjednik, ignoriranja uspjeha i rezultata kuglačica i kuglača KK Policajca u sportskoj emisiji koju za Športsku zajednicu ( za honorar naravno) uređuje na Radio Ogulinu… A što reći na ono kad je zimus, nakon što su huligani oštetili automobil tajnika KK Policajca, mrtav hladan, pred svima u Kuglani izjavio „Baš mi je drago!“?

Sportaš i sportski djelatnik - nema šta! I to je predsjednik Športske zajednice Grada Ogulina? I to je predsjednik ŽKK Ogulina? I takav nas predstavlja u Izvršnom odboru Zajednice športova Karlovačke Županije? Sramotno!

Zna li Gradonačelnik Grada Ogulina i njegov zamjenik koji sjedi u Izvršnom odboru Športske zajednice za sve to i odobravaju li Pribaniću?

Jedino se nadamo da Darko Pribanić nema toliki autoritet u Hrvatskom kuglačkom savezu i Kuglačkoj regiji zapad u Rijeci, kakav inače ima u Gradu Ogulinu (potrčko), i da neće zabraniti kuglačicama i kuglačima KK Policajca ligaško natjecanje koje uskoro započinje.


PRVO OKUPLJANJE KUGLAČA, 29. 08. 2011.

Današnjim okupljanjem na gradskoj kuglani „Klek“ kuglači KK Policajca i službeno su započeli pripreme za predstojeću kuglačku sezonu. Na prvoj službenoj prozivci okupili su se gotovo svi članovi muške ekipe KK Policajca (nedostajala su samo dvojica od njih dvanaest) te su prije treninga održali mali sastanak na kojem su dogovorene osnovne smjernice priprema. Prvenstvene utakmice 3. HKL zapad, u kojoj će i ove sezone nastupati „policajci“, počinje sredinom listopada tj. 15. i 16. (subota i nedjelja) s time da će KK Policajac u 1. kolu gostovati u Skradu kod novih trećeligaša iz KK Skrada i to u subotu u 13.30 sati. Zanimljivost je da je i prošle sezone KK Policajac u 1. kolu imao okršaj s tada novim članom 3. HKL zapad – KK Plitvicam, a tada se pogubnim pokazao pristup „lako ćemo“ pa su startali porazom. Da bi se izbjegao sličan scenarij i ove godine potrebno je uložiti više truda u pripremnom razdoblju nego lani.

Raspored termina na kuglani ostao je isti kao i prošle sezone pa tako muška ekipa KK Policajca ima na raspolaganju termine ponedjeljkom i četvrtkom, a u dane vikenda vjerojatno će se odigrati i neka pripremna prijateljska utakmica protiv nekog od ogulinskih kuglačkih klubova.

Što se tiče kuglačica, one će svoje pripreme započeti nešto kasnije jer i prvenstvo 2. HKL zapad/jug počinje tek krajem listopada.

Dakle, nakon dužeg perioda mirovanja kugli i čunjeva ogulinska gradska kuglana opet će živnuti i uopće ne dvojimo da će i predstojeća kuglačka sezona biti jako zanimljiva, posebno u 3. HKL zapad gdje i ove sezone nastupaju tri ogulinska kluba.


USPJEŠAN PRIJELAZNI ROK , 02. 07. 2011.

KK Mlaka RijekaRedovni prijelazni rok za kuglačice i kuglače za kuglačku sezonu 2011./12. je završen.
U ženskoj ekipi KK Policajca nema nikakvih značajnijih promjena što znači da su sve kuglačice koje su bile registrirane u protekloj sezoni i dalje ostale na okupu. Jedina novost u ženskoj ekipi su dvojno registrirane igračice KK Mlake iz Rijeke i to čak četiri. Uz Mateu Gašparović, koja za KK Mlaku igra tek na natjecanjima mlađih uzrasnih kategorija (reionalna i državna), a za KK Policajac prvenstvene utakmice 2. HKL zapad/jug, u ovom prijelaznom roku suradnja s KK Mlakom je dodatno pojačana. Naime, u ovom prijelaznom roku još su tri kuglačice KK Mlake dvojno registrirane za KK Policajac. Radi se o odličnim kuglačicama Marini Bašić Palković, Marini Primorac i Martini Nanić koje će, ako zatreba, moći natupiti i za KK Policajac. Na taj način ženska ekipa KK Policajca u slijedećoj sezoni brojat će čak 12 kuglačica kojima je, bez lažen skromnosti, cilj osvajanje naslova prvaka 2. HKL i kvalifikacije za povratak u 1. HKL.


I ŽUPAN UPRILIČIO PRIMANJE ZA MATEU, 15. 06. 2011.

Župan Karlovačke županije gosp. Ivan Vučić sa svojim suradnicima upriličio je danas primanje za mlade kuglačice s područja Županije koje su nedavno u Sarajevu za hrvatsku reprezentaciju osvojile medalje na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke U-18. Uz Ozljanke Valentinu i Nikolinu Pavlaković te izbornicu Željku Bukovac, prijamu je bila nazočna i kuglačica KK Policajca Matea Gašparović u pratnji svojeg oca i kuglača KK Policajca Ivicu Gašparovića.
Župan Vučić uputio je čestitke mladim kuglačicama te izbornici reprezentacije na osvojenim medaljama. Ujedno se i zahvalio na promociji Karlovačke županije. Također, obećao je da će Karlovačka županija i on osobno poduzeti sve kako bi se na području Županije izgradile nove kuglane u cilju daljnjeg razvoja kuglačkog sporta, a što je preduvjet da bi kuglačice i kuglači postizali i dalje vrijedne rezultate. U ime mladih kuglačica županu se zahvalila izbornica Željka Bukovac istaknuvši da su kuglači u zadnje dvije godine na međunarodnim natjecanjima osvojili mnoge medalje te je izrazila želju da Karlovačka županija na Bjelolasici izgradi reprezentativni kuglački kamp.

     Na kraju prijama župan Ivan Vučić podjelio je kuglačicama i izbornici županijske plakete 


MATEA GAŠPAROVIĆ NA PRIJAMU KOD GRADONAČELNIKA, 09. 06. 2011.
Gradonačelnik Grada Ogulina Nikola Magdić jučer je u gradskoj vijećnici upriličio primanje za najuspješnije ogulinske sportašice i sportaše tijekom 2011.g., njihove trenere te prestavnike klubova iz kojih dolaze.
Za razliku od zadnjeg prijama, koji je bio krajem prošle godine, na ovaj je pozvana i najmlađa kuglačica KK Policajca i osvajačica čak tri brončane medalje na nedavno održanom svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke Matea Gašparović. Iako je Matea prošle godine u paru s Nikolinom Pavlaković iz Ozlja, osvojila naslov prvakinje RH, na primanje kod gradonačelnika Grada Ogulina nije pozvana jer je predsjednik Športske zajednice Grada Ogulina tada zaključio da Matea nije ogulinska sportašica, jer da je državno prvenstvo osvojila u dresu KK Mlake iz Rijeke. Ovaj puta, kada je Matea medalje osvojila u dresu hrvatske reprezentacije i to na svjetskom prvenstvu, postala je očito i ogulinska sportašica, mada je to ona uvijek i bila.
Na prijamu kod gradonačelnika Magdića bili su i njezin trener i predsjednik KK Policajca Željko Stipetić te tajnik Marijan Turković, koji je nazočnima u prigodnom obraćanju pokušao objasniti zašto je Matea dvojno registrirana za KK Mlaku i za KK Policajac.
Gradonačelnik Nikola Magdić čestitao je Matei i svim drugim sportašima, osvajačima medalja na raznim natjecanjima, a posebno je pohvalio cjelokupnu sportsku "obitelj" Grada Ogulina odnosno sportaše, trenere i sportske djelatnike jer svake godine ogulinski sportaši postižu zapažene rezultate na raznim natjecanjima.
Delegacija KK Policajca koja je nazočila ovom prijamu posebno je bila ponosna jer je Matea Gašparović osvojila svoje medalje na najvećem sportskom natjecanju i zbog toga je ona, ali i njezin trener i klub, bili posebno istaknuti.

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA, 21. 05. 2011.
Sinoć je u svečanoj sali Doma Dobrotvornog podupirajućeg društva "Sveti Rok" Lomost održana redovna godišnja Skupština KK Policajac Ogulin. Skupštini su, pored većine člnica i članova kluba, nazočili i mnogi gosti i prijatelji kluba.
Skupština je inače odisala slavljeničkom atmosferom zbog tri brončane medalje koje je, upravo jučer, sa svjetskog kuglačkog prvenstva kuglačica i kuglača do 18 godina održanog proteklih dana u Sarajevu, donijela najmlađa kuglačica KK Policajca Matea Gašparović. Upravo je taj Matein uspjeh, u izvješću o radu kluba te uspjesima i neuspjesima kuglačica i kuglača, a kojega je Skupštini prezentirao predsjednik KK Policajca Željko Stipetić, zauzeo centralno mjesto. Cjelovito izvješće predsjednika kluba pogledajte ovdije.
Nakon izvješća o radu, financijsko izvješće podnio je tajnik Marijan Turković, a u ime Nadzornog odbora izvješće je podnio član tog odbora Darko Brbot.
Sva ova izvješća su zatim jednoglasno prihvaćena, nakon čega je predsjednik Željko Stipetić prezentirao plan i program rada i financijski plan za 2011.g. I ti planovi su od strane članova kluba jednoglasno prihvaćeni.
Na kraju Skupštinu su pozdravili i čestitali na sportskim uspjesima brojni gosti, među kojima svakako treba istaknuti, načelnike Općina Josipdol i Plaški Zlatka Mihaljevića i Ivana Šegue, zatim zamjenika načelnika PU karlovačke Ivicu Porubića, predsjednika DPD Sveti Rok lomost Mladena Petrušića i predstavnika KK Kleka Božu pavlakovića. Svakako treba istaknuti i gosp. Radu Kneževića, koji se i ovoga puta rado odazvao na Skupštinu KK Policajca i, u svom poznatom stilu, čestitao i pohvalio rad kluba te poželio još mnogo uspjeha.
Iznenađenje je (a možda i nije) da se na sinoćnju Skupštinu KK Policajca nije odazvao nitko od, na vrijeme pozvanih, predstavnika Grada Ogulina i Športske zajednice Grada Ogulina. Šteta, jer su propustili među prvima čestitati osvajačici čak tri "svjetske" medalje, što se među, inače odličnim ogulinskim sportašicama i sportašima, ne događa baš često.

JOŠ JEDNA MEDALJA ZA MATEU, 18. 05. 2011.

Matea Gašparović - tri medalje na svjetskom prvenstvuDanas 18. svibnja 2011.g., petog dana IX. svjetskog kuglačkog prvenstva kuglačica do 18 godina, Matea Gašparović osvojila je još jednu medalju - i opet brončanu. Ovaj puta osvojila ju je potpuno sama, u disciplini "sprint" pobjedivši redom Slovakinju Evu Stefanidesovu u prvom kolu, Srbijanku Ninu Kačanski u drugom te Rumunjku Ioanu Manolache u četvrtfinalu. Na žalost, poklekla je u polufinalu protiv još jedne Slovakinje Lenke Tranove.
Inače, pobjednica i osvajačica zlatne medalje u ovoj disciplini je Hrvatica Ana Jambrović, čime su mlađe juniorke iz Hrvatske do sada na svjetskom prvenstvu ukupno osvojile već četiri medalje (broncu u ekipnom natjecanju, broncu u "tandemu" i zlato i broncu u "sprintu"). Odlična je vijest da naša Matea od tih medalja ima čak tri.
Danas je još igrana i disciplina "mix tandem" u kojem naši predstavnici nisu osvojili medalju.
Što reći nego opet bravo Matea i zahvaliti joj se za sve osvojene medalje i postignute sportske uspjehe u dresu Hrvatske reprezentacije. Svakako, čestitke zaslužuju i njezin trener Željko Stipetić te izbornica Željka Bukovac.
Nadamo se samo da joj boja dresa u kojem je ovaj puta osvojila medalje, po dosadašnjim kriterijima predsjednika Športske zajednice Grada Ogulina, neće biti zapreka da ju se stavi na spisak mladih sportaša koje redovito dolaze na prijam ogulinskom gradonačelniku.
 
 U-18 sprint - rezultati


Matea Gašparović na pobjedničkom postolju prilikom dodjela medalja u disciplini "sprint".


 


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr