Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

MATEA GAŠPAROVIĆ NA PRIJAMU KOD GRADONAČELNIKA, 09. 06. 2011.
Gradonačelnik Grada Ogulina Nikola Magdić jučer je u gradskoj vijećnici upriličio primanje za najuspješnije ogulinske sportašice i sportaše tijekom 2011.g., njihove trenere te prestavnike klubova iz kojih dolaze.
Za razliku od zadnjeg prijama, koji je bio krajem prošle godine, na ovaj je pozvana i najmlađa kuglačica KK Policajca i osvajačica čak tri brončane medalje na nedavno održanom svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke Matea Gašparović. Iako je Matea prošle godine u paru s Nikolinom Pavlaković iz Ozlja, osvojila naslov prvakinje RH, na primanje kod gradonačelnika Grada Ogulina nije pozvana jer je predsjednik Športske zajednice Grada Ogulina tada zaključio da Matea nije ogulinska sportašica, jer da je državno prvenstvo osvojila u dresu KK Mlake iz Rijeke. Ovaj puta, kada je Matea medalje osvojila u dresu hrvatske reprezentacije i to na svjetskom prvenstvu, postala je očito i ogulinska sportašica, mada je to ona uvijek i bila.
Na prijamu kod gradonačelnika Magdića bili su i njezin trener i predsjednik KK Policajca Željko Stipetić te tajnik Marijan Turković, koji je nazočnima u prigodnom obraćanju pokušao objasniti zašto je Matea dvojno registrirana za KK Mlaku i za KK Policajac.
Gradonačelnik Nikola Magdić čestitao je Matei i svim drugim sportašima, osvajačima medalja na raznim natjecanjima, a posebno je pohvalio cjelokupnu sportsku "obitelj" Grada Ogulina odnosno sportaše, trenere i sportske djelatnike jer svake godine ogulinski sportaši postižu zapažene rezultate na raznim natjecanjima.
Delegacija KK Policajca koja je nazočila ovom prijamu posebno je bila ponosna jer je Matea Gašparović osvojila svoje medalje na najvećem sportskom natjecanju i zbog toga je ona, ali i njezin trener i klub, bili posebno istaknuti.

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA, 21. 05. 2011.
Sinoć je u svečanoj sali Doma Dobrotvornog podupirajućeg društva "Sveti Rok" Lomost održana redovna godišnja Skupština KK Policajac Ogulin. Skupštini su, pored većine člnica i članova kluba, nazočili i mnogi gosti i prijatelji kluba.
Skupština je inače odisala slavljeničkom atmosferom zbog tri brončane medalje koje je, upravo jučer, sa svjetskog kuglačkog prvenstva kuglačica i kuglača do 18 godina održanog proteklih dana u Sarajevu, donijela najmlađa kuglačica KK Policajca Matea Gašparović. Upravo je taj Matein uspjeh, u izvješću o radu kluba te uspjesima i neuspjesima kuglačica i kuglača, a kojega je Skupštini prezentirao predsjednik KK Policajca Željko Stipetić, zauzeo centralno mjesto. Cjelovito izvješće predsjednika kluba pogledajte ovdije.
Nakon izvješća o radu, financijsko izvješće podnio je tajnik Marijan Turković, a u ime Nadzornog odbora izvješće je podnio član tog odbora Darko Brbot.
Sva ova izvješća su zatim jednoglasno prihvaćena, nakon čega je predsjednik Željko Stipetić prezentirao plan i program rada i financijski plan za 2011.g. I ti planovi su od strane članova kluba jednoglasno prihvaćeni.
Na kraju Skupštinu su pozdravili i čestitali na sportskim uspjesima brojni gosti, među kojima svakako treba istaknuti, načelnike Općina Josipdol i Plaški Zlatka Mihaljevića i Ivana Šegue, zatim zamjenika načelnika PU karlovačke Ivicu Porubića, predsjednika DPD Sveti Rok lomost Mladena Petrušića i predstavnika KK Kleka Božu pavlakovića. Svakako treba istaknuti i gosp. Radu Kneževića, koji se i ovoga puta rado odazvao na Skupštinu KK Policajca i, u svom poznatom stilu, čestitao i pohvalio rad kluba te poželio još mnogo uspjeha.
Iznenađenje je (a možda i nije) da se na sinoćnju Skupštinu KK Policajca nije odazvao nitko od, na vrijeme pozvanih, predstavnika Grada Ogulina i Športske zajednice Grada Ogulina. Šteta, jer su propustili među prvima čestitati osvajačici čak tri "svjetske" medalje, što se među, inače odličnim ogulinskim sportašicama i sportašima, ne događa baš često.

JOŠ JEDNA MEDALJA ZA MATEU, 18. 05. 2011.

Matea Gašparović - tri medalje na svjetskom prvenstvuDanas 18. svibnja 2011.g., petog dana IX. svjetskog kuglačkog prvenstva kuglačica do 18 godina, Matea Gašparović osvojila je još jednu medalju - i opet brončanu. Ovaj puta osvojila ju je potpuno sama, u disciplini "sprint" pobjedivši redom Slovakinju Evu Stefanidesovu u prvom kolu, Srbijanku Ninu Kačanski u drugom te Rumunjku Ioanu Manolache u četvrtfinalu. Na žalost, poklekla je u polufinalu protiv još jedne Slovakinje Lenke Tranove.
Inače, pobjednica i osvajačica zlatne medalje u ovoj disciplini je Hrvatica Ana Jambrović, čime su mlađe juniorke iz Hrvatske do sada na svjetskom prvenstvu ukupno osvojile već četiri medalje (broncu u ekipnom natjecanju, broncu u "tandemu" i zlato i broncu u "sprintu"). Odlična je vijest da naša Matea od tih medalja ima čak tri.
Danas je još igrana i disciplina "mix tandem" u kojem naši predstavnici nisu osvojili medalju.
Što reći nego opet bravo Matea i zahvaliti joj se za sve osvojene medalje i postignute sportske uspjehe u dresu Hrvatske reprezentacije. Svakako, čestitke zaslužuju i njezin trener Željko Stipetić te izbornica Željka Bukovac.
Nadamo se samo da joj boja dresa u kojem je ovaj puta osvojila medalje, po dosadašnjim kriterijima predsjednika Športske zajednice Grada Ogulina, neće biti zapreka da ju se stavi na spisak mladih sportaša koje redovito dolaze na prijam ogulinskom gradonačelniku.
 
 U-18 sprint - rezultati


Matea Gašparović na pobjedničkom postolju prilikom dodjela medalja u disciplini "sprint".


 


MATEA GAŠPAROVIĆ OSVOJILA DVIJE BRONCE, 17. 05. 2011.

Nakon dvije zlatne medalje osvojene na državnim prvenstvima, najmlađa kuglačica KK Policajca Matea Gašparović osvojila je i svoje prve (nadamo se ne i jedine) medalje u dresu hrvatske reprezentacije. Naime, na IX svjetskom kuglačkom prvenstvu U-18, koje se upravo održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine - Sarajevu (14.-19. svibnja 2011.) Matea Gašparović je najprije u nedjelju 15. svibnja u ekipnom dijelu natjecanja, kao članica ženske hrvatske reprezentacije (bila je rezerva) osvojila svoju prvu brončanu medalju, a danas (utorak 17. svibnja) u disciplini tandem, zajedno s Ozljankom Valentinom Pavlaković, svoju drugu svjetsku medalju brončanog sjaja.
Veliki je to uspjeh ove mlade ogulinske kuglačice, a zanimljivost je da je sve svoje dosadašnje uspjehe na državnim prvenstvima i sada na svjetskom prvenstvu osvojila u paru s jednom od sestara Pavlaković iz Ozlja - Nikolinom ili Valentinom.
Danas su Matea i Valentina u prvom kolu bile slobodne, a onda su u drugom kolu pobjedile svoje sunarodnjakinje Katarinu Zajec i Anu Jambrović, zatim u trećem kolu Talijanke Nadiu Nussbaumer i Saru Larcher, da bi u polufinalu tijesno izgubile od kuglačica iz Srbije Milane Pavlić i Maje Đukić, koje su kasnije osvojile prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Austrijankama Marii Zatstchowitsch i Katrin Janda. Brončana medalja pripala je i polufinalistkinjama iz drugog para Rumunjkama Ioani Manolache i Sorini Balan.
Matea Gašparović je već treća kuglačica KK Policajca (nakon Jasmine Dubić pred dvije godine i Valentine Prpić lani) koja u dresu hrvatske reprezentacije osvaja medalju na svjetskim prvenstvima. Iako je to prvenstveno uspjeh same Matee Gašparović, slava zbog njezinog postignuća svakako pripada i KK Policajcu kao i njezinom rodnom gradu Ogulinu, koji su, to je sada svima jasno, rasadnik vrhunskih kuglačica - osvajačica medalja na državnim i svjetskim prvenstvima.

 U-18 ekipno - rezultati     U-18 tandem - rezultati


Matea Gašparović (stoji treća s desna) na postolju prilikom proglašenja ekipnih pobjednica.

Matea Gašparović na pobjedničkom postolju prilikom dodjela medalja u disciplini "tandem".


REDOVNA SKUPŠTINA ZAKAZANA ZA 20. SVIBNJA, 25. 04. 2011.

Na prošlotjednoj sjednici Upravnog odbora KK Policajac Ogulin, između ostalog, donijeta je i odluka o sazivanju redovne godišnje Skupštine kluba. Naime, kao i prijašnjih godina, Skupština kluba održava se nakon završetka svih natjecanja - ligaških i svih ostalih. Kuglačice i kuglači završili su svoje ligaško natjecanje, a jedino još juniorska reprezentativka Matea Gašparović ima obveze odigravanja pripremnih utakmica (slijedeća 30. travnja i 1. svibnja u Celju protiv reprezentacije Slovenije) te onda i nastup za reprezentaciju na IX. juniorskom svjetskom prvenstvu, koje se ove godine odigrava od 14. do 19. svibnja 2011. godine u Sarajevu.
Također, donijeta je i Odluka o plaćanju članarine za 2011. godinu, koja će opet iznositi simboličnih 50 kn ali samo za članove kluba koji ostvaruju osobna primanja.

 Odluka o sazivanju Skupštine     Odluka o članarini


SRETAN USKRS SVIMA!, 23. 04. 2011.
SVIM KUGLAČICAMA, KUGLAČIMA I LJUBITELJIMA KUGLANJA SRETAN USKRS ŽELI KK POLICAJAC OGULIN! 

ZUCKER KOMMT ZULETZT, 10. 04. 2011.
Ana Puškarić - korak do rekordaU prijevodu s njemačkog - šećer dolazi na kraju. I zaista, kuglačice KK Policajca u zadnjoj utakmici tekućeg prvenstva 2. HKL zapad/jug u Zadru, na kuglani SC "Mocire" pružile su pravu poslasticu za mnogobrojnu publiku u kuglani. Pobjedile su domaću ekipu KK Donata ukupnim rezultatom 7:1 (14:10) i srušile rekordan broj čunjeva - 3376, dok su domaće kuglačice srušile 3255 čunjeva.
U prvom bloku igračica pojedinačni bod izgubila je odlična Valentina Prpić, premda je srušila čak 586 čunjeva. Bolja od nje bila je, kasnije će se i potvrditi, igračica utakmice Grozdana Surać. Istovremeno, Nikolina Marković, uz jedank broj osvojenih setova, zbog više ukupno srušenih čunjeva pobjedila je Žaklinu Jelača.
Surać - Prpić 593:586 (2:2) i Jelača - Marković 518:530 (2:2).
Matea gašparović i Maja Stipetić zaigrale su za KK Policajac u drugom bloku igračica i obadvije pobjedile. Matea Irinu Morović, a Maja Nives Grabovac. Posebno zrelo odigrala je Maja Stipetić koja je u izjednačenom dvoboju ipak izdržala i za svega dva čunja navisila svoju protivnicu. S druge strane Matea Gašparović u prva tri seta igrala je prvoligaški i onda u četvrtom jednostavno stala. Previše je promašivala i tako značajno smanjila svoj ali i učinak ekipe.
Morović - Gašparović 534:556 (2:2) i Grabovac - Stipetić 562:564 (2:2).

  KK Donat - KK Policajac

  2.HKL z/j  18.kolo

SPAS U ZADNJI ČAS, 10. 04. 2011.

Matija Cindrić - junak utakmiceDa su kuglači KK Policajca u protekloj kuglačkoj sezoni 3. HKL zapad igrali barem približno kako su igrali jučer poslijepodne u zadnjoj utakmici tekućeg prvenstva, sigurno bi se borili za ulazak u viši, a ne spašavali od ispadanja u niži rang natjecanja. Potegnuli su "policajci" kada je bilo najpotrebnije i kada se još nije znalo ovise li sami o sebi i više nego zasluženo pobjedili kuglače KK Elektroistre iz Pule, kojima su bodovi bili važni za osvajanje drugog mjesdta i plasman u 2. ligu. Pobjedili su ukupnim rezultatom 5:3 (13:11) uz rekordan (za njih) broj srušenih čunjeva - 3459, prema respektabilnih 3362 gostiju iz Pule. Pobjeda je bila imperativ da bi se moglo dalje slagati kombinacije za ostanak u 3. ligi. Najprije da MKK Rijeka ne ispadne iz 1. HKL, onda da se KK Klek kroz kvalifikacije plasira u 1. HKL itd. Međutim, uz ovu pobjedu proitv KK Elektroistre i nerješeno 4:4 između KK Mladosti i KK Telekoma u Delnicama, također jučer, sve te kombinacije su bespotrebne jer su se "policajci" spasili u zadnji čas i osigurali trećeligaški status i slijedeće sezone.
Međutim, jučerašnja utakmica bila je prava "kuglačka poslastica" jer su gotovi svi akteri pružili odličnu ili dobru igru, a nije nedostajalo niti uzbuđenja.
Već u prvom bloku igrača kuglači i navijači KK Policajca doživjeli su nevjerojatan šok. Naime, Ivica Gašparović protiv Ljube Pejašinovića počeo je fenomenalno. odmah u prvom setu ostvario je 51 čunj prednosti, a onda se opustio i do kraja izgubio sva tri seta te, iako je imao 39 čunjeva prednosti, izgubio bod. Njegov brat Danko Gašparović protiv ponajboljeg igrača gostiju Ivana Božca odlično je krenuo, dobio prva dva seta, a onda izgubio dva preostala ali i prednost u čunjevima. Tako je i taj, već praktično dobiveni bod, otišao gostima. Među "policajcima" je zavladao strah. 0:2 već na startu.
 
  KK Policajac - KK Elektroistra
     
  3.HKLZ - 22.kolo


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr