Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KUGLAČICAMA KK POLICAJCA GRADSKI DERBI, 03. 04. 2011.

Nikolina Marković - najbolja igračica utakmiceKuglačice KK Policajca danas su u prvenstvenoj utakmici 17. kola 2. HKL zapad/jug pobjedile gradskog suparnika tj. kuglačice ŽKK Ogulina rezultatom 6 : 2 (15:9) i 3163:3076 u ukupno srušenim čunjevima. Ova nova dva prvenstvena boda "policajkama" osiguravaju konačno 3. mjesto u prvenstvu budući da je do kraja preostalo još samo jedno kolo u kojem "policajke" gostuju u Zadru kod ŽKK Donat.
Današnja utakmica započela je uz puno motiva s jedne i druge strane jer ipak nije svejedno tko je bolji, a tko lošiji u svojem gradu. Tome se pridružila i mnogobrojna kuglačka publika koja je otvoreno i bučno "drukala" svatko za svoju ekipu.
Utakmicu su započele Valentina Prpić i Nikolina Marković za KK Policajac, koji je ovaj puta službeno bio domaćin, i to protiv Ane Karas i Mirjane Stošić. Valentina Prpić je bez većih problema i uz sva četiri osvojena seta pobjedila Anu Karas s 34 čunja prednosti. Još uvjerljivija je bila Nikolina Marković koja je odličnom igrom, uz također sva četiri osvojena seta, pobjedila Mirjanu Stošić za čak 65 čunjeva prednosti. Time su "policajke" povele 2:0 i ostvarile čak 99 čunjeva prednosti. Posebno treba istakmuti fenomenalnu igru Nikoline Marković koja je, praktički bez treninga, u ovoj utakmici pružila igru za pamćenje i najzaslužnija je za konačnu pobjedu svoje ekipe.
Valentina Prpić - Ana Karas 525:491 (4:0) i Nikolina Marković - Mirjana Stošić 589:524 (4:0).

  KK Policajac - ŽKK Ogulin
 
  2.HKL z/j  17.kolo


PROPUŠTENA ZADNJA PRILIKA ZA SIGURAN OSTANAK, 03. 04. 2011.
Kuglana SRC Mlaka u RijeciKuglači KK Policajca sinoć su u Rijeci propustili svoju zadnju priliku za siguran ostanak u 3. HKL zapad. Na kuglani SRC "Mlaka" bolji od njih rezultatom 7:1 (17:7) bili su kuglači KK Telekoma koji su ukupno srušili 3296 čunjeva naspram 3152, koliko su srušili "policajci".
Bila je to utakmica predzadnjeg tj. 21. prvenstvenog kola u kojem su kuglači KK Policajca, eventualnom pobjedom, sami u zadnjem kolu mogli odlučivati o svojem sigurnom ostanku u 3. HKL zapad. Ovako, za takvo nešto ostale su tek teoretske mogućnosti, a pobjedom u zadnjem kolu protiv KK Elektroistre iz Pule osigurali bi si barem predzadnje mjesto, koje pak u slučaju ostanka MKK Rijeka u 1. HKL i plasmana KK Kleka u 1. HKL, ipak jamči ostanak. Međutim, sve su to kombinacije u kojima KK Policajcu, kako god se okrene, nedostaju dva boda.
Međutim, igra koju su "policajci" pružili sinoć u Rijeci ne obećava puno i potpuno zasluženo doživjeli su svoj 14. po redu poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva.
Utakmica se igrala na svih 6 staza koliko ih ima na kuglani SRC "Mlaka" tako da su u prvom bloku igrača za KK Policajac zaigrali Tomislav Grdić protiv Branka Bilića, Branko Bajt protiv Mirana Olbine i Ivica Gašparović protiv Željka Božičića. Da su bodovi za KK Policajac jako daleko u ovoj utakmici pokazao je već prvi set u kojem je Grdić srušio samo 97 čunjeva i već tada za svoju ekipu "stekao" minus 49 čunjeva. Iako je i drugi set odigrao katastrofalno loše ipak ga je za 4 čunja dobio pa je tako Nenad Plivelić, koji ga je nakon drugog seta zamijenio, unatoč ukupno manje srušenih čunjeva, uz svoja dva osvojena seta ipak osvojio jedini pojedinačni bod za KK Policajac.

  KK Telekom - KK Policajac

 3.HKLZ 21.kolo

NOVI PORAZ KUGLAČA U DELNICAMA, 27. 03. 2011.
Kuglana Kuglači KK Policajca sinoć su u Delnicama zabilježili jošjedan poraz. U 20. kolu 3. HKL zapad, u svojevrsnom derbiju začelja, poraz su im nanijeli kuglači KK Mladosti iz Delnica i to maksimalnim rezultatom od 8 : 0 (16:8) odnosno 3228:3101 u ukupno srušenim čunjevima.
Sudeći prema ovom rezultatu s direktnim konkurentom "policajci" su se očito pomirili sa sudbinom koja, to je sada dosta izgledno, vodi u niži rang natjecanja. Kriza rezultata, ali  posebno i igre, sinoć je u Delničkoj kuglani "Goranin" kulmnirala. Niti jedna pojedinačna pobjeda, niti jedan "bolji" rezultat, nisu niti mogli rezultirati ničim drugim osim uvjerljivog poraza. Doduše, do kraja su još dva kola, no ovakvom igrom i pristupom teško je očekivati maksimalni učinak i 4 boda koja garantiraju opstanak u 3. HKL.
O sinoćnjoj utakmici u Delnicama nema se puno čega napisati. U prvom bloku igrača za KK Policajac su igrali Nenad Plivelić i Ivica Gašparović protiv Josipa Šporera odnosno Zvonimira Briškog. Obadvojica su izgubili s time da je Plivelić bio skroz indisponiran srušivši svega 482 čunja. Veteran Šporer pobjedio ga je s lakoćom iako ni sam nije briljirao srušivši svega 520 čunjeva. I. Gašparoviću niti to što je s 535 srušenih čunjeva bio najbolji pojedinac u svojoj ekipi nije pomoglo da izbjegne poraz od Briškog koji je srušio 560 čunjeva.

  KK Mladost - KK Policajac

  3.HKLZ 20.kolo

KUGLAČICE SLAVILE U VRBOVSKOM, 20. 03. 2011.
Iako su, pod čudnim i nesvakidašnjim okolnostima, sva tri preostala prvenstvena kola 2. HKL zapad/jug za žene pomaknuta za tjedan dana, ŽKK Vrbovsko i KK Policajac svoju utakmicu 16. kola iapk su odigrale po "starom" rasporedu odnosno jučer. Tako je dogovoreno između vodstva obadva kluba i voditelja natjecanja pa će slijedeći vikend kuglačice ŽKK Vrbovskog i KK Policajca biti slobodne.
Prema očekivanju, pobjedu od 5 : 3 (15,5:8,5) su izvojevale kuglačice KK Policajca srušivši ukupno 3164 čunja, odnosno 68 više od domaćih kuglačica.
Pojedeinačne pobjede za KK Policajac osvojile su Nikolina Marković u prvom te Maja Stipetić i Matea Gašparović u drugom bloku igračica, dok su slabije od svojih protivnica bile Valentina Prpić u prvom te Ana Puškarić i Tamara majetić u zadnjem bloku igračica.

  ŽKK Vrbovsko - KK Policajac

  2.HKL z/j 16.kolo

MLAKA BOLJA ZA ČETRDESET ČUNJEVA, 19. 03. 2011.

U današnjoj prvenstvenoj utakmici 3.HKL zapad, u sklopu 19. kola, u Ogulinu su se satali ogulinski KK Policajac i riječka KK Mlaka. Za razliku od gostujućih kuglača, "policajcima" do kraja prvenstva trebaju još dvije pobjede odnsono četiri boda kako bi izbjegli selidbu u niži rang natjecanja. Premda su mnogi priželjkivali da bi se dva boda mogla osvojiti već u današnjoj utakmici, na žalost kuglača KK Policajca i njihovih navijača, to se nije ostvarilo. Gosti su slavili tijesnu ali zasluženu pobjedu od 5 : 3 (13:11), a pobjedu je ustvari odlučila razlika od točno 40 čunjeva više srušenih na strani KK Mlake - 3315:3275. Pobjeda Riječana zaslužena je utoliko što su od samog početka vodili i dok su "policajci" u pojedinačnim pobjedama izravnali skor, razliku u čunjevima nisu mogli stići i prestići.
Za KK Policajac nije dobro počelo jer su nakon prvog bloka igrača, u kojem su za njih zaigrali Ivica Gašparović i Nenada Plivelić, gubili  0:2 i 66 čunjeva manje. Dobrislav Perušić je uvjerljivo pobjedio Ivicu Gašparovića koji nije bio ni blizu svojih utakmica iz prethodnih utakmica, a što se svojevrsno iznenađenje jer je isti već duže vremena jedan od najboljih kuglača KK Policajca. S druge strane Plivelić je imao vodstvo od 2:0 u setovima i 20-tak čunjeva prednolsti nad Bojanom Švobom ali je ipak izgubio sve. I. Gašparović - D. Perušić 414:573 (1:3) i Plivelić - Švob 544:551 (2:2).
 
  KK Policajac - KK Mlaka
 
  3.HKLZ 19.kolo


QUOD LICET IOVI, NON LICET BOVI, 17. 03. 2011.
Od voditelja natjecanja svih liga Kuglačke regije zapad gosp. Nikole Majnarića dobili smo e-mail kojim se obavještavaju sve ekipe koje se natječu u 2. HKL zapad/jug za žene da se "zbog zaštite regularnosti natjecanja" odigravanje preostala tri prvenstvena kola pomiče za jedan tjedan. To znači da se slijedeći vikend neće igrati redovito 16. kolo već se po nalogu (ni više ni manje) predsjednika Hrvatskog kuglačkog saveza tada mora odigrati zaostala prvenstvena utakmica između ŽKK Šubićevca iz Šibenika i ŽKK Kupe iz Ozlja. Navedena utakmica 5. kola prvenstva trebala se igrati još 5. prosinca 2010.g. ali, iz nama nepoznatih razloga nije odigrana. Nije nam poznato niti kada su je navedene ekipe namjeravale odigrati ali, prema propozicijam natjecanja, trebala se odigrati najkasnije do završetka prvenstva. Pretpostavljamo da je vodstvo tih ekipa vodilo računa o tome.
Međutim, u paranoji od mogućeg namještanja, ekipa ŽKK Split je potegnula svoje najjače adute i kod predsjednika HKS-a gosp. Lulića ishodovala ovaj, do sada još nezabilježeni, pomak odigravanja prvenstvenih utakmica.
Možda bi to sve bilo i razumljivo da Splićanke u pretprošlom kolu nije odbile izići u susret ekipi KK Policajca da se njihova međusobna prvenstvena utakmica odigra, ne u subotu 5. ožujka, nego dan kasnije u nedjelju 6. ožujka i to zbog opravdanog razloga odnosno bolesti i spriječenosti nekih kuglačica KK Policajca. Međutim, za to nije bilo razumijevanja te je vodstvo ŽKK Splita inzistiralo na odigravanju utakmice kako je to predviđeno rasporedom. Da podsjetimo, kuglačice KK Policajca tu su utakmicu odigrale samo s pet kuglačica i, naravno, izgubile.
Sada ŽKK Split, mimo voditelja natjecanja gosp. Nikole Majnarića, traži i direktno od predsjednika HKS-a dobiva odgodu i pomicanje sva tri preostala prvenstvena kola. Zaista, što je dozvoljeno Jupiteru (ŽKK Splitu), nije i volu (svim ostalima).

  Izmjenjeni raspored

I KUGLAČICE IZGUBILE, 14. 03. 2011.
Obzirom das u porazom od ŽKK Splita prošlo kolo kuglačice KK Policajca izgubile i teoretske šanse za osvajanje naslova prvakinja 2. HKL zapad/jug, danas su, potpuno nemotivirane, opet izgubile i to od kuglačica ŽKK Kupe iz Ozlja. Ozljanke su na ogulinskoj kuglani slavile pobjedu 6:2 (13:11) 3211:3145.
U prva dva bloka igračica rezultat je uglavnom bio izjednačen. Naime, Nives Poljak je, u prvom bloku igračica, bez većih problema pobjedila Irenu Božičević I zamjenu joj Šteficu Pavlaković. Međutim, Nikolina Marković je izgubila od svoje imenjakinje Nikoline Pavlaković. Poljak – Božičević/Š.Pavlaković 549:514 (3:0) i Marković – N. Pavlaković 520:554 (1:3).
Nakon toga, Matea Gašparović ispustila je priliku i izgubila od Anamari manev za samo 9 čunjeva dok je Maja Stipetić opet bila odlična te pobjedila mladu Valentinu Pavlaković. Gašparović – Manev 519:528 (2:2) i Stipetić – V. Pavlaković 540:510 (3:1)

KK Policajac – ŽKK Kupa

2.HKL z/j 15.kolo

PORAZ KUGLAČA U VRBOVSKOM, 12. 03. 2011.
Kuglači KK Policajca večeras se iz Vrbovskog vraćaju bez bodova. Naime, u prvenstvenoj utakmici 3. HKL zapad, u 18. kolu na nedavno obnovljenoj kuglani Lovačkog doma bolja je bila ekipa KK Kamačnika i to rezultatom 6 : 2 (13:11), uz ukupno 101 više srušeni čunj - 3317:3216.
Ukupno gledajući preslabo su "policajci" odigrali da bi mogli nešto više napraviti, iako je ova utakmica, kao i sve ostale do kraja prvenstva, bila veoma važna u borbi za opstanak u ligi. Potovo jer se radi o direktnom konkurentu u toj borbi. Tek se za četvoricu kuglača KK Policajca može reći da su odigrali očekivano, i uz malo sreće možda se moglo odigrati i nerješeno. Međutim, dvojica su odigrala ispod očekivanja i to protiv domaćih kuglača koji su na kraju bili najbolji pojedinci susreta. Tu se krije ta razlika u srušenim čunjevima - ukupno 101.
Jedan od tih dvoboja u kojima se stvorila razlika bio je već u prvom bloku igrača. Nikola mamula za KK Kamačnik lako je pobjedio Mirka Birača i to čak za 62 čunja prednosti. S druge strane, u tom bloku igrača "policajac" Tomislav Grdić dobro je stajao i vodio protiv Roke Klobučara, međutim, u finišu je mladi Klobučar ipak pobjedio za 9 čunjeva. N. Mamula - M. Birač 563:501(3:1) i R. Klobučar - T. Grdić 562:553(2:2).

 KK Kamačnik – KK Policajac

 3.HKLZ 18.kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr