Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KUGLAČICE SLAVILE U VRBOVSKOM, 20. 03. 2011.
Iako su, pod čudnim i nesvakidašnjim okolnostima, sva tri preostala prvenstvena kola 2. HKL zapad/jug za žene pomaknuta za tjedan dana, ŽKK Vrbovsko i KK Policajac svoju utakmicu 16. kola iapk su odigrale po "starom" rasporedu odnosno jučer. Tako je dogovoreno između vodstva obadva kluba i voditelja natjecanja pa će slijedeći vikend kuglačice ŽKK Vrbovskog i KK Policajca biti slobodne.
Prema očekivanju, pobjedu od 5 : 3 (15,5:8,5) su izvojevale kuglačice KK Policajca srušivši ukupno 3164 čunja, odnosno 68 više od domaćih kuglačica.
Pojedeinačne pobjede za KK Policajac osvojile su Nikolina Marković u prvom te Maja Stipetić i Matea Gašparović u drugom bloku igračica, dok su slabije od svojih protivnica bile Valentina Prpić u prvom te Ana Puškarić i Tamara majetić u zadnjem bloku igračica.

  ŽKK Vrbovsko - KK Policajac

  2.HKL z/j 16.kolo

MLAKA BOLJA ZA ČETRDESET ČUNJEVA, 19. 03. 2011.

U današnjoj prvenstvenoj utakmici 3.HKL zapad, u sklopu 19. kola, u Ogulinu su se satali ogulinski KK Policajac i riječka KK Mlaka. Za razliku od gostujućih kuglača, "policajcima" do kraja prvenstva trebaju još dvije pobjede odnsono četiri boda kako bi izbjegli selidbu u niži rang natjecanja. Premda su mnogi priželjkivali da bi se dva boda mogla osvojiti već u današnjoj utakmici, na žalost kuglača KK Policajca i njihovih navijača, to se nije ostvarilo. Gosti su slavili tijesnu ali zasluženu pobjedu od 5 : 3 (13:11), a pobjedu je ustvari odlučila razlika od točno 40 čunjeva više srušenih na strani KK Mlake - 3315:3275. Pobjeda Riječana zaslužena je utoliko što su od samog početka vodili i dok su "policajci" u pojedinačnim pobjedama izravnali skor, razliku u čunjevima nisu mogli stići i prestići.
Za KK Policajac nije dobro počelo jer su nakon prvog bloka igrača, u kojem su za njih zaigrali Ivica Gašparović i Nenada Plivelić, gubili  0:2 i 66 čunjeva manje. Dobrislav Perušić je uvjerljivo pobjedio Ivicu Gašparovića koji nije bio ni blizu svojih utakmica iz prethodnih utakmica, a što se svojevrsno iznenađenje jer je isti već duže vremena jedan od najboljih kuglača KK Policajca. S druge strane Plivelić je imao vodstvo od 2:0 u setovima i 20-tak čunjeva prednolsti nad Bojanom Švobom ali je ipak izgubio sve. I. Gašparović - D. Perušić 414:573 (1:3) i Plivelić - Švob 544:551 (2:2).
 
  KK Policajac - KK Mlaka
 
  3.HKLZ 19.kolo


QUOD LICET IOVI, NON LICET BOVI, 17. 03. 2011.
Od voditelja natjecanja svih liga Kuglačke regije zapad gosp. Nikole Majnarića dobili smo e-mail kojim se obavještavaju sve ekipe koje se natječu u 2. HKL zapad/jug za žene da se "zbog zaštite regularnosti natjecanja" odigravanje preostala tri prvenstvena kola pomiče za jedan tjedan. To znači da se slijedeći vikend neće igrati redovito 16. kolo već se po nalogu (ni više ni manje) predsjednika Hrvatskog kuglačkog saveza tada mora odigrati zaostala prvenstvena utakmica između ŽKK Šubićevca iz Šibenika i ŽKK Kupe iz Ozlja. Navedena utakmica 5. kola prvenstva trebala se igrati još 5. prosinca 2010.g. ali, iz nama nepoznatih razloga nije odigrana. Nije nam poznato niti kada su je navedene ekipe namjeravale odigrati ali, prema propozicijam natjecanja, trebala se odigrati najkasnije do završetka prvenstva. Pretpostavljamo da je vodstvo tih ekipa vodilo računa o tome.
Međutim, u paranoji od mogućeg namještanja, ekipa ŽKK Split je potegnula svoje najjače adute i kod predsjednika HKS-a gosp. Lulića ishodovala ovaj, do sada još nezabilježeni, pomak odigravanja prvenstvenih utakmica.
Možda bi to sve bilo i razumljivo da Splićanke u pretprošlom kolu nije odbile izići u susret ekipi KK Policajca da se njihova međusobna prvenstvena utakmica odigra, ne u subotu 5. ožujka, nego dan kasnije u nedjelju 6. ožujka i to zbog opravdanog razloga odnosno bolesti i spriječenosti nekih kuglačica KK Policajca. Međutim, za to nije bilo razumijevanja te je vodstvo ŽKK Splita inzistiralo na odigravanju utakmice kako je to predviđeno rasporedom. Da podsjetimo, kuglačice KK Policajca tu su utakmicu odigrale samo s pet kuglačica i, naravno, izgubile.
Sada ŽKK Split, mimo voditelja natjecanja gosp. Nikole Majnarića, traži i direktno od predsjednika HKS-a dobiva odgodu i pomicanje sva tri preostala prvenstvena kola. Zaista, što je dozvoljeno Jupiteru (ŽKK Splitu), nije i volu (svim ostalima).

  Izmjenjeni raspored

I KUGLAČICE IZGUBILE, 14. 03. 2011.
Obzirom das u porazom od ŽKK Splita prošlo kolo kuglačice KK Policajca izgubile i teoretske šanse za osvajanje naslova prvakinja 2. HKL zapad/jug, danas su, potpuno nemotivirane, opet izgubile i to od kuglačica ŽKK Kupe iz Ozlja. Ozljanke su na ogulinskoj kuglani slavile pobjedu 6:2 (13:11) 3211:3145.
U prva dva bloka igračica rezultat je uglavnom bio izjednačen. Naime, Nives Poljak je, u prvom bloku igračica, bez većih problema pobjedila Irenu Božičević I zamjenu joj Šteficu Pavlaković. Međutim, Nikolina Marković je izgubila od svoje imenjakinje Nikoline Pavlaković. Poljak – Božičević/Š.Pavlaković 549:514 (3:0) i Marković – N. Pavlaković 520:554 (1:3).
Nakon toga, Matea Gašparović ispustila je priliku i izgubila od Anamari manev za samo 9 čunjeva dok je Maja Stipetić opet bila odlična te pobjedila mladu Valentinu Pavlaković. Gašparović – Manev 519:528 (2:2) i Stipetić – V. Pavlaković 540:510 (3:1)

KK Policajac – ŽKK Kupa

2.HKL z/j 15.kolo

PORAZ KUGLAČA U VRBOVSKOM, 12. 03. 2011.
Kuglači KK Policajca večeras se iz Vrbovskog vraćaju bez bodova. Naime, u prvenstvenoj utakmici 3. HKL zapad, u 18. kolu na nedavno obnovljenoj kuglani Lovačkog doma bolja je bila ekipa KK Kamačnika i to rezultatom 6 : 2 (13:11), uz ukupno 101 više srušeni čunj - 3317:3216.
Ukupno gledajući preslabo su "policajci" odigrali da bi mogli nešto više napraviti, iako je ova utakmica, kao i sve ostale do kraja prvenstva, bila veoma važna u borbi za opstanak u ligi. Potovo jer se radi o direktnom konkurentu u toj borbi. Tek se za četvoricu kuglača KK Policajca može reći da su odigrali očekivano, i uz malo sreće možda se moglo odigrati i nerješeno. Međutim, dvojica su odigrala ispod očekivanja i to protiv domaćih kuglača koji su na kraju bili najbolji pojedinci susreta. Tu se krije ta razlika u srušenim čunjevima - ukupno 101.
Jedan od tih dvoboja u kojima se stvorila razlika bio je već u prvom bloku igrača. Nikola mamula za KK Kamačnik lako je pobjedio Mirka Birača i to čak za 62 čunja prednosti. S druge strane, u tom bloku igrača "policajac" Tomislav Grdić dobro je stajao i vodio protiv Roke Klobučara, međutim, u finišu je mladi Klobučar ipak pobjedio za 9 čunjeva. N. Mamula - M. Birač 563:501(3:1) i R. Klobučar - T. Grdić 562:553(2:2).

 KK Kamačnik – KK Policajac

 3.HKLZ 18.kolo

BODOVI SPASA ZA KK POLICAJAC, 06. 03. 2011.
U odličnoj formi - Anton MarkovićKuglači KK Policajca sinoć su na ogulinskoj Gradskoj kuglani, u utakmici 17. kola 3. HKL zapad, pobjedili kuglače KK Velebit II iz otočca rezultatom 5:3 i 104 čunja prednosti 3268:3164 (14,5:9,5) i time osvojili dva važba boda. Jesu li to bodovi spasa pokazat će rasplet ostalih utakmica do kraja prvenstva (ne samo KK Policajca) ali da su kojim slučajem ovu utakmicu izgubili teško bi se spasili od ispadanja iz lige.
Put prema pobjedi svakako su trasirali Antom Marković i Nenad Plivelić već u prvom bloku igrača kada su uvjerljivo pobjedili svoje protivnike Damira Devčića i Miroslava Kostelca ostvarivši pritom prednost od točno 104 čunja, kakva će identična ostati i na kraju utakmice. Posebno je opet briljirao Marković koji bi, da nije popustio u zadnjem setu, dobrano prešao "cifru" od šesto čunjeva. Marković - Devčić 591:512 (3:1) i Plivelić - Kostelac 552:527 (3:1).
Utakmicu je praktički riješio, opet odlični, Ivica Gašparović koji je deklasirao svojeg protivnika Dražena Netahlia. Odmah do njih, kao i prošlu utakmicu protiv KK Obrtnika, Tomislav Grdić nije dobro počeo pa ga je nakon 30 hitaca mijenjao Mladen Hećimović. Međutim, Ivica Bunjevčević je bio odličan pa je dobio taj bod za svoju ekipu i dao nadu za nešto više od poraza. I. Gašparović - Netahli 567:480 (4:0) i Grdić/Hećimović - Bunjevčević 503:562 (1:3).

  KK Policajac - KK Velebit II

  3. HKLZ 17.kolo

OSLABLJENE "POLICAJKE" IZGUBILE U SPLITU, 06. 03. 2011.
Kuglana Mertojak u SplituSamo pet kuglačica KK Policajca, zajedno s trenerom Željkom Stipetićem, otputovalo je jučer na prvenstvenu utakmicu 14. kola 2. HKL zapad/jug u Split. Zbog toga je rezultat utakmice, odnosno poraz KK Policajca, bio poznat unaprijed. Pitanje je samo bilo kojim omjerom će kuglačice KK Splita, inače vodeća ekipa u prvenstvu, pobijediti. Na kraju je KK Split slavio rezultatom 6:2 uz 593 čunja prednosti - 3191:2598 (14,5:9,5).
Razlog manjka kuglačica KK Policajca leži u činjenici da je jučer, u subotu, jedna kuglačica bila zauzeta obvezama na radnom mjestu dok su dvije imale obeze na fakultetu, a kod Splićanki nije bilo volje da se termin odigravanja utakmice prebaci za nedjelju, niti razumijevanja za nekompletnost "policajki". S jedne strane takav stav Splićanki je i razumljiv obzirom da su kuglačice KK Policajca jedine u dosadašnjem tijeku prvenstva uspjele poraziti vodeću ekipu prvenstva i pribojavale su se novog susreta. Međutim, ne može se ne primjetiti da u ovom slučaju na strani kuglačica i vodstva KK Splita nije bilo susretljivosti i volje za dogovorom, a kakva je kod KK Policajca gotovo uvijek i to prema svima, prisutna.
Bilo kako bilo, kuglačice KK Policajca sportski su otputovale na utakmicu, unaprijed pomirene s porazom, odigrale utakmicu i časno izgubile, osvojivši dva pojedinačna boda.

  KK Split - KK Policajac

  2. HKL z/j 14.kolo

UNATOČ DOBROJ IGRI BEZ POBJEDE, 27. 02. 2011.
Jučer poslijepodne, u 16. kolu 3. HKL zapad, kuglači KK Policajca, kao gosti, igrali su protiv KK Obrtnika. Unatoč odličnoj igri i rekordnom broju ukupno srušenih čunjeva na jednoj utakmici tijekom dosadašnjeg dijela prvenstva, "policajci" su ostali bez prvenstvenih bodova, koji bi im dobro došli u borbi za ostanak u ligi. Na kraju su "obrtnici" slavili rezultatom 6:2 (3360:3347) dok su setovi pripali kuglačima KK Policajca 11,5:12,5.
Kuglači KK Obrtnika ove sezone igraju odlično i za razliku od KK Policajca i KK Poštara u gornjem su dijelu prvenstvene ljestvice s dobrim izgledima za plasman u viši rang natjecanja. Gledajući jučerašnju utakmicu kroz tu činjenicu izgledi KK Policajca za pobjedu nisu bili "bogznakakvi" ali već je prvi blok igrača dao naslutiti izjhednačenu borbu do kraja. Naime, Josip Sušanj i Marijan Stipetić za KK Obrtnik, protiv braće Ivice i Danka Gašparovića za KK Policajac, izvojevali su tijesnu pojedinačnu pobjedu uz jednaki broj osvojenih setova. Sušanj je na kraju bio bolji od I. Gašparovića za svega 4 čunja dok je Stipetić uz 604 srušena čunja bio bolji od D. Gašparovića za samo 8 čunjeva. KK Obrtnik je tako poveo s 2:0 i stekao minimalnu prednost u čunjevima. J. Sušanj - I. Gašparović 551:547 (2:2) i M. Stipetić - D. Gašparović 604:596 (2:2).

  KK Obrtnik - KK Policajac

  3. HKLZ 16. kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr