Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KUGLAČICE POBJEDILE - PREDSJEDNIKU ŠZ DRAGO, 30. 01. 2011.

Nives Poljak - najbolja igračica utakmiceKuglačice KK Policajca zabilježile su još jednu prvenstvenu pobjedu. Ovaj puta, u 10. kolu 2. HKL zapad/jug, pred domaćom publikom, na Gradskoj kuglani u Ogulinu, nadvisile su odličnu ekipu ŽKK Goranina iz Delnica. Nije poznato je li i predsjednik Športske zajednice Grada Ogulina Darko Pribanić, koji se na kuglani nakratko pojavio, zbog toga bio sretan ali poznato je da mu je bilo drago što su dva huligana (policija ih je brzo otkrila i uhitila) sprejem i pirotehničkim sredstvima znatno oštetili automobil tajnika KK Policajac koji je bio parkiran ispred kuglane. No, o tome malo kasnije, kuglanje je ipak bilo u prvom planu.
Kuglačice ŽKK Goranina doputovale su u Ogulin u zasigurno najjačem sastavu, očito s namjerom da uzvrate za poraz koji su od „policajki“ doživjele na svojoj kuglani jesenas. Obzirom da prvoligašice ovaj vikend nisu igrale Delničanke su u pomoć pozvale dvojno registriranu i jednu od najboljih kuglačica KK Rijeke Snježanu Kramar. Upravo je ona, zajedno s Šteficom Pezerović, u prvom bloku igračica izišla na staze, a u dresu KK Policajca suprotstavile su im se Nives Poljak i Nikolina Marković. Iako je Kramar s 571 srušenim čunjem bila (na kraju će se to i potvrditi) najbolja igračica u svojoj ekipi, protiv Nives Poljak nije uspjela osvojiti niti set. Nives je danas briljirala i s 590 srušenih čunjeva osvojila bod za svoju ekipu i ponijela epitet najbolje igračice utakmice. S druge strane i Nikolina Marković je bila odlična te bez većih problema pobijedila svoju protivnicu. Marković – Pezerović 553:522 (2,5:1,5) i Poljak – Kramar 590:571 (4:0).

  KK Policajac - ŽKK Goranin

  2.HKL z/j 10. kolo


JOŠ JEDAN GOSTUJUĆI PORAZ KUGLAČA, 29. 01. 2011.
Danko Gašparović - najbolji u svojoj ekipiKuglači KK Policajca večeras su se na kuglani Hotela "jezero" na Plitvičkim jezerima proveli "ko bosi po trnju". Naime, u 12. kolu 3. HKL zapad teško su poraženi od KK Plitvica maksimalnim rezultatom 8:0 (15:9) uz 105 manje ukupno srušenih čunjeva 3264:3159.
Iako se na prvi pogled čini da "policajci" nisu imali nikakvih šansi analiza utakmice ipak daje drugačiju sliku. Prvi par kuglača KK Policajca, Nenad Plivelić i Danko Gašparović, izubili su od svojih protivnika Marka Sekulića i Vladimikra Rapaića vrlo tijesno. Danko Gašparović za samo jedan čunj, a Plivelić za sedam i to u zadnjem setu. Malo je nedostajalo da KK Policajac povede 2:0 ali poveli su domaći kuglači. Sekulić - Plivelić 516:509 (2:2) i Rapaić - D. Gašparović 562:561 (2:2).
U drugom bloku igrača dogodilo se nešto slično. Naime, iako su bili u izglednoj situaciji za osvajanje bodova, Tomislav Grdić i Ivica Gašparoivć također su za malo igubili od Draganba Krizmanića i Dalibora Špoljarića.  Opet je bio koban taj zadnji set. Krizmanić - Grdić 552:526 (2,5:1,5) i Špoljarić - I. Gašparović 511:496 (2:2).

  KK Plitvice - KK Policajac

  3. HKLZ 12. kolo

NOVA POBJEDA KUGLAČICA, 23. 01. 2011.
Kuglačice KK Policajca opet pobjeđuju. Nakon prošlonedjeljnog uvjerljivog poraza od gradskih rivalkinja iz ŽKK Ogulin, čini se da su došle k sebi i ponovo su počele osvajati prvenstvene bodove. Danas, u zadnjem, 9. kolu prvog dijela prvenstva 2. HKL zapad/jug, na ogulinskoj Gradskoj kuglani uvjerljivo su svladale kuglačice zadarskog KK Donata rezultatom 6:2 (17:7) ali i uz uvjerljivu prednost u ukupno srušenim čunjevima 3255:3072.
Za "policajke" u prvom bloku igračica zaigrale su Nives Poljak i Nikolina Marković, a protivnice su im bile Irina Morović te Žaklina Jelača. Nives Poljak se dosta mučila ali je konačno uz dva osvojena seta i tek jedan čunjh prednosti uspjela pobjediti dok je, s druge strane, Nikolina Marković ponovo zaigrala odlično i doslovno deklasirala svoju protivnicu bez izgubljenog seta i uz 62 čunja više. KK Policajac je time poveo s 2:0 i stekao osjetnu prednost od 63 čunja. Poljak - Morović 519:518 (2:2) i Marković - Jelača 574:512 (4:0). 

  KK Policajac - KK Donat

  2. HKL z/j 9. kolo

VALJDA NIJE BIO DAN, 23. 01. 2011.
Najbolji među lošima - Tomislav GrdićKuglačima KK Policajca jučer valjda nije bio dan - kako se to običava reći kada stvari ne idu kako bi trebale. Naime, gostovali su u Puli gdje su u 11. kolu 3. HKL zapad na kuglani Doma sportova uvjerljivo izgubili od domaćih kuglača KK Elektroistre. Konačni rezultat bio je 7 : 1 (18:6) za domaćine odnosno 3273:2976 u ukupno srušenim čunjevima.
Zaista bi se trebalo dobrano potruditi i u arhivi pronaći utakmicu u kojoj su "policajci" ukupno srušili manje od tri tisuće čunjeva, kao što je to bilo sinoć. Teško je naći opravdanje za tako loš rezultat, u kojem su tek dvojica kuglača srušila preko petsto čunjeva (Bajt i Grdić). Je li razlog kuglana u Puli koja je još jedna od rijetkih u regiji zapad koja nema pločaste segmente, je li putovanje u Pulu koje je bilo naporno i po loošim vremenskim uvjetima, nešto drugo? Teško je reći, no, da vidimo kako su igrali... 
U prvom bloku igrača za KK Policajc su zaigrali Mirko Birač i Nenad Plivelić i to protiv Pejašinovića i Božca. Birač je osvojio tek jedan set i izgubio uz minus od 35 čunjeva, a Plivelić je bez osvojenog seta izgubio uz čak 85 čunjeva manje. KK Elektroistra povela je 2:0 i stekla prednost od ogromnih 120 čunjeva. Pejašinović - Birač 528:493 (3:1) i Božac - Plivelić 571:486 (4:0).

  KK Elektroistra - KK Policajac

  3.HKLZ 11. kolo

U OGULINSKOM DERBIJU ŽKK OGULINU POBJEDA, 16. 01. 2011.

Nakon dvije kuglačke sezone u kojima su, najprije kuglačice ŽKK Ogulina i onda KK Policajca po jednu sezonu igrale u 1. HKL, ponovo je na ogulinskoj gradskoj kuglani igran lokalni derbi kuglačica. Naime, u nastavku prvenstva 2. HKL zapad/jug odnsono u 8. kolu svoju međusobnu utakmicu odigrale su kuglačice ŽKK Ogulina i KK Policajca. Ovaj puta domaća ekipa je bila ekipa ŽKK Ogulina i, nakon ne baš zanimljive i neizvjesne utakmice, pripala ime je uvjerljiva pobjeda od 7 : 1 (14:10) i 3320:2159 u ukupno srušenim čunjevima.
Koliko god su pojedine kuglačice ŽKK Ogulina odigrale iznenađujuće dobro toliko im ej u prilog išla i loša igra nekih "policjaki". U prvom bloku igračica bilo je potpuno izjednačeno tako da su "ogulinka" Mirjana Stošić i "policajka" Maja Stipetić pobjedile svoju protivnicu Mateu Gašparović odnsono Mariju Paušić sa po tri čunja prednosti tako da je nakon toga rezultat bio potpuno izjednačen i u pojedinačnim pobjedama i u srušenim čunjevima. Paušić - Stipetić 516:519 (1:3) i Stošić - Gašparović 546:543 (2:2).

  ŽKK Ogulin - KK Policajac

 2.HKL z/j 8. kolo


POBJEDA KUGLAČA U NASTAVKU PRVENSTVA, 16. 01. 2011.
A. Marković - najbolji pojedinac KK Policajca na utakmiciKuglači KK Policajca nastavak prvenstva 3. HKL zapad u novoj godini započeli su osvajanjem novih bodova. Naime, u 10. prvenstvenom kolu na domaćoj kuglani bili su uspješniji od riječkog KK Telekoma ukupnim rezultatom 5 : 3 (11:13) odnosno u ukupno srušenim čunjevima 3287:3258.
Za domaće kuglače bila je to veoma važna utakmica jer ih u naredna dva kola očekuju dva gostovanja, a u izjednačenoj ligi kakva je 3. HKL zapad svaka domaća pobjeda je prilika za osvajanje bodova odnsono gubitak bodova kod kuće teško je nadoknaditi u gostima.
Kao što se i očekivalo, od samog početka bilo je izjednačeno i neizvjesno. Najprije su Nenad Plivelić i Tomislav Grdić u prvom bloku protiv Bilića i D. Božičića odigrali tako da je Plivelić glatko izgubio, a Grdić slično pobjedio svojeg protivnika. Pri tome je KK Policajc stekao i neznatnu prednost od 6 čunjeva. Plivelić - Bilić 544:605(0:4) i Grdić - D.Božičić 581:514 (3:1).

  KK Policajac - KK Telekom

  3.HKLZ 10. kolo

NOVA PODVALA ŠPORTSKE ZAJEDNICE, 06. 01. 2011.

Završetkom mini-prijelaznog roka za kuglačice i kuglače (28. – 31. prosinca 2010.g.) na vidjelo je izišla još jedna nesportska, s figom u džepu, rabota čelništva Športske zajednice Grada Ogulina. Ovaj puta, osim štete pričinjene KK Policajcu, „majstori kuhinje“ ruku u džep dobrano su zavukli i KK Obrtniku, KK Poštaru te najstarijem ogulinskom kuglačkom klubu KK Željezničar-branitelju. A sve to u korist, pogađate, KK Kleka i ŽKK Ogulina, čiji predsjednik Darko Pribanić očito dobro koristi svoju funkciju predsjednika Športske zajednice, kako za sebe tako i za klub kojemu je na čelu.
            Naime, točno pred dvije godine, odnosno početkom 2009.g., vodstvo Športske zajednice nije, kao u ostalim sportovima, dozvolilo da u kuglanju naknadu za trenere mladih kuglačica i kuglača dobije KK Policajac, koji je tada u svojoj Školi kuglanja Ogulin, jedini od svih kuglačkih klubova imao kuglački pomladak. Tada su „majstori kuhinje“ jako napregli svoje moždane vijuge i izmislili način kako spriječiti da, tada jedini kuglački klub s kuglačkim podmlatkom i brojnim uspjesima u mlađim kategorijama kuglačica i kuglača na državnoj razini, ostane bez naknade od 2.000,00 kn po treneru ženskog i muškog podmlatka.  


ŠTO JE MATEA GAŠPAROVIĆ SKRIVILA?, 31. 12. 2010.
Gradonačelnik ju nije primio - Matea GašparovićGotovo nevjerojatno zvuči vijest objavljena jučer na internetskim portalima Grada Ogulina i Ogulin-info da je gradonačelnik Grada Ogulina gosp. Nikola Magdić sa svojim suradnicima upriličio prijam za najuspješnije mlade sportaše, a zaobišao (opet!?) zasigurno trenutno najbolju i najtrofejniju mladu kuglačicu Ogulina - kuglačicu KK Policajca Mateu Gašparović.
Naime, Matea je u godini koja je na izmaku, iako najmlađa, bila jedna od najboljih kuglačica u ekipi KK Policajca koja se natjecala u 1. HKL, a 24. 10. u Ozlju, na XX. parovnom prvenstvu RH za mlađe juniorke U-18, u paru s Nikolinom Pavlaković iz Ozlja, osvojila je naslov državne prvakinje.
Međutim, to joj nije bilo dovoljno da ju u prigodi prijama najboljih mladih sportaša Grada Ogulina u 2010.g. primi Gradonačelnik gosp. Nikola Magdić. A zašto? To treba pitati njega i(li) predsjednika Športske zajednice Darka Pribanića. Ovaj potonji je nekoliko dana prije ovog prijama kontaktirao tajnika KK Policajca Marijana Turkovića i dobio sve relevantne podatke o sportskim uspjesima Matee Gašparović ali očito su prevladali neki drugi (nesportski) razlozi.
Matea Gašparović je, da podsjetimo, 2008.g. također bila državna prvakinja u kategoriji parova kuglačica do 14 godina i dobila kategorizaciju kao daroviti mladi sportaš od Hrvatskog olimpijskog odbora. Tada joj Športska zajednica Grada Ogulina (i tada na čelu s Darkom Pribanićem) nije odobrila stipendiju koja se, inače odobrava i nekategoriziranim sportašima.

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr