Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Težak poraz na početku prvenstva, 18. 10. 2010.
Kuglači KK Policajca porazom su i to kao domaćini započeli svoj nastup u prvenstvu 3. HKL zapad u novoj sezoni koja je upravo započela proteklog vikenda. Bolji od njih bili su kuglači KK Plitvica koji su protekle sezone izborili nastupanje u trećeligaškom društvu. Očito je da su se kao novajlije u ligi dobro i kvalitetno pripremili za prvenstvo, a što se ne bi moglo reći za "policajce". Gosti su uvjerljivo pobjedili rezultatom 7 : 1 (16:8), u čunjevima 3249:3138.
Jedini bod i pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvario je Tomislav Grdić u drugom bloku igrača, a svi ostali su izgubili od svojih protivnika. U prvom bloku igrača dobro je odigrao Mladen Hećimović srušivši 561 čunj, ali je njegov protivnik Rapaić bio još bolji te je sa srušenih 581 čunj bio najbolji pojedinac utakmice. U durgom paru Mirko Birač je sa skromnih 514 srušenih čunjeva izgubio od Krizmanića koji je srušio 531 čunj.
Branko Bajt u drugom bloku igrača uvjerljivo je izgubio od Špoljarića, dok je Tomislav Grdić, kako je već spomenuto pobjedio Bićanića.

 KK Policajac - KK Plitvice

 3.HKLZ 1. kolo

Kuglački turniri povodom Dana Grada, 13. 09. 2010.

Grb grada OgulinaU sklopu ovogodišnje proslave Dana Grada Ogulina proteklog vikenda na Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu održana su dva kuglačka turnira – u subotu muški, a u nedjelju ženski.

Turnir tzv. narodnim načinom, u organizaciji Kuglačkog saveza Grada Ogulina, u subotu poslijepodne okupio je ukupno 7 ekipa, odnosno svih 6 muških ekipa iz Ogulina koje su prijavljene za prvenstvena natjecanja u ligama (2. – 5.) Kuglačke regije zapad ali i jednu žensku ekipu - ŽKK Ogulin.

Kao što je bilo za očekivati, prvo mjesto osvojio je KK Klek s ukupno 670 srušenih čunjeva, drugo mjesto pripalo je KK Policajcu sa 651 srušeni čunj, dok je treće mjesto zasluženo pripalo mladoj ekipi KK Klek II koja je srušila 632 čunja. Tek četvrti je bio KK Poštar sa 623, peti KK Obrtnik sa 601, šesta je bila ekipa ŽKK Ogulin s 569 i posljednja, sedma, ekipa KK Željezničar-branitelja s 535 srušenih čunjeva.

Najbolji igrač turnira bio je kuglač KK Klek II Danijel Herman koji je srušio 210 čunjeva, jednako kao i "policajac" Branko Bajt, ali uz manje promašaja.

U nedjelju je održan turnir ženskih kuglačkih klubova (4 igračice po 60 hitaca) na kojem su sudjelovale čak tri ekipe organizatora ŽKK Ogulina, te ekipe KK Kupe iz Karlovca, ŽKK Goranina iz Delnica te KK Rijeke i ŽKK Mlake iz Rijeke. Neočekivano prvo mjesto pripalo je kuglačicama KK Kupe s 1087 srušenih čunjeva, a drugo i treće mjesto pripalo je Riječankama – KK Rijeka 1072 srušenih čunjeva i ŽKK Mlaka 1057 srušenih čunjeva. 4. do 7. mjesto zauzele su redom kuglačice ŽKK Ogulin III, ŽKK Ogulin II, ŽKK Ogulin I i ŽKK Goranin. Najneugodnije iznenađenje priredile su najbolje kuglačice organizatora ŽKK Ogulin I zauzevši pred posljednje mjesto. Najbolja pojedinka turnira bila je kuglačica ŽKK Mlake Nika Cvitković s 290 srušenih čunjeva.

Sigurno se pitate zašto na ovom turniru nisu nastupile kuglačice KK Policajca.

Razlog je vrlo jednostavan – na taj turnir od strane organizatora odnosno ŽKK Ogulin nisu niti pozvane!?! U KK Policajcu, gdje su čekali poziv sve do subote navečer, zbog nepozivanja ostali su jednostavno zatečeni.

A možda "policajke" nisu pozvane zato što su se "najbolje" kuglačice ŽKK Ogulina i njihovo vodstvo pobojali da bi kuglačice KK Policajca mogle biti bolje od njih, što bi oni teško podnijeli! U svakom slučaju – ružno i nesportski.


Završio ljetni prijelazni rok, 30. 06. 2010.

Matija CindrićS današnjim danom završava redovni ljetni prijelazni rok. Još se ne znaju svi prijelazi kuglačica odnosno kuglača u ogulinskim kuglačkim klubovima ali, kako se čuje, bit će i nekih zanimljivih transfera. Gdje je u svemu tome KK Policajac?

Što se tiče muške ekipe, nakon jedne odigrane polusezone, redove «policajaca» napustio je «klekovac» Božo Pavlaković i vratio se u svoj matični klub. Obzirom na najnovije odluke Izvršnog odbora HKS-a da kod dvojne registracije tzv. matični klub mora biti klub višeg ranga natjecanja, nadareni kadet KK Policajca Matija Cindrić registriran je za KK Klek, a onda dvojno i za KK Policajac. Pored njega dvojno je još za KK Policajac registriran kadet KK Kleka Josip Skorić, dok je za Luku Damjanića, mlađeg juniora KK Kleka dvojna registracija produžena i za predstojeću kuglačku sezonu. S vodstvom KK Kleka postignut je sporazum da ovi mladi kuglači za matični klub nastupaju na svim natjecanjima mlađih uzrasnih kategorija odnosno u prvenstvu 5. HKL zapad za drugu ekipu KK Klek koja će biti prijavljena za to natjecanje, dok će za KK Policajac nastupiti u prvenstvenim utakmicama 3. HKL zapad samo ukoliko se za to ukaže potreba.


Prijem kod gradonačelnika i župana, 22. 06. 2010.

V. Prpić, župan I. Vučić i V. PavlakovićU ponedjeljak 21. lipnja 2010.g. župan Karlovačke županije Ivan Vučić, zajedno sa svojim suradnicima, upriličio je primanje za dvije kuglačice iz Karlovačke županije, osvajačice medalja na nedavno održanom Svjetskom juniorskom kuglačkom prvenstvu odnosno kupu u Rijeci. Radi se o dvije Valentine, od kojih je jedna Valentina Prpić iz KK Policajca, koja je u dresu hrvatske reprezentacije osvojila brončanu medalju u disciplini «sprint-pojedinačno U-23», a druga je Valentina Pavlaković iz Ozlja koja je osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj kategoriji U-14. Zajedno s osvajačicama medalja s njima na prijemu su bili i predstavnici klubova pa je tako s Valentinom Prpić bio njezin trener i predsjednik KK Policajca Željko Stipetić. Župan Ivan Vučić čestitao je na osvojenim medaljama i kuglačicama uručio prigodne darove, obećavši pomoć Županije u njihovim daljnjim sportskim aktivnostima.

Prije toga, još u petak 18. lipnja 2010.g. Valentina Prpić i predsjednik KK Policajca Željko Stipetić bili su i na prijemu kod gradonačelnika Grada Ogulina Nikole Magdića, a gdje su pozvani preko tajnika i predsjednika Športske zajednice Grada Ogulina. Uz očekivane protokolarne čestitke gradonačelnika i njegovih zamjenika na postignutom sportskom uspjehu i prigodne darove, zanimljivost ovog prijema je u tome što su na istome bili i još neki mladi sportaši (gimnastičari, strijeličari, kuglači idr.) koji su osvajali medalje na raznim sportskim natjecanjima na nivou RH ali i sportašica koja je osvojila medalju na veteranskom natjecanju.

 


Valentina Prpić osvojila "broncu" na SP u Rijeci, 29. 05. 2010.
Valentina PrpićKuglačica KK Policajca Valentina Prpić, kao članica hrvatske ženske juniorske reprezentacije U-23, na XV. Svjetskom juniorskom kuglačkom prvenstvu koje se održava u Rijeci u disciplini "singles sprint women" osvojila je brončanu medalju.
Nakon ekipnog natjecanja u kojem je Valentina bila rezerva i nije nastupila te mix parova gdje također nije dobila priliku, povjerenje je dobila u tzv. sprintu i to povjerenje je u potpunosti opravdala.
Valentina je u prvom kolu najprije izbacila Talijanku Sandru Lerchner, u drugom kolu Njemicu Sinu Beisser te za ulazak u polufinale Čehinju Kristynu Strouhalovu. U polufinalu je pokleknula pred, kasnije prvakinjom, Slovenkom Radom Savič. U drugom polufinalu srele su se Madžarica Edit Sass koja je bila bolja od reprezentativke Srbije Jelene Petrović.
Obzirom na Valentininu formu i nastupe kroz čitavo proteklo prvenstvo ova medalja sa Svjetskog prvenstva nie nikakvo iznenađenje, a da je dobila priliku u ekipnom natjecanju sigurno ne bi podbacila.
Ovo je još jedan veliki uspjeh hrvatskog i  ogulinskog kuglanja na kojega su svi u KK Policajcu ponosni: Bravo Valentina!!!!


Izborna Skupština KK Policajca, 22. 05. 2010.

Radno voditeljstvo SkupštineU Domu DPD Sveti Rok-Lomost u Ogulinu sinoć je održana redovna godišnja ali i izborna Skupština KK Policajac. Skupštinu je, nakon intoniranja hrvatske državne himne, otvorio predsjednik kluba Marijan Turković, pozdravivši sve nazočne članove kluba te goste. Na žalost i ove godine na Skupštinu KK Policajca nije se odazvao gradonačelnik Grada Ogulina, a na ovu Skupštinu nisu došli niti predsjednik odnosno tajnik Športske zajednice Grada Ogulina.
Izvješće o radu kluba za  razdoblje od prošlogodišnje Skupštine podnio je predsjednik Turković, pobrojavši sve aktivnosti i postignute rezultate kuglačica i kuglača u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Obzirom da je proteklo četverogodišnje mandatno razdoblje aktualnog rukovodstva u klubu, Turković je podsjetio i na one najznačajnije događaje i rezultate ostvarene u tom periodu. Cjelovito izvješće predsjednika Marijana Turkovića može se pročitati ovdje.
Nakon izvješća o radu, podnijeta su još i izvješća o financijskom poslovanju te izvješće Nadzornog odbora o izvršenom nadzoru nad radom i poslovanjem u klubu.
Budući da je Verifikacijsko povjerenstvo utvrdilo da na Skupšini postoji kvorum sva ova izvješća od strane članova kluba jednoglasno su prihvaćena, a nakon toga prišlo se izboru novog rukovodstva.


Dečki bolji u prijateljskoj utakmici, 10. 05. 2010.
Mirko, Ana, Božo i MajaJučerašnji lijepi proljetni dan kuglačice i kuglači KK Policajca iskoristili su za odigravanje međusobne prijateljske kuglačke utakmice te kasnije druženje u prirodi. Iako je kuglačka sezona bila dugačka i naporna, posebno se to odnosi na kuglačice, ipak su svi skupa smogli snage i volje da odigraju jednu vrlo zanimljivu utakmicu.
Kao i u prijašnjim sličnim utakmicama posebnu pozornost privlačili su međusobni dvoboji kćeri i očeva Markovića i Gašparovića. No, krenimo redom.
Utakmicu su započeli Mirko Birač i Božo Pavlaković za dečke te Tomislav Grdić - igrao i sudioAna Grgurić i Maja Stipetić za cure. I dok se Božo nije dao iznenaditi, Mirku se to dogodilo - Ana ga je pobjedila za svega tri čunja prednosti. Maja je igrala promjenjivo ostvarivši i najbolji (153) i najlošiji (103) pojedinačni set na utakmici i s takvom igrom ipak nije mogla ugroziti sigurnu pobjedu iskusnog Bože Pavlakovića. S druge strane, Ana je igrala dosta ujednačeno te je u prva dva seta stekla prednost koju nije ispuštala do kraja. Nakon prvog bloka, dakle, bilo je izjednačeno 1:1 uz solidnu preednost u čunjevima za dečke. 

  KK Policajac M - KK Policajac Ž

Sjednica Upravnog odbora, 04. 05. 2010.
Upravni odbor KK Policajca održao je u protekli četvrtak sjednicu na kojoj je, između ostalog, donijeta Odluka o sazivanju redovne godišnje i izborne Skupštine. Naime, kao i svake godine, na kraju natjecateljske sezone vrijeme je da se rezimira sve što je u klubu postignuto i učinjeno i da se utvrde smjernice i planovi za slijedeću sezonu. Ove godine na redu je i izbor tijela upravljanja kluba jer je protekao četverogodišnji mandat sadašnjem rukovodstvu.
Skupština će se održati u petak 21. svibnja 2010. godine s početkom u 20.00 satu u prostorijama Doma DPD Sveti Rok - Lomost u Ogulinu.

  Odluka o sazivanju Skupštine

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Starije>>

 
InfoStudio.hr