Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KK Poštaru ogulinski derbi, 21. 12. 2008.
Igrač utakmice - Marijan StipetićNa kraju jesenskog dijela prvenstva, u poslijednjem, 11. kolu III. HKL zapad, snage su odmejrili KK Poštar kao domaćin i KK Policajac kao gost. Nakon dobre i vrlo uzbudljive i neizvjesne utakmice gotovo do samog kraja, pobjeda od 6 : 2 ipak je pripala kuglačima KK Poštara.
Utakmica je počela nešto bolje za "policajce" jer je Marijan Stipetić sa 588 srušenih čunjeva uvjerljivo pobjedio Stevu Šlata za 47 čunjeva prednosti dok je Danko Gašparović minimalno i sa skromnih 513 srušenih čunjeva, sa manjkom od 9 čunjeva izgubio bod od Nikole Neralića.
Međutim, nakon drugog bloka igrača rezultat je u potpunosti izjednačen. Naime, Ivica Gašparović sa 573 srušena čunja minimalno je dobio Zlatka Neralića za 3 čunja, a Tomislav Grdić je sa 533 srušena čunja uvjerljivo izgubio od Rolanda Graovca za 41 čunj.

  III. HKL zapad 11. kolo KK Poštar - KK Policajac

  11. kolo III. HKL zapad

Tijesna pobjeda protiv KK Lokomotive, 14. 12. 2008.
Iako su kuglači KK Policajca očekivali laganu pobjedu u 10. kolu III. HKL zapad protiv fenjeraša KK Lokomotive iz Rijeke pobjedu su ostvarili teže nego što su očekivali.
Sam početak utakmice navjestio je pomalo moguću neizvjesnost do kraja jer su u prvom bloku igrača kuglači domaćina i gostiju odigrali ravnopravno 1 : 1 uz prednost KK Policajca od svega 21 čunj. Naime, Anton Marković pobjedio je svojeg protivnika za 44 čunja, a Marijan Stipetić je bio slabiji od svojeg protivnika za 23 čunja.
U drugom bloku igrača kuglači domaćina su bili bolji od gostiju, osvojili su obadva pojedinačna boda te povećali prednost u čunjevima za još 32 čunja, što je izgleda bilo presudno. Branko Bajt je osvojio pojedinačni bod na setove, uz manje srušenih čunjeva, 535 : 544 ali sa 2,5 osvojenih setova. dok je Mirko Birač odigrao dobru partiju i sa srušenih 562 čunja značajno povećao prednost u čunjevima za domaću ekipu.

  III. HKL zapad 10. kolo KK Policajac - KK Lokomotiva

  10. kolo III. HKL zapad

Gradonačelnik primio kuglačice i vodstvo KK Policajca, 12. 12. 2008.
Danas u 13.00 sati u prostoru gradske vijećnice grasdonačelnik Grada Ogulina gosp. Nikola Magdić i njegov zamjenik gosp. Tone Radočaj upriličili su primanje za mlade kuglačice KK Policajca - osvajačice zlatnih medalja na ovogodišnjim državnim natjecanjima, njihove trenerice Ruže Neralić te predsjednika i tajnika kluba Željka Stipetića i Marijana Turkovića.
Gradonačelnik gosp. Nikola Magdić čestitao je kuglačicama i trenerici na osvojenim medaljama, pohvalio ukupne rezultate KK Policajca, poglavito ženske ekipe koja je nakon jesenskog dijela prvenstva 2. HKL čvrsto na vrhu prvenstvene ljestvice, i zaželio još bolje rezultate u slijedećoj godini.
Na čestitkama i pohvalama u ime kluba zahvalio se predsjednik Marijan Turković obećavši još veći angažman svih struktura u klubu i još pregršt medalja sa kuglačkih natjecanja.
Trenerica ženske ekipe Ruža Neralić predstavila je gradonačelniku i njegovom zamjeniku osvajačice naslova državnih prvakinja tijekom 2008. godine. To su: u kategoriji kadetkinja U-14 na XVII parovnom prvenstvu RH Matea Gašparović (u paru s kuglačicom KK KUpe iz Ozlja Valentinom Pavlaković), u kategoriji mlađih juniorki U-18 Valentina Prpić, Morena Rendulić, Jasmina Dubić i Nives Poljak na XVIII ekipnom prvenstvu RH te Nikolina Marković, Jasmina Dubić, Morena Rendulić i Nives Poljak u kategoriji juniorki U-23 na XVIII ekipnom prvenstvu RH.
Nakon toga gradonačelnik je kuglačicama i vodstvu KK Policajca uručio prigodne poklone te svima skupa zaželio sretan Božić i uspješnu novu 2009. godinu.
Druženje je nastavljeno ugodnim razgovorom uz sokove i kavu.

Kuglačice KK Policajca jesenske prvakinje 2. HKL, 09. 12. 2008.
KUglačice KK Vrbovsko i KK Poplicajac OgulinKuglačice KK Policajca šestom uzastopnom pobjedom okončale su natjecanje jesenskog dijela II. HKL zapad/jug i osvojile naslov jesenskog prvaka.
Večeras su "policajke" zabilježile još jednu gostujuću pobjedu i to protiv ŽKK Vrbovsko u Vrbovskom konačnim rezultatom 6 : 2 odnosno 3122 : 2977 i 15,5 : 8,5 u setovima.
Kao podrška s kuglačicama KK Policajca iz Ogulina je došla poveća skupina navijača koji su cijelo vrijeme bučno bodrili "policajke" i na kraju zajedno proslavili još jednu pobjedu.
Niti jednog trenutka pobjeda kuglačica KK Policajca nije bila upitna. Iako je u prvom bloku igračica domaća ekipa osvojila jedan bod gostujuće su kuglačice osvojile prednost od 33 čunja. Naime, domaća kuglačica Aleksandra Vučković sa 535 srušenih čunjeva uspjela je pobjediti Anu Puškarić koja je srušila 505 čunjeva, ali "policajka" Morena Rendulić sa 534 srušena čunja za čak 63 čunja više uspjela je pobijediti Štefaniju Pezerović.

  II. HKL zapad/jug 6. kolo ŽKK Vrbovsko - KK Policajac

  6. kolo II. HKL zapad/jug

I mlađe juniorke KK Policajca državne prvakinje, 07. 12. 2008.


Ekipa KK Policajac I. - Nives Poljak, Morena Rendulić, Jasmina Dubić i Valentina Prpić - ekipne prvakinje RH u kategoriji mlađih juniorki U-18


Ekipa kuglačica KK Policajca, koja se na danas završenom XVIII ekipnom prvenstvu RH za mlađe juniorke zvala KK Policajac I, tituli juniorskih prvakinja Hrvatske dodala je i titulu ekipnih mlađejuniorskih (U-18) prvakinja države.
Za razliku od ekipe koja je osvojila naslov juniorskih prvakinja u ovu, mlađejuniorsku, umjesto Nikoline Marković, ušla je odlična Valentina Prpić. Bio je to dobar potez obzirom na jučerašnju indisponiranost Markovićke te odličan rezultat Prpićke.
Drugo mjesto pripalo je lanjskim pobjednicama, ekipi KK Mlaka iz Rijeke, kojima je za ukupnu pobjedu nedostajalo 32 čunja. Nakon nastupa tri njihove kuglačice tj. Nike Cvitković sa 548 i sestara Martine i Maje Nanić sa 506 odnosno 516 srušenih čunjeva, četvrtoj igračici je trebalo srušiti 512 čunjeva za pobjedu. Međutim, Marina Primorac loše je krenula sa 224 u 60 hitaca, pa niti njezinoj zamjeni tj. Marini Bašić-Palković nije bilo lako srušiti potrebnih 288 čunjeva. Zaustavila se na 256 što je značilo tek drugo mjesto i trijumf "policajki".
Treće mjesto pripalo je ekipi ŽKK Jedinstvo iz Siska sa ukupno srušenih 2016 čunjeva.
Od ukupno 12 ekipa koje su nastupile, druga ekipa KK Policajca na kraju je zauzela 9. mjesto, a treća ekipa, sa igračicom manje, nije mogla izbjeći zadnje, 12. mjesto.
Ovim mlađejuniorskim naslovom državnih prvakinja kuglačice KK Policajca na natjecanjima mlađih kategorija kuglačica za 2009. godinu imaju maksimalni učinak, a za potvrdu svojih vrijednosti imat će priliku na parovnim i pojedinačnim juniorskim i mlađejuniorskim državnim natjecanjima koja su na rasporedu u siječnju, veljači i ožujku slijedeće godine. Za nadati se je opravdano još nekoj medalji, kao i kandidaturi za U-18 reprezentaciju Hrvatske.

  XVIII ekipno prvenstvo RH za mlađe juniorke - rezultati


Počelo XVIII ekipno prvenstvo RH za ml. juniorke , 06. 12. 2008.
Kuglana Pongračevo - ZagrebDanas i sutra na rasporedu je ekipno mlađejuniorsko (U-18) prvenstvo RH. Mlađe juniorke kuglaju u Zagrebu na kuglani Pongračevo, a mlađi juniori u Zaboku. Natjecanje je otvorio glavni tajnik HKS-a gosp. Boris Mezak naglasivši da su ovogodišnja XVIII po redu prvenstva RH za mlađe juniore i mlađe juniorke (ekipna, parovna i pojedinačna) veoma bitna jer će se pojedinačni rezultati s istih vrednovati za izbor u mlađejuniorsku reprezentaciju Hrvatske koju slijedeće godine očekuje Svjetsko prvenstvo u SR Njemačkoj.
Mlade kuglačice KK Policajca, opet najbrojnije sa čak tri ekipe, prema rasporedu natjecanja nastupile su danas i s nestrpljenjem očekuju sutrašnji nastavak natjecanja te se nadaju eventualnom osvajanju još neke medalje na državnim prvenstvima.
Osim tri ekipe KK Policajca danas su još nastupale i ekipa domaćina tj KK Zagreba i ekipa KK Istre iz Poreča.Ana Puškarić - danas najbolja igračica i navijačica
U odnosu na rezultate sa prošlonedjeljnog juniorskog državnog prvenstva na kuglani KŠK Grmoščice, također u Zagrebu, kuglana Pongračevo se pokazala kao puno teža, a što se vidi i po postignutim rezultatima.
Nakon današnjeg, prvog dana natjecanja, u vodstvu je prva ekipa KK Policajca sa ukupno srušenih 2078 čunjeva, a za koju su nastupile: Morena Rendulić sa 497, Jasmina Dubić sa 529, Nives Poljak sa 520 i Valentina Prpić sa 536 srušenih čunjeva.
Drugo mjesto, za sada, drži ekipa domaćina KK Zagreb sa ukupno 1944 srušena čunja, a treća je druga ekipa KK Policajca sa 1911 srušenih čunjeva. Za drugu ekipu "policajki" nastupile su Ena Mihaljević sa 452, Maja Stipetić sa 478, Nikolina Marković sa 441 i, danas od svih najbolja, Ana Puškarić sa 540 srušenih čunjeva.
Četvrto mjesto zauzima KK Istra sa ukupno 1775 srušenih čunjeva, a zadnje, 5. mjesto, pripalo je trećoj ekipi KK Policajca. Treća ekipa je nastupila samo sa tri igračice jer je izostala Ana Puškarić-Kober, a srušile su Matea Gašparović 464, Ana Grgurić 487 i Tamara Majetić 473 čunja ili ukupno 1224.
Sa "policajkama" danas u Zagrebu bili su trenerica Ružica Neralić, trener i tajnik KK Policajca Željko Stipetić te predsjednik kluba Marijan Turković.

 Ekipno prvenstvo RH za mlađe juniorke - prvi dan

Uvjerljivo protiv KK Elektroprimorja iz Rijeke, 06. 12. 2008.
KK POLICAJAC 2008./2009.Današnja prvenstvena utakmica muške ekipe KK Policajca protiv KK Elektroprimorja iz Rijeke počela je neobično rano, već u 11.00 sati prijepodne. Takav termin pokazao se kao veoma dobar za domaćina jer su "policajci" ostvarili maksimalnu pobjedu od 8 : 0 odnosno 3262 : 3116. Bila je to utakmica 9. kola III. HKL zapad.
Za domaćina u prvom bloku igrača nastupili su kapetan Tomislav Grdić i Marijan Stipetić koji su, iako sa skromnim učinkom, osvojili dva pojedinačna boda za svoju ekipu te 42 čunja prednosti. Grdić je srušio 522, a Stipetić 517 čunjeva.
U drugom bloku igrača za KK Policajac su nastupili Branko Bajt i Anton Marković koji su bili uvjerljivi i sigurni protiv svojih protivnika te osovjili još dva pojedinačna boda i značajno povećali prednost u čunjevima. Prednost u čunjevima iznosila je, za goste iz Rijeke, nedostižnih 102 čunja. Pri tome se posebno istakao najstariji kuglač KK Policajca Branko Bajt koji je srušio 559 čunjeva i sva 4 seta te na kraju postao i najbolji igrač utakmice. Marković je srušio 553 čunja.Branko Bajt
Time je utakmica praktički bila rješena pa su u trećem bloku braća Ivica i Danko Gašparović bez problema utakmicu priveli svome kraju pobjedivši pritom svoje protivnike sa 39 (Ivica 553) odnosno 5 (Danko 558) čunjeva.
Ovom pobjedom kuglači KK Policajca učvrstiti će svoju poziciju u sredini prvenstvene ljestvice, a do kraja jesenskog djela prvenstva preostaju im još dvije utakmice u Ogulinu. Prva od njih na redu je već idućeg vikenda, točnije u nedjelju 14.12. u 10.00 h, kada im u goste dolaze kuglači KK Lokomotive iz Rijeke. U zadnjem prvenstvenom kolu kuglači KK Policajca "gostuju" kod ogulinskih "poštara", također u nedjelju, ali onu slijedeću. Bit će to pravi završetak prvog dijela prvenstva III. HKL zapad koje je ove sezone posebno  neizvjesno i zanimljivo.

  III. HKL zapad 9. kolo KK Policajac - KK Elektroprimorje

  9. kolo III. HKL zapad

"Policajke" juniorske državne prvakinje, 29. 11. 2008.

Prvakinje RH - KK Policajac IIEkipa KK Policajca II ekipne su juniorske državne prvakinje za 2009. godinu, a ekipa KK Policajca I zauzela je 12. mjesto na jučer i danas održanom XVIII ekipnom kuglačkom prvenstvu RH za juniorke (U-23) u Zagrebu na kuglani KŠK Grmoščica.
Ovaj povijesni uspjeh ogulinskog kuglanja ostvarile su kuglačice Morena Rendulić, Jasmina Dubić, Nikolina Marković i Nives Poljak uz vodstvo trenerice Ružice Neralić.
Na prvenstvu je sudjelovalo ukupno 14 ženskih juniorskih ekipa, a iz KK Policajca čak dvije što je svojevrsni raritet u hrvatskom ženskom kuglanju. Takva situacija omogućila je trenerici KK Policajca da napravi, pokazalo se, odličan taktički potez tako što je trenutno jača ekipa prijavljena pod II ekipom i nastupila je u ranijoj satnici prije svih ostalih najboljih ekipa kao što su Mlaka i Rijeka KVIG iz Rijeke te Osijeka. Time su navedene ekipe bile prisiljene "loviti" odličan rezultat ekipe KK Policajac II ali, pokazalo se, bez uspjeha.
Na kraju, ekipa KK Policajca II osvojila je uvjerljivo 1. mjesto sa ukupnim rezultatom 2206 oborenih čunjeva. Najbolja pojedinka pobjedničke ekipe bila je Morena Rendulić sa 577 srušenih čunjeva, Jasmina Dubić srušila je 564, Nikolina Marković 531 i Nives Poljak 534 čunja.

Drugo mjesto pripalo je ekipi ŽKK Osijeka 97 sa 2158 srušenih čunjeva, a treće mjesto pripalo je ekipi KK Đurđenovca sa 2146 srušenih čunjeva.
Ekipa KK Policajca I na kraju je osvojila 12 mjesto, a nastupale su Ana Puškarić sa 544, Ena Mihaljević sa 472, Maja Stipetić sa 500 i Valentina Prpić sa 530 srušenih čunjeva. Ana Puškarić-Kober kao rezerva nije ulazila u igru.
Inače, najbolja pojedinka natjecanja bila je kuglačica KK Rijeka KVIG i ŽKK Goranina iz Delnica Snježana Kramar koja je srušila 619 čunjeva i time srušila i ženski rekord kuglane Grmoščica. Međutim, obzirom na znatno lošije suigračice njezina ekipa osovijla je tek 7. mjesto.

 XVIII prvenstvo RH juniorke


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Starije>>

 
InfoStudio.hr