Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Pala i Elektroistra, 07. 02. 2010.
Ivica Gašparović - povratnik u ekipu unatoč bandaži na obadva koljenaU 14. kolu 3. HKL zapad na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek" kuglači KK Policajca pobjedili su još jednog favorita - pala je KK Elektroistra. Zaslužena pobjeda ostvarena je rezultatom 7 : 1, doduše uz manje osvojenih setova (11,5:12,5), te 3339:3283 u ukupno srušenim čunjevima.
KK Elektroistra jedna je od najboljih ekipa 3. HKL zapad, s ambicijama povratka u drugoligaško društvo iz kojeg su ispali prošle sezone. Također, njihovi rezultati, kako kod kuće u Puli, tako i u gostima, kod svake ekipe izazivaju respekt. Tako je bilo i s "policajcima" uoči ove utakmice. Međutim, kada se od prvog do poslijednjeg hica igra ozbiljno i angažirano, ako što je to bilo danas, dobar rezultat je neizbježan.
Posebno je to bilo u prvom bloku igrača u kojem su za domaće kuglače zaigrali povratnik u ekipu Ivica Gašparović (zadnju utakmicu odigrao je upravo protiv KK Elektroistre u Puli u 3. kolu) te standardni Anton marković. Protivnici su im bili ponajbolji igrači KK Elektroistre Ivan Božac i Sead Alihodžić i zamjena mu Lino Žiković. Nakon uzbudljive i neizvjesne borbe do kraja, Gašparović i Marković uspjeli su osvojiti pojedinačne pobjede uz jednak broj dobivenih setova ali uz minimalnu prednost u čunjevima. Gašparović - Božac 563:560 i Marković - Alihodžić/Žiković 570:559.

  KK Policajac - KK Elektroistra

  3. HKLZ 14. kolo

Splićanke zasluženo pobijedile, 06. 02. 2010.
Kuglačice KK Splita, predvođene bivšom "policajkom" i najboljom sportašicom Grada Ogulina u 2009. godini Jasminom Dubić, pobijedile su ekipu KK Policajca u današnjoj prvenstvenoj utakmici 12. kola 1. HKL rezultatom 5 : 3 (13,5:10,5) odnosno 3237 : 3150 u ukupno srušenim čunjevima.
Za gošće iz Splita ova utakmica bila je vrlo važna jer sve osim pobjede bi im ugrozilo prvoligaški status i od samog početka utakmice krenule su vrlo angažirano.
Već u prvom bloku igračica za Splićanke je zaigrala Ogulinka Jasmina Dubić i to protiv Nikoline Marković, a u drugom paru zaigrale su Ana Grgurić za KK Policajac i iskusna Danica Torović za KK Split.
Jasmina je danas bila najbolja igračica utakmice, srušila je 560 čunjeva i uvjerljivo pobijedila Nikolinu Marković 3 : 1 u setovima i 41 čunj prednosti. Suprotno svim očekivanjima Ana Grgurić je danas zaigrala odlično i sa srušenih 526 čunjeva i 2,5 setova osvojila je pojedinačni bod s 10 čunjeva prednosti. Tako je nakon prvog bloka, prvenstveno zahvaljujući Jasmini Dubić, bilo 1 : 1 i 31 čunj prednosti za gošće.
U drugom bloku igračica ponovo je odlično za KK Policajac odigrala Maja Stipetić i sa srušenih 556 čunjeva i 3 osvojena seta uvjerljivo je pobjedila uvijek dobru Splićanku Ivanku Kragić, koja je ostala na 517 čunjeva. Prava je šteta što u drugom paru "policajka" Matea Gašparović, s ozlijeđenim kažiprstom desne ruke, nije mogla više od 489 čunjeva, pa je to iskoristila Višnja Dragičević i s 553 srušena čunja stvorila još veću razliku u čunjevima za svoju ekipu.

  KK Policajac - KK Split

Treća pobjeda za redom, 31. 01. 2010.
Dom sportova Kuglači KK Policajca od početka ove godine, odnosno nastavka prvenstva 3. HKL zapad, znaju samo za pobjede. Ovaj puta zabilježili su još jednu gostujuću pobjedu i to u Puli protiv KK Uljanika. Bila je to utakmica 13. kola, a rezultat na kraju utakmice bio je 6 : 2 za KK Policajac odnosno 3214 : 3193 u srušenim čunjevima.
Prije odlaska na ovu utakmicu u Pulu "policajci" su potiho spominjali i mogućnost iznenađenja odnosno gostujuće pobjede, a temelj za takva nadanja bili su dosta loši rezultati KK Uljanika u zadnje vrijeme, a posebno u utakmici 12. kola kada su gostovali u Ogulinu protiv KK Obrtnika i uvjerljivo izgubili.
Početak utakmice dao je naslutiti tek da će borba za bodove biti izjednačena. Naime, Mirko Birač nije bio baš raspoložen pa je uvjerljivo izgubio od Drage Pranića, ali je zato Anton Marković igrao odlično i pobjedio svojeg protivnika Maria Grabovca. Pranić - Birač 558:520 (3:1) i Grabovac - Marković 538:549 (1:3).
U drugom bloku igrača nastavilo se slično. Boris Funčić za domaće nije uspio nadigrati raspoloženog Mladena Hećimovića koji je uvjerljivo osvojio bod za KK Policajac. Međutim, Mario Bolković bio je višđe nego uvjerljiv protiv neraspoloženog Tomislava Grdića pa je tako i nakon dva bloka igrača bilo u bodovima izjednačeno 2 : 2, no prednost domaćih kuglača iznosila je 61 čunj što je izgledalo nedostižno u tom trenutku. Funčić - Hećimović 520:544 (1:3) i Bolković - Grdić 556 : 498 (4:0).

  KK Uljanik - KK Policajac

  3.HKLZ 13. kolo

Još jedna pobjeda kuglača i novi poraz kuglačica, 23. 01. 2010.
Kuglana SRC Ove subote svoje prvenstvene utakmice odigrali su i kuglači i kuglačice.Kuglačice KK Policajca u 11. kolu 1. HKL gostovale su u Sisku gdje su na kuglani SRC "Bazen" uvjerljivo izgubile od domaćih kuglačica ŠKK INA-e. Domaće kuglačice očekivano su pobjedile 7 : 1 (17:7) odnosno 3308 : 3045 u ukupno srušenim čunjevima.Jedini bod za "policajke" osvojila je i danas odlična kapetanica Valentina Prpić, a njezin bod ima i određenu težinu budući je osvojen u direktnom srazu s najboljom domaćom kuglačicom Draženom Smuđ. Gotovo sve ostale kuglačice KK Policajca, osim djelomično Matee Gašparović, odigrale su daleko ispod svojih mogućnosti i, uz dva rezultata ispod petsto čunjeva, ukupno su odigrale jednu od svojih najlošijih utakmica u svojim dosadašnjim nastupima u 1. HKL.

Za razliku od kuglačica, kuglači su u 12. kolu 3. HKL zapad postigli novu pobjedu. Nakon prošlosubotnje tijesne pobjede protiv poslijednjeplasirane ekipe KK Kamačnika iz Vrbovskog, ovaj puta su pobjedili prvoplasiranu ekipu KK Željezničara iz Karlovca i to nešto lakše nego što se očekivalo. Zapravo, malo tko je i pomišljao o pobjedi nakon što su "željezničari" samo ove godine u kupu na razini Karlovačke županije dva puta pobjedili ogulinskog drugoligaša KK Klek (u Ogulinu 5:3 i u Karlovcu 7:1)), a prošle nedjelje, u 11. kolu 3. HKL zapad doslovce su deklasirali KK Obrtnik rezultatom 7 : 1 na ogulinskoj gradskoj kuglani. Na sreću, "željezničari" nisu odigrali na razini navedenih utakmica i to su spretno iskoristili "policajci" pobjedivši rezultatom 6 : 2 (13:11) odnosno u ukupno srušenim čunjevima 3330 : 3292.

ŠKK INA - KK Policajac

KK Policajac - KK Željezničar

3. HKLZ 12. kolo

"POLICAJKE" najbolje sportašice Ogulina u 2009.g., 17. 01. 2010.
Najbolja ženska sportska ekipa Grada Ogulina u 2009.g.

Danas je u novoj školskoj sportskoj dvorani kod OŠ "Ivane Brlić-Mažuranić", u organizaciji Športske zajednice Grada Ogulina, odražana svečanost proglašenja najboljih pojedinaca i ekipa u sportu u protekloj 2009. godini.
Kao i prijašnjih godina, i ove su kuglačice KK Policajca dobile vrijedna priznanja.
Ženska ekipa KK Policajca, u svojoj kratkoj povijesti, već drugi puta dobila je priznanje za najbolju žensku sportsku ekipu Grada Ogulina. Za tu laskavu titulu inače su bile nominirane tri ženske sportske ekipe, a birači (predstavnici svih sportskih udruga, članovi Izvršnog odbora ŠZGO, dosadašnji dobitnici nagrade za životno djelo u sportu te sportski novinari, najveći broj glasova dali su "policajkama". Obrazloženje ovakve odluke bilo je jednostavno. Naime, radi se o jedinoj ženskoj sportskoj ekipi na području Grada Ogulina koja je u protekloj godini izborila prvoligaški status. Također, uz taj povijesni uspjeh ogulinskog ženskog kuglanja za te mlade kuglačice vežu se i drugi mnogobrojni sportski uspjesi koji su dobro poznati sportskoj javnosti.


Nastavljeno prvenstvo 1. HKL i 3. HKLZ, 16. 01. 2010.
I kuglačice i kuglači KK Policajca današnjim utakmicama na ogulinskoj gradskoj kuglani, protiv ŠKK Podravke iz Koprivnice odnosno KK Kamačnika iz Vrbovskog, nastavili su svoja prvenstvena natjecanja 1. HKL (žene) i 3. HKL zapad (muški).
Kuglačice su igrale 10. kolo 1. HKL odnosno prvo kolo proljetnog dijela prvenstva i zabilježile su još jedan poraz. Gošće iz Koprivnice bile su bolje ukupnim rezultatom 6 : 2 (14,5:9,5) odnosno 3353:3282. Zanimljivo je da je za kuglačice KK Policajca danas po prvi puta u prvenstvenoj utakmici nastupila mlada kuglačica Tamara Majetić, a unatoč tome "policajke" su odigrale odličnu utakmicu i postigle svoj najbolji ovosezonski domaći rezultat prema ukupno srušenim čunjevima. Međutim, kuglačice ŠKK Podravke, predvođene rekorderkom ogulinske gradske kuglane (643 srušena čunja), a koja je i danas bila najbolja pojedinka susreta s 610 srušenih čunjeva, jednostavno su bile bolje i bodovi su otputovali u Koprivnicu.

U drugoj današnjoj utakmici koja se igrala na ogulinskoj gradskoj Debitant Božo Pavlakovićkuglani, a u kojoj su domaći kuglači KK Policajca ugostili uvijek neugodne kuglače KK Kamačnika iz Vrbovskog, bilo je neizvjesno sve do kraja. Bila je to utakmica 11. kola 3. HKL zapad koje je zapravo zadnje kolo jesenskog dijela prvenstva koje po rasporedu nije "stalo" u prošlu godinu. Nakon velike neizvjesnosti do samog kraja utakmice, bodovi su ipak ostali kod "policajaca" i puno će značiti u nastavku prvenstvene borbe za očuvanje trećeligaškog statusa. Kao i kod kuglačica, i kuglači KK Policajca u svojim redovima danas su imali debitanta, a bio je to iskusni ogulinski kuglač Božo Pavlaković, koji je u nedavnom mini prijelaznom roku, prešavši iz drugoligaša KK Kleka, pojačao redove KK Policajca. Iako nije bio među najboljim pojedincima susreta, njegovo iskustvo i mirnoća u završnici utakmice bila je prevaga, pa se već sada s pravom može reći da su "policajci" u prijelaznom roku profitirali. Inače, KK Policajac je pobijedio tijesnim rezultatom 5 : 3 uz manje osvojenih setova (10,5:13,5) i uz prednost od samo 19 čunjeva odnosno 3329 : 3310.

 KK Policajac - ŠKK Podravka

 KK Policajac - KK Kamačnik

 3. HKLZ 11. kolo

Tomislav Grdić u finalu pojedinačnog prvenstva KSGO, 10. 01. 2010.
Tomislav GrdićKuglač KK Policajca Tomislav Grdić uspio se plasirati u finale pojedinačnog prvenstva Kuglačkog saveza Grada Ogulina koje je danas završeno na Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu. Dalje od toga nije uspio jer je u finalu izgubio od kuglača KK Poštara Zvonka Salopeka. Salopek je bio bolji ukupnim rezultatom 604 : 556 (3:1) i zasluženo osvojio naslov seniorskog prvaka Ogulina za 2010. godinu.
Do ulaska u finale Tomislav Grdić redom je pobijedio Matu Sušnja iz KK Obrtnika, zatim Krunoslava Lovrića te Stevu Šlata iz KK Poštara, dok je u polufinalu bio bolji od još jednog "obrtnika" i to Vladimira Kolića.
Ovo je izuzetno vrijedan uspjeg Tomislava Grdića budući su na ovom prvenstvu sudjelovali svi najbolji kuglači iz ogulinskih kuglačkih klubova. Pored njega, iz KK Policajca na prvenstvu su sudjelovali još i Anton Marković i Mirko Birač koji su izgubili u osmini finala protiv Rolanda Graovca (KK Poštar) odnosno Steve Šlata (KK Obrtnik).
Slijedećeg vikenda nastavljaju se prvenstvene utakmice pa tako kuglačice KK Policajca u nastavku prvenstva 1. HKL (10. kolo) na domaćoj kuglani dočekuju kuglačice KK Podravke iz Koprivnice, a kuglači u nastavku prvenstva 3. HKL zapad (11. kolo), također na domaćoj kuglani, dočekuju kuglače KK Kamačnika iz Vrbovskog. Obadvije utakmice igraju se u subotu 16. siječnja s početkom u 13.00 (kuglačice) odnosno 17.00 (kuglači).

 Pojedinačno prvenstvo KSGO

Matiji zlato, Matei srebro, a Luki bronca, 04. 01. 2010.
Matija Cindrić - kadetski prvak HKRZMatija Cindrić, nadareni kadet KK Policajca, pojedinačni je kadetski prvak kuglačke regije zapad za 2010. godinu. Matija je danas na kuglani SRC 3. maj u Rijeci, u nastavku pojedinačnog prvenstva HKRZ za kadete, opet bio među najboljima i s jučerašnjim odličnim rezultatom ukupno je osvojio prvo mjesto i svoju prvu zlatnu medalju. Obzirom na njegov talent i radišnost, pred njim je zasigurno velika kuglačka i sportska karijera. Bravo za Matiju!
Matija je danas srušio 511 čunjeva i s jučerašnjih 499 ukupno 1010 osvojio prvo mjesto u kadetskoj U-14 kategoriji. Drugo i treće mjesto osvojili su kadeti KK Kleka Josip Damjanić i Josip Skorić.
Ostali kadeti KK Policajca također su danas nastupili i ukupno su osvojili Ivan Hećimović 10. mjesto, Ante Hećimović 11. i Mile Štrk 14. mjesto od 16 kadeta.
Njegova imanjakinja, također nadarena mlada kuglačica KK Policajca, mlađa juniorka Matea Gašparović u današnjem drugom nastupu na kuglani SRC Mlaka u Rijeci malo je popustila tako da ju je svjetska prvakinja Nika Cvitković iz KK Mlake uspjela preteći za 28 čunjeva i zasluženo osvojiti zlatnu medalju. Matea je srušila skromnih 515, a Nika odličnih 577 čunjeva. Treća je kuglačica KK Rijeka KVIG Ivana Pavić koja je danas bila odlična s 572 srušena Luka Damjanić - 3. mjestočunja ali ipak joj to nije bilo dovoljno da ugrozi Mateu Gašparović.
Druga mlađa juniorka iz KK Policajca Tamara Majetić danas je bila bolja za dva čunja nego jučer pa je ukupno zauzela 11. mjesto od 14 natjecateljki.
Niz ogulinskih medalja na ovom regionalnom natjecanju zaključio je dvojno registrirani mlađi junior KK Kleka i KK Policajca Luka Damjanić koji je osvojio 3. mjesto u svojoj kategoriji iza dvojice Vrbovščana Senfnera i Klobučara.
Ovo pojedinačno kuglačko prvenstvo HKRZ U-14 i U-18 potvrdilo je da je Ogulin zaista jak kuglački centar i da za budućnost ogulinskog kuglanja ne treba brinuti.

 Mlađe juniorke U-18 - konačni poredak

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr