Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Kuglači ostvarili vrijednu pobjedu u Delnicama, 23. 12. 2009.
Kuglači KK Policajca večeras su u Delnicama ostvarili svoju prvu ovosezonsku gostujuću prvenstvenu pobjedu. U zaostaloj utakmici 10. kola 3. HKL zapad rezultatom 7 : 1 odnosno 3264 : 3163 (17:7) pobijedili su kuglače KK Mladosti i time osvojili važne prvenstvene bodove.
Za KK Policajac u prvom bloku zaigrali su Anton Marković protiv Briškog te Mladen Hećimović protiv Karduma. Nakon tog prvog bloka bilo je izjednačeno 1 : 1 jer je Marković izgubio, a Hećimović dobio pojedinačni bod. Briški - Marković 579 : 546 (3:1) i Kardum - Hećimović 497 : 496 (1:3).
U svim ostalim pojedinačnim obračunima drugog i trećeg bloka igrača "policajci" su bili puno bolji i na kraju su zasluženo pobijedili. Posebno su se istakli u drugom bloku kapetan Branko Bajt s 579 i u trećem bloku Danko Gašparović s 582 srušena čunja čime su postali i najbolji dvojac utakmice. U drugom bloku za KK Policajac još je igrao Tomislav Grdić i s 540 srušenih čunjeva također osovjio bod, a što je s 521 srušeni čunj uspjelo i Nenadu Pliveliću u trećem bloku igrača. Rajčić - Bajt 551 : 579 (1:3), Mance - Grdić 538 : 540 (1:3), Turukalo - D. Gašparović 501 : 582 (0:4) i Škaro - Plivelić 497 : 521 (1:3).
Ovom značajnom gostujućom pobjedom kuglači KK Policajca na dobrom su putu bijega iz opasne zone za ispadanje iz lige, a uz puno lakši raspored u proljetnom dijelu cilj opstanka u ligi će biti lakše ostvariti. Ova utakmica, iako nije zadnja u jesenskom dijelu prvenstva, zadnja je u ovoj godini, a zadnje, 11. kolo igra se 16. siječnja 2010.g., a kuglači KK Policajca na ogulinskoj kuglani ugostit će kuglače KK Kamačnika iz Vrbovskog.

  KK Mladost - KK Policajac

 3 HKLZ 10. kolo

Odgođen nastup kuglačica i kuglača, 19. 12. 2009.
Zbog snježnog nevremena odnosno problema u prometu odgođena je prvenstvena utakmica 10. kola 3. HKL zapad između KK Mladosti i KK Policajca, a koja se danas trebal igrati u Delnicama. Utakmica će se dogovorno odigrati kada se uvjeti prometovanja normaliziraju.

Vjerojatno iz istih razloga odgođeno je i sutrašnje natjecanje kuglačica. Da podsjetimo, sutra su kuglačice KK Policajca trebale nastupiti na XIX. parovnom prvenstvu RH za juniorke U-23 na kuglani "Zagreb" u Zagrebu. Međutim, od glavnog tajnika HKS-a stigla je obavijest o odgodi navedenog natjecanja. Novi termin odredit će natjecateljska komisija HKS-a.

Kadeti KK Policajca šesti u Hrvatskoj, 13. 12. 2009.
Kadetska ekipa KK Policajca danas je u Osijeku sudjelovala na XIX. ekipnom prvenstvu za kadete U-14 i osvojila 6. mjesto od ukupno 11 ekipa koje su nastupile.
U ekipi KK Policajca, koju je u Osijek vodio njihov trener Tomislav Grdić, nastupili su Matija Cindrić (1995.g.), Ivan Hećimović (1996.g.) i Ante Hećimović (1998.g.), a ukupno su srušili 1405 čunjeva te im je za medalju (brončanu) nedostajalo samo 76 čunjeva. Ovaj odličan rezultat najmlađih "policajaca" prvenstveno je rezultat fenomenalnog nastupa Matije Cindrića koji je srušio čak 538 čunjeva, što je drugi najbolji rezultat danas (najbolji je bio Leon Pašiček iz pobjedničke ekipe Centar Zagreb s 563 srušena čunja). Ivan Hećimović srušio je 422, a njegov mlađi brat Ante 445 čunjeva.
Na ovom ekipnom državnom prvenstvu sudjelovala je i ekipa KK Matija CindrićKleka iz Ogulina koja je na kraju bila nešto slabija od ekipe KK Policajca te su zauzeli sedmo mjesto sa srušenih 1381 čunj. Za KK Klek su nastupali Josip Skorić - 477, Andrija Božičević - 459 i Josip Damjanić i Marko Božičević zajedno - 445 (228+217).
Za napomenuti je da su na ovom prvenstvu nastupile ekipe iz samo 5 gradova od čega 6 iz Zagreba (Centar Zagreb 3 ekipe te po jedna KK Grmoščica i 2 ekipe KK Ponikeve), dvije spomenute iz Ogulina te po jedna iz Osijeka (KK Konikom), Pakraca (KK Pakrac) i Rijeke (KK Mlaka).
Bez obzira što kadeti iz ogulinskih kluibova ovaj puta nisu osvojili medalju, raduje činjenica da su mladi Ogulinci opet pokazali da je kuglanje u našem gradu masovan sport i da se kvalitetno radi. Ako se tako nastavi, medalje će doći sigurno. Možda već na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje se igra 13. i 14. veljače iduće godine.

  XIX. ekipno prvenstvo RH U-14 - konačni poredak

I u drugom domaćem derbiju KK Policajac poražen, 12. 12. 2009.
U prvenstvenoj utakmici 9. kola 3. HKL zapad kuglači KK Policajca danas su se sastali s kuglačima KK Obrtnika i to kao gosti. Nakon susreta s kuglačima KK Poštara, bio je to drugi njihov ovosezonski ogulinski derbi ali i drugi poraz. Naime, "obrtnici" su zasluženo pobijedili rezultatom 7 : 1 (15,5:8,5), a u ukupno srušenim čunjevima bilo je 3368 : 3279.
Ova današnja utakmica bila je veoma značajna za obadvije ekipe jer su i jedni i drugi s mršavim učinkom u dosadašnjem dijelu prvenstvene utrke. KK Obrtnik je do danas skupio tek 5 bodova, a KK Policajac samo bod više. Sada, nakon ove utakmice, situacija je obrnuta tj. KK Obrtnik ima bod više (sedam) od "policajaca". Međutim, u nastavku prvenstva morat će zaigrati bolje da bi spasili trećeligaški status.
Za KK Policajac u prvom bloku igrača zaigrali su Nenad Plivelić i Mirko Birač, a protivnici su im bili Josip Vučić odnosno Joško Sušanj. Njihov međusobni dvoboj bio je dosta izjednačen i neizvjestan ali na kraju su igrači KK Obrtnika za malo bili uspješniji i uknjižili prva dva pojedinačna boda za svoju ekipu. Josip Vučić 558 (2) - Nenad Plivelić 541 (2) te Joško Sušanj 532 (3) - Mirko Birač 518 (1).

  KK Obrtnik - KK Policajac

  3. HKLZ 9. kolo

Juniorke KK Policajca pete na ekipnom prvenstvu RH, 06. 12. 2009.
Na jučer i danas održanom XIX. po redu ekipnom prvenstvu RH za juniorke U-23 u Bjelovaru juniorska ekipa KK Policajca u sastavu Nikolina Marković, Mateja Gašparović, Ana Puškarić i Valentina Prpić osvojila je peto mjesto. Rezultate pogledajte OVDIJE.
U izuzetno jakoj konkurenciji najjačih ženskih kuglačkih klubova Hrvatske mlade kuglačice KK Policajca nisu uspjele obraniti titulu državnih juniorskih prvakinja osvojenu pred godinu dana u Zagrebu. Da podsjetimo, tada su prvo mjesto na državnom ekipnom juniorskom prvenstvu za KK Policajac osvojile Nikolina Marković, Nives Poljak, Jasmina Dubić i Morena Rendulić. Ovoga puta za juniorsku ekipu "policajki" od lanjske "zlatne" ekipe nastupila je jedino Nikolina Marković. Na bjelovarskoj Gradskoj kuglani danas smo imali priliku vidjeti i Jasminu Dubić u dresu ŽKK Splita te Morenu Rendulić u dresu KK Rijeka KVIG, a kojoj se posrećilo da je i ove godine osvojila zlatnu medalju sa svojom novom ekipom.
Dakle, prvo mjesto pripalo je juniorkama KK Rijeka KVIG ponajprije zahvaljujući fenomenalnoj Snježani Kramar koja je opet briljirala srušivši najviše čunjeva od svih natjecateljski - čak 599. Drugo mjesto pripalo je juniorkama ŠKK INA iz Siska koje su nastupale jučer, a treće su juniorke riječke ŽKK Mlake koje su u zadnjih 30 hitaca ispustile odličnu šansu da osvoje prvo mjesto. No, Marina Primorac i zamjena joj Marina Bašić-Palković u tom zadnjem setu srušile su svega 89 čunjeva i ostale bez zlatne medalje.

Konačno pobjeda, 05. 12. 2009.
Kuglači KK Policajca konačn o su, nakon tri kola posta, zabilježili prvenstvenu pobjedu. U utakmici 8. kola 3. HKL zapad na domaćoj kuglani u Ogulinu pobijedili su kuglače KK Kupe iz Ozlja rezultatom 6 : 2 (14:10) odnosno 3268:3209 u srušenim čunjevima.
Za KK Policajac večeras je odlično odigrao prvi par Mirko Birač i Nenad Plivelić, koji su osvojili prva dva pojedinačna bodqa za svoju ekipu i napravili pozitivnu razliku od 55 čunjeva. Posebno se istakao Mirko Birač koji je bio najbolji pojedinac susreta s 578 srušenih čunjeva. Mirko Birač - Ivan Pavlić 578:546 (3:1) i Nenad Plivelić - Dragutin Gnjilac 551:528 (3:1).
U drugom bloku igrača za KK Policajac nastupili su kapetan Branko Bajt i Tomislav Grdić. I dok je Grdić superiorno nadjačao Damira Pavlakovića i njegovu zamjenu Davora Gnjilca, kapetan Branko Bajt je odigrao dosta loše te je uvjerljivo izgubio od, ne baš posebno dobrog, Ivana Požege. Dobro je za KK Policajac bilo to što je uz vodstvo 3 : 1. prednost u srušenim čunjevima čak povećana i, prije zadnjeg bloka igrača, iznosila je osjetnih 70. Branko Bajt - Ivan Požega 497:530 (1:3) i Tomisalv Grdić - Damir Pavlaković+Davor Gnjilac 563:515 (3:1).

  KK Policajac - KK Kupa

  3. HKLZ 8. kolo

Završen 2. turnir mladih KS Grada Ogulina, 04. 12. 2009.

U utorak su konačno kompletirani nastupi na pojedinačnomi ekipnom natjecanju mladih ogulinskih kuglačica i kuglača (U-14 i U-18) u organizaciji Kuglačkog saveza Grada ogulina. Završena su natjecanja 2. turnira (od osam) i to u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji.
Na navedeno natjecanje mlade kuglačice i kuglače prijavila su tek tri kuglačka kluba, među kjime je i KK Policajac koji ima na ekipnom natjecanju mušku U-14 ekipu, a na pojedinačnom 5 kadeta i tri mlađe juniorke.
Objavljujemo postignute rezultate na 2. turniru kao i ukupne (zbirne) rezultate nakon dva odigrana turnira.

 Rezultati 2. turnira pojedinačno U14 i U18 dečki

  Rezultati 2. turnira pojedinačno U14 dečki

  Rezultati 2. turnira pojedinačno U14 i U18 cure

  Ukupni rezultati pojedinačno U14 dečki

  Ukupni rezultati pojedinačno U18 cure

  Ukupni rezultati ekipno cure i dečki


"Poštari" opet pobijedili "policajce", 29. 11. 2009.
I u drugom ogulinskom trećeligaškom derbiju kuglači KK Poštara, kao domaćini, pobijedili su kuglače KK Policajca. Nakon prošlotjedne utakmice u kojoj su s(p)retno pobjedili KK Obrtnik, danas u u 7. kolu 3. HKL zapad sa tijesnih 5 : 3 (14,5:9,5) pobjedili KK Policajac. Presudni su bili ukupno srušeni čunjevi u kojima je KK Poštar bio osjetno uspješniji - 3360 : 3307.
Kao i u jednoj od prijašnjih međusobnih utakmica, "policajci" su dobro krenuli i nakon dva bloka igrača poveli 3 : 1 uz 8 čunjeva prednosti, no treći blok, u kojem su za "poštare" odlično odigrali Zvonko Salopek i Rolando Graovac, vratio je izjednačenje u pojedinačnim bodovima i stekao prednost u čunjevima.
U prvom bloku igrača za KK Policajac su zaigrali Mirko Birač i Mladen Hećimović i to protiv Krunoslava Lovrića i Steve Šlata. Birač je bio bolji od Lovrića, a Šlat od Hećimovića pa je rezultat bio 1 : 1 i plus 9 u čunjevioma za "policajce". Šlat - Hećimović 551:533 (3:1) i Lovrić - Birač 535:562 (1:3).

  KK Poštar - KK Policajac

  3. HKLZ 7.kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Starije>>

 
InfoStudio.hr