Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Derbi KK Karlobagu, 28. 02. 2010.
U derbiju 16. kola 3. HKL zapad kuglači KK Policajca, nakon najslabije igre ove sezone, na domaćoj kuglani u Ogulinu izgubili su od kuglača KK Karlobaga i time znatno umanjili svoje šanse za osvajanjem jednog od prva dva mjesta koja jamče plasman u viši rang natjecanja. Gosti iz Karlobaga bili su uvjerljivo bolji u ukupno srušenim čunjevima 3336 : 3210, a svakoj ekipi pripale su tri pojedinačne pobjede, tako da je konačni rezultat bio 5 : 3 (14,5:9,5 u setovima) za KK Karlobag.
Da će ova, za drugoligaške ambicije KK Policajca, odlučujuća utakmica biti do kraja neizvjesna i izjednačena naznaku su dali igrači prvog bloka. Nakon potpuno izjednačene igre i nekoliko obrata "policajci" Mirko Birač i Ivica Gašparović, doslovce u zadnjim hicima, za nijansu su bili premoćniji od svojih suparnika Ivana Vrbana i Roberta Tomljanovića. Mirko Birač, uz dva osvojena seta, bio je premoćniji tek za 4 čunja (546:542) dok je Ivica Gašparović, uz također dva osovojena seta, od svojeg protivnika bio bolji samo za 1 čunj (558:557).

  KK Policajac - KK Karlobag

  3.HKLZ 16. kolo

Kuglačice opet poražene, 27. 02. 2010.

U 14. kolu 1. HKL za žene kuglačice KK Policajca danas su ugostile KK Rijeka Kvarne VIG, a gošće su očekivano pobjedile rezultatom 6 : 2 odnosno 3235 : 3155 u ukupno srušenim čunjevima.
Bila je to još jedna ispodprosječna predstava "policajki" koje su uz malo sreće mogle čak i pobjediti što bi svakako bilo veliko iznenađenje obzirom na mjesto koje Riječanke zauzimaju na prvenstvenoj ljestvici. Zapravo, kuglačice KK Policajca mogu žaliti što nisu malo bolje odigrale, posebno u prvom bloku kada su i Valentina Prpić i Nikolina Marković propustile priliku za osajanjem boda.
Naime, Valentina je ukupno srušila solidnih 541 čunj i, bez osvojenog seta, izgubila za svega 10 čunjeva razlike od Snježane Kramar, a uz malo, malo sreće, mogla je dobiti 3 seta i bod. Božica Fortuna danas Valentini nije bila ni malo naklonjena. Slično je bilo i u drugom dvoboju u kojem je Nikolina Marković od Ljiljane Sirotić izgubila za svega 6 čunjeva. Nikolina je osovjila 1,5 set ali se presudnim pokazao prvi set u kojem je Nikolina srušila svega 117 čunjeva što je bilo teško nadoknaditi u nastavku.
 
  KK Policajac - KK Rijeka KVIG


Valentina Prpić odlična šesta, 22. 02. 2010.

U subotu i nedjelju 20. i 21. veljače 2010. godine u Rijeci se održavalo XIX. pojedinačno prvenstvo RH za juniorke U-23 na kojem su sudjelovale 32 trenutno najbolje juniorke u državi. Veliki uspjeh postigle su juniorke KK Policajca jer se, kroz plasman na regionalnom pojedinačnom prvenstvu održanom krajem 12. mjeseca prošle godine, čak njih pet plasiralo na ovo državno natjecanje. Prvenstvo se održavalo u dva nastupa u dva dana i to na dvije kuglane tako da su prvi dan u subotu juniorke nastupale na kuglani SRC "Mlaka", a drugi dan u nedjelju nastupalo se na kuglani SRC "3.maj".
Najbolje plasirana juniorka KK Policajca opet je bila Valentina Prpić koja je nakon dva nastupa osvojila ukupno 6. mjesto što je izuzetan rezultat budući da su na ovom prvenstvu, osim nekih starijih (Orehovec, Zver, Perman i još nekih)  nastupile gotovo sve najbolje kuglačice u državi. Valentina je prvog dana kada se kuglalo na "Mlaki" bila na drugom mjestu s odličnih 580 srušenih čunjeva i to odmah iza vodeće Snježane Kramar iz KK Rijeka KVIG koja je prvog dana srušila 594 čunja. Iza njih dvije još deset juniorki postigle su dobar rezultat iznad 550 srušenih čunjeva, a među njima su bile i dvije "policajke" - Ana Puškarić s 554 i Nikolina Marković s 550 srušenih čunjeva. Još uvijek ozlijeđena Matea Gašparović i Maja Stipetić prvog dana postigle su nešto lošiji rezultat od 504 odnosno 481 srušeni čunj pa su zauzele mjesta pri dnu poretka.
 
  XIX. poj. prvenstvo RH juniorke U-23 konačni poredak  


U Rijeci pao i Grobničan RB, 14. 02. 2010.
Kuglana SRC U 15. kolu 3. HKL zapad kuglači KK Policajca gostovali su jučer (subota) u Rijeci, gdje su na kuglani SRC "3. maj" uvjerljivo pobjedili ekipu KK Grobničan RB rezultatom 7 : 1 (13,5:10,5) te u ukuno srušenim čunjevima 3164 : 3145. Ako uzmemo u obzir gostujuću pobjedu u 10. kolu jesenskog dijela prvenstva protiv KK Mladosti u Delnicama, ovo je već šesta uzastopna prvenstvena pobjeda "policajaca" i najveći optimisti nisu očekivali ovakav niz žetve bodova u nastavku prvenstva. Velika zasluga za ovakav uzlet ekipe svakako pripada pojačanju u mini prijelaznom roku - Boži Pavlakoviću, koji ne samo da osvaja pojedinačne bodove već je unio i pozitivni duh među ostale kuglače koji kuglaju kao preporođeni. Obzirom na ovakav razvoj situacije, KK Policajac je izbio u krug najozbiljnijih kandidata za osvajanje prva dva mjesta u ligi i plasman u viši rang natjecanja. U slijedećem 16. kolu kuglačima KK policajca na ogled dolazi, od ovog kola vodeća ekipa KK Karlobaga (KK Željezničar je izgubio u Puli protiv KK Uljanika pa ga je pobjedom protiv KK Obrtnika iz Ogulina KK Karlobag pretekao). Bit će to pravi i istinski derbi 3. HKL zapad, a uspiju li "policajci" pobjediti i ovog lidera (u 12. kolu pobjeđen je tadašnji lider prvenstva KK Željezničar) onda se širom otvaraju vrata ulaska u 2. HKL zapad.

  KK Grobničan RB - KK Policajac

  3. HKLZ 15. kolo

Očekivani ali pristojan poraz od vodećih, 13. 02. 2010.
Po prvi puta u 1. HKL, ali i općenito, kuglačice KK Policajaca igrale su službenu utakmicu na šest staza. Bilo je to danas poslijepodne na kuglani "Pongračevo" u Zagrebu u utakmici 13. kola 1.HKL protiv vodeće ekipe u prvenstvu te višestrukih državnih prvakinja - KK Zagreba. Iako se već i prije početka prvenstva znalo da će se na ovom gostovanju ubilježiti poraz, želje i nade "policajki" bile su usmjerene na to da taj očekivani poraz bude što pristojniji. Tako je i bilo jer su domaće kuglačice uvjerljivo pobjedile s time da su "policajke" uspjele osvojiti dva pojedinačna boda čime je konačni rezultat utakmice bio 6 : 2 za KK Zagreb uz skoro dvjesto čunjeva prednosti - 3290:3093.
U prvom bloku igračica za KK Policajac igrale su Nikolina Marković protiv Sanje Lasić (Nikolina je dobila 536:509 i 2,5:1,5 u setovima), Tamara Majetić protiv Ines Maričić (Maričić je uvjerljivo bila bolja 577:515 i sa sva 4 osvojena seta) te Ana Grgurić protiv Jasmine Pedišić (Pedišić je pobjedila 554:515, a Ana je osvojila samo prvi set).  

  KK Zagreb - KK Policajac

Parovno prvenstvo RH za juniorke U-23, 08. 02. 2010.
Jučer je u Zagrebu na kuglani Medveščak u Kranjčevićevoj ulici odigrano XIX. parovno prvenstvo RH za juniorke U-23 na kojem su igrala i tri para juniorki KK Policajca.
KK Policajac na ovom prvenstvu bio je opet najzastupljeniji s tri para (kao i KK Mlaka iz Rijeke), a to su Ana Puškarić i Valentina Prpić, Maja Stipetić i Ana Grgurić te Nikolina Marković i Matea Gašparović. Nakon, ne baš dobre igre i rezultata, osvojile su 15., 16. i 17. mjesto od ukupno 24 para koja su nastupila.
Prvo mjesto pripalo je paru KK Zagreba 1, drugo mjesto paru KK Endi-tekstilca i treće mjesto paru KK Zagreb-Zabokya 1, što je bilo i za očekivati jer se radi o jakim i poznatim klubovima iz Zagreba.
Razlog nešto lošiojeg nastupa juniorki KK Policajca treba tražiti u ozlijedama i bolesti nekih te umoru od prvenstvene utakmice dan ranije u subotu.
No, bez obzira na to juniorke KK Policajca nastupom na ovom natjecanju nastavile su kontinuitet nastupa na državnim prvenstvima, a slijedeće je već 19., 20. i 21. veljače u Rijeci gdje će se Valentina Prpić, Nikolina Marković i Matea Gašparović boriti za pojedinačnu juniorsku prvakinju RH. Natjecanje se održava po međunarodnim pravilima tzv. kup sistemom na ispadanje.
Prije toga, u subotu 13. veljače igraju prvenstvenu utakmicu protiv vodećeg KK Zagreba na njihovoj kuglani "Pongračevo" u Zagrebu.

  XIX parovno prvenstvo RH juniorke

Pala i Elektroistra, 07. 02. 2010.
Ivica Gašparović - povratnik u ekipu unatoč bandaži na obadva koljenaU 14. kolu 3. HKL zapad na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek" kuglači KK Policajca pobjedili su još jednog favorita - pala je KK Elektroistra. Zaslužena pobjeda ostvarena je rezultatom 7 : 1, doduše uz manje osvojenih setova (11,5:12,5), te 3339:3283 u ukupno srušenim čunjevima.
KK Elektroistra jedna je od najboljih ekipa 3. HKL zapad, s ambicijama povratka u drugoligaško društvo iz kojeg su ispali prošle sezone. Također, njihovi rezultati, kako kod kuće u Puli, tako i u gostima, kod svake ekipe izazivaju respekt. Tako je bilo i s "policajcima" uoči ove utakmice. Međutim, kada se od prvog do poslijednjeg hica igra ozbiljno i angažirano, ako što je to bilo danas, dobar rezultat je neizbježan.
Posebno je to bilo u prvom bloku igrača u kojem su za domaće kuglače zaigrali povratnik u ekipu Ivica Gašparović (zadnju utakmicu odigrao je upravo protiv KK Elektroistre u Puli u 3. kolu) te standardni Anton marković. Protivnici su im bili ponajbolji igrači KK Elektroistre Ivan Božac i Sead Alihodžić i zamjena mu Lino Žiković. Nakon uzbudljive i neizvjesne borbe do kraja, Gašparović i Marković uspjeli su osvojiti pojedinačne pobjede uz jednak broj dobivenih setova ali uz minimalnu prednost u čunjevima. Gašparović - Božac 563:560 i Marković - Alihodžić/Žiković 570:559.

  KK Policajac - KK Elektroistra

  3. HKLZ 14. kolo

Splićanke zasluženo pobijedile, 06. 02. 2010.
Kuglačice KK Splita, predvođene bivšom "policajkom" i najboljom sportašicom Grada Ogulina u 2009. godini Jasminom Dubić, pobijedile su ekipu KK Policajca u današnjoj prvenstvenoj utakmici 12. kola 1. HKL rezultatom 5 : 3 (13,5:10,5) odnosno 3237 : 3150 u ukupno srušenim čunjevima.
Za gošće iz Splita ova utakmica bila je vrlo važna jer sve osim pobjede bi im ugrozilo prvoligaški status i od samog početka utakmice krenule su vrlo angažirano.
Već u prvom bloku igračica za Splićanke je zaigrala Ogulinka Jasmina Dubić i to protiv Nikoline Marković, a u drugom paru zaigrale su Ana Grgurić za KK Policajac i iskusna Danica Torović za KK Split.
Jasmina je danas bila najbolja igračica utakmice, srušila je 560 čunjeva i uvjerljivo pobijedila Nikolinu Marković 3 : 1 u setovima i 41 čunj prednosti. Suprotno svim očekivanjima Ana Grgurić je danas zaigrala odlično i sa srušenih 526 čunjeva i 2,5 setova osvojila je pojedinačni bod s 10 čunjeva prednosti. Tako je nakon prvog bloka, prvenstveno zahvaljujući Jasmini Dubić, bilo 1 : 1 i 31 čunj prednosti za gošće.
U drugom bloku igračica ponovo je odlično za KK Policajac odigrala Maja Stipetić i sa srušenih 556 čunjeva i 3 osvojena seta uvjerljivo je pobjedila uvijek dobru Splićanku Ivanku Kragić, koja je ostala na 517 čunjeva. Prava je šteta što u drugom paru "policajka" Matea Gašparović, s ozlijeđenim kažiprstom desne ruke, nije mogla više od 489 čunjeva, pa je to iskoristila Višnja Dragičević i s 553 srušena čunja stvorila još veću razliku u čunjevima za svoju ekipu.

  KK Policajac - KK Split

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr