Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Kadeti i mlađe juniorke na turniru KSGO, 16. 11. 2009.

Tatinim stopama - Ante i Ivan HećimovićKK Policajac jedan je od ogulinskih kuglačkih klubova koji već duži niz godina pokušava stvoriti vlastiti podmladak kuglača i kuglačica. U tom smislu osnovana je i Škola kuglanja koja je postigla velike rezultate i uspjehe na državnoj razini ali nije bila po volji nekim sportskim moćnicima pa je izgubila termine na gradskoj kuglani i trenutno prolazi određenu krizu i stagnaciju. Međutim, u klubu su odlučni da, unatoč teškoćama na koje nailaze, ustraju u stvaranju vlastitih mladih kuglača i kuglačica jer se pokazalo da rad s mladima koje na čudan način podupire Športska zajednica Grada Ogulina, a financiraju svi kuglački klubovi (!?), kuglački podmladak čini isključivom privilegijom KK Kleka i ŽKK Ogulina. Na takav način svi ostali ogulinski kuglački klubovi u budućnosti će ovisiti o dobroj volji "velikih" klubova koji su si time osigurali vodeću ulogu u ogulinskom kuglanju za duži period, a to znači i više financijskog sportskog kolača, na kojega, kako stvari stoje, uskoro neki kuglački klubovi neće uopće moći računati. 
Očito je da se više ne smije dogoditi da neki "manje vrijedan" klub radom i odricanjem svih svojih članova stvori vrhunske kuglače ili kuglačice kakve je KK Policajac u zadnjih pet godina stvorio u ženskoj konkurenciji. Da podsjetimo samo te kuglačice osvojile su puno medalja i pehara na svim razinama, od županijske do državne, a s tek 18 gopdina života ove se sezone natječu u najelitnijem kuglačkom razredu - u 1. HKL.
Međutim, svatko ima pravo na "malo mjesta pod suncem" pa se tako i KK Policajac bori da si sam osigura svoju budućnost. Od početka ove godine u gotovo nemogućim uvjetima, bez financijske potpore i bez vlastitih termina na kuglani (niti uz punu komercijalnu cijenu ŠZ nije dala niti jedan termin) u klubu je okupljena kadetska ekipa (U-14) od pet članova koji, osim sa svojim trenerom Tomislavom Grdićem u terminu seniorske ekipe svoga kluba, po "sili zakona" treniraju i s trenerom KK Kleka kojega plaća Športska zajednica.

  Rezultati ekipno U-14

  Rezultati pojedinačno cure U-14 i U-18

  Rezultati pojedinačno dečki U-14 i U-18


KK Karlobagu pobjeda, 16. 11. 2009.
Kuglana Hotela U prvenstvenoj utakmici 5. kola 3. HKL zapad, koja je jučer odigrana na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću, domaća ekipa KK Karlobaga pobjedila je s 6 : 2 (16 : 8) ekipu KK Policajca. U sušenim čunjevima bilo je 3199 : 3107.
Za KK Policajac najbolje je odigrao Tomislav Grdić u drugom bloku igrača srušivši 547 čunjeva, no za 10 čunjeva od njega je bio bolji Mraović. Za razliku od Grdića, povratnik u ekipu KK Policajca, Danko Gašparović bio je najlošiji pojedinac sa svega 477 srušenih čunjeva, što je za čak 62 čunja slabije od protivnika Ž. Tomljenovića. Nakon toga utakmica je bila praktički odlučena.
U prvom i trećem bloku bilo je dosta izjednačeno jer su obadvije ekipe osvojile po dva pojedinačna boda Kod domaćih su to bili Prpić (540) protiv Nenada Plivelića (519) i R. Tomljanović (532) protiv Antona Markovića (524). Za KK Policajac bodove su osvojili Mladen Hećimović (526) u prvom bloku protiv Jelinića (519) i u trećem bloku Mirko Birač (514) protiv Nikšića (512).
Slijedeće kolo kuglači KK Policajca igraju kod kuće protiv KK Telekoma iz Rijeke. Utakmica se igra u subotu 21. studenog na kuglani "Klek" s početkom u 17.00 sati.

  KK Karlobag - KK Policajac

  3. HKL 5. kolo

Odličan nastup "policajki" ali opet bez bodova, 14. 11. 2009.
Današnja utakmica 8. kola 1. HKL za žene između kuglačica ŠKK Zagreb Zaboky i KK Policajac Ogulin pokazala je da "policajke" znaju i mogu odigrati prvoligaški, no, niti to danas nije bilo dovoljno za osvajanje prvih prvenstvenih bodova. Naime, domaće kuglačice bile su još bolje i s puno muke ali zasluženo osvojile su bodove. Utakmica na kuglani Grmoščica je završila 6 : 2 (14,5 : 9,5) za ŠKK Zagreb Zaboky, a u čunjevima je bilo 3350 : 3287.
Za KK Policajac u prvom bloku igračica, kao i obično započele su Nikolina Marković i Matea Gašparović i obadvije su osvojile pojedinačni bod. Nikolina je srušila ukupno 558 čunjeva i, uz to što je danas bila najbolja u svojoj ekipi, uvjerljivo je pobjedila svjetsku prvakinju s ovogodišnjeg juniorskog svjetskog prvenstva Mateju Skupnjak koja je srušila samo 530 čunjeva. Najmlađa "policajka" Matea Gašparović srušila je 555 čunjeva i za šest čunjeva nadjačala Sanju Sršić koja je srušila 549 čunjeva. Tako su kuglačice KK Policajca iznenađujuće povele s 2 : 0 uz 34 čunja prednosti.

  ŠKK Zagreb Zaboky - KK Policajac

Pobjeda protiv gostiju iz Rijeke, 08. 11. 2009.
Kuglači KK Policajca sinoć su na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek", u 4. kolu 3. HKL zapad, ostvarili i drugu ovosezonsku pobjedu. Protivnik im je bila ekipa novog trećeligaša KK Grobničan RB iz Rijeke. KK Policajac je pobjedio 6 : 2 odnosno 329 : 3215 u srušenim čunjevima.
Bila je to, rekli bismo, rutinska pobjeda domaće ekipe koja poslovično na domaćoj kuglani igra puno, puno bolje nego u gostima i teško je bilo očekivati nekakvo iznenađenje u ovoj utakmici, mada su iznenađenja upravo svojstvena ovoj 3. HKL zapad.
Zanimljivost ove utakmice je u tome što je ponajbolji pojedinac domaće ekipe Branko Bajt u prvo0m bloku igrača sa srušenih 563 čunja (isto koliko i Mirko Birač) izgubio pojedinačni bod protiv svojeg protivnika Grozdana Manjgotića koji je srušio dva čunja više, dok je u drugom bloku Mladen Hećimović sa skromnih 506 srušenih čunjeva uvjerljivo dobio pojedinačni bod protiv Marinka Pleše koji je ostao na 466 srušenih čunjeva.

  KK Policajac - KK Grobničan RB

  3. HKL 4. kolo

Sedmi poraz kuglačica KK Policajca, 07. 11. 2009.

Kuglana TVIN u ViroviticiU 7. kolu 1. HKL za žene kuglačice KK Policajca danas su gostovale u Virovitici gdje su se susrele s domaćom ekipom ŠKK Sloboda TVIN. Kuglačice iz Virovitice bile su na kraju uspješnije i zabilježile su pobjedu rezultatom 6 : 2 odnosno 3248 : 3167 u srušenim čunjevima. To je ujedno bio i sedmi poraz kuglačica KK Policajca u isto toliko nastupa u 1. HKL za žene.
Iako možda konačni rezultat sugerira laganu pobjedu domaćih kuglačica ipak su se morale dobrano namučiti kako bi pobijedile daleko mlađe i neiskusnije gostujuće kuglačice iz Ogulina. Utakmica je praktički bila otvorena sve do kraja jer je tek u zadnjem setu trećeg bloka igračica Gordana Kožnjak dostigla i prestigla osjetnu prednost Ane Puškarić i tako za svoju ekipu osvojila četvrti pojedinačni bod i zadržala prednost u srušenim čunjevima.

 
  ŠKK Sloboda TVIN - KK Policajac


Dvostruki poraz od klubova iz Istre, 24. 10. 2009.
Danas su se i ženska i muška ekipa KK Policajca u nastavku svojega prvenstva susreli s klubovima iz Istre. Najprije su kuglačice na ogulinskoj gradskoj kuglani ugostile kuglačice ŽKK Istre iz Poreča, a tijekom ovog susreta u Puli su svoju utakmicu započeli kuglači KK Policajca i kuglači KK Elektroistre. U obadva susreta ekipe KK Policajca zabilježile su poraze.
U 6. kolu 1. HKL žene u utakmici između KK Policajca i ŽKK Istre gošće su bile za malo uspješnije i zabilježile svoju prvu prvenstvenu pobjedu rezultatom 5 : 3, a u ukupno srušenim čunjevima bilo je 3209 : 3156 za Istranke. Bio je ovo derbi začelja tj. susret dviju ekipa koje jedine u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu na svoj konto uknjižile niti jednog boda. Nakon današnjeg susreta to "uspijeva" još jedino kuglačicama KK Policajca. No, nije im za zamjeriti jer ipak su one nove u prvoligaškom društvu te još i daleko najmlađe.
Sve do pred kraj utakmice odnosno do završetka trećeg seta u zadnjem bloku igračica bilo je neke šanse da domaće kuglačice osvoje barem jedan bod, da utakmica završi neodlučeno 4:4, ali Ana Puškarić je za svega desetak čunjeva izgubila taj treći set (suparnica Ružica Močibob je povela 2,5 : 0,5) čime je izgubila i sve šanse za osvajanje pjedinačnog boda. Inače, Ana Puškarić ukupno je srušila 521 čunj, a iskusna Ružica Močibob 546. U drugom paru tog trećeg bloka Valentina Prpić je odličnom igrom s ukupno srušenih 555 čunjeva uvjerljivo pobjedila Vjeru Mušković koja je srušila 512 čunjeva. Da je kojim slučajem Ana Puškarić igrala protiv Vjere Mušković, a Valentina Prpić protiv Ružice Močibob obadvije domaće kuglačice osvojile bi po bod i utakmica bi ravršila nodlučeno 4 : 4. Što ti je sreća?

  KK Policajac - ŽKK Istra

Odigrana odgođena utakmica u Rijeci, 23. 10. 2009.
Ana Puškarić-Kober - povratnica u ekipuVečeras je napokon u Rijeci na kuglani SRC Mlaka odigrana odgođena utakmica 5. kola 1. HKL za žene između KK Rijeka Kvarner VIG i KK Policajca. Očekivano pobjedu su ostvarile domaće kuglačice ukupnim rezultatom 7 : 1, a u čunjevima je bilo 3385 : 3161.
Za KK Policajac u ovoj utakmicu svoj prvi nastup u 1. HKL imale su čak dvije kuglačice - Ana Puškarić-Kober te, kao zamjena Maji Stipetić, Ana Grgurić.
U prvom bloku igračica za domaću ekipu utakmicu su započele Snježana Kramar i Ljiljana Sirotić dok su za gostujuću ekipu KK Policajca nastupile Matea Gašparović i povratnica u ekipu Ana Puškarić-Kober. U obadva para vodila se dosta izjednačena borba te su na kraju sve četiri kuglačice ostvarile zapažene rezultate kada su u pitanju ukupno srušeni čunjevi. No, u svemu tome domaće kuglačice uz dosta sreće osvojile su obadva pojedinačna boda. Naime, Snježana Kramar srušila je čak 600 čunjeva (igračica utakmice) što joj je bilo dovoljno za pobjedu nad najmlađom igračicom na utakmici Mateom Gašparović koja je opet postigla odličan rezultat srušivši 573 čunja (najbolja igračica KK Policajca). Ana Puškarić-Kober nakon duže vremena zaigrala je solidno i na kraju za malo ostala bez boda. Srušila je 529, a njezina suparnica Ljiljana Sirotić 549 čunjeva.

  KK Rijeka Kvarner VIG - KK Policajac

Natjecateljska komisija uvažila žalbu KK Policajca, 20. 10. 2009.
Natjecateljska komisija HKS-a ipak je uvažila žalbu KK Policajca na odluku voditelja lige o odgodi i novom terminu odigravanja utakmice 5. kola 1. HKL žene između domaćina KK Rijeka KVIG i KK Policajca.
Naravno da u dijelu koji se odnosi na samu odgodu nije bilo moguće ništa izmijeniti jer utakmica zbog sporne odluke voditelja lige gosp. Franje Tomasa nije odigrana u terminu kako je to predviđeno rasporedom tj. u subotu 17. listopada 2009. g. u 12.00 h. Međutim, u dijelu odluke s kojim je KK Policajac bio izuzetno nezadovoljan i tražio je poništenje, a to je termin odigravanja nove utakmice, konačnom odlukom Natjecateljske komisije HKS-a došlo je do promijene tako da je KK Policajcu ipak omogućeno da on, a ne domaćin, odabere novi termin.
Od tri slobodna termina na kuglani SRC Mlaka u Rijeci KK Policajac odabrao je najraniji tj. 22. listopada 2009. g. s početkom u 18.00 h..
Tako će se zaostala utakmica 5. kola 1. HKL žene između KK Rijeka KVIG i KK Policajca odigrati još ovaj tjedan i to u četvrtak, a već u subotu na ogulinskoj gradskoj kuglani kuglačice KK Policajca u 6. kolu ugostit će kuglačice ŽKK Istre iz Poreča.

 Konačna odluka NK HKS-a

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr