Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Dvostruki poraz od klubova iz Istre, 24. 10. 2009.
Danas su se i ženska i muška ekipa KK Policajca u nastavku svojega prvenstva susreli s klubovima iz Istre. Najprije su kuglačice na ogulinskoj gradskoj kuglani ugostile kuglačice ŽKK Istre iz Poreča, a tijekom ovog susreta u Puli su svoju utakmicu započeli kuglači KK Policajca i kuglači KK Elektroistre. U obadva susreta ekipe KK Policajca zabilježile su poraze.
U 6. kolu 1. HKL žene u utakmici između KK Policajca i ŽKK Istre gošće su bile za malo uspješnije i zabilježile svoju prvu prvenstvenu pobjedu rezultatom 5 : 3, a u ukupno srušenim čunjevima bilo je 3209 : 3156 za Istranke. Bio je ovo derbi začelja tj. susret dviju ekipa koje jedine u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu na svoj konto uknjižile niti jednog boda. Nakon današnjeg susreta to "uspijeva" još jedino kuglačicama KK Policajca. No, nije im za zamjeriti jer ipak su one nove u prvoligaškom društvu te još i daleko najmlađe.
Sve do pred kraj utakmice odnosno do završetka trećeg seta u zadnjem bloku igračica bilo je neke šanse da domaće kuglačice osvoje barem jedan bod, da utakmica završi neodlučeno 4:4, ali Ana Puškarić je za svega desetak čunjeva izgubila taj treći set (suparnica Ružica Močibob je povela 2,5 : 0,5) čime je izgubila i sve šanse za osvajanje pjedinačnog boda. Inače, Ana Puškarić ukupno je srušila 521 čunj, a iskusna Ružica Močibob 546. U drugom paru tog trećeg bloka Valentina Prpić je odličnom igrom s ukupno srušenih 555 čunjeva uvjerljivo pobjedila Vjeru Mušković koja je srušila 512 čunjeva. Da je kojim slučajem Ana Puškarić igrala protiv Vjere Mušković, a Valentina Prpić protiv Ružice Močibob obadvije domaće kuglačice osvojile bi po bod i utakmica bi ravršila nodlučeno 4 : 4. Što ti je sreća?

  KK Policajac - ŽKK Istra

Odigrana odgođena utakmica u Rijeci, 23. 10. 2009.
Ana Puškarić-Kober - povratnica u ekipuVečeras je napokon u Rijeci na kuglani SRC Mlaka odigrana odgođena utakmica 5. kola 1. HKL za žene između KK Rijeka Kvarner VIG i KK Policajca. Očekivano pobjedu su ostvarile domaće kuglačice ukupnim rezultatom 7 : 1, a u čunjevima je bilo 3385 : 3161.
Za KK Policajac u ovoj utakmicu svoj prvi nastup u 1. HKL imale su čak dvije kuglačice - Ana Puškarić-Kober te, kao zamjena Maji Stipetić, Ana Grgurić.
U prvom bloku igračica za domaću ekipu utakmicu su započele Snježana Kramar i Ljiljana Sirotić dok su za gostujuću ekipu KK Policajca nastupile Matea Gašparović i povratnica u ekipu Ana Puškarić-Kober. U obadva para vodila se dosta izjednačena borba te su na kraju sve četiri kuglačice ostvarile zapažene rezultate kada su u pitanju ukupno srušeni čunjevi. No, u svemu tome domaće kuglačice uz dosta sreće osvojile su obadva pojedinačna boda. Naime, Snježana Kramar srušila je čak 600 čunjeva (igračica utakmice) što joj je bilo dovoljno za pobjedu nad najmlađom igračicom na utakmici Mateom Gašparović koja je opet postigla odličan rezultat srušivši 573 čunja (najbolja igračica KK Policajca). Ana Puškarić-Kober nakon duže vremena zaigrala je solidno i na kraju za malo ostala bez boda. Srušila je 529, a njezina suparnica Ljiljana Sirotić 549 čunjeva.

  KK Rijeka Kvarner VIG - KK Policajac

Natjecateljska komisija uvažila žalbu KK Policajca, 20. 10. 2009.
Natjecateljska komisija HKS-a ipak je uvažila žalbu KK Policajca na odluku voditelja lige o odgodi i novom terminu odigravanja utakmice 5. kola 1. HKL žene između domaćina KK Rijeka KVIG i KK Policajca.
Naravno da u dijelu koji se odnosi na samu odgodu nije bilo moguće ništa izmijeniti jer utakmica zbog sporne odluke voditelja lige gosp. Franje Tomasa nije odigrana u terminu kako je to predviđeno rasporedom tj. u subotu 17. listopada 2009. g. u 12.00 h. Međutim, u dijelu odluke s kojim je KK Policajac bio izuzetno nezadovoljan i tražio je poništenje, a to je termin odigravanja nove utakmice, konačnom odlukom Natjecateljske komisije HKS-a došlo je do promijene tako da je KK Policajcu ipak omogućeno da on, a ne domaćin, odabere novi termin.
Od tri slobodna termina na kuglani SRC Mlaka u Rijeci KK Policajac odabrao je najraniji tj. 22. listopada 2009. g. s početkom u 18.00 h..
Tako će se zaostala utakmica 5. kola 1. HKL žene između KK Rijeka KVIG i KK Policajca odigrati još ovaj tjedan i to u četvrtak, a već u subotu na ogulinskoj gradskoj kuglani kuglačice KK Policajca u 6. kolu ugostit će kuglačice ŽKK Istre iz Poreča.

 Konačna odluka NK HKS-a

Kuglačice KK Policjaca ovo kolo nisu igrale, 18. 10. 2009.
Kuglačice KK Policajca ovaj vikend nisu igrale svoju utakmicu 5. kola 1. HKL žene protiv KK Rijeka KVIG, a koja se trebala igrati jučer u Rijeci. Razlog tome je što je voditelj 1. HKL Franjo Tomas donio odluku da se utakmica odgađa za nedjelju 25. listopada u 12.00 sasti.
S takvom odlukom KK Policajac nije zadovoljan jer je, prije svega, odluka o odgodi donijeta protivno odredbama Propozicija XIX. ekipnog prvenstva RH u sezoni 2009./20010. godine, a odluka o novom datumu odigravanja utakmice bez dogovora i suglasnosti KK Policajca. Zbog toga je na takvu odluku voditelja lige upućen prigovor Natjecateljskoj komisiji HKS-a te se očekuje konačna odluka.
Iako su poslijedice odluke voditelja lige već nastupile i utakmica nije odigrana u predviđenom terminu, od Natjecateljske komisije se očekuje da zauzme stav o utemeljenosti odluke voditelja lige o samoj odgodi te suspendira odluku o novom terminu odigravanja utakmice koji favorizira KK Rijeka KVIG. Za novi termin bila bi potrebna suglasnost KK Policajca. U ovom slučaju vidjet ćemo je li u HKS-u na snazi ona "kadija te tuži - kadija te sudi", a za ubuduće vrlo je bitno da trenutni status i "veličina" pojedinih klubova i njihovih igračica ne bi smio biti razlog kršenja važećih propozicija na štetu bilo kojeg manjeg kluba odnosno njegovih anonimnih igračica.
U 6. kolu kuglačice KK Policajca na domaćoj kuglani dočekuju kuglačice KK Istre iz Poreča. Utakmica se igra u subotu 24. listopada s početkom u 12.00 sati. 

 Obavijest voditelja lige o odgodi utakmice

 Odgovor voditelju lige

 Odluka voditelja lige o odgodi i novom terminu

Zahtjev Natjecateljskoj komisiji

Ovo je neka druga priča, 18. 10. 2009.
Nenad Plivelić - najbolji igrač utakmiceU odnosu na igru i rezultat u utakmici 1. kola, prošle nedjelje u Karlovcu, kuglači KK Policajca jučer poslijepodne pokazali su sasvim drugo lice. Ukupan broj srušenih čunjeva koji bi mogao "proći" čak i u prvoj ligi te samo jedan pojedinačno izgubljeni bod dokaz su da ova i ovakva ovogodišnja ekipa KK Policajca može puno više nego što su mnogi i pomišljali.
Naime, u 2. kolu 3. HKL zapad  "policajci" su uvjerljivo pobijedili kuglače KK Uljanika iz Pule ukupnim rezultatom 7 : 1 odnosno 3430 : 3227 u srušenim čunjevima.
Najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca sa 605 srušenih čunjeva bio je Nenad Plivelić koji je u prvom bloku igrača bio puno bolji od solidnog Pranića koji je srušio 549 čunjeva. U prvom bloku za KK Policajac dobro je odigrao i Mladen Hećimović srušivši 554 čunja ali je njegov protivnik Mirčić bio za 11 čunjeva i jedan set bolji te osvojio jedini bod za svoju ekipu.

  KK Policajac - KK Uljanik

 3. HKL 2. kolo

Kuglači porazom startali u 3. HKL zapad, 11. 10. 2009.

Anton Marković - najbolji pojedinac utakmiceKuglači KK Policajca u 1. kolu 3. HKL-zapad gostovali su danas prijepodne u Karlovcu gdje su im domaćini bili kuglači KK Željezničara, koji su prošle sezone kuglali u 2. HKL-zapad. Poraz je bio na neki način i očekivan, pogotovo jer je ekipa KK Policajca bila desetkovana, što zbog bolesti, što zbog privatnih obveza nekih kuglača. Međutim, rezultati odnosno ukupno srušeni čunjevi ispod su svih očekivanja.
Domaći kuglači na kraju su slavili uvjerljivu pobjedu ukupnim rezultatom 7: 1 odnosno 3236 : 3061 u srušenim čunjevima.
Ne sjećamo se kada su kuglači KK Policajca odigrali tako loše u prvenstvenoj utakmici, a namjeravaju li zadržati trećeligaški status moraće se znatno popraviti.
U današnjoj utakmici nakon dudo dugo vremena za KK Policajac zaigrao je Ivan Salopek Soćo  i to u već u prvom bloku zajedno s Tomislavom Grdićem protiv Martinca odnosno Munčića. Obadvojica "policajaca" nisu se domogli niti 500 čunjeva već su stali na 484 i uvjerljivo izgubili i na konto stavili minus 144 čunja.

 KK Željezničar - KK Policajac 
 
  3.HKL - 1. kolo


Bez boda protiv vodećih Zagrepčanki, 10. 10. 2009.
U današnjoj prvenstvenoj utakmici 4. kola 1. HKL između domaćih kuglačica KK Policajca i kuglačica KK Zagreba, gošće su osvojile svih 8 bodova i ukupnu pobjedu. Utakmica je završena maksimalnom pobjedom Zagrepčanki 8 : 0, a što je bilo i za očekivati obzirom na vodeću poziciju gošći u dosadašnjem dijelu prvenstva 1. HKL.
Da će bodovi s današnje utakmice otići u Zagreb bilo je jasno već na početku utakmice kada su u prvom bloku igračica gošće uvjerljivo osvojile pojedinačne bodove i ostvarile prednost od 2 : 0. Naime, odličnom igrom i vrhunskim rezultatom Ana Bacan sa 603 i Jasmina Pedišić s 593 srušena čunja uvjerljivo su pobijedile Nikolinu Marković koja je srušila solidnih 557 i Mateu Gašparović koja je ostala na tek 503 čunja.
U drugom bloku igračica Maja Stipetić (529) i Nives Poljak (532) za domaće solidno su se borile i za malo čunjeva izgubile od Ines Maričić i njene zamjene Lane Deraković Rakas (534) odnosno Leonarde Majer (555). Time je utakmica bila u potpunosti riješena pa je u trećem bloku igračica izostala svaka neizvjesnost.

 KK Policajac - KK Zagreb

Opet radovi na kuglani u terminu "policajki", 03. 10. 2009.
Željko Stipetić - trener kuglačica KK PolicajcaKada su u četvrtak 17. rujna - u terminu kuglačica KK Policajca - od strane nepoznatih upravljača (?!?) na Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu dogovoreni određeni radovi i time onemogućen njihov važan trening pred prvenstvenu utakmicu 1. HKL, pomislili smo da je to možda bilo slučajno i bez neke namjere. Tek nečiji (čiji pitamo se?) propust.
Međutim, priča ima i nastavak koji otklanja bilo kakve sumnje u poštenje i sportsku korektnost tih nepoznatih upravljača. Naime, i ovoga četvrtka, baš u terminu "policajki" - opet radovi. Sreća je jedino u tome što ove subote nije bilo prvenstvene utakmice zbog Svjetskog kupa. No, bez obzira na to ritam treninga i kontinuitet je narušen već po drugi puta. A zašto? Odgovor ni za prvi slučaj nismo dobili pa ga ne očekujemo niti ovaj puta.
Jedino nam preostaje konstatirati da se od strane nekih pojedinaca, koji za sebe misle da su sportaši odnosno sportski djelatnici, sustavno, već duže vrijeme, kuglačicama KK Policajca "podmeću klipovi", a sve u cilju da one NE USPIJU ostati u 1. HKL. Žalosno ali istinito.
Ti pojedinci vam mogu oprostiti sve - samo uspjeh ne.
Kome to smeta uspjeh mladih, nadarenih, veselih, zgodnih i OGULINSKIH kuglačica? Ili je možda problem trener ili klub u kojem nastupaju?
Iskreno se nadamo da u slijedeći četvrtak neće biti nikakvih radova na kuglani pa da se kuglačice KK Policajca mogu u miru pripremati za prvenstvenu utakmicu  4. kola 1. HKL protiv višestrukih i aktualnih državnih prvakinja iz KK Zagreb. Utakmica se igra u subotu 10. listopada s početkom u 13.00 sati. Naravno, ako ne bude nekih radova na kuglani.

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr