Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Kuglačice KK Policjaca ovo kolo nisu igrale, 18. 10. 2009.
Kuglačice KK Policajca ovaj vikend nisu igrale svoju utakmicu 5. kola 1. HKL žene protiv KK Rijeka KVIG, a koja se trebala igrati jučer u Rijeci. Razlog tome je što je voditelj 1. HKL Franjo Tomas donio odluku da se utakmica odgađa za nedjelju 25. listopada u 12.00 sasti.
S takvom odlukom KK Policajac nije zadovoljan jer je, prije svega, odluka o odgodi donijeta protivno odredbama Propozicija XIX. ekipnog prvenstva RH u sezoni 2009./20010. godine, a odluka o novom datumu odigravanja utakmice bez dogovora i suglasnosti KK Policajca. Zbog toga je na takvu odluku voditelja lige upućen prigovor Natjecateljskoj komisiji HKS-a te se očekuje konačna odluka.
Iako su poslijedice odluke voditelja lige već nastupile i utakmica nije odigrana u predviđenom terminu, od Natjecateljske komisije se očekuje da zauzme stav o utemeljenosti odluke voditelja lige o samoj odgodi te suspendira odluku o novom terminu odigravanja utakmice koji favorizira KK Rijeka KVIG. Za novi termin bila bi potrebna suglasnost KK Policajca. U ovom slučaju vidjet ćemo je li u HKS-u na snazi ona "kadija te tuži - kadija te sudi", a za ubuduće vrlo je bitno da trenutni status i "veličina" pojedinih klubova i njihovih igračica ne bi smio biti razlog kršenja važećih propozicija na štetu bilo kojeg manjeg kluba odnosno njegovih anonimnih igračica.
U 6. kolu kuglačice KK Policajca na domaćoj kuglani dočekuju kuglačice KK Istre iz Poreča. Utakmica se igra u subotu 24. listopada s početkom u 12.00 sati. 

 Obavijest voditelja lige o odgodi utakmice

 Odgovor voditelju lige

 Odluka voditelja lige o odgodi i novom terminu

Zahtjev Natjecateljskoj komisiji

Ovo je neka druga priča, 18. 10. 2009.
Nenad Plivelić - najbolji igrač utakmiceU odnosu na igru i rezultat u utakmici 1. kola, prošle nedjelje u Karlovcu, kuglači KK Policajca jučer poslijepodne pokazali su sasvim drugo lice. Ukupan broj srušenih čunjeva koji bi mogao "proći" čak i u prvoj ligi te samo jedan pojedinačno izgubljeni bod dokaz su da ova i ovakva ovogodišnja ekipa KK Policajca može puno više nego što su mnogi i pomišljali.
Naime, u 2. kolu 3. HKL zapad  "policajci" su uvjerljivo pobijedili kuglače KK Uljanika iz Pule ukupnim rezultatom 7 : 1 odnosno 3430 : 3227 u srušenim čunjevima.
Najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca sa 605 srušenih čunjeva bio je Nenad Plivelić koji je u prvom bloku igrača bio puno bolji od solidnog Pranića koji je srušio 549 čunjeva. U prvom bloku za KK Policajac dobro je odigrao i Mladen Hećimović srušivši 554 čunja ali je njegov protivnik Mirčić bio za 11 čunjeva i jedan set bolji te osvojio jedini bod za svoju ekipu.

  KK Policajac - KK Uljanik

 3. HKL 2. kolo

Kuglači porazom startali u 3. HKL zapad, 11. 10. 2009.

Anton Marković - najbolji pojedinac utakmiceKuglači KK Policajca u 1. kolu 3. HKL-zapad gostovali su danas prijepodne u Karlovcu gdje su im domaćini bili kuglači KK Željezničara, koji su prošle sezone kuglali u 2. HKL-zapad. Poraz je bio na neki način i očekivan, pogotovo jer je ekipa KK Policajca bila desetkovana, što zbog bolesti, što zbog privatnih obveza nekih kuglača. Međutim, rezultati odnosno ukupno srušeni čunjevi ispod su svih očekivanja.
Domaći kuglači na kraju su slavili uvjerljivu pobjedu ukupnim rezultatom 7: 1 odnosno 3236 : 3061 u srušenim čunjevima.
Ne sjećamo se kada su kuglači KK Policajca odigrali tako loše u prvenstvenoj utakmici, a namjeravaju li zadržati trećeligaški status moraće se znatno popraviti.
U današnjoj utakmici nakon dudo dugo vremena za KK Policajac zaigrao je Ivan Salopek Soćo  i to u već u prvom bloku zajedno s Tomislavom Grdićem protiv Martinca odnosno Munčića. Obadvojica "policajaca" nisu se domogli niti 500 čunjeva već su stali na 484 i uvjerljivo izgubili i na konto stavili minus 144 čunja.

 KK Željezničar - KK Policajac 
 
  3.HKL - 1. kolo


Bez boda protiv vodećih Zagrepčanki, 10. 10. 2009.
U današnjoj prvenstvenoj utakmici 4. kola 1. HKL između domaćih kuglačica KK Policajca i kuglačica KK Zagreba, gošće su osvojile svih 8 bodova i ukupnu pobjedu. Utakmica je završena maksimalnom pobjedom Zagrepčanki 8 : 0, a što je bilo i za očekivati obzirom na vodeću poziciju gošći u dosadašnjem dijelu prvenstva 1. HKL.
Da će bodovi s današnje utakmice otići u Zagreb bilo je jasno već na početku utakmice kada su u prvom bloku igračica gošće uvjerljivo osvojile pojedinačne bodove i ostvarile prednost od 2 : 0. Naime, odličnom igrom i vrhunskim rezultatom Ana Bacan sa 603 i Jasmina Pedišić s 593 srušena čunja uvjerljivo su pobijedile Nikolinu Marković koja je srušila solidnih 557 i Mateu Gašparović koja je ostala na tek 503 čunja.
U drugom bloku igračica Maja Stipetić (529) i Nives Poljak (532) za domaće solidno su se borile i za malo čunjeva izgubile od Ines Maričić i njene zamjene Lane Deraković Rakas (534) odnosno Leonarde Majer (555). Time je utakmica bila u potpunosti riješena pa je u trećem bloku igračica izostala svaka neizvjesnost.

 KK Policajac - KK Zagreb

Opet radovi na kuglani u terminu "policajki", 03. 10. 2009.
Željko Stipetić - trener kuglačica KK PolicajcaKada su u četvrtak 17. rujna - u terminu kuglačica KK Policajca - od strane nepoznatih upravljača (?!?) na Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu dogovoreni određeni radovi i time onemogućen njihov važan trening pred prvenstvenu utakmicu 1. HKL, pomislili smo da je to možda bilo slučajno i bez neke namjere. Tek nečiji (čiji pitamo se?) propust.
Međutim, priča ima i nastavak koji otklanja bilo kakve sumnje u poštenje i sportsku korektnost tih nepoznatih upravljača. Naime, i ovoga četvrtka, baš u terminu "policajki" - opet radovi. Sreća je jedino u tome što ove subote nije bilo prvenstvene utakmice zbog Svjetskog kupa. No, bez obzira na to ritam treninga i kontinuitet je narušen već po drugi puta. A zašto? Odgovor ni za prvi slučaj nismo dobili pa ga ne očekujemo niti ovaj puta.
Jedino nam preostaje konstatirati da se od strane nekih pojedinaca, koji za sebe misle da su sportaši odnosno sportski djelatnici, sustavno, već duže vrijeme, kuglačicama KK Policajca "podmeću klipovi", a sve u cilju da one NE USPIJU ostati u 1. HKL. Žalosno ali istinito.
Ti pojedinci vam mogu oprostiti sve - samo uspjeh ne.
Kome to smeta uspjeh mladih, nadarenih, veselih, zgodnih i OGULINSKIH kuglačica? Ili je možda problem trener ili klub u kojem nastupaju?
Iskreno se nadamo da u slijedeći četvrtak neće biti nikakvih radova na kuglani pa da se kuglačice KK Policajca mogu u miru pripremati za prvenstvenu utakmicu  4. kola 1. HKL protiv višestrukih i aktualnih državnih prvakinja iz KK Zagreb. Utakmica se igra u subotu 10. listopada s početkom u 13.00 sati. Naravno, ako ne bude nekih radova na kuglani.

Za samo 14 čunjeva izmakla prva pobjeda, 26. 09. 2009.
Kuglana Mertojak u SplituZa samo 14 čunjeva kuglačicama KK Policajca izmakla je prva prvenstvena pobjeda u utakmici 3. kola 1. HKL danas u Splitu protiv ekipe KK Splita. Utakmica je završila 5 : 3 za domaće kuglačice, u čunjevima je bilo 3227 : 3213, dok je u setovima bilo 13,5 : 10,5 za "policajke". Utakmica se inače igrala na jednoj od najljepših i najmodernijih kuglana u Hrvatskoj - onoj u splitskoj četvrti Mertojak.
Malo tko od poznavatelja kuglanja je mogao predvidjeti ovako tijesan poraz debitantica u prvoj ligi, a jedino je njihov trener Željko Stipetić prije polaska u Split zračio optimizmom i skriveno se nadao iznenađenju protiv objektivno boljih ali i mnogo iskusnijih Splićanki.
U prvom bloku kuglačica domaće su povele 2 : 0 i to zaslugom Ane Vidan koja je glatko pobjedila Nikolinu Marković dok je to isto, ali malo teže, uspjelo i Danici Torović protiv Maje Stipetić.

  KK Split - KK Policajac

Siščanke zasluženo bolje, 19. 09. 2009.

U premijernom nastupu kuglačica KK Policajca na domaćem terenu protiv kuglačica ŠKK INA iz Siska u 2. kolu 1. HKL gošće su zasluženo osvojile dva boda. Nakon vrlo izjednačene borbe u prvom i drugom bloku, treći blok igračica donio je osjetniju prevagu gošćama kje su na kraju slavile ukupnom pobjedom 6 : 2 odnosno 3233 : 3170 u srušenim čunjevima.
Iako je pobjeda Siščanka apsolutno zaslužena, ne možemo se oteti dojmu da joj je "kumovala" i odluka domaćih tzv. kuglačkih autoriteta pod pokroviteljstvom vodstva Športske zajednice Grada Ogulina da se baš u četvrtak na Gradskoj kuglani "Klek" mijenjaju daske položnice i da se baš danas u Ogulinu igra županijsko pojedinačno seniorsko natjecanje. Niti prije niti poslije nego baš u četvrtak radovi na kuglani? Na dan kada su kuglačice KK Policajca trebale imati važan trening i pripremu za današnju utakmicu. Takvom nerazumnom i podlom odlukom nekih kojima očito nije stalo do uspjeha kuglačica KK Policajca, već suprotno, "policajke" su ostale prikraćene za trening i, što je najvažnije, bile prisiljene danas kuglati na drugačijoj podlozi nego što su to činile na dosadašnjim treninzima. Zbog toga, ali i zbog svih dosadašnjih gadosti i "podmetanja klipova" moramo se zahvaliti vodstvu Športske zajednice Grada Ogulina i njihovim tzv. kuglačkim autoritetima s nadom da će valjda konačno shvatiti da nas ne mogu osujetiti u natjecanju u 1. HKL gdje ćemo ostati do kraja.

   KK Policajac - ŠKK INA


Tomislav Grdić najbolji pojedinac jučerašnjeg turnira, 13. 09. 2009.
Tomislav Grdić - najbolji pojedinac turniraNa jučer održanom kuglačkom turniru povodom obilježavanja Dana Grada Ogulina, a u organizaciji Kuglačkog saveza Grada Ogulina, kuglač KK Policajca Tomislav Grdić bio je najuspješniji pojedinac od svih sudionika turnira. Od svih kuglača koji su nastupili na turniru Tomislav Grdić osvojio je daleko najviše bodova - 221, a najbliže mu se primakao Zlatko Vuković iz KK Obrtnika - 202 boda.
Za razliku od Tomislava, ekipa u kojoj je nastupio tj. muška ekipa KK Policajca nije se proslavila jer je na kraju zauzela tek 6. mjesto od 8 ekipa s time da su poslijednja dva mjesta zauzeli mladi kuglači KK Kleka i mlade kuglačice ŽKK Ogulina.
Inače, turnir se igrao tzv. narodnim načinom (6 igrača po 5 hitaca na svakoj stazi) i na njemu su osim ogulinskih muških kuglačkih klubova sudjelovali i kuglači KK Kamačnika iz Vrbovskog. Prvo mjesto osvojili su kuglači KK Poštara, drugo mjesto kuglači KK Kleka dok su treći bili kuglači KK Obrtnika.

  Rezultati turnira

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr