Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Premijerni nastup ženske ekipe KK Policajca u 1. HKL, 12. 09. 2009.
Predstavljanje ekipaDanašnji dan ostat će zauvijek u pamćenju mladim kuglačicama KK Policajca jer su danas po prvi puta u svojoj kratkoj ali uspješnoj sportskoj karijeri već zaigrale u elitnom kuglačkom društvu - u ženskoj 1. HKL protiv ŠKK Podravke u Koprivnici. Bez obzira što je taj njihov prvi prvoligaški nastup završio pristojnim porazom od slavnih i poznatih kuglačica, kuglačice KK Policajca predvođene trenerom Željkom Stipetićem trudile su se i borile koliko su mogle i  u svemu tome uspjele su osvojiti čak dvije pojedinačne pobjede. Konačni rezultat utakmice bio je 6 : 2 za domaće kuglačice i 3282 : 3105 u srušenim čunjevima. Pojedinačne pobjede uspjele su ostvariti najmlađa igračica utakmice Matea Gašparović, kojoj je ovo bio prvi prvenstveni nastup uopće, te Nives Poljak.  
Zapisnik s utakmice nismo uspjeli dobiti u digitalnom formatu pa ga možete pogledati na fotografiji ovdje.

Turnir za Dan Grada Ogulina KK Policajcu, 06. 09. 2009.
N. Majnarić uručuje pehar za osvojeno 1. mjesto u 2. HKL prošle sezone Valentini PrpićDanas je na ogulinskoj gradskoj kuglani u katastrofalno lošoj organizaciji ŽKK Ogulin održan kuglački turnir na kojem su, pored kuglačica organizatora i njihovog podmlatka, sudjelovale i kuglačice KK Policajca te osvojile sve što se dalo osvojiti.
Naime, u KK Policajac poziv za današnji turnir stigao je pred tek pred nekoliko dana i prema onome što je bilo navedeno u pozivu to je trebao biti turnir sva četiri ženska kuglačka kluba s područja Karlovačke županije - ŽKK Ogulin, KK Policajac, KK Karlovac i ŽKK Kupa, a sve pod pokroviteljstvom Grada Ogulina i to u čast proslave Dana Grada. Pozivnica za taj turnir u KK Policajcu je prihvaćena jer je to bila dobra prilika da se tjedan dana prije početka prvenstva 1. HKL-žene provjeri trenutna forma kuglačica.
No, umjesto dobro organiziranog turnira četiri kuglačka kluba, organizator je u zadnji čas uspio skupiti sedam svojih starijih i sedam mlađih kuglačica koje su onda, zajedno s kuglačicama KK Policajca odigrale pojedinačni turnir na 60 hitaca. Mnogobrojna kuglačka publika na kuglani bila je više nego razočarana, a kuglačice KK Policajca ne da nisu bile u prilici provjeriti svoju trenutnu formu nego nisu odradile niti pošteni trening. A Karlovčanki i Ozljanki nije bilo jer su, navodno, kasno dobile poziv na turnir?!

Termini na kuglani poznati - pripreme započele, 29. 07. 2009.
Gradska kuglana Nakon dva sastanka predstavnika svih ogulinskih kuglačkih klubova u organizaciji nedavno osnovanog Kuglačkog saveza Grada Ogulina i u nazočnosti tajnika Športske zajednice Grada Ogulina usuglašeni su termini treniranja na gradskoj četverostaznoj kuglani "Klek".
Tako će prema novom rasporedu, koji će se službeno primjenjivati od 1. kolovoza, a praktično se već primjenjuje, ženska ekipa KK Policajca trenirati četiri puta tjedno i to ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i nedjeljom (ukupno 8 sati), a muška ekipa na raspolaganju ima termine utorkom i četvrtkom (ukupno 5 sati).
Iako su kuglačice pod vodstvom trenera Željka Stipetića već ranije započele s treniranjem, jučer su se i službeno okupile na treningu te je dogovoren plan i program priprema za prvenstvenu sezonu 1. HKL koja počinje već za mjesec i pol dana tj. 12. rujna 2009. utakmicom prvog kola u Koprivnici protiv ŽKK Podravke.
Muška ekipa također je jučer imala prvo okupljanje na kojem su upoznati sa novim terminima i rasporedom treninga pred novu sezonu u 3. HKL zapad koja će početi 10. listopada 2009. godine (parovi još nisu izvučeni).
Inače, u proteklu subotu 25. srpnja u Rijeci je održan Plenum svih kuglačkih klubova Kuglačke regije Zapad na kojem je sudjelovao i predstavnik KK Policajca. Pored već uobičajenih tema kojima se bavio Plenum, svi predstavnici upoznati su s najvažnijom novošću u slijedećoj kuglačkoj sezoni, a to je igranje Kupa na način kako se to odigrava u nekim drugim sportovima.
Zbog svega toga pred kuglačicama i kuglačima je jedna naporna i dugačka sezona za koju se treba i dobro pripremiti kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.

 Raspored korištenja Gradske kuglane "Klek"

Prvo kolo u Koprivnicu - INA na premijeri u Ogulinu, 09. 07. 2009.

U prostorijama Hrvatskog kuglačkog saveza u Zagrebu, Ilica 37/I danas poslijepodne održano je javno izvlačenje startnih brojeva muških i ženskih kuglačkih klubova koji će se u slijedećoj kuglačkoj sezoni natjecati u 1. HKL. Izvlačenju su nazočili predstavnici sedam muških i tek tri ženska kuglačka kluba te od službenih osoba tajnik HKS-a Boris Mezak, voditelj lige Franjo Tomas i voditelj informatike Ivan Globan. KK Policajac na javnom izvlačenju startnih brojeva nije imao svojeg predstavnika.
Ždrijeb je htio da KK Policajac dobije startni broj 9 tako da, shodno startnim brojevima ostalih ekipa, u premijernom nastupu u 1. HKL, u prvom kolu koje je na rasporedu 12. rujna 2009. (subota) gostuje u Koprivnici kod ŽKK Podravka. Već slijedeće subote (sve utakmice 1. HKL igraju se subotom) 19. rujna 2009. godine u 13.00 sati ženska ekipa KK Policajca odigrat će svoju prvu prvoligašku utakmicu na domaćoj kuglani - gošće su ekipa ŽKK INA iz Siska.
Jesenski dio prvenstva završava utakmicama 9. kola koje se igra 28. studenog 2009., a proljetni nastavak je 16. siječnja 2010. Prvenstvo završava 27. ožujka 2010. u kojem "policajke" gostuju u Rijeci kod ŽKK Mlake.

Raspored natjecanja 1. HKL - žene.


Završen prijelazni rok, 30. 06. 2009.
Danas završava prijelazni rok za kuglačice i kuglače. Za KK Policajac, kako mušku tako i žensku ekipu, prijelazni rok donio je odlazak ponajboljih kuglačica odnosno kuglača tako da će i muška i posebno ženska ekipa u slijedećoj sezoni biti znatno oslabljene.
Naime, kako smo to već na ovim stranicama naveli, mušku ekipu napustio je Marijan Stipetić koji će slijedeće sezone igrati za KK Obrtnik. Njegov odlazak bit će teško nadoknaditi ali i ranijih godina klub su znali napustiti ponajbolji pojedinci, pa usprkos tome, pojačanim trudom i zalaganjem ostalih kuglača ligaški status je zadržan. Nadamo se da će tako biti i u slijedećoj sezoni. Ako ne bude nekih većih problema sa zdravljem odnosno ozlijedama muška ekipa, u kojoj je sada ostalo devet kuglača, objektivno bi trebala zadržati status trećeligaša.
Koji je motiv odlaska? - M. RendulićKod ženske ekipe stvari su nešto ozbiljnije jer su klub napustile dvije odlične kuglačice, standardne članice prve ekipe, Jasmina Dubić i Morena Rendulić. Jasmina Dubić namjerava upisati studij kineziologije u Splitu i odlazi u redove tamošnjih prvoligašica - ŽKK Split. Što se tiče Morene Rendulić ona prelazi u ekipu KK Rijeka KVIG, a njezin odlazak teško je logički razumjeti obzirom da još jednu školsku godinu ostaje u Ogulinu jer je nedavno završila tek 3. razred srednje škole. No, i stara narodna poslovica kaže "koga nema bez njega se može" pa će i deset preostalih kuglačica KK Policajca pod vodstvom trenera Željka Stipetića odigrati svoju prvu sezonu u najelitnijem kuglačkom razredu - 1. HKL. Naravno da se od njih ne očekuje neki poseban rezultat u vidu zadržavanja prvoligaškog statusa ali 18 prvoligaških utakmica protiv najboljih ekipa za sve naše mlade kuglačice koje budu nastupale bit će neprocjenjivo iskustvo u karijeri. U tom smislu odluka Morene Rendulić da napusti klub (je li odluka smo njezina?) čini se sasvim nerazumnom i zasigurno će više štetiti njoj samoj i njezinom kuglačkom razvoju nego ekipi.
Pripreme za novu kuglačku sezonu za kuglačice će početi već narednih dana (prvenstvo 1. HKL počinje 12. rujna) dok će kuglači s pripremama započeti u kolovozu.

Bajt novi-stari kapetan - počeo prijelazni rok, 25. 06. 2009.
Novi-stari kapetan Branko BajtNa sinoć održanom zajedničkom sastanku muške ekipe i uprave KK Policajca kuglači su između sebe za kapetana momčadi izabrali Branka Bajta koji je i do pretprošle sezone bio kapetan. Dojučerašnji, prošlosezonski kapetan Tomislav Grdić, inače jedan od najmlađih kuglača u klubu, ostaje trener muške ekipe.
Na sinoćnjem sastanku Marijanu Stipetiću, inače najboljem prošlosezonskom kuglaču KK Policajca, na njegov zahtjev predana je ispisnica iz kluba. On će slijedeće sezone nastupati za KK Obrtnik koji se dolaskom Marijana Stipetića i Zlatka Vukovića iz KK Kleka znatno pojačao i vjerojatno će se boriti za ulazak u 2. HKL zapad. Marijan Stipetić ostaje redovni član KK Policajca, a svi kuglači te tajnik i predsjednik zaželjeli su mu puno uspjeha u novom dresu slijedeće sezone. Iako je ovim prelaskom Marijana Stipetića u novi klub KK Policajac osjetno oslabljen svi kuglači suglasili su se da se odlazak ponajboljeg igrača može nadoknaditi pojačanim radom i treniranjem te ozbiljnim pristupom svakoj utakmici i prvenstvenom natjecanju općenito tako da je dogovoreno da se što prije krene u pripreme za novu sezonu.
            Što se tiče ženske ekipe, sa kojom je u ponedjeljak vodstvo kluba također održalo zajednički sastanak, izgleda da će i ona u novu natjecateljsku sezonu i to u 1. HKL ući oslabljena. Naime, neke od kuglačica pismenim putem najavile su odlazak iz kluba, a sve to očigledno upućuje na već poznatu "kuhinju" nekih tztv. kuglačkih autoriteta, koji preko leđa i na štetu još premladih kuglačica pokušavaju ostvariti svoje prizemne interese. Bilo kako bilo, nakon održanog sastanka većina cura, njihov trener Željko Stipetić i uprava kluba čvrsto su odlučili da će ženska ekipa KK Policajca svakako nastupiti u slijedećoj prvenstvenoj kuglačkoj sezoni u 1. HKL. Time će oni koji zadnjih dana šire priče da se ženska ekipa KK Policajca "raspala" biti jako razočarani. No, neka pati koga smeta... 
Prijelazni rok traje do 30. lipnja i tek tada će biti definitivno poznato s kakvim sastavom ženska ekipa KK Policajca kreće u svoju prvu prvoligašku sezonu.

Jasmina Dubić kod predsjednika Mesića, 01. 06. 2009.
Danas je u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku u Zagrebu Predsjednik RH Stjepan Mesić upriličio primanje za delegaciju Hrvatskog kuglačkog saveza koju su, pored vodstva Saveza, sačinjavali kuglačice i kuglači - osvajači medalja na nedavno održanom Svjetskom kuglačkom prvenstvu u Njemačkoj.
Kuglačica KK Policajca Jasmina Dubić, kao članica mlađejuniorske reprezentacije i osvajačica čak dvije zlatne medalje na svjetskom prvenstvu, bila je u navedenoj delegaciji.
Tijekom susreta Predsjednik Mesić čestitao je kuglačicama i kuglačima na osvojenim medaljama i uspješnoj prezentaciji hrvatskog sporta te im poželio još puno uspjeha.


Osnovan Kuglački savez Grada Ogulina, 23. 05. 2009.
Danas je nakon nekoliko inicijativnih sastanaka svih ogulinskih kuglačkih klubova i udruga konačno osnovan Kuglački savez Grada Ogulina (KSGO). Osnivačka Skupština održana je u prostoru Gradske kuglane "Klek" pod predsjedanjem jednog od inicijatora osnivanja - tajnika Športske zajednice Grada Ogulina Maria Pavića, a Skupštini su bili nazočni predstavnici svih klubova i udruga osim KK Poštara i Škole kuglanja Ogulin. Sve odluke donijete su jednoglasno.
Pored Odluke o osnivanju donijeta je i Odluka o primanju u pounopravno članstvo svih šest kuglačkih klubova s područja Grada Ogulina (KK Klek, KK UHVDR-Obrtnik, ŽKK Ogulin, KK Policajac, KK Poštar i KK Željezničar-branitelj) kao i Udruge kuglačkih djelatnika i Škole kuglanja Ogulin. Nadalje, usvojen je Statut prema kojemu je nakon toga izvršen izbor šest članova Izvršnog odbora (iz svakog kluba po jedan) te tri člana Nadzornog odbora.

  Statut KSGO

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr