Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Kvalifikacije za popunu 1.HKL za žene - prvi dan, 18. 04. 2009.
Danas u 14.00 h u Gospiću na kuglani Hotela "Ante" započele su dvodnevne kvalifikacije za popunu 1. ženske HKL. Pravo na kvalifikacije izborile su tri ženske kuglačke ekipe među kojima su i kuglačice KK Policajca, kao pobjednice natjecanja u 2. HKL zapad/jug. Uz njih pravo za prvoligaški status se još bore kuglačice KK Zagreb-Zabokyja kao prvakinje 2. HKL centar i kuglačice ŽKK Osijek 97 kao prvakinje 2. HKL istok. Pravo nastupa u 1. HKL izborit će dvije najbolje ekipe, a za ukupan plasman zbrajaju se rezultati (ukupan broj srušenih čunjeva) današnjeg i sutrašnjeg nastupa.
Današnji tj. prvi nastup kuglačice KK Policajca završile su kao trećeplasirane jer su ukupno srušile najmanji broj čunjeva - 3123. Vodeće su, kao što se i očekivalo kuglačice KK Zagreb-Zabokyja sa ukupno srušenih 3229 čunjeva dok su trenutno druge kuglačice ŽKK Osijek 97 sa 3133 srušenih čunjeva.
Za KK Policajac natjecanje je otvorila Valentina Prpić te je srušila najmanje čunjeva od svih odnosno 504. Nakon nje nastupale su Nikolina Marković srušivši 516, Morena Rendulić 513, Jasmina Dubić 536, Ana Puškarić 525 i kao zadnja Nives Poljak srušivši 529 čunjeva.
Činjenica je da niti jedna kuglačica iz sve tri ekipe nije zabilježila neki posebno vrijedan rezultat izuzev zagrepčanke Marije Barić koja je srušila 571 čunj, dok su sve ostale kuglačice bile puno slabije.
Sutra će pasti odluka i današnji rezultat daje nadu kuglačicama iz svih triju ekipa da će slijedeću kuglačku sezonu nastupati u prvoj ligi.
Na kraju, za istaknuti je dolazak u Gospić velikog broja navijača ogulinskih kuglačica što se očekuje i sutra kada će podrška navijača biti možda i odlučujući faktor. Natjecanje započinje u 10.00 h sa zadnjim nastupom u 14.00 h. Rezultate natjecanja prvog dana možete pogledati ovdije.

Održana nova sjednica Upravnog odbora , 15. 04. 2009.
U utorak 14. travnja 2009. godine na večer na Kuglani "Klek" u Ogulinu održana je sjednica Upravnog odbora KK Policajca. Sjednici su nazočili svi članovi Upravnog odbora pod predsjedanjem Marijana Turkovića, a od važnijih odluka koje su donijete svakako treba istaknuti Odluku o sazivanju redovne godišnje Skupštine. Skuština će se održati 15. svibnja 2009. godine (petak) s početkom u 19.30 sati u prostorijama Doma DPD Sveti Rok - Lomost u Ogulinu.
Na ovoj sjednici također je dogovoren plan odlaska ženske ekipe KK Policajca na kvalifikacijska natjecanja za popunu 1. HKL za žene koje se održava narednog vikenda (subota i nedjelja) u Gospiću. Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani članovi i prijatelji kluba zainteresirani za odlazak u Gospić da dođu u Kafe bar "Maximo" u subotu 18. travnja 2009. najkasnije do 12.00 h, odnosno u nedjelju 19. travnja 2009. najkasnije do 8.00 h radi dogovora o odlasku u Gospić osobnim automobilima.

  Odluka o sazivanju Skupštine

Svim posjetiteljima ovih stranica želimo, 10. 04. 2009.
SRETAN USKRS!

Poštari bolji - policajcima utjeha broj srušenih čunjeva , 04. 04. 2009.
U večerašnjoj poslijednjoj utakmici natjecanja u III. HKL zapad kuglačima KK Policajca niti 3405 srušenih čunjeva (najviše u cijelom prvenstvu) nije bilo dovoljno za pobjedu. Naime, u 22. kolu u ogulinskom derbiju protiv KK Poštara, koji su ovaj puta bili gosti, kuglači KK Policajca doživjeli su još jedan domaći poraz. Poštari su bili bolji 5 : 3 odnosno 3431 : 3405 u srušenim čunjevima. Zanimljivo je to što su "policajci" bili uspješniji u setovima i to 14 : 10.
Inače, ova utakmica nije imala nikakav natjecateljski značaj tj. za niti jednu ekipu nije odlučivala o budućem statusu jer su obadvije ekipe već ranije osigurale status trećeligaša. Međutim, ovakve utakmice ogulinskih klubova uvijek su zanimljive i imaju posebnu draž jer odlučuju o trenutnom prestižu u okviru lokalnih kuglačkih nadmetanja.
Kuglači KK Poštara zabilježili su i drugu prvenstvenu pobjedu u ovoj kuglačkoj sezoni, isto kao i kuglači KK Obrtnika koji su već ranije u početku prvenstva već uspjeli dva puta pobijediti .
Tako su ovogodišnje prvenstvene okršaje kuglači KK Policajca, računajući samo domaće tj. ogulinske dvoboje, završili iza KK Poštara i iza KK Obrtnika.
Kao i u nekim proteklim utakmicama protiv KK Poštara, kuglači KK Policajca utakmicu su započeli više nego dobro. U prvom bloku obadva igrača KK Policajca osvojili su bodove i stekli 37 čunjeva prednosti. Naime, Mirko Birač srušio je 567 čunjeva i pobjedio Stevu Šlata koji je srušio 548 čunjeva, dok je Marijan Stipetić srušio 576 čunjeva i bio je bolji od Joška Matijašića koji je srušio 558 čunjeva.

  III. HKL zapad 22. kolo KK Policajac - KK Poštar

  22. kolo III. HKL zapad

Kadeti KK Policajca na pojedinačnom prvenstvu RH, 29. 03. 2009.

Kuglana u PakracuJučer u Pakracu i danas u Novskoj održavalo se XVIII pojedinačno prvenstvo RH U-14 za kadete na kojem je nastupilo i pet kadeta KK Policajca.
KK Policajac je na prvenstvo prijavio svu petoricu svojih kadeta koji treniraju u klupskoj Školi kuglanja Ogulin, a to su Nikola Stipetić, Matija Cindrić, Matej Pribanić te braća Ivan i Ante Hećimović.
Nakon ekipnog državnog prvenstva koje se Kadeti KK Policajcaodigravalo nedavno u Pakracu te parovnog državnog prvenstva u Ogulinu, ovo natjecanje je bilo treće za "mlade snage" KK Policajca i odlična prilika za stjecanje toliko potrebnog  iskustva. Ovaj puta na državno prvenstvo svoje kadete su vodili predsjednik kluba Marijan Turković i kuglač muške ekipe Mladen Hećimović jer su ostali u klubu bili zauzeti drugim obvezama.
Prvi nastup na pakračkoj kuglani najbolje od mladih "policajaca" odradio je Nikola Stipetić (452), odmah do njega je bio Ante Hećimović (419) pa Ivan Hećimović (412), Matija Cindrić (386) i Matej Pribanić (352).

  XVIII pojedinačno prvenstvo RH U-14 (prvi dan) 

  XVIII pojedinačno prvenstvo RH U-14 - konačni poredak


Prvoligaškim rezultatom zaključena 2. liga, 29. 03. 2009.

N. Marković - igračica utakmiceKuglačice KK Policajca, ovogodišnje prvakinje II. HKL zapad/jug, u poslijednjoj i zaostaloj prvenstvenoj utakmici 11. kola praktički su deklasirale kuglačice iz zadarskog KK Donata rezultatom 7 : 1 i 278 čunjeva razlike. U srušenim čunjevima bilo je 3322 : 3044. Ovo je bila 10. prvenstvena pobjeda mladih kuglačica KK Policajca ove sezone u kojoj su samo jednom remizirale (protiv KK Šubićevca u Šibeniku) i samo jednom izgubile (protiv ŽKK Goranina u Delnicama) te su tako sa 21 bodom uvjerljivo prve. Zbog tog iznimnog uspjeha ali posebno zbog današnje maestralne igre njima i njihovom treneru Željku Stipetiću mnogi su danas na kuglani uputili čestitke uz želje da slijedeće sezone Ogulin opet ima žensku prvoligašku ekipu.
No, da vidimo kako je to bilo.Već od samog početka "policajke" su vozile petom odnosno prvoligaškom brzinom te su u prvom bloku igračica Ana Puškarić (558) i Nikolina Marković (577 - igračica utakmice) pobijedile solidne Zadranke Tanju Perović (527) i Irinu Morović (529).
U drugom bloku Morena Rendulić (555) je svoju protivnicu Vasiliju Božajić (457) nadjačala za 98 čunjeva dok je Jasmina Dubić (544) ostavila tračak nade za gošće jer je od nje bila malo bolja Nives Grabovac (557).

  II. HKL zapad/jug 11. kolo KK Policajac - KK Donat 

  14. (zadnje) kolo II. HKL zapad/jug


Nova kuglana SRC 3. maj nesretna za KK Policajac, 28. 03. 2009.
SRC 3. maj u RijeciNovouređena kuglana SRC 3. maj u Rijeci nije se pokazala sretnom odnosno boljom od one na Mlaci za kuglače KK Policajca. Naime, nakon prošlotjedne pobjede nad KK Elektroprimorjem na najpoznatijoj riječkoj kuglani, protiv KK Lokomotive su izgubili i to sa kromnim učinkom tj. relativno malim brojem ukupno srušenih čunjeva.
Rezultat na kraju utakmice bio je 6 : 2 za domaće kuglače ili 3181 : 3165 srušenih čunjeva.
Bila je to utakmica pretposlijednjeg 21. kola III. HKL zapad koja za domaće kuglače nije imala nikakav poseban značaj budući da su već ranije "osigurali" ispadanje u niži rang natjecanja.
Bodove za KK Policajac osvojili su Nenad Plivelić srušivši 534 i Mirko Birač srušivši 549 čunjeva. Mirko Birač tim rezultatom bio je ujedno i najbolji pojedinac kod "policajaca". Ostali kuglači KK Policajca bili su ispod svojih mogućnosti, posebno kada se uzmu u obzir njihovi rezultati u zadnja dva kola. Branko Bajt i njegova zamjena ukupno su srušili 528, Marijan Stipetić 541, Danko Gašparović 508 i njegov brat Ivica Gašparović samo 505 čunjeva.
Sreća je da su rezultati drugih utakmica ovoga kola išli na ruku KK Policajcu tako da ovaj poraz neće utjecati na poziciju na prvenstvenoj tablici.
U zadnjem kolu kuglači KK Policajca kao domaćini igraju protiv ogulinsko KK Poštara. Nadamo se da će to biti pravi ogulinski derbi i prilika za dokazivanje tko je u na kraju prvenstva bolji. Utakmica se igra u subotu 4. travnja 2009. godine u 17.00 sati.

  III. HKL zapad 21. kolo KK Lokomotiva - KK Policajac

  21. kolo III. HKL zapad

Definitivna potvrda prvog mjesta u 2. HKL, 26. 03. 2009.
Radost nakon pobjede - KK PolicajacPrvakinje II. HKL zapad/jug u sezoni 2008./2009. su kuglačice KK Policajca iz Ogulina. To su definitivno osigurale večerašnjom pobjedom protiv ŽKK Vrbovsko rezultatom 7 : 1 odnosno 3225 : 3142 u zaostaloj utakmici 13. prvenstvenog kola.
Prije ove utakmice kuglačice KK Policajca pred prvim pratiljama kuglačicama ŽKK Goranina iz Delnica bježale su tri boda i ovom pobjedom su, jedno kolo prije završetka prvenstva, i teoretski osigurale naslov prvakinja II. HKL zapad/jug.
Navedeni uspjeh mladih kuglačica KK Policajca jedinstven je sportski poduhvat čak i u širim razmjerima obzirom da su najstarije od njih nedavno navršile tek 18 godina. Osvajanjem prvog mjesta osigurale su nastup u kvalifikacijama za popunu 1. HKL koje će se održati 18. i 19. travnja 2009. godine na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću. Inače, u kvalifikacije su se već ranije plasirale ekipe ŽKK Zagreb-Zaboky i ŽKK Osijek 97,m a od te tri ekipe dvije najbolje će se plasirati u 1. HKL.
U večerašnjoj utakmici niti u jednom trenutku pobjeda "policajki" nije bila upitna. U prvom bloku igračica za domaće su nastupile Ana Puškarić i Nikolina Marković te su sa srušenih 541 odnosno 540 čunjeva osvojile dva pojedinačna boda za svoju ekipu.

  II. HKL zapad/jug 13. kolo KK Policajac-ŽKK Vrbovsko

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Starije>>

 
InfoStudio.hr