Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Bajt novi-stari kapetan - počeo prijelazni rok, 25. 06. 2009.
Novi-stari kapetan Branko BajtNa sinoć održanom zajedničkom sastanku muške ekipe i uprave KK Policajca kuglači su između sebe za kapetana momčadi izabrali Branka Bajta koji je i do pretprošle sezone bio kapetan. Dojučerašnji, prošlosezonski kapetan Tomislav Grdić, inače jedan od najmlađih kuglača u klubu, ostaje trener muške ekipe.
Na sinoćnjem sastanku Marijanu Stipetiću, inače najboljem prošlosezonskom kuglaču KK Policajca, na njegov zahtjev predana je ispisnica iz kluba. On će slijedeće sezone nastupati za KK Obrtnik koji se dolaskom Marijana Stipetića i Zlatka Vukovića iz KK Kleka znatno pojačao i vjerojatno će se boriti za ulazak u 2. HKL zapad. Marijan Stipetić ostaje redovni član KK Policajca, a svi kuglači te tajnik i predsjednik zaželjeli su mu puno uspjeha u novom dresu slijedeće sezone. Iako je ovim prelaskom Marijana Stipetića u novi klub KK Policajac osjetno oslabljen svi kuglači suglasili su se da se odlazak ponajboljeg igrača može nadoknaditi pojačanim radom i treniranjem te ozbiljnim pristupom svakoj utakmici i prvenstvenom natjecanju općenito tako da je dogovoreno da se što prije krene u pripreme za novu sezonu.
            Što se tiče ženske ekipe, sa kojom je u ponedjeljak vodstvo kluba također održalo zajednički sastanak, izgleda da će i ona u novu natjecateljsku sezonu i to u 1. HKL ući oslabljena. Naime, neke od kuglačica pismenim putem najavile su odlazak iz kluba, a sve to očigledno upućuje na već poznatu "kuhinju" nekih tztv. kuglačkih autoriteta, koji preko leđa i na štetu još premladih kuglačica pokušavaju ostvariti svoje prizemne interese. Bilo kako bilo, nakon održanog sastanka većina cura, njihov trener Željko Stipetić i uprava kluba čvrsto su odlučili da će ženska ekipa KK Policajca svakako nastupiti u slijedećoj prvenstvenoj kuglačkoj sezoni u 1. HKL. Time će oni koji zadnjih dana šire priče da se ženska ekipa KK Policajca "raspala" biti jako razočarani. No, neka pati koga smeta... 
Prijelazni rok traje do 30. lipnja i tek tada će biti definitivno poznato s kakvim sastavom ženska ekipa KK Policajca kreće u svoju prvu prvoligašku sezonu.

Jasmina Dubić kod predsjednika Mesića, 01. 06. 2009.
Danas je u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku u Zagrebu Predsjednik RH Stjepan Mesić upriličio primanje za delegaciju Hrvatskog kuglačkog saveza koju su, pored vodstva Saveza, sačinjavali kuglačice i kuglači - osvajači medalja na nedavno održanom Svjetskom kuglačkom prvenstvu u Njemačkoj.
Kuglačica KK Policajca Jasmina Dubić, kao članica mlađejuniorske reprezentacije i osvajačica čak dvije zlatne medalje na svjetskom prvenstvu, bila je u navedenoj delegaciji.
Tijekom susreta Predsjednik Mesić čestitao je kuglačicama i kuglačima na osvojenim medaljama i uspješnoj prezentaciji hrvatskog sporta te im poželio još puno uspjeha.


Osnovan Kuglački savez Grada Ogulina, 23. 05. 2009.
Danas je nakon nekoliko inicijativnih sastanaka svih ogulinskih kuglačkih klubova i udruga konačno osnovan Kuglački savez Grada Ogulina (KSGO). Osnivačka Skupština održana je u prostoru Gradske kuglane "Klek" pod predsjedanjem jednog od inicijatora osnivanja - tajnika Športske zajednice Grada Ogulina Maria Pavića, a Skupštini su bili nazočni predstavnici svih klubova i udruga osim KK Poštara i Škole kuglanja Ogulin. Sve odluke donijete su jednoglasno.
Pored Odluke o osnivanju donijeta je i Odluka o primanju u pounopravno članstvo svih šest kuglačkih klubova s područja Grada Ogulina (KK Klek, KK UHVDR-Obrtnik, ŽKK Ogulin, KK Policajac, KK Poštar i KK Željezničar-branitelj) kao i Udruge kuglačkih djelatnika i Škole kuglanja Ogulin. Nadalje, usvojen je Statut prema kojemu je nakon toga izvršen izbor šest članova Izvršnog odbora (iz svakog kluba po jedan) te tri člana Nadzornog odbora.

  Statut KSGO

Redovna godišnja Skupština KK Policajac Ogulin, 16. 05. 2009.
Radno voditeljstvoSinoć je u Domu DPD Sveti Rok - Lomost održana redovna godišnja Skupština KK Policajac Ogulin na kojoj su uz članove kluba - kuglačice i kuglače - bili i brojni gosti i prijatelji kluba.
Izvješće o radu kluba podnio je predsjednik Marijan Turković, a u njemu najviše je bilo riječi o nedavnom velikom uspjehu mladih kuglačica koje su osvojile naslov prvakinja 2. HKL zapad/jug i kroz dodatne kvalifikacije uspjele izboriti prvoligaški status.
Pored izvješća o radu tajnik kluba Željko Stipetić podnio je financijsko izvješće, a Branko Bajt u ime Nadzornog odbora njihovo izvješće. Članovi Skupštine jednoglasno su podržali sva ova izvješća.
Iza toga predsjednik kluba izložio je Plan rada za 2009. godinu te Financijski plan za koje je rekao da su realni i ostvarivi. Ti planovi također jednoglasno su bez rasprave prihvaćeni.
Nakon što su članovi Skupštine donijeli formalnu odluku o Matea Gašparovićudruživanju KK Policajca u Kuglački savez Grada Ogulina, predsjednik kluba je svim kuglačicama te njihovim trenerima Željku Stipetiću i Ivici Gašparoviću uručio prigodne poklone i priznanja za sportske uspjehe u protekloj sezoni.
Na kraju, nakon pozdravnih govora predstavniika gotovo svih kuglačkih klubova iz Ogulina te predsjednika Športske zajednice Darka Pribanića članovi KK Policajca i njihovi gosti nastavili su se družiti uz prigodni domjenak kojega je i ovaj puta pripremio Restoran Gradina iz Josipdola.

  Izvješće o radu

Još jedno svjetsko zlato za Jasminu Dubić, 10. 05. 2009.
Na svjetskom prvenstvu u kuglanju za mlađe juniorke (U-18) u njemačkom Dettenheimu hrvatske kuglačice Mateja Skupnjak iz KK Đurđenovca i Jasmina Dubić iz KK Policajac Ogulin osvojile su zlatnu medalju u natjecanju parova. U konkurenciji 26 ženskih parova naše kuglačice bile su najbolje sa srušenih 1202 čunja te zasluženo osvojile prvo mjesto. Posebno je briljirala naša Jasmina Dubić koja je srušila fenomenalnih 619 čunjeva dok je Mateja Skupnjak srušila odličnih 583 čunja.
Austrijanke su osvojile drugop mjesto, a mlade Njemice su bile treće. Naš drugi par Nika Cvitković i Maja Nanić - obadvije iz riječke ŽKK Mlake - osojile su solidno 8. mjesto.
Hrvatska je tako postala najuspješnija reprezentacija na ovom svjetskom prvenstvu za mlađe starosne kategorije jer uz ovo zlato u parovima naše cure osvojile su i u ekipnom djelu zlato (oboren svjetski rekord) dok su ekipno srebro osvojili mlađi juniori.
Obzirom na odličnu formu naših mlađih juniorki i mlađih juniora za očekivati je još neku medalju. Bravo za Jasminu i Mateju! Bravo za Hrvatsku!
Rezultate svih parova možete pogledati ovdje.


Jasmina Dubić na svjetskom tronu, 10. 05. 2009.
Svjetsko zlato _ Jasmina DubićMlada kuglačica KK Policajca Jasmina Dubić, kao članica mlađejuniorske U-18 reprezentacije Hrvatske, okitila se ekipnom zlatnom medaljom na Svjetskom kuglačkom prvenstvu za mlađe juniorke koje se upravo održava u njemačkom gradu Dettenheimu.
Iako Jasmina nije ulazila u igru već je bila rezerva to nikako ne umanjuje njezin uspjeh ali i uspjeh ogulinskog kuglanja, a posebno su na to ponosni svi u njezinom klubu.
Za hrvatsku reprezentaciju nastupale su: Mateja Skupnjak (KK Đurđenovac), Saša Pavlović (ŽKK Osijek 97) te Nika Cvitković i Maja Nanić (obje iz ŽKK Mlaka Rijeka), a zanimljivo je da su oborile i svjetski ekipni rekord srušivši ukupno 3336 čunjeva. Drugo mjesto osvojila je reprezentacija Madžarske, dok je treće mjesto pripalo Srbiji. Rezultate svih reprezentacija mlađih juniorki možete pogledati ovdje.
Muškoj mlađejuniorskoj reprezentaciji Hrvatske, u veoma jakoj konkurenciji, nakon odlične igre i pojedinačnih rezultata pripalo je ekipno drugo mjesto i srebrna medalja što je također veliki uspjeh hrvatskog kuglanja. Rezultate mlađih juniora možete pogledati ovdje.
Svjetsko prvenstvo nastavlja se nastupima parova, mix tandema i sprinta te pojedinačnim nastupima zadnjeg dana natjecanja 13. svibnja. Očekuje se i nastup Jasmine Dubić te joj želimo uspjeh. Raspored natjecanja možete pogledati ovdje.

Odlični nastupi J. Dubić za hrvatsku reprezentaciju, 03. 05. 2009.
Hrvatska ženska U-18 reprezentacijaOvaj produženi prvosvibanjski vikend nije bilo odmora za ponajbolju kuglačicu KK Policajca Jasminu Dubić. Ona je na poziv izbornice mlađejuniorske ženske hrvatske reprezentacije gđe Ivke Roguljić imala dva nastupa za reprezentaciju i to u susjednoj Vojvodini. Naime, vodstvo reprezentacije nakon malo neizvjesnosti ipak je dogovorilo prijateljski ogled naše ženske i muške U-18 reprezentacije protiv U-18 reprezentacije domaćina tj. Srbije u petak 1.5. odnosno protiv reprezentacije Makedonije danas 3.5. Navedene utakmice igrane su u sklopu priprema za predstojeće Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo koje se igra od 7. do 13. svibnja u njemačkom gradu Dettenheimu.
U obadvije utakmice hrvatska ženska reprezentacija zabilježila je uvjerljive pobjede, a naša Jasmina Dubić igrala je i u petak i danas i bila je jedna od najboljih. U utakmici protiv Srbije na kuglani u Apatinu igrale su sve (šest) igračica i uvjerljivo su pobjedile 8 : 0 odnosno 3473 : 3146 srušenih čunjeva. Jasmina je bila odlična srušivši 580 čunjeva i uvjerljivo osvojivši pojedinačni bod. Pojedinosti s ove utakmice možete pogledati ovdje.
Današnju utakmicu protiv reprezentacije Makedonije u Banji Janković igrale su četiri igračice (prema propozicijama koje vrijede za Svjetsko prvenstvo) i opet su uvjerljivo pobjedile 6 : 0 odnosno 2109 : 1983 u čunjevima. Jasmina Dubić bila je opet odlična i osvojila pojedinačni bod uz 540 srušenih čunjeva. Pojedinosti s ove utakmice možete pogledati ovdje.
Nadamo se da je s ovim odličnim rezultatima Jasmina Dubić osigurala mjesto među putnicima na Svjetsko prvenstvo u Njemačku što je posebna čast i ponos KK Policajca. Podsjećamo da je i na zadnja dva Svjetska mlađejuniorska prvenstva u Slovačkoj odnosno Bosni i Hercegovini KK Policajac u hrvatskoj reprezentaciji nastupala kuglačica KK Policajca Valentina Prpić. Također, iskreno se nadamo da će Jasmina Dubić i u Njemačkoj ponoviti odlične rezultate i kući se vratiti s medaljom. Sretno Hrvatska!

Reprezentacija U-18 bolja u revijalnoj utakmici, 25. 04. 2009.

U revijalnoj utakmici između novih prvoligašica kuglačica KK Policajca i Hrvatske reprezentacije U-18 koja je danas odigrana na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek" reprezentativke su bile nešto bolje i pobijedile 6 : 2 odnosno 3281 : 3234.
Bila je to prigoda da se kuglačice KK Policajca, kao nove članice 1. HKL predstave domaćoj publici, a isto tako prilika reprezentativkama Hrvatske U-18, koje se nalaze na pripremama za nadolazeće svjetsko prvonstvo u Njemačkoj (od 7. - 13. svibnja 2009.), da isprobaju svoje mogućnosti.
Za domaće kuglačice igrale su sve igračice tj. Ana Puškarić, Nikolina Marković, Morena Rendulić, Ana Puškarić-Kober, Valentina Prpić, Nives Poljak i kao zamjene Maja Stipetić i Mateja Gašparović dok je reprezentativka Jasmina Dubić tek započela za svoj matični klub (30 hitaca), a nastavila za Hrvatsku reprezentaciju.
Uz našu Jasminu Dubić za hrvatsku reprezentaciju igrale su još Saša Pavlović, Mateja Skupnjak, Tihana Čavlović, Nika Cvitković i Maja Nanić.
Bodove za KK Policajac osvojile su Ana Puškarić sa srušenih 552 čunjeva i Morena Rendulić (90 hitaca) odnosno njena zmajena Matea Gašparović (30 hitaca) sa 544 srušenih čunjeva, a najbolja među "policajkama", iako joj je bod izmakao za malo, bila je heroina iz Gospića Nives Poljak sa srušenih respektabilnih 580 čunjeva.
Najbolja pojedinka cijele utakmice bila je upravo protivnica Nives Poljak reprezentativka iz Rijeke Nika Cvitković koja je srušila 588 čunjeva.
Inače, utakmica je organizirana povodom ulaska kuglačica KK Policajac u 1. HKL, a na utakmici je pored brojne domaće publike bio prisutan i glavni tajnik HKS-a Boris Mezak sa svojim suradnicima.
Nakon utkamice organizirano je zajedničko druženje i domjenak u "Mliječnom" restoranu vlasnika Vinka Pavlića iz Josipdola.
 
  KK Policajac - Hrvatska U-18


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr