Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJAC



Kuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Nova pobjeda muške ekipe KK Policajca u gostima, 29. 11. 2008.
Grb grada OzljaSrušena "devetka" Danka Gašparovića u zadnjem hicu večerašnje prvenstvene utakmice 8. kola III. HKL zapad između KK Kupe i KK Policajca u Ozlju donijela je KK Policajcu jedan čunj prednosti i ukupnu pobjedu uz nova dva osvojena boda u gostima. Zaista se ne sjećamo kada je još, na bilo kojoj kuglačkoj utakmici, pitanje pobjednika rješeno na tako dramatičan i neizvjesan način.
Utakmicu su u prvom bloku započeli za domaće kuglače Ivan Požega i Josip Lukač protiv "policajaca" Branka Bajta i Marijana Stipetića. Ivanu Požegi i Marijanu Stipetiću uspjelo je nadjačati svoje protivnike tako da je svakoj ekipi pripao po jedan bod, a gostima i 10 čunjeva prednosti. Požega je srušio 546, Branko Bajt 530, Josip Lukač 539 i Marijan Stipetić 565 čunjeva.
U drugom bloku kapetan KK Policajca Tomislav Grdić konačno je odigrao pravu utakmicu i sa srušenih 580 čunjeva osovjio je bod u igri protiv Davora Gnjilca koji je ostao na 515 čunjeva. Najlošiji pojedinac KK Policajca Anton Marković sa 522 čunja izgubio je bod protiv Ivana Pavlića koji je srušio 558 čunjeva.
U zadnji, treći blok, tako se ušlo izjednačeno 2:2 ali uz 39 čunjeva prednosti za KK Policajac, a što su gostujući kuglači Ivica i Danko Gašparović uspjeli sačuvati. Treći pojedinačni bod za KK Policajac, koji je uz čunj viška bio dovoljan za pobjedu, osovojio je Danko Gašparović srušivši 575 čunjeva. Njegov protivnik Damir Pavlaković srušio je 554 čunja. Ivica Gašparović srušio je 574 čunja dok njegovom protivniku i najboljem pojedincu utakmice Miroslavu Šegini čak niti 633 srušena čunja  nije bilo dosta za ukupni pozitivan rezultat svoje ekipe.
Ukupno je ekipa KK Kupe srušila 3345 čunjeva i osovjila 11,5 pojedinačnih setova dok je ekipa KK Policajca srušila 3346 čunjeva i osvojila 12,5 pojedinačnih setova.
Ovom, drugom gostujućom pobjedom kuglači KK Policajca anulirali su prošlotjedni poraz na domaćoj kuglani i sa dva nova boda na dobrom su putu odlaska iz donjeg dijela prvenstvene tablice.
Slijedeće 9. kolo "policajci" igraju u subotu 6.12. na domaćoj kuglani protiv KK Elektroprimorja iz Rijeke. 

  III. HKL zapad 8. kolo KK Kupa-KK Policajac

  8. kolo III. HKL zapad

Kuglačice Policajca bolje u derbiju protiv Goranina, 25. 11. 2008.

Zbog juniorskog državnog prvenstva (ekipnog) koje se održava 29. i 30. studenog 2008. godine kuglačice KK Policajca i ŽKK Goranina iz Delnica večeras su odigrale svoju međusobnu prvenstvenu utakmicu 5. kola II. HKL zapad/jug, a koja se inače trebala odigrati 30. studenog. Bila je to veoma važna utakmica za obadvije ekipe koje su do sada u prvenstvu jedine bile neporažene. Međutim, od večeras jedina ekipa koja ima maksimalni učinak u prvenstvu odnosno svih pet pobjeda je ekipa KK Policajca.
Večeras su kuglačice KK Policajca na domaćoj kuglani bile odlične i zasluženo su pobijedile rezultatom 6 : 2 odnosno 3296 : 3207 srušenih čunjeva. U setovima je bilo 12 : 12.
Utakmicu su započele u prvom bloku Ana Puškarić i Morena Rendulić za domaće te Ružica Jelinek i Antonija Gašparac za gošće. Ana Puškarić je sa 525 srušenih čunjeva uspjela pobijediti svoje suparnice (Ružicu jelinek je nakon 3. seta zamjenila Slavica Grgurić-Pjanić) koje su ukupno srušile ravnih 500 čunjeva. Morena Rendulić je, iako je večeras bila najbolja igračica KK Policajca i srušila 579 čunjeva, na kraju izgubila pojedinačni bod jer je njezina protivnica Antonija Gašparac uz 11 čunjeva manje uspjela na tijesno osovojiti 3 seta i pojedinačni bod.

  II. HKL zapad/jug 5. kolo KK Policajac - ŽKK Goranin

  5. kolo II. HKL zapad/jug


Bodovi otišli u Poreč, 23. 11. 2008.
Kuglači KK Policajca porazom u utakmici 7. kola III. HKL zapad protiv KK Istre iz Poreča zaključili su crni vikend na ogulinskoj kuglni. Naime, još jučer su poraze zabilježili prvoligaši ŽKK Ogulin i KK Klek protiv KK Slobode TVIN odnosno KK Grmoščice kao i trećeligaš KK Obrtnik protiv KK Mladosti. Danas prijepodne crnu seriju nastavio je trećeligaš KK Poštar porazom protiv karlovačkog KK Amatera, a završio je KK Policajac još jednim domaćim porazom.
Iako su domaći kuglači KK Policajca solidno odigrali utakmicu ipak su danas gosti iz Poreča bili jednostavno prejaki. Pobjedili su, naime 6 : 2 srušivši pri tome 3425 čunjeva, dok su "policajci" srušili ravno 3300 čunjeva.
Utakmica je u prvom bloku igrača počela skroz izjednačeno. Branko Bajt je sa 549 srušenih čunjeva i 2 osvojena seta bio "kraći" za 9 čunjeva od svojeg protivnika Željka Matoševića, a Marijan Stipetić je za 29 čunjeva i 3:1 u setovima bio bolji od Ervina Fabca. Stipetić je srušio 575, a Fabac 546 čunjeva.
Prednost KK Policajca od 20 čunjeva vrlo brzo se istopila već u prvom setu drugog bloka igrača u kojem su za domećina nastupili Ivica Gašparović protiv Livia Žužića i Mirko Birač protiv Ivana Škera. Gašparović je srušio 541 čunj i bio "kraći" od svojeg protivnika za 36 čunjeva, dok je Birač srušivši 546 čunjeva na kraju zaostajao za protivnikom 54 čunja.

 III. HKL zapad 7. kolo KK Policajac-KK Istra

  7. kolo III. HKL zapad

"Policajke" protutnjale Zadrom, 22. 11. 2008.
Kuglana SRC Mocire u ZadruNovouređena kuglana SRC Mocire u Zadru bila je sretna za kuglačice policajca danas u prvenstvenoj utakmici 4. kola II. HKL zapad/jugprotiv domaćih kuglačica KK Donata. Četvrto kolo za redom "policajke" bilježe prvenstvenu pobjedu, a ova današnja bila je posebno uvjerljiva i njome su sigurno zasjele na čelo ljestvice sa maksimalnim učinkom.
Jedini pojedinačni bod za domaće kuglačice osvojla je najbolja domaća kuglačica (igračica utakmice) Tanja Perović sa srušenih 559 čunjeva, nadjačavši Anu Puškarić 3:1 u setovima i 37 čunjeva prednosti. Svi ostali dvoboji pripali su gostujućim kuglačicama. U prvom bloku Morena Rendulić srušila je 525 čunjeva i s 3:1 u setovima pobjedila Irinu Morović koja je srušila 508 čunjeva.
U drugom bloku igračica Nikolina Marković sa srušenih 533 čunja i 3:1 u setovima pobjedila je Vasiliju Božajić koja je srušila tek 510 čunjeva. Najneizvjesnije je bilo u dvoboju domaće Nives Grabovac i gošće Jasmine Dubić jer je, nakon 2:2 u setovima Jasmina tek za 2 čunja prednosti osvojila bod za KK Policajac. U čunjevima je bilo 556 : 558 za Jasminu.Japa, kuglačice i Špiro ispred kuglane u Zadru
U trećem bloku kuglačice KK Policajca Nives Poljak i Valentina Prpić uvjerljivo su pobjedile po svoje čak dvije protivnice. Naime, Proti Nives su igrale Grozdana Surać (tri seta) i Mirjana Vukić (jedan set) ukupno srušivši 516 čunjeva, a Grozdana je osvojila i jedan set. Međutim, Nives je sa srušenih 555 čunjeva bila neuhvatljiva i osvojla je bod. Protiv Valentine Prpić igrale su Ana Grgona i Dubravka Dobra, zajedno srušivši tek skromnih 445 čunjeva što je bilo čak 107 čunjeva manje od Valentine koja je srušila 552 čunja.
Na kraju je konačni rezultat bio 7 : 1 za KK Policajac (18 : 8 u setovima i 3245 : 3094 u čunjevima) i sa ta 2 nova boda "policajke" su uvjerljivo vodeće na prvenstvenoj ljestvici.
Sa kuglačicama su na ovo gostovanje putovali  i vodili ih Željko Stipetić i Ivica Gašparović, a za sreću je i ovaj puta bio zadužen Špiro (maskota).

Slijedeće, 5. kolo, kuglačice KK Policajca trebaju igrati u nedjelju 30. 11. 2008. godine i to protiv jakih kuglačica Goranina iz Delnica, prtiv kojih je uvijek bilo teško, ali će ta utakmica biti sporazumno odgođena zbog nastupa čak dvije ekipe KK Policajca na ekipnom juniorskom prvenstvu RH u Zagrebu 29. i 30. 11. 2008. godine. Podsjećamo da su prošle godine kuglačice KK Policajca na ekipnom juniorskom državnom  prvenstvu osvojile 2. mjesto, a mogu li i na najviši tron znat ćemo uskoro.

  II. HKL zapad/jug 4. kolo KK Donat - KK Policajac

  4. kolo II. HKL zapad/jug

Sjednica Upravnog odbora, 21. 11. 2008.

Sinoć je održana redovna sjednica Upravnog odbora KK Policajac Ogulin u kompletnom sastavu.
Na sjednici se razmatrala aktualna situacija u klubu, donijete su neke odluke vezane za članstvo te isplanirane aktivnosti za naredni period.
Također, Upravni odbor je donio jednoglasnu odluku da se putem prioćenja javnost upozna sa određenim činjenicama i događanjima u svezi kuglačkog športa u Ogulinu i statusa kojega u njemu trenutno ima KK Policajac.
Priopćenje je odaslano svim tiskanim i elektroničkim medijima u Županiji koji stalno ili povremeno prate kuglački šport.

  Priopćenje za javnost


Pregažena i Kupa , 16. 11. 2008.

Maskota ženske ekipe - ŠPIRONakon što su sinoć kuglači KK Policajca "pregazili" Kamačnik, danas su kuglačice KK Policajca "pregazile" Kupu.
Iako je, za razliku od muške ekipe, od ženske ekipe bilo za očekivati ovakav razvoj događaja, ipak, cure su oduševile svojim pristupom igri kao i ukupnim rezultatom.
Konačan rezultat na oglasnoj ploči, neposredno nakon završetka utakmice, pokazivao je da su domaće kuglačice pobijedile 6,5 : 1,5 u bodovima odnosno 3288 : 3136 u srušenim čunjevima.
Odmah u prvom bloku igračica "policajke" su osvojile 2 pojedinačna boda i stekle 48 čunjeva prednosti. Posebno je oduševila odličnom igorom i s 556 srušenih čunjeva Morena Rendulić, dok je Ana Puškarić svoju protivnicu uspjela pobjediti doslovce u zadnjim hitcima, srušivši pri tome 523 čunja.
U drugom bloku igračica domaće cure su dominirale i osvojile 1 i pol pojedinačni bod, pri tome povećavši razliku u srušenim čunjevima. Nikolina Marković - najbolja igračica utakmicePosebne pohvale i čestitke pripadaju najboljoj igračici utakmice Nikolini Marković koja je na kraju srušila 586 čunjeva i za malo joj se omaklo da ne sruši magičnu brojku od 600 čunjeva. Jasmina Dubić je, iako je konstatno vodila, na kraju ipak prepustila pola boda svojoj suparnici, spašavajući tu polovicu u zadnjem hitcu. No, sigurni smo da Jasmina može bolje.
Nastavak utakmice bio je faktički formalnost ali domaće kuglačice Nives Poljak i Valentina Prpić odigrale su solidno te su uspjele osvojiti još jedan pojedinačni bod. To je uspjelo Nives Poljak, koja je odlično počela (u prvih 60 hitaca 295 srušenih čunjeva), a kasnije posustala, dok je Valentina Prpić u zadnjem setu propustila pojedinačnu pobjedu dozvolivši svojoj suparnici da ju pretekne za 3 čunja. Poljak je srušila 557 čunjeva, a Prpić 540. 

  II. HKL zapad/jug 3. kolo Policajac - Kupa

  3. kolo II. HKL zapad/jug


Pregažen Kamačnik ..., 16. 11. 2008.
Grb Grada VrbovskoKamačnik je desni pritok Rijeke Dobre u koju se ulijeva nedaleko Vrbovskog. Ova rječica dužine oko 3 km izuzetne je ljepote, a svaki metar njezina toka drugačiji je i atraktivniji od prethodnog. Kamačnik ima status zaštićenog krajolika i svakodnevno ga posjećuju mnogobrojni turisti.
Ime te prekrasne rječice nosi jedini kuglački klub iz Vrbovskog koji se natječe u 3. HKL zapad, a sinoć su u sklopu 6. prvenstvenog kola ugostili kuglače KK Policajca iz Ogulina, koji su svoje domaćine jednostavno "pregazili" - 1 : 7.
Nakon prošlotjedne Kamačnikove uvjerljive pobjede u Ozlju i još više zbog načina (broja srušenih čunjeva) kako su to učinili, kuglači Policajca nisu računali na osvajanje bodova. Međutim, rekonstrucija ogulinske kuglane prošlog ljeta i rane jeseni primorala je kuglače Policajca na treniranje u najbližem mjestu s kuglanom, a to je bilo upravo Vrbovsko i sinoćnji rezultat je pokazao da im ta kuglana "leži".
Već nakon prvog bloka kuglača Policajac je poveo 2 : 0, a to su izborili Marijan Stipetić (542) i Danko Gašparović (545) uz 36 čunjeva prednosti. Iako je u drugom bloku Branko Bajt sinoć bio indisponiran (60 hitaca 232 srušena čunja) zamjenjen je s Ivicom Gašparovićem, a Gašparović je srušio 279 čunjeva i osvojio bod. To nije uspjelo kapetanu Tomislavu Grdiću koji je srušio 538 čunjeva ali je izgubio bod protiv najboljeg igrača Kamačnika ali i utakmice Pavlovića (554).
U trećem bloku Mirko Birač sa 518 i Anton Marković s 543 srušena čunja uspjeli su nadjačati svoje protivnike i osvojiti još dva boda za svoju ekipu koja je srušila točno 90 čunjeva više od domaćina.
Konačni rezultat KK Kamačnik - KK Policajac 1 : 7 odnosno 3107 : 3197.
Ovo je prva ovosezonska gostujuća pobjeda KK Policajca i njome je, na neki način, anuliran onaj domaći poraz iz 1. kola protiv KK Obrtnika. Iskreno se nadamo da će gostujućih bodova biti još. 
U slijedećem 7. kolu KK Policajac na domaćoj kuglani dočekuje KK Istru, a utakmica se igra u nedjelju 23. studenog 2008. g. u 13.30 sati.

  III. HKL zapad 6. kolo Kamačnik - Policajac 

  6. kolo III. HKL zapad

"Policajke" osvojile i Mali Lošinj, 09. 11. 2008.

Ženska ekipa KK Policajca u Malom Lošinju 9.11.2008. Kuglačice KK Policajca danas su zabilježile i svoju drugu prvenstvenu pobjedu u II. HKL zapad/jug. Ovaj puta zabilježile su prvu  gostujuću pobjedu ove sezone i to na Malom Lošinju protiv kuglačica KK Čikata.
Konačni rezultat glasi 7 : 1 za KK Policajac čije kuglačice su srušile 2976 čunjeva naspram domaćih kuglačica koje su srušile tek 2812 čunjeva. Rezultat u setovima glasi 17,5 : 6,5 za KK Policajac.
Svoj jedini bod kuglačice KK Čikata uspjele su osvojiti u prvom bloku kada je Danijela Alagić sa 480 srušenih čunjeva "dobila" Anu Puškarić koja je srušila 484 čunja. Dakle, 4 čunja manje ali 3 : 1 u setovima. U drugom paru Morena Rendulić lako je osvojila bod protiv Marijane Nosil nadmašivši je za 21 čunj odnosno 517 : 486.
Ono što je uspjela Danijela Alagić za KK Čikat napravila je i Nikolina Marković za KK Policajac u drugom bloku igračica. Naime, ona je sa skromnih 443 srušena čunja ipak uspjela osvojiti 2 i pol seta te tako sa čak 20 čunjeva manjka od Cecilije Petrinić osvojiti bod za svoju ekipu. Jasmina Dubić u drugom paru osvojila je bod protiv Nataše Opačak. Jasmina je srušila 492, a Nataša 452 čunja. Time je KK Policajac poveo sa 3:1.
U zadnjem bloku kuglačice Policajca Nives Poljak sa 502 i Valentina Prpić sa 538 srušenih čunjeva bile su superiorne u odnosu na svoje protivnice Danijelu Žabkar (452) i Radojku Aleksa (469) pa je time utakmica završila uvjerljivom pobjedom "policajki".
Ova pobjeda je veoma važna i velika iz razloga što je opće poznato da dugotrajno putovanje u Mali Lošinj te posebno loše održavana kuglana Hotela Aurora mogu stvoriti probleme za gostujuće kuglačice odnosno kuglače. Ovoga puta to se nije dogodilo i mlade kuglačice KK Policajca apsolvirale su pobjedom jedno nezgodno gostovanje pa u slijedeće kolo ulaze kao vodeće na tablici.
U slijedećem 3. kolu na domaćoj kuglani u Ogulinu dočekuju Kupu iz Ozlja. Utakmica se igra u nedjelju 16. 11. 2008. godine u 10.00 sati i biti će to pravi županijski derbi ali i dvoboj dviju ekipa i klubova koji imaju odlične i prijateljske odnose.

  II. HKL z/j 2. kolo Čikat-Policajac

  2. kolo II. HKL zapad/jug  


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Starije>>

 
InfoStudio.hr