Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Održana Skupština Škole kuglanja Ogulin, 13. 02. 2009.
Novi član UO i novi predsjednik - I. Gašparović i Ž. StipetićVečeras je u prostorijama KK Policajca u Ogulinu, B. Frankopana 19 održana Skupština Škole kuglanja Ogulin. Na Skupštini su bili svi članovi ŠKOG izuzev predsjednice u ostavci Ruže Neralić. Njezin izostanak, iako očekivan, donekle je utjecao na sam tijek Skupštine budući da su izostala njezina izvješća o radu i financijsko izvješće za 2008. godinu. Ipak, članovi Skupštine i gosti od strane tajnika Željka Stipetića u bitnome su upoznati s najvažnijim aktivnostima i zbivanjima u i oko Škole kuglanja u prošloj godini. Što se tiče financija Skupštini je na raspolaganju bilo tek bankovno izvješće o prometu žiro-računa pa je odlučeno da se od, sada već bivše, predsjednice pismeno zatraži dostava financijske dokumentacije kako bi se mogao napraviti završni račun.
Nakon toga jednoglasno je prihvaćena pismena ostavka Ruže Neralić na dužnost predsjednice ŠKOG, a za novog predsjednika, također jednoglasno, izabran je Željko Stipetić koji je do sada obnašao dužnost tajnika. Na upražnjeno mjesto u Upravnom odboru predložen je, a Skupština je prijedlog prihvatila, Ivica Gašparović.

Poraz i od Uljanika u Puli, 31. 01. 2009.
Arena u PuliU 14. kolu 3. HKL zapad kuglači KK Policajca gostovali su u Puli kod KK Uljanika i zabilježili još jedan gostujući poraz. Domaćini su bili bolji pobjedivši ukupnim rezultatom 6 : 2 odnosno 3121 : 3014 u srušenim čunjevima.
Bodove za KK Policajac osvojio je Nenad Plivelić sa srušenih 526 čunjeva protiv Lencovića i Žužića koji su zajedno srušili 488 čunjeva te Branko Bajt, srušivši 525 čunjeva protiv Grabovca koji je pak ostao na 488 čunjeva.
Ostali kuglači KK Policajca, osim Marijana Stipetića koji je srušio 510 čunjeva i tek za 4 čunja bio lošiji od Mirčića, srušili su ispod 500 čunjeva i uvjerljivo izgubili od svojih protivnika. Danko Gašparović srušio je 493, Mirko Birač 466, a Anton Marković 494 čunja.
U slijedećem 15. kolu KK Policajac dočekuje KK Mladost iz Delnica i, ukoliko se želi sačuvati trećeligaški status, moraće konačno zabilježiti pobjedu. Obzirom na bolest i ozlijede kod kuglača KK Policajca bit će veoma teško. Utakmica se igra u subotu 14. veljače u 18.30 sati, a istoga dana u 14.00 sati kuglačice počinju proljetni dio prvenstva i gostuju u Šibeniku kod KK Šubićevca. Prije toga, već slijedeći vikend 7. i 8. veljače na rasporedu je parovno županijsko prvenstvo za kuglače na kojem će nastupiti 4 para iz KK Policajca.

  III. HKL zapad 14. kolo KK Uljanik - KK Policajac

  14. kolo III. HKL zapad

Pazinjani pobijedili - KK Policajac u krizi, 25. 01. 2009.

Povratnik u ekipu - Nenad PlivelićJoš jedan domaći poraz kuglača KK Policajca definitivna je potvrda krize u kojoj se nalaze već duže vrijeme. Ovim porazom "policajci" su dospjeli u situaciju koja ih u nastavku prvenstva usmjerava prema grčevitoj borbi za opstanak u trećeligaškom društvu.
Osim trenutno loše forme kuglači KK Policajca imaju problema i s ozlijedama pa na današnjoj utakmici 13. kola III. HKL zapad protiv KK Pazina nisu mogli računati na standardne igrače - Ivicu Gašparovića i Mirka Birača.
Tako su u prvom bloku igrača za domaće nastupili Marijan Stipetić i, nakon duže pauze, Nenad Plivelić. Marijan Stipetić je, iako se to od njega očekivalo i iako je dobro počeo u prvom setu, na kraju izgubio od Zajca za 22 čunja, dok je Nenad Plivelić teškom mukom uspio pobijediti Mandića za samo tri čunja prednosti.

  III. HKL zapad 13. kolo KK Policajac - KK Pazin

  13. kolo III. HKL zapad


Dječaci Škole kuglanja Ogulin "izbačeni" iz kuglane, 18. 01. 2009.

Polaznici Škole kuglanja OgulinDanas u 17.00 sati četiri dječaka - polaznika Škole kuglanja Ogulin i njihov trener, umjesto svojeg redovitog treninga u terminu koji je dodjeljen Školi kuglanja i za što postoji ugovor, naišli su na zauzetu kuglanu.
Trener Željko Stipetić, koji je s njima trebao večeras raditi, ali i predsjednik KK Policajca Marijan Turković nemalo su se iznenadili kada su na kuglani zatekli predsjednicu u ostavci Škole kuglanja i bivšu trenericu ženske ekipe KK Policajca Ružu Neralić koja je u terminu koji inače pripada Školi kuglanja trenirala nekoliko djevojčica iz Oštarija. Pokazala je na oglasnu ploču i dala do znanja da Škola kuglanja više nema termina na kuglani već da oni sada pripadaju Športskoj zajednici.
I stvarno, na oglasnoj ploči kuglane, očito danas, osvanuo je novi raspored korištenja kuglane prema kojemu više nema termina za Školu kuglanja, a da o tome nitko u Školi kuglanja i KK Policajcu nije imao nikakvih spoznaja. Čak niti Željko Stipetić koji je predstavnik kuglačkog športa u Izvršnom odboru ŠZ Grada Ogulina?!
Ove dječake u Školi kuglanja od kraja 10. mjeseca prošle godine, zajedno s ostalom djecom, do svoje ostavke trenirala je Ruža Neralić, a sada ih treniraju ostali treneri u Školi kuglanja.
Zašto se Škola kuglanja više nema svoje termine i o čemu se točno radi pokušaće se saznati u ponedjeljak kod tajnika odnosno predsjednika Športske zajednice.
Pomalo je čudno da je predsjednica Škole kuglanja u ostavci Ruža Neralić za treniranje djece iz Oštarija (Općina Josipdol) dobila pokroviteljstvo od ŠZ Grada Ogulina i termine koji su do jutros pripadali Školi kuglanja i u kojoj je do svoje ostavke Ruža Neralić radila kao trenerica. Međutim, činjenica je da danas djeca iz Ogulina čiji su porezni obveznici (i njihovi roditelji također) ne tako davno uložili oko milijun kuna za uređenje gradske kuglane nisu imali pristup na tu istu kuglanu.
Trebalo je samo vidjeti izraze lica četvorice dječaka koji su danas kuglanje, umjesto na kuglačkim stazama, učili gledajući kroz staklo.
Ipak, nadamo se da je došlo do nesporazuma i da će se svima, pod jednakim uvjetima, omogućiti korištenje gradske kuglane.


Ovoj fotografiji ne treba komentar. Njega će, nadamo se, dati netko iz Športske zajednice.


Opet poraz u og-derbiju - cure nastupale u Karlovcu, 17. 01. 2009.
Utakmicama 12. kola danas je nastavljeno prvenstvo III. HKL zapad. Na ogulinskoj gradskoj kuglani kuglači KK Policajca, ovaj puta kao gosti, snage su odmjerili sa značajno pojačanim KK Obrtnikom i glatko izgubili.
Rezultat na kraju bio je 6 : 2 za KK Obrtnik ili u srušenim čunjevima 3409 : 3236.
Utakmicu su otvorili Branko Bajt i Marijan Stipetić za KK Policajac i ovozimsko pojačanje Branko Stipetić i Josip Sušanj (nakon 60 hitaca zamjenio ga Mate Sušanj) za KK Obrtnik. Nakon tog prvog bloka igrača bilo je 1 : 1 jer su obadva Stipetića dobili svoje protivnike - Branko za domaćina, a Marijan za goste.

 III. HKL zapad 12. kolo KK Obrtnik - KK Policajac

 12. kolo III. HKL zapad

Novi trener ženske ekipe, 15. 01. 2009.
Trener ženske ekipe - Željko StipetićNovi trener ženske ekipe KK Policajca je Željko Stipetić. Tako je večeras odlučio Upravni odbor kluba nakon što je prethodno prihvatio pismenu ostavku dosadašnje trenerice Ruže Neralić.
Željko Stipetić je inače tajnik KK Policajca i Škole kuglanja Ogulin, a u Izvršnom odboru Športske zajednice Grada Ogulina predstavnik je kuglačkog športa. 
Tečaj za kuglačkog trenera u organizaciji Hrvatskog kuglačkog saveza i Hrvatske olimpijske akademije pohađao je i uspješno završio tijekom 2006. i 2007. godine. Od samog početka, kako KK Policajac u redovnom natjecanju ima prijavljenu žensku ekipu obnaša dužnost pomoćnog trenera.
Vezano za ostavku Ruže Neralić na dužnost predsjednice Škole kuglanja Ogulin KK Policajac, kao jedan od osnivača iste, očekuje da predsjednica u ostavci prema Statutu sazove redovnu godišnju Skupštinu, nakon čega će se definirati daljnje aktivnosti. Do tada Škola kuglanja provoditi će treninge samo sa dječacima i to u terminu nedjeljom pod vodstvom trenera Željka Stipetića i Tomislava Grdića.
Inače, kuglačice KK Policajca već u subotu na kuglani OSRH HV Zrinski u Karlovcu s novim trenerom imaju nastup na XVIII parovnom kuglačkom prvenstvu RH za juniorke U-23.

Ostavka trenerice Ruže Neralić, 13. 01. 2009.
Tekst ostavke Ruže NeralićTrenerica ženske ekipe KK "Policajca" i predsjednica Škole kuglanja Ogulin jučer je Upravnom odboru kluba i osnivačima Škole kuglanja podnijela ostavku.
U četvrtak 15. ovog mj. Upravni odbor kluba će održati hitnu sjednicu na kojoj će se donijeti odluka o ostavci trenerice i eventualnom izboru novog trenera.
U statutarnom roku održati će se i Skupština Škole kuglanja na kojoj će se također razmotriti ostavka predsjednice i trenerice te će se donijeti potrebne kadrovske odluke.
Dok se ne donesu navedene odluke, Škola kuglanja privremeno smanjuje svoje aktivnosti vezane za održavanje treninga na kuglani i to na način da će se trening mladeži održavati samo u terminu nedjeljom dok u terminima radnim danom treninga do daljnjega neće biti.

Svih pet kuglačica KK Policajca ispale u osmini finala, 09. 01. 2009.

Kuglačice i trener u Medvjeđem panjuDanas je na novoj kuglani SPC "Goranka" u Ravnoj Gori započelo natjecanje Kup RH pojedinačno za juniorke U-23. Ukupno 32 juniorke, među kojima je i pet mladih kuglačica KK Policajca, natječu se za naslov pojedinačne juniorske državne prvakinje.
Na Kup RH za juniorke plasman su na prošlotjednom pjedinačnom natjecanju KRZ  izborile Valentina Prpić, Nives Poljak, Ana Puškarić i Nikolina Marković, a naknadno je poziv dobila i Jasmina Dubić zbog odustanka nekih kuglačica.
Najprije je nastupila Nives Poljak i to protiv kuglačice KK INA-e iz Siska Valerije Smuđ te je, ponajprije zahvaljujući svojoj lošoj izvedbi, igubila 509 : 522 uz dva osvojena seta.
Nakon toga Nikolina Marković izgubila je protiv Josipe Dolibašić iz KK Zagreba sa 547 : 586 bez osvojenog seta, a istovremeno je i Jasmina Dubić, također bez osvojenog seta, izgubila od Antonije Bosanac iz KK Splita rezultatom 520 : 559.
Valentina Prpić također je izgubila i to od Maje Kuglana SPC Goranka u Ravnoj GoriWolf iz ŽKK Osijek 97 sa 541 : 565 uz samo jedan osvojeni set. Poslijednja je nastupila Ana Puškarić i bila je blizu pobjede i plasmana u četvrtfinale međutim Katarina Srpak iz KK Jedinstva iz Siska bila je bolja za samo 4 čunja i tako se plasirala u daljnje natjecanje. Bilo je 565 : 569 uz po dva osvojena seta.
Ipak, treba imati na umu da je ovo natjecanje juniorki gdje većina njih dolazi iz jakih prvoligaških klubova u kojima redovito nastupaju, a mlade kuglačice KK Policajca još uvijek su mlađe juniorke i na natjecanju u toj kategoriji imat će priliku za osvajanje medalje.
Kup RH pojedinačno za juniorke nastavljaju 16 današnjih pobjednica sutra i preksutra u Rijeci.
Slijedeći nastup mlade kuglačice KK Policajca očekuje na parovnom juniorskom prvenstvu RH koje je na rasporedu već slijedeći vikend tj. 17. i 18. siječnja u Karlovcu.

  Pregled rezultata


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr