Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Četiri kuglačice KK Policajca na Kupu RH za juniorke U-23, 05. 01. 2009.
Valentina PrpićČak četiri mlade kuglačice KK Policajca (od njih sedam) uspjele su se izboriti za nastup na Kupu RH, odnosno na pojedinačnom juniorskom prvenstvu RH, koje je na rasporedu slijedećeg vikenda na kuglanama u Ravnoj Gori i Rijeci.
Uspjelo je to: Valentini Prpić, Nives Poljak, Ani Puškarić i Nikolini Marković dok Jasmini Dubić te Moreni Rendulić i Maji Stipetić to nije pošlo za rukom.
Naime, jučer je u Rijeci, nakon drugog dana natjecanja na kojem je nastupilo 16 najboljih iz prvog dana (5 iz KK Policajca), završilo pojedinačno prvenstvo Kuglačke regije zapad za juniorke. Ove godine, po prvi puta, natjecanje se odvijalo po propozicijama HKS-a, a 12 najboljih juniorki sa Regije plasiralo se na Kup RH koje natjecanje je na rasporedu već slijedećeg vikenda (petak - nedjelja) na kuglanam u Ravnoj Gori i ponovo u Rijeci.
Prvo mjesto zasluženo je osvojila juniorka KK Rijeke KVIG Snježana Kramar, druga je bila Nika Cvitković iz KK Mlake iz Rijeke dok je treće mjesto pripalo Marijani Liović iz porečke KK Istre. Valentina Prpić na karaju je zauzela 5. mjesto, Nives Poljak 6., Ana Puškarić 8. i Nikolina Marković 10. mjesto. Jasmina Dubić jučer je imala nešto lošiji nastup (498 srušenih čunjeva) što joj je bilo dovoljno tek za 15. mjesto.
Inače, na Kup RH za juniorke plasirale su se po četiri kuglačice KK Policajca i KK Mlake, dvije kuglačice KK Rijke KVIG i po jedna KK Karlovca i KK Istre iz Poreča.
Iako je nakon nekoliko godina izostalo osvajanje medalje na regionalnom natjecanju, a očekivanja za plasman na državno natjecanje su bila i veća, što se posebno odnosi na ponajbolje kuglačice ove sezone Jasminu Dubić i Morenu Rendulić, na kraju je i plasman četiri kuglačice na državno natjecanje ogroman uspjeh jer je konkurencija na regiuonalnom natjecanju bila najveća do sada.
Dakle, u petak u Ravnoj Gori Valentina Prpić, Nives Poljak, Ana Puškarić i Nikolina Marković natjecati će se na Kupu RH za juniorke, nadamo se da će izboriti drugi nastup u subotu u Rijeci te se uključiti u borbu za medalje.

  Pojedinačno Kup HKRZ U-23 - končni poredak

Započelo pojedinačno Kup natjecanje juniorki HKRZ, 03. 01. 2009.

Kuglana SRC Mlaka RijekaPojedinačno natjecanje juniora i juniorki U-23 kuglačke regije zapad ove godine usklađeno je s propozicijama HKS-a i danas je započelo u Ravnoj Gori (juniori) i u Rijeci (juniorke).
Na kuglani SRC Mlaka danas je nastupilo 27 kuglačica koje su današnji prvi nastup odigrale na ukupan rezultat. Među tih 27 kuglačica nastupile su i kuglačice KK Policajca - njih sedam.
U drugi krug plasirale su se 16 prvo plasiranih, a među njima je i pet "policajki". Sedma je Valentina Prpić, 11. je Jasmina Dubić dok su na 13., 14. i 15. mjestu Nikolina Marković, Ana Puškarić i Nives Poljak. Na žalost, u drugi krug nije se uspjela plasirati Morena Rendulić koja je bila 20. i Maja Stipetić koja je zauzela predposlijednje, 26. mjesto.  
Nakon današnjeg nastupa vodeća je opet odlična Snježana Kramar iz KK Rijeka KVIG, a prate ju tri kuglačice KK Mlake iz Rijeke Nika Cvitković, Marina Primorac i Maja Nanić na 2., 3. i 4. mjestu, zatim Karlovčanka Martina Mikšić na 5. i Marijana Liović iz KK Istre iz Poreča na 6. mjestu.
Obzirom na sustav natjecanja danas je bilo najvažnije plasirati se za drugi nastup, a u drugom nastupu opet se svakoj od 16 kuglačica pruža šansa za plasman među 4 najbolje i osvajanje neke od medalja. 12 prvoplasiranih plasirat će se na državno natjecanje.

 Pojedinačno Kup HKRZ U-23 - prvi dan


Jasmina Dubić najbolja mlađa juniorka Županije, 28. 12. 2008.
Jasmina DubićJasmina Dubić, ove sezone ponajbolja kuglačica KK Policajca, nakon dva nastupa, jučer u Ogulinu i danas u Karlovcu, osvojila je naslov mlađejuniorske U-18 prvakinje Karlovačke županije. Drugo i treće mjesto pripalo je također kuglačicama KK Policajca i to Ani Puškarić i Moreni Rendulić.
Inače, na ovom, 3. po redu pojedinačnom županijskom prvenstvu mlađih kategorija kuglačica i kuglača, nastupilo je 12 kuglačica i samo 2 kuglača. Najbrojnije su i ovaj puta bile mlađe juniorke KK Policajca, njih 10, te dvije mlađe juniorke KK Kupe iz Ozlja. Od mlađih juniora tek je KK Mostanje prijavilo dvojicu svojih mladih kuglača.
Ovo je za Jasminu Dubić već drugi ovakav naslov jer je i 1996. godine bila najbolja na pojedinačnom prvenstvu Karlovačke županije u istoj ovoj kategoriji.


  Pojedinačno prvenstvo KSKŽ U-18

SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA!, 24. 12. 2008.
SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA!

KK Poštaru ogulinski derbi, 21. 12. 2008.
Igrač utakmice - Marijan StipetićNa kraju jesenskog dijela prvenstva, u poslijednjem, 11. kolu III. HKL zapad, snage su odmejrili KK Poštar kao domaćin i KK Policajac kao gost. Nakon dobre i vrlo uzbudljive i neizvjesne utakmice gotovo do samog kraja, pobjeda od 6 : 2 ipak je pripala kuglačima KK Poštara.
Utakmica je počela nešto bolje za "policajce" jer je Marijan Stipetić sa 588 srušenih čunjeva uvjerljivo pobjedio Stevu Šlata za 47 čunjeva prednosti dok je Danko Gašparović minimalno i sa skromnih 513 srušenih čunjeva, sa manjkom od 9 čunjeva izgubio bod od Nikole Neralića.
Međutim, nakon drugog bloka igrača rezultat je u potpunosti izjednačen. Naime, Ivica Gašparović sa 573 srušena čunja minimalno je dobio Zlatka Neralića za 3 čunja, a Tomislav Grdić je sa 533 srušena čunja uvjerljivo izgubio od Rolanda Graovca za 41 čunj.

  III. HKL zapad 11. kolo KK Poštar - KK Policajac

  11. kolo III. HKL zapad

Tijesna pobjeda protiv KK Lokomotive, 14. 12. 2008.
Iako su kuglači KK Policajca očekivali laganu pobjedu u 10. kolu III. HKL zapad protiv fenjeraša KK Lokomotive iz Rijeke pobjedu su ostvarili teže nego što su očekivali.
Sam početak utakmice navjestio je pomalo moguću neizvjesnost do kraja jer su u prvom bloku igrača kuglači domaćina i gostiju odigrali ravnopravno 1 : 1 uz prednost KK Policajca od svega 21 čunj. Naime, Anton Marković pobjedio je svojeg protivnika za 44 čunja, a Marijan Stipetić je bio slabiji od svojeg protivnika za 23 čunja.
U drugom bloku igrača kuglači domaćina su bili bolji od gostiju, osvojili su obadva pojedinačna boda te povećali prednost u čunjevima za još 32 čunja, što je izgleda bilo presudno. Branko Bajt je osvojio pojedinačni bod na setove, uz manje srušenih čunjeva, 535 : 544 ali sa 2,5 osvojenih setova. dok je Mirko Birač odigrao dobru partiju i sa srušenih 562 čunja značajno povećao prednost u čunjevima za domaću ekipu.

  III. HKL zapad 10. kolo KK Policajac - KK Lokomotiva

  10. kolo III. HKL zapad

Gradonačelnik primio kuglačice i vodstvo KK Policajca, 12. 12. 2008.
Danas u 13.00 sati u prostoru gradske vijećnice grasdonačelnik Grada Ogulina gosp. Nikola Magdić i njegov zamjenik gosp. Tone Radočaj upriličili su primanje za mlade kuglačice KK Policajca - osvajačice zlatnih medalja na ovogodišnjim državnim natjecanjima, njihove trenerice Ruže Neralić te predsjednika i tajnika kluba Željka Stipetića i Marijana Turkovića.
Gradonačelnik gosp. Nikola Magdić čestitao je kuglačicama i trenerici na osvojenim medaljama, pohvalio ukupne rezultate KK Policajca, poglavito ženske ekipe koja je nakon jesenskog dijela prvenstva 2. HKL čvrsto na vrhu prvenstvene ljestvice, i zaželio još bolje rezultate u slijedećoj godini.
Na čestitkama i pohvalama u ime kluba zahvalio se predsjednik Marijan Turković obećavši još veći angažman svih struktura u klubu i još pregršt medalja sa kuglačkih natjecanja.
Trenerica ženske ekipe Ruža Neralić predstavila je gradonačelniku i njegovom zamjeniku osvajačice naslova državnih prvakinja tijekom 2008. godine. To su: u kategoriji kadetkinja U-14 na XVII parovnom prvenstvu RH Matea Gašparović (u paru s kuglačicom KK KUpe iz Ozlja Valentinom Pavlaković), u kategoriji mlađih juniorki U-18 Valentina Prpić, Morena Rendulić, Jasmina Dubić i Nives Poljak na XVIII ekipnom prvenstvu RH te Nikolina Marković, Jasmina Dubić, Morena Rendulić i Nives Poljak u kategoriji juniorki U-23 na XVIII ekipnom prvenstvu RH.
Nakon toga gradonačelnik je kuglačicama i vodstvu KK Policajca uručio prigodne poklone te svima skupa zaželio sretan Božić i uspješnu novu 2009. godinu.
Druženje je nastavljeno ugodnim razgovorom uz sokove i kavu.

Kuglačice KK Policajca jesenske prvakinje 2. HKL, 10. 12. 2008.
KUglačice KK Vrbovsko i KK Poplicajac OgulinKuglačice KK Policajca šestom uzastopnom pobjedom okončale su natjecanje jesenskog dijela II. HKL zapad/jug i osvojile naslov jesenskog prvaka.
Večeras su "policajke" zabilježile još jednu gostujuću pobjedu i to protiv ŽKK Vrbovsko u Vrbovskom konačnim rezultatom 6 : 2 odnosno 3122 : 2977 i 15,5 : 8,5 u setovima.
Kao podrška s kuglačicama KK Policajca iz Ogulina je došla poveća skupina navijača koji su cijelo vrijeme bučno bodrili "policajke" i na kraju zajedno proslavili još jednu pobjedu.
Niti jednog trenutka pobjeda kuglačica KK Policajca nije bila upitna. Iako je u prvom bloku igračica domaća ekipa osvojila jedan bod gostujuće su kuglačice osvojile prednost od 33 čunja. Naime, domaća kuglačica Aleksandra Vučković sa 535 srušenih čunjeva uspjela je pobjediti Anu Puškarić koja je srušila 505 čunjeva, ali "policajka" Morena Rendulić sa 534 srušena čunja za čak 63 čunja više uspjela je pobijediti Štefaniju Pezerović.

  II. HKL zapad/jug 6. kolo ŽKK Vrbovsko - KK Policajac

  6. kolo II. HKL zapad/jug

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr