Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

"Policajke" protutnjale Zadrom, 22. 11. 2008.
Kuglana SRC Mocire u ZadruNovouređena kuglana SRC Mocire u Zadru bila je sretna za kuglačice policajca danas u prvenstvenoj utakmici 4. kola II. HKL zapad/jugprotiv domaćih kuglačica KK Donata. Četvrto kolo za redom "policajke" bilježe prvenstvenu pobjedu, a ova današnja bila je posebno uvjerljiva i njome su sigurno zasjele na čelo ljestvice sa maksimalnim učinkom.
Jedini pojedinačni bod za domaće kuglačice osvojla je najbolja domaća kuglačica (igračica utakmice) Tanja Perović sa srušenih 559 čunjeva, nadjačavši Anu Puškarić 3:1 u setovima i 37 čunjeva prednosti. Svi ostali dvoboji pripali su gostujućim kuglačicama. U prvom bloku Morena Rendulić srušila je 525 čunjeva i s 3:1 u setovima pobjedila Irinu Morović koja je srušila 508 čunjeva.
U drugom bloku igračica Nikolina Marković sa srušenih 533 čunja i 3:1 u setovima pobjedila je Vasiliju Božajić koja je srušila tek 510 čunjeva. Najneizvjesnije je bilo u dvoboju domaće Nives Grabovac i gošće Jasmine Dubić jer je, nakon 2:2 u setovima Jasmina tek za 2 čunja prednosti osvojila bod za KK Policajac. U čunjevima je bilo 556 : 558 za Jasminu.Japa, kuglačice i Špiro ispred kuglane u Zadru
U trećem bloku kuglačice KK Policajca Nives Poljak i Valentina Prpić uvjerljivo su pobjedile po svoje čak dvije protivnice. Naime, Proti Nives su igrale Grozdana Surać (tri seta) i Mirjana Vukić (jedan set) ukupno srušivši 516 čunjeva, a Grozdana je osvojila i jedan set. Međutim, Nives je sa srušenih 555 čunjeva bila neuhvatljiva i osvojla je bod. Protiv Valentine Prpić igrale su Ana Grgona i Dubravka Dobra, zajedno srušivši tek skromnih 445 čunjeva što je bilo čak 107 čunjeva manje od Valentine koja je srušila 552 čunja.
Na kraju je konačni rezultat bio 7 : 1 za KK Policajac (18 : 8 u setovima i 3245 : 3094 u čunjevima) i sa ta 2 nova boda "policajke" su uvjerljivo vodeće na prvenstvenoj ljestvici.
Sa kuglačicama su na ovo gostovanje putovali  i vodili ih Željko Stipetić i Ivica Gašparović, a za sreću je i ovaj puta bio zadužen Špiro (maskota).

Slijedeće, 5. kolo, kuglačice KK Policajca trebaju igrati u nedjelju 30. 11. 2008. godine i to protiv jakih kuglačica Goranina iz Delnica, prtiv kojih je uvijek bilo teško, ali će ta utakmica biti sporazumno odgođena zbog nastupa čak dvije ekipe KK Policajca na ekipnom juniorskom prvenstvu RH u Zagrebu 29. i 30. 11. 2008. godine. Podsjećamo da su prošle godine kuglačice KK Policajca na ekipnom juniorskom državnom  prvenstvu osvojile 2. mjesto, a mogu li i na najviši tron znat ćemo uskoro.

  II. HKL zapad/jug 4. kolo KK Donat - KK Policajac

  4. kolo II. HKL zapad/jug

Sjednica Upravnog odbora, 21. 11. 2008.

Sinoć je održana redovna sjednica Upravnog odbora KK Policajac Ogulin u kompletnom sastavu.
Na sjednici se razmatrala aktualna situacija u klubu, donijete su neke odluke vezane za članstvo te isplanirane aktivnosti za naredni period.
Također, Upravni odbor je donio jednoglasnu odluku da se putem prioćenja javnost upozna sa određenim činjenicama i događanjima u svezi kuglačkog športa u Ogulinu i statusa kojega u njemu trenutno ima KK Policajac.
Priopćenje je odaslano svim tiskanim i elektroničkim medijima u Županiji koji stalno ili povremeno prate kuglački šport.

  Priopćenje za javnost


Pregažena i Kupa , 16. 11. 2008.

Maskota ženske ekipe - ŠPIRONakon što su sinoć kuglači KK Policajca "pregazili" Kamačnik, danas su kuglačice KK Policajca "pregazile" Kupu.
Iako je, za razliku od muške ekipe, od ženske ekipe bilo za očekivati ovakav razvoj događaja, ipak, cure su oduševile svojim pristupom igri kao i ukupnim rezultatom.
Konačan rezultat na oglasnoj ploči, neposredno nakon završetka utakmice, pokazivao je da su domaće kuglačice pobijedile 6,5 : 1,5 u bodovima odnosno 3288 : 3136 u srušenim čunjevima.
Odmah u prvom bloku igračica "policajke" su osvojile 2 pojedinačna boda i stekle 48 čunjeva prednosti. Posebno je oduševila odličnom igorom i s 556 srušenih čunjeva Morena Rendulić, dok je Ana Puškarić svoju protivnicu uspjela pobjediti doslovce u zadnjim hitcima, srušivši pri tome 523 čunja.
U drugom bloku igračica domaće cure su dominirale i osvojile 1 i pol pojedinačni bod, pri tome povećavši razliku u srušenim čunjevima. Nikolina Marković - najbolja igračica utakmicePosebne pohvale i čestitke pripadaju najboljoj igračici utakmice Nikolini Marković koja je na kraju srušila 586 čunjeva i za malo joj se omaklo da ne sruši magičnu brojku od 600 čunjeva. Jasmina Dubić je, iako je konstatno vodila, na kraju ipak prepustila pola boda svojoj suparnici, spašavajući tu polovicu u zadnjem hitcu. No, sigurni smo da Jasmina može bolje.
Nastavak utakmice bio je faktički formalnost ali domaće kuglačice Nives Poljak i Valentina Prpić odigrale su solidno te su uspjele osvojiti još jedan pojedinačni bod. To je uspjelo Nives Poljak, koja je odlično počela (u prvih 60 hitaca 295 srušenih čunjeva), a kasnije posustala, dok je Valentina Prpić u zadnjem setu propustila pojedinačnu pobjedu dozvolivši svojoj suparnici da ju pretekne za 3 čunja. Poljak je srušila 557 čunjeva, a Prpić 540. 

  II. HKL zapad/jug 3. kolo Policajac - Kupa

  3. kolo II. HKL zapad/jug


Pregažen Kamačnik ..., 16. 11. 2008.
Grb Grada VrbovskoKamačnik je desni pritok Rijeke Dobre u koju se ulijeva nedaleko Vrbovskog. Ova rječica dužine oko 3 km izuzetne je ljepote, a svaki metar njezina toka drugačiji je i atraktivniji od prethodnog. Kamačnik ima status zaštićenog krajolika i svakodnevno ga posjećuju mnogobrojni turisti.
Ime te prekrasne rječice nosi jedini kuglački klub iz Vrbovskog koji se natječe u 3. HKL zapad, a sinoć su u sklopu 6. prvenstvenog kola ugostili kuglače KK Policajca iz Ogulina, koji su svoje domaćine jednostavno "pregazili" - 1 : 7.
Nakon prošlotjedne Kamačnikove uvjerljive pobjede u Ozlju i još više zbog načina (broja srušenih čunjeva) kako su to učinili, kuglači Policajca nisu računali na osvajanje bodova. Međutim, rekonstrucija ogulinske kuglane prošlog ljeta i rane jeseni primorala je kuglače Policajca na treniranje u najbližem mjestu s kuglanom, a to je bilo upravo Vrbovsko i sinoćnji rezultat je pokazao da im ta kuglana "leži".
Već nakon prvog bloka kuglača Policajac je poveo 2 : 0, a to su izborili Marijan Stipetić (542) i Danko Gašparović (545) uz 36 čunjeva prednosti. Iako je u drugom bloku Branko Bajt sinoć bio indisponiran (60 hitaca 232 srušena čunja) zamjenjen je s Ivicom Gašparovićem, a Gašparović je srušio 279 čunjeva i osvojio bod. To nije uspjelo kapetanu Tomislavu Grdiću koji je srušio 538 čunjeva ali je izgubio bod protiv najboljeg igrača Kamačnika ali i utakmice Pavlovića (554).
U trećem bloku Mirko Birač sa 518 i Anton Marković s 543 srušena čunja uspjeli su nadjačati svoje protivnike i osvojiti još dva boda za svoju ekipu koja je srušila točno 90 čunjeva više od domaćina.
Konačni rezultat KK Kamačnik - KK Policajac 1 : 7 odnosno 3107 : 3197.
Ovo je prva ovosezonska gostujuća pobjeda KK Policajca i njome je, na neki način, anuliran onaj domaći poraz iz 1. kola protiv KK Obrtnika. Iskreno se nadamo da će gostujućih bodova biti još. 
U slijedećem 7. kolu KK Policajac na domaćoj kuglani dočekuje KK Istru, a utakmica se igra u nedjelju 23. studenog 2008. g. u 13.30 sati.

  III. HKL zapad 6. kolo Kamačnik - Policajac 

  6. kolo III. HKL zapad

"Policajke" osvojile i Mali Lošinj, 09. 11. 2008.

Ženska ekipa KK Policajca u Malom Lošinju 9.11.2008. Kuglačice KK Policajca danas su zabilježile i svoju drugu prvenstvenu pobjedu u II. HKL zapad/jug. Ovaj puta zabilježile su prvu  gostujuću pobjedu ove sezone i to na Malom Lošinju protiv kuglačica KK Čikata.
Konačni rezultat glasi 7 : 1 za KK Policajac čije kuglačice su srušile 2976 čunjeva naspram domaćih kuglačica koje su srušile tek 2812 čunjeva. Rezultat u setovima glasi 17,5 : 6,5 za KK Policajac.
Svoj jedini bod kuglačice KK Čikata uspjele su osvojiti u prvom bloku kada je Danijela Alagić sa 480 srušenih čunjeva "dobila" Anu Puškarić koja je srušila 484 čunja. Dakle, 4 čunja manje ali 3 : 1 u setovima. U drugom paru Morena Rendulić lako je osvojila bod protiv Marijane Nosil nadmašivši je za 21 čunj odnosno 517 : 486.
Ono što je uspjela Danijela Alagić za KK Čikat napravila je i Nikolina Marković za KK Policajac u drugom bloku igračica. Naime, ona je sa skromnih 443 srušena čunja ipak uspjela osvojiti 2 i pol seta te tako sa čak 20 čunjeva manjka od Cecilije Petrinić osvojiti bod za svoju ekipu. Jasmina Dubić u drugom paru osvojila je bod protiv Nataše Opačak. Jasmina je srušila 492, a Nataša 452 čunja. Time je KK Policajac poveo sa 3:1.
U zadnjem bloku kuglačice Policajca Nives Poljak sa 502 i Valentina Prpić sa 538 srušenih čunjeva bile su superiorne u odnosu na svoje protivnice Danijelu Žabkar (452) i Radojku Aleksa (469) pa je time utakmica završila uvjerljivom pobjedom "policajki".
Ova pobjeda je veoma važna i velika iz razloga što je opće poznato da dugotrajno putovanje u Mali Lošinj te posebno loše održavana kuglana Hotela Aurora mogu stvoriti probleme za gostujuće kuglačice odnosno kuglače. Ovoga puta to se nije dogodilo i mlade kuglačice KK Policajca apsolvirale su pobjedom jedno nezgodno gostovanje pa u slijedeće kolo ulaze kao vodeće na tablici.
U slijedećem 3. kolu na domaćoj kuglani u Ogulinu dočekuju Kupu iz Ozlja. Utakmica se igra u nedjelju 16. 11. 2008. godine u 10.00 sati i biti će to pravi županijski derbi ali i dvoboj dviju ekipa i klubova koji imaju odlične i prijateljske odnose.

  II. HKL z/j 2. kolo Čikat-Policajac

  2. kolo II. HKL zapad/jug  


Policajac i Amater - bez pobjednika, 09. 11. 2008.
Sinoć kasno, nakon dvije prvoligaške utakmice (Ogulin - Podravka i Klek - Zadar), nerješenim rezultatom 4 : 4 završila je prvenstvena utakmica 5. kola III. HKL zapadizmeđu KK Policajca i KK Amatera iz Karlovca.
Bio je to pravi županijski derbi između domaćih "policajaca", i gostujućih "amatera", koji su u prva 4 kola zabilježili isto toliko pobjeda. Iako im ime kluba sugerira nešto drugo, na kuglačkim stazama karlovčani su pokazali pravo lice, a što je domaćim kuglačima dobro poznato još iz drugoligaških vremena. Karlovački Amater je, naime, prošle sezone ispao iz II. HKL zapad gdje je godinama igrao zapaženu ulogu i jedan je od najboljih karlovačkih kuglačkih klubova.
Utakmica je počela vrlo napeto i tako je i završila. U prvom bloku, nakon uzbudljive i neizvjesne igre, obadva domaća kuglača uspjela su uknjižiti po bod i steći 19 čunjeva prednosti. Naime, Branko Bajt je svojom izvanrednom igrom i sa 573 srušena čunja nadmašio Stjepana Badovinca, sa sručenih 555 čunjeva 2,5 : 1,5 u setovima. U drugom paru borba za bod trajala je do samoga kraja, a na kraju je bod uspio uhvatiti Marijan Stipetić za svega jedan čunj viška, dok je Ivica Golubić, iako u odličnoj prigodi, otezao sa zadnjim hitcem i tako dozvolio da mu vrijeme isteče. Marijan Stipetić 2 seta i 584 srušena čunja, a Ivica Golubić 2 seta i 583 srušena čunja.

   III. HKL 5. kolo Policajac-Amater

  5. kolo III. HKL zapad

Škola kuglanja Ogulin opet u pogonu, 02. 11. 2008.

Škola kuglanja OgulinNakon obnove kuglane i nakon što su sa Športskom zajednicom Grada Ogulina dogovoreni i utvrđeni termini na obnovljenoj ogulinskoj kuglani i Škola kuglanja, koju je pred nekoliko godine pokrenuo KK Policajac i koju vodi trenerica i ponajbolja ogulinska kuglačica Ružica Neralić, ovih dana započela je sa novim ciklusom rada s najmlađim kategorijama.
Trenutno Ružica Neralić osnovama kuglačkog športa podučava 13 polaznika iz Ogulina i Oštarija u dobi od 10 do 14 godina i to sedam djevojčica i šest dječaka.
To su: Iris Belančić (1996.), Andrija Božičević (1996.), Marko Božičević (1997.), Ana Grdić ((1995.), Ante Hećimović (1998.), Ivan Hećimović (1996.), Marija Neralić (1996.), Rea Požeg (1995.), Matija Puškarić (1996.), Danijela Rajak (1996.), Marija Rahan (1994.), Nikola Stipetić (1994.) i Tea Žlimen (1996.)
Međutim, obzirom na termine tj. broj sati koji su dodjeljeni Školi kuglanja kao i na kadrovske kapacitete Škole kuglanja (kvalificirani treneri sa završenim trenerskim tečajem) ima mjesta za još  zainteresirane djece. Sve što je potrebno je javiti se trenerici Ružici Neralić na broj 098/318779 ili u predviđenim terminima na kuglani kao i putem telefona treneru i tajniku Škole kuglanja Željku Stipetiću na broj 098/759797.  Članarina se ne plaća, a sve što je potrebno je čista sportska obuća i odjeća.

  Termini Škole kuglanja


"Policajke" u novo prvenstvo startale pobjedom, 26. 10. 2008.
KK Policajac - zeneKuglačice KK Policajca u novo prvenstvo II. HKL zapad/jug za žene u 1. kolu startale su uvjerljivom pobjedom protiv jake ekipe KK Šubićevca iz Šibenika.
Premda su se pred početak ove utakmice i premijernog nastupa na domaćem terenu i to protiv ekipe koja je još lani igrala u 1. HKL kuglačice Policajca pomalo plašile, jer ipak se na novouređenoj kuglani još nisu uigrale, utakmica je završila njihovom pobjedom. Naime, zabilježena je uvjerljiva pobjeda od 6 : 2 (u setovima 12,5 : 11,5) uz nešto manje od 100-tinjak čunjeva prednosti (3213 : 3122).
U prvom paru za KK Policajac utakmicu su počele Ana Puškarić i Morena Rendulić i Ana je uspjela osvojiti bod, dok je Morena, iako je srušila više čunjeva, ipak zbog manjka u setovima (2,5 : 1,5) izgubila pojedinačni bod. Tako je nakon prvog para završilo 1 : 1 i uz 30 čunjeva plusa.
U drugom paru kuglačice Policajca Nikolina Marković i Jasmina Dubić odlično su parirale starijim i iskusnijim kuglačicama Šubićevca te su, zaslugom Jasmine Dubić, uspjele osvojiti još jedan pojedinačni bod dok je Nikolina Marković, iako ga je izgubila, odličnom igrom i rezuulatom, uspjela pratiti svoju fenomenalnu suparnicu i najbolju igračicu utakmice Alenku Šimunović koja je srušila 576 čunjeva. Dakle, na kraju drugog para bilo je 2 : 2 u bodovima i uz 29 čunjeva prednosti za Policajac.

   II. HKL z/j (žene) 1. kolo Policajac-Šubićevac

  1. kolo II. HKL zapad/jug

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Starije>>

 
InfoStudio.hr