Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

"Policajke" u novo prvenstvo startale pobjedom, 26. 10. 2008.
KK Policajac - zeneKuglačice KK Policajca u novo prvenstvo II. HKL zapad/jug za žene u 1. kolu startale su uvjerljivom pobjedom protiv jake ekipe KK Šubićevca iz Šibenika.
Premda su se pred početak ove utakmice i premijernog nastupa na domaćem terenu i to protiv ekipe koja je još lani igrala u 1. HKL kuglačice Policajca pomalo plašile, jer ipak se na novouređenoj kuglani još nisu uigrale, utakmica je završila njihovom pobjedom. Naime, zabilježena je uvjerljiva pobjeda od 6 : 2 (u setovima 12,5 : 11,5) uz nešto manje od 100-tinjak čunjeva prednosti (3213 : 3122).
U prvom paru za KK Policajac utakmicu su počele Ana Puškarić i Morena Rendulić i Ana je uspjela osvojiti bod, dok je Morena, iako je srušila više čunjeva, ipak zbog manjka u setovima (2,5 : 1,5) izgubila pojedinačni bod. Tako je nakon prvog para završilo 1 : 1 i uz 30 čunjeva plusa.
U drugom paru kuglačice Policajca Nikolina Marković i Jasmina Dubić odlično su parirale starijim i iskusnijim kuglačicama Šubićevca te su, zaslugom Jasmine Dubić, uspjele osvojiti još jedan pojedinačni bod dok je Nikolina Marković, iako ga je izgubila, odličnom igrom i rezuulatom, uspjela pratiti svoju fenomenalnu suparnicu i najbolju igračicu utakmice Alenku Šimunović koja je srušila 576 čunjeva. Dakle, na kraju drugog para bilo je 2 : 2 u bodovima i uz 29 čunjeva prednosti za Policajac.

   II. HKL z/j (žene) 1. kolo Policajac-Šubićevac

  1. kolo II. HKL zapad/jug

Novi poraz KK Policajca, 25. 10. 2008.

Grb Grada DelnicaU utakmici 4. kola III. HKL zapad kuglači KK Policajca zabilježili su i treći poraz ove sezone i to protiv KK Mladosti u Delnicama. Domaćini su bili puno bolji u današnjoj utakmici i na kraju su pobijedili ukupnim rezultatom 7 : 1 odnosno 3369 : 3145 u srušenim čunjevima te 17 : 7 u setovima.
Jedini bod za KK Policajac osvojio je Anton Marković, koji je s 554 srušena čunja bio i najbolji pojedinac kod gostujuće ekipe.
Odmah do njega, ali samo u ukupnom broju srušenih čunjeva, je Ivica Gašparović sa 540 srušenih čunjeva, dok su ostali kuglači KK POlicajca postigli ispodprosječne rezultate i, svi redom, izgubili bod u nadmetanju sa svojim protivnicima. Danko Gašparović je tako srušio 519, Tomislav Grdić 518, Mirko Birač 511, a Marijan Stipetić tek 503 čunja.
Nakon ovog novoga poraza kuglači KK Policajca s tek 2 osvojena boda nalaze se u donjem dijelu tablice i u slijedećem kolu na domaćoj kuglani dočekuju lidera III. HKL zapad KK Amater iz Karlovca.
Prema tome, u drugu subotu (slijedeći vikend je pauza szog blagdana Svih svetih) na ogulinskoj kuglani KK Policajca očekuje teška ali važna utakmica i za nadati se je da gosti neće u Karlovac odnijeti bodove.
Obzirom na dosadašnje rezultate karlovačkih kuglača, pred kuglačima KK Policajca je teška zadaća i ukoliko uspiju pobijediti moći će računati na dobar plasman. Novi domaći poraz mogao bi već na početku prvenstva biti nagovještaj grčevite borbe za opstanak u III. HKL.

   III. HKL 4. kolo Mladost - Policajac

   4. kolo III. HKL zapad


"Obrtnici" bolji od "policajaca", 22. 10. 2008.
Sinoć kasno, već iza 23,00 h, doznali smo tko je najbolji u gradu - "policajci" ili "obrtnici". Bila je to zaostala utakmica 1. kola 3. HKL zapad, koja je trebala biti odigrana još 11. listopada 2008. g., a nije zbog rekonstrukcije kuglane. Bolji su bili "obrtnici", koji su, ovaj puta kao gosti, na kraju odnijeli uvjerljivu pobjedu 6 : 2, odnosno 3274 : 3209 srušenih čunjeva. I u setovima "obrtnici" su bili bolji - 14 : 10.
Međutim, početak utakmice nije naslućivao takav rasplet događanja D. Gašparović - najbolji igrač utakmicejer su Danko Gašparović (575 - igrač utakmice) i Mirko Birač (550) u prvom bloku bili uvjerljivo bolji od svojih suparnika Josipa Vučića (519) i Andreja Vukovića (532) i za KK "Policajac" osvojili dva pojedinačna boda te 74 čunja viška za svoju ekipu.
Kola za "policajce" krenula su nizbrdo već na početku drugog bloka igrača kada se odmah vidjelo da je Mladen Hećimović, inače najbolji igrač KK Policajca na prošlosubotnjoj utakmici protiv KK Uljanika, skroz indisponiran. U prvom setu srušio je tek 112 čunjeva uz rekordnih 7 promašaja pa ga je u nastavku zamjenio kapetan Tomislav Grdić. Do kraja Grdić nije uspio sustići Zdravka Vukovića i sa srušenih 525 čunjeva u odnosu na 569 Vukovićevih više od pola prednosti u čunjevima je nestalo. Na žalost, niti Anton Marković nije bio raspoložen za kuglanje pa je i on sa skromnim učinkom od 526 čunjeva bio kraći za 29 čunjeva od odličnog Mate Sušnja.

  III. HKL zapad - Policajac-Obrtnik (zaostala utakm. 1. kola) 

  1. kolo III. HKL zapad

Pobjeda KK Policajca protiv KK Uljanika, 18. 10. 2008.

Najbolji igrač utakmice - Mladen HećimovićKuglači KK Policajca danas poslijepodne zabilježili su svoju prvu prvenstvenu pobjedu u novoj kuglačkoj sezoni. Bila je to ujedno i prva službena utakmica na novouređenoj ogulinskoj kuglani, a "policajci" su uvjerljivo pobijedili kuglače KK Uljanika iz Pule u 3. kolu III. HKL zapad. Konačni rezultat bio je 7 : 1 (15 : 9 u setovima i 3309 : 3158 u srušenim čunjevima).
U prvom bloku "policajci" Mladen Hećimović i Anton Marković odmah su osvojili dva pojedinačna boda i ulovili prednost od 62 čunja. oglasna ploča na kuglani
Posebno se večeras istakao Mladen Hećimović koji je sa srušenih 567 čunjeva do daljnjega postao i rekorder novouređene kuglane što se službenih prvenstvenih nastupa tiče.
U drugom bloku vodstvo domaćina na 4 : 0 povećali su Branko Bajt i Marijan Stipetić uz "podebljanje" viška srušenih čunjeva.
Konačno, u trećem bloku odličnom igrom i s 563 srušena čunja Ivica Gašparović donio je peti pojedinačni bod za KK Policajac dok je njegov brat Danko Gašparović za svega 12 manje oborenih čunjeva izgubio bod.


 III. HKL - 3. kolo (KK Policajac - KK Uljanik)

  3. kolo III.HKL zapad


Težak poraz Policajca u Poreču!, 11. 10. 2008.
Kuglači KK Policajca danas na početku natjecanja u prvenstvu III. HKL zapad protiv KK Pazina u Poreču doživjeli su težak poraz.
KK Pazin, koji svoje prvenstvene utakmice igra u Poreču, pobijedio je sa maksimalnim rezultatom od 8 : 0, a u srušenim čunjevima bilo je 3281 : 3126.
Bila je to utakmica 2. kola, a u 1. kolu KK Policajac trebao je igrati kao domaćin protiv ogulinskog KK Obrtnika, međutim, ta je utakmica sporazumno odgođena za 21. listopada (utorak) u 20,00 h zbog rekonstrukcije kuglane.
Nakon ovog poraza kuglači KK Policajca mogu se jedino tješiti u onoj narodnoj izreci "prvi mačići se u vodu bacaju", a utjeha može uslijediti već u slijedeću subotu kada u goste KK Policajcu dolazi KK Uljanik iz Pule.
Osim što će to biti premiojerna utakmica KK Policajca na domaćem terenu, bit će to i prva utakmica na novouređenoj kuglani koja se službeno otvara sutra u 11,00 h.

3. HKL 2. kolo (KK Pazin - KK Policajac)

 2. kolo III. HKL zapad

Odgođena prvenstvena utakmica 1. kola, 04. 10. 2008.
Prvenstvena utakmica 1. kola III. Hrvatske kuglačke lige - zapad  (muški) između KK Policajca i novajlije u ligi KK Obrtnika, a koja se po rasporedu trebala igrati danas u 17.00 sati na gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu je odgođena.
Naime, zbog rekonstrukcije kuglane na kojoj su u tijeku radovi na postavljanju pločastih segmenata kao i nove automatike do daljnjega se ne mogu odigravati nikakve kuglačke utakmice.
Zbog toga će za mušku ekipu prvenstvo u novoj kuglačkoj sezoni 2008./2009. početi u slijedeću subotu 11. listopada i to u Poreču protiv KK Pazina.
Ogulinski derbi između KK Policajca i KK Obrtnika, prema dogovoru vodstva klubova, odigrat će se odmah po završetku radova i otvorenju kuglane i to "u tjednu" obzirom da nema slobodnog termina za vikend.
Nadamo se da će domaća kuglana biti dovršena prema planu tj. do 12. lisatopada tako da će KK Policajac prvi domaći nastup imati već 18. listopada u 16.00 sati protiv KK Uljanika iz Pule.

Rezultati 1. kola

Pobjeda "Policajki" u Ozlju, 26. 09. 2008.

U prvoj pripremnoj i prijateljskoj utakmici odigranoj danas poslijepodne u Ozlju na Kuglani Azelija kuglačice KK Policajca pobijedile su kuglačice domaćina KK Kupu sa ukupnim rezultatom 7 : 1 odnosno 3158 : 2895 srušenih čunjeva.
Iako se kaže da se "prvi mačići bacaju u vodu" ova pobjeda mladih kuglačica KK Policajca najavljuje dobru igru i rezultate u predstojećim utakmicama prvenstva 2. HKL zapad/jug koje počinje 26. listopada 2008. godine. Prvu prvenstvenu utakmicu kuglačice KK Policajca igraju kod kuće (nadamo se da će do tada kuglana biti dovršena) protiv kuglačica KK Šubićevca iz Šibenika - prošlosezonskih prvoligašica.
Prvenstvo u 3. HKL zapad za muške počinje već prvog vikenda u listopadu, a KK Policajac je odgodio svoju prvu utakmicu koju je trebao igrati protiv KK Obrtnika i to zbog rekonstrukcije kuglane. Navedena utakmica će se odigrati naknadno.
Danas u Ozlju igralo se ovako:
Šegina - Morena Rendulić 0:1 (504:529), Š. Pavlaković - Ana Puškarić 1:0 (518:518), N. Pavlaković - Nikolina Marković 0:1 (465:513), Meglajec - Jasmina Dubić 0:1 (491:528), Blažina - Valentina Prpić 0:1 (477:514) i Turkalj - Nives Poljak 0:1 (440:556).


Na trening u Vrbovsko i Ozalj!, 29. 08. 2008.

Kuglana Jedina ogulinska kuglana još od travnja mjeseca nije u funkciji, a kada će biti još se ne zna. Naravno da takva situacija s kuglanom dovodi u pitanje spremnost svih ogulinskih klubova za natjecanje u nadolazećoj kuglačkoj sezoni. Novopečenim prvoligašima odnosno prvoligašicama KK "Kleku" i ŽKK "Ogulinu" prvenstvo počinje za dva tjedna, a ostalima prvi vikend u listopadu. Poznato je da su kuglači KK "Kleka" odlazili na trening u Ozalj dok su kuglačice KK "Ogulina" trenirale u Vrbovskom. Ostali klubovi, pa tako i KK "Policajac", zbog velikih troškova koje iziskuje odlazak na trening u drugi grad, nisu si mogli priuštiti takve izlete ali će očigledno morati bez obzira na cijenu ukoliko misle natjecati se u prvenstvu koje uskoro počinje.


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Starije>>

 
InfoStudio.hr