Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KAO PLITAK POTOK, 19. 11. 2017.
Gacka je nadaleko i naširoko poznata krška rijeka koja teče kroz Otočac, a krasi ju bogatstvo pastrva te hladna, brza i duboka voda. KK Gacka iz Otočca nosi ime te rijeke ali je sinoć, u 5. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika KK Gacka više ličila na plitak potok, kojega je KK Policajac neočekivano lako pregazio s uvjerljivih 8:0 (14:10) te 3320:3236 u ukupno srušenim čunjevima.
Za KK Policajac i u ovoj utakmici igrala je već ustaljena postava i u ustaljenom rasporedu. Prve dvije pojedinačne pobjede i dva boda na kontu KK Policajca osvojili su Danko Gašparović protiv Nikole Kraljića te Božo Pavlaković protiv Ivice Atalića.
U drugom bloku igrača/ica Mladen Hećimović, na ovoj utakmici najbolji igrač i pojedinac u svojoj ekipi s 566 srušenih čunjeva, uz male poteškoće na početku dvoboja, na kraju je pobijedio Dejana Janjatovića. Odmah do njih pobjedu je ostvarila i standeardno dobra Ivanka Rebrović protiv Željka Bićanića.
Na početku dvoboja trećeg bloka igrača iskrsli su mali problemi jer su gosti već u prvom setu značajno smanjili razliku u čunjevima i u pitanje doveli pobjedu KK Policajca. Međutim, u nastavku su se probudili i Nenad Plivelić i Anton Marković te na kraju izvojevali pojedinačne pobjede protiv Željka Odorčića, odnosno Tomislava Atalića.
Ovo je već četvrta pobjeda u nizu KK Policajca, s kojima je, zajedno s KK Vatrogascem u samom vrhu prvenstvene ljestvice. Do kraja jesenskog dijela prvenstva preostala su još dva kola, a KK Policajac igra najprije protiv KK Euphorie i to kao gost na ogulinskoj kuglani u subotu 25.11.2017.g. s početkom u 13,30 sati.

KK Policajac-KK Gacka - zapisnik

TREĆA POBJEDA ZA REDOM, 12. 11. 2017.
U 4. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca ostvarili su i treću pobjedu za redom, odnosno drugu uzastopnu na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek". Ovaj puta, kao gosti, s 6:2 (16,5:7,5) i 3315:3172 u ukupno srušenim čunjevima, pobjedili su KK Poštara.
Danko Gašparović, Mladen Hećimović, Ivanka Rebrović i Anton Marković u ovoj utakmici ostvarili su pojedinačne pobjede, dok su Božo pavlaković i Nenad Plivelić, uz nešto lošiji nastup i rezultat, izgubili svoje pojedinačne dvoboje. I drugu utakmicu za redom najbolji igrač u sastavu KK Policajca i najbolji igrač utakmice bio je Anton Marković s 591 srušenim čunjem.
Danko Gašparović i Božo Pavlaković igrali su u prvom bloku igrača te je, kako smo već napisali, Danko Gašparović pobijedio Zvonka Salopeka (na setove, imali su jednak broj srušenih čunjeva), a Božo Pavlaković se ponovo mučio i tijesno izgubio od Davora Stipetića za svega pet čunjeva.
U drugom bloku igrača dvije ubjerljive pobjede Mladena Hećimovića protiv Milana Domitrovića (odlično odigranim zadnjim setom) te Ivanke Rebrović protiv Albina Ivankovića (bez izgubljenog seta).
U zadfnjem bloku igrača Nenad Plivelić na setove (1:3) izgubio je od Gorana Lovrića iako je srušio sedam čunjeva više, dok je Anton Marković ponovo briljirao i s lakoćom pobijedio Nikolu Neralića.
Ovom novom prvenstvenom pobjedom KK Policajc već je izbio na drugo mjesto, odmah iza vodećeg KK Vatrogasca od kojega su izgubili u prvom kolu, a već u subotu 18.11.2017.g. ugostit će KK Gacku iz Otočca, vrlo dobru i nezgodnu ekipu. Za ostanak na vrhu prvenstvene ljestvice svakako će trebati pobjediti, a za pobijesiti će trebati ponoviti odličnu igru iz prethodne dvije utakmice. Utakmica se igra u popodnevnom terminu u 17:00 sati.

KK Poštar - KK Policajac - zapisnik

POBJEDA NA DOMAĆOJ PREMIJERI, 06. 11. 2017.
U prvoj domaćoj utakmici ove sezone, u 3. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca uvjerljivo su pobijedili KK Željezničar-branitelja rezultatom 7:1 (19:5), te pri tome srušili rekordnih 3431 čunj, naspram Željinih 3263.
Svi kuglači/ce KK Policajca, osim Zlatka Neralića na početku utakmice, ostvarili su pojedinačne pobjede, s time da su Danko Gašparović i Anton Marković srušili preko šesto čunjeva. Najbolji pojedinac na utakmici ovaj puta bio je Anton marković sa čak 615 srušenih čunjeva.
Dakle, u prvom bloku igrača, osim tijesnog pojedinačnog poraza Zlatka neralića protiv Nikole Birača, pobjedu KK Policajca trasirao je Danko Gašparović uvjerljivom pobjedom protiv solidnog Dragana Vučića. Svakako raduje odlična igra i pobjede Danka Gašparovića već treću utakmicu za redom.
U drugom bloku igrača Mladen Hećimović također je nastavio niz odličnih nastupa i, bez izgubljenog seta, s lakoćom pobjedio Ivicu Puškarića. U istom bloku igrača Ivanka Rebrović je na setove pobjedila odličnog Milana Ostovića koji je srušio 14 čunjeva više.
Konačno, i u trećem bloku igrača dvije pojedinačne pobjede za KK Policajac koje su osvojili Nenad Plivelić protiv Damira Poljaka i, već spomenuti igrač utakmice Anton Marković, koji je bio uvjerljivo bolji od Harisa Ligate.
Ovom uvjerljivom pobjedom KK Policajac je s dvije pobjede i jednim porazom na startu prvenstva skočio na treće mjesto prvenstvene ljestvice, odmah iza dvojca iz Otočca, KK Gacke i KK Vatrogasca, koji imaju po tri pobjede.
Slijedeće, 4. kolo KK Policajac kao gost igra ponovo na domaćoj kuglani i to protiv KK Poštara. Kao i svaki puta do sada, u nedjelju 12.11.2017. u 10,00 sati očekuje se zanimljiva i neizvjesna utakmica.

KK Policajac - KK Željezničar-branitelj - zapisnik

DRUGO KOLO - REKORDNA POBJEDA, 29. 10. 2017.
U 2. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca ponovo su gostovali na novoj Gradskoj kuglani u Otočcu, gdje su im domaćini bili kuglači KK Visočice iz Gospića. KK Policajac je, za razliku od prethodnog gostovanja na istoj kuglani protiv KK Vatrogasca, odigrao puno bolje i ostvario rijetko viđenu rekordnu pobjedu od čak 8:0 (16:8) i 3343:3193 u ukupno srušenim čunjevima.
Najbolji pojedinac u redovima KK Policajca i igrač utakmice Danko Gašparović (585 srušenih čunjeva) i Ivanka Rebrović, odmah u prvom bloku igrača, osvojili su prve dvije pojedinačne pobjede i prva dva boda za svoju ekipu. Rebrović je, nakon izgubljena prva dva seta, preostala dva riješila u svoju korist te za pet čunjeva pretekla i pobijedila Miroslava Zdunića, dok je Gašparović s 3:1 u setovima i 18 čunjeva viška pobijedio najboljeg pojedinca u redovima KK Visočice Josipa Šulentića.
U nastavku utakmice, najprije su u drugom bloku igrača, Božo Pavlaković i Mladen Hećimović pobijedili Slavka Kalanja i Nikucu Došena, a u trećem bloku igrača Nenad Plivelić i Anton Marković pobijedili su solidne Milana Majetića, odnosno Milana Butkovića. Za pohvalu su opet odlični rezultati, kao i prošlo kolo, trojca Hećimović, Plivelić i Marković, a Pavlaković se ponovo mučio, međutim, protivnik mu nije bio na visini. Nadamo se da će i Pavlaković konačno proigrati.
U slijedećem 3. kolu KK Policajac će konačno zaigrati i na domaćoj kuglani u Ogulinu gdje, kao domaćin, igra protiv KK Željezničar-branitelja. Utakmica se igra u nedjelju 5. studenog s početkom u 13,30 sati.

KK Visočica - KK Policajac - zapisnik

KONAČNO JE POČELO - NA ŽALOST PORAZOM, 22. 10. 2017.
Nikada kasnije, konačno je počela prvenstvena utrka klubova 3.HKLZ Ogulin-Lika. Razlog tome sigurno je i mali, nikad manji, broj kuglačkih klubova koji su se prijavili za natjecanje - svega osam. U odnosu na prošlu kuglačku sezonu nema KK Gospića koji nije prijavio ekipu za natjecanje zbog neispravnosti kuglane u Gospiću, a nema niti KK Rakovice koja sada igra u višem rangu. Podsjećamo da u prošloj sezoni iz 2. HKLZ ni jedan klub nije ispao u ovu 3.HKLZ. Dakle, osam klubova, sedam kola u jesenskom dijelu i još toliko u proljetnom. Kratko, prekratko za neko ozbiljnije natjecanje.
Kuglači KK Policajca, u istom igračkom sastavu kao i prošle sezone, u novom prvenstvu startali su porazom na gostovanju na novoj Gradskoj kuglani u Otočcu. U 1. kolu 3.HKJLZ Og-Lika bolji su bili domaćini KK Vatrogasac, koji su, samo da se podsjetimo, s dvije pobjede prošle sezone protiv KK Policajca, glavni "krivci" što KK Policajac nije bio prvak. Današnja utakmica, dakle, završila je pobjedom KK Vatrogasca 6:2 (13,5:10,5) i 3228:3182 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača dvije pojedinačne pobjede za domaćina. Želimir Ostojićpobjeđuje solidnu Ivanku Rebrović, iako je Rebrović bolje krenula i dobila prva dva seta. Međutim, uslijedio je preokret i Ostojić pobjeđuje s 24 čunja prednosti. Drugu pobjedu za domaću ekipu osvaja Davor Matasić koji je s ne baš dobrom igrom, bio bolji od danas indisponiranog Bože Pavlakovića, kojega je, nakon dva seta mijenjao Branko Bajt, koji se nije pokazao kao dobra zamjena.
U drugom bloku igrača za KK Policajac, nakon dužeg vremena, zaigrao je Danko Gašparović. I nije se iskazao. Iako je dobio prvi set, u drugom je skroz podbacio, pa ga je mijenjao Zlatko Neralić koji je bio još lošiji pa je tako Goran Majetić iz KK Vatrogasca lako osvojio i treću pojedinačnu pobjedu za sovju ekipu. Anton Marković je u tom drugom bloku igrača osvojio prvu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac, pobjedivši Davora Kostelca, te ostavio kakvu-takvu nadu u preokret.
U trećem bloku igrača do preokreta je zamalo i došlo. Naime, Nenad Plivelić je odlično igrao i srušio najviše čunjeva od svih kuglača KK Policajca - 577, međutim, s druge strane je bio raspoloženi Ivica Jurković koji je srušio sedam čunjeva više za konačnu potvrdu pobjede domaćina. Drugu pojedinačnu pobjedu za KK Policajc osvojio je Mladen Hećimović pobjedivši uvjerljivo Dražena Netahlia bez izgubljenog seta.
Sve u svemu, ostaje žal za propuštenim prilikama jer je dojam da se u današnjoj utakmici moglo napraviti i više, posebno kada se zana da su dva rezultata KK Policajca daleko ispod petsto čunjeva.
No, prilika za popravak dolazi već slijedeće kolo kada na istoj kuglani u Otočcu kuglači KK Policajca gostuju kod KK Visočice. Utakmica se igra u subotu 28.10.2017.g. u 13,30 sati.

KK Vatrogasac - KK Policajac - zapsinik


SVE SPREMNO ZA NOVU KUGLAČKU SEZONU, 10. 07. 2017.
Nakon što su tijela Hrvatskog kuglačkog saveza (HKS) i Kuglačke regije Zapad (KRZ) odradila sve što je bilo potrebno, sve je spremno za novu natjecateljsku kuglačku sezonu 2017./2018. Na klubovima, odnosno kuglačima je sada da se do početka prvenstva što bolje pripreme i u novu sezonu uđu što spremniji za natjecanje, kako u prvenstvu, tako i pojedinačno ili u parovima, na svim razinama, županijskom, regionalnom i državnom.
Što se tiče KK Policajca i ove nadolazeće kuglačke sezone natjecat će se u 3.HKLZ Ogulin-Lika, zajedno s još sedam klubova iz Karlovačke i Ličko-senjske županije. Za razliku od protekle sezone više se neće kuglati na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću zbog nejzine zapuštenosti, već će klubovi iz Ličko-senjske županije svoje domaće utakmice igratgi na novj kuglani u Otočcu. Od klubova u ovoj ligi novi/stari klub je KK Gacka iz Otočca, koja je ispala iz 2.HKLZ, čije mjesto je zauzeo aktualni prvak 3.HKLZ Ogulin-Lika KK Rakovica. Na žalost, do daljnjega u ovoj ligi nećemo gledati (igrati) niti KK Gospić koji je odustao od daljnjeg natjecanja, upravo zbog zatvaranja kuglane u Gospiću. Liga će brojati samo osam klubova i igrati će se dvokružno (jesenski i proljetni dio) tako da će prvenstvo u prvom dijelu početi tek krajem listopada (21. i 22.10.2017.), a završiti početkom prosinca (2. i 3.12.2017). Proljetni dio započeti će krajem siječnja (27. i 28.1.2018.), a završiti će već početkom ožujka (10. i 11.3.2018.). KK Policajac prvenstvenu trku započinje gostovanjem u Otočcu protiv KK Vatrogasca u nedjelju 22.10.2017. u 16,00 sati.
Što se tiče prijelaznog roka, odnosno kuglačkog kadra, u KK Policajcu sve je ostalo isto kao i u prethodnoj sezoni, dakle, bez odlaska ili dolaska igrača. U ostalim klubovima 3.HKLZ Ogulin-Lika situacija je slična i svi klubovi kreću u prvenstvo manje-više s istim igračima.
Sve u svemu, slijedi nam još jedno nezanimljivo i neuzbudljivo kuglačko natjecanje, što je rezultat katastrofalne organizacije natjecanja po ligama (od prve pa do treće), međutim, postoje naznake i prijedlozi da bi se već od sezone 2018./19. u organizaciji natjecanja nešto mijenjalo kao npr. uvođenje jedinstvene 3. lige na nivou KRZ, kao i dvije četvrte lige po županijama. No, sve je to samo u ideji i vrijeme će pokazati hoće li se po tom pitanju nešto poduzeti kako bi kuglački sport postao zanimljiviji i uzbudljiviji.
Sve o novoj kuglačkoj sezoni možete pročitati na web stranici HKS-a www.kuglanje.hr.

KALENDAR NATJECANJA HKS

KALENDAR NATJECANJA KRZ

PRIJELAZNI ROK 2017

RASPORED 3.HKLZ OG-LI 2017/18

SRETAN USKRS!!!, 15. 04. 2017.

POBJEDA PROTIV KLEKA II TEK ZA DRGO MJESTO, 27. 03. 2017.
Kuglači KK Policajca pobjedom protiv KK Kleka II u zadnjem 18. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika definitivno su osvojili drugo mjesto, s jednakim brojem bodova kao prva KK Rakovica ali slabijim omjerom poena. Protiv KK Kleka II pojedinačne pobjede ostvarili su Mladen Hećimović i Božo Pavlaković u prvom bloku igrača te Mirko Birač u drugom i Branko Bajt u trećem bloku igrača. Zlatko Neralić i Anton Marković, iako su solidno odigrali ipak nisu uspjeli pobijediti. Posebno se to odnosi na Antona Markovića, koji je s 556 srušenih čunjeva opet bio najbolji igrač u svojoj ekipi, međutim, mladi Zlatan Mazor, najbolji igrač utakmice s 588 srušenih čunjeva ipak je bio bolji.
Bila je to 12. pobjeda kuglača KK Policajca ostvarena ovaj put rezultatom 6:2 (15:9) i 3244:3158 u ukupno srušenim čunjevima.
Iako je osvajanje drugog mjesta, s istim brojem bodova kao i prvak KK Rakovica, izuzetan uspjeh kuglača KK Policajca, ipak ostaje žal za četiri izgubljena boda protiv osrednje ekipe KK Vatrogasca.
Na kraju, treba čestitati prvacima KK Rakovici jer su odličnim igrama u drugom dijelu prvenstva pokazali da su zasluženo osvojili naslov prvaka i plasman u viši rang natjecanja.

ZAPISNIK KLEK II - POLICAJAC

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr