Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

SVE SPREMNO ZA NOVO PRVENSTVO, 31. 07. 2016.
U petak 29. srpnja 2016.g. u Rijeci, na kuglani SRC Mlaka održano je izvlačenje startnih brojeva za sve kuglačke klubove Kuglačke regije zapad (KRZ) za predstojeću kuglačku sezonu 2016./2017. Od ove kuglačke sezone sva kuglačka natjecanja provode se po novoj natjecateljskojh shemi i u neposrednoj organizaciji Hrvatskog kuglačkog saveza (HKS) prema kojoj se za KK Policajac ne mijenja apsolutno ništa te i naredne sezone ostaje se natjecati u 3.HKLZ Ogulin-Lika u sklopu KRZ.
Prema kalendaru natjecanja HKS, odnosno svih ligaških natjecanja KRZ natjecanje u 3.HKLZ Ogulin-Lika kreće u subotu 01. listopada 2016.g., a završava u nedjelju 26. ožujka 2017.g. 3.HKLZ Ogulin-Lika u narednoj sezoni brojat će tek 9 klubova (osim KK Policajca tu su još KK Euphoria, druga ekipa KK Kleka, KK Poštar i KK Željezničar-branitelj iz Ogulina te KK Gospić i KK Visočica iz Gospića, KK Vatrogasac iz Otočca i KK Rakovica iz Rakovice). Jesenski dio prvenstva završava  utakmicama 9. kola 17. i 18. prosinca 2016.g., a proljetni dio započinje utakmicama 10. kola 21. siječnja 2017.g.
Prema izvučenim startnim brojevima KK Policajac svoju prvu utakmicu u novoj sezoni igra na domaćoj kuglani u Ogulinu ali kao gost KK Euphorie u subotu 01. listopada 2016.g. s početkom u 18,00 sati.
Što se tiče igračkog kadra, u ljetnom prijelaznom roku nije bilo niti jednog odlaska ili dolaska igrača iz i u KK Policajac tako da se u novu sezonu kreće s isitim igračima. Slična je situacija i s većinom ostalih ogulinskih klubova, a jedini prijelaz zabilježen je prijelaz jednog igrača iz KK Euphorie u KK Poštar.

KALENDAR NATJECANJA KRZ

RASPORED 3.HKLZ OG-LIKA

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA, 25. 04. 2016.
U nedjelju 24. travnja 2016.g. u Lovačkoj kući "Barutana" u Ogulinu održana je redovna godišnja Skupština KK Policajca. Skupštini su prisustvovali svi igrači i velika većina članova klub. Sva izvješća, o radu kluba, o sportskim rezultatima, financijsko i izvješće Nadzornog odbora, prihvaćena su jednoglasno, jednako kao i prijedlog Financijskog i Planba rada za 2016.g.
Održavanjem redovne godišnje Skupštine formalno je završila kuglačka sezona 2015./2016. u kojoj su kuglači KK Policajca ostvarili najbolji rezultat od kada je formirana 3.HKLZ Ogulin-Lika u kojoj se natječu. Na kraju prvenstvenog natjecanja osvojeno je treće mjesto, a samo za jedan jedini bod izmakao im je plasman u viši rang natjecanja.
Nakon službenog dijela igrači i članovi KK Policajca, zajedno s gostima Skupštine, kišno vrijeme proveli su u ugodnom druženju uz kovanje planova za novu kuglačku sezonu.

POBJEDA ZA TREĆE MJESTO, 03. 04. 2016.
Nakon pauze zbog Uskrsa jučer i danas odigrane su utakmice poslijednjeg 22. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika. KK Policajac je jučer, u subotu, poslijepodne, na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek" ostvario novu pobjedu, ovaj puta protiv KK Gacke, koja je uz KK Obrtnik već ranije osigurala plasman u viši rang natjecanja, i to tijesnim rezultatom 5:3 (13,5:10,5) uz 76 čunjeva prednosti - 3265:3189. Budući da je KK Obrtnik danas u gostima pobijedio KK Gospi, a KK Rakovica je bila slobodna, KK Policajac je s 26 osvojenih bodova na kraju zauzeo treće mjest. Samo jedan bod nedostajao je da ekipa KK Policajca, umjesto KK Gacke, zauzme drugo mjesto koje iduće sezone vodi u viši rang natjecanja (2. HKLZ) i sada se pokazuje kako je svaki čunj, svaki hitac, svaki bod izuzetno važan, a utakmica i prvenstvo se igra do kraja. A, sjetimo se samo koliko je bodova KK Policajac "prosuo" ove sezone... Domaći porazi protiv KK Gospića i KK Rakovice, dva remija protiv KK Poštara te remiji protiv KK Željezničara-branitelja i KK Euphorie. Jedan jedini bod. Prava šteta, jer ukupno gledajući KK Policajac je odigrao solidnu sezonu, uostalom, obadva puta je pobijedio prvaka KK Obrtnika. U odnosu na proteklih nekoliko sezona osvojeno treće mjesto je svakako uspjeh, a kakva je bila prilika ima se za čime žaliti.
No, u jučerašnjoj utakmici najbolji igrač u ekipi KK Policajca i na utakmici Mirko Birač (573 srušena čunja), zajedno s Božom Pavlakovićem, u prvom bloku igrača trasirali su put prema pobjedi. Naime, i jedan i drugi s lakoćom su i bez velikih problema pobjedili Nikolu Kraljića i Daria Draženovića uz 109 čunjeva prednosti.
U drugom bloku igrača treći bod za KK Policajac ostvario je Zlatko Neralić pobjedivši Željka Bićanića, dok je kapetan Branko Bajt, premda je izgubio do Ivice Atalića, odigrao odličnu utakmicu te je KK Policajac, nakon drugog bloka igrača, osim vodstva 3:1, povećao svoju prednost u ukupno srušenim čunjevima za još 16.
U trećem bloku igrača Anton Marković tijesno je izgubio od Željka Odorčića, jednako kao i Nenad Plivelić koji je uvjerljivo izgubio od Tomislava Atalića.
Nakon ove utakmice slijedi duga pauza do početka slijedećeg prvenstva 3.HKLZ Ogulin-Lika, a do tada će biti dovoljno vremena za analize i slaganje ekipe za novi pokušaj.
KK Obrtniku i KK Gackoj iskrene čestitke na plasmanu u viši rang natjecanja.

ZAPISNIK POLICAJAC-GACKA

REZULTATI 22.KOLA I KONAČNA TABLICA

SRETAN USKRS 2016!, 26. 03. 2016.

DESETA PRVENSTVENA POBJEDA U SEZONI, 20. 03. 2016.
U pretposljednjem, 21. kolu tekućeg prvenstva 3.HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca upisali su i svoju desetu pobjedu. Ova jubilarna pobjeda ostvarena je u još jednom gradskom derbiju i to protiv druge ekipe KK Kleka. Starija i iskusnija ekipa KK Policajca pobjedila je rezultatom 6:2 (14:10) i 3295:3161 u ukupno srušenim čunjevima.
Put prema pobjedi trasiran je u prva dva bloka igrača kada su trojica "policajaca" - Mladen Hećimović, Božo Pavlaković i Nenad Plivelić - zabilježili pojedinačne pobjede, a jedini pojedinačni poraz doživio je Zlatko Neralić ali uz više srušenih čunjeva. Za konačnu i uvjerljivu pobjedu ekipe pobrinuo se Anton Marković četvrtom pojedinačnom pobjedom, dok je za drugi pojedinačni poraz KK Policajca zaslužan Mirko Birač.
U prvom bloku igrača dvojac KK Policajca Mladen Hećimović i Božo Pavlaković pobjedili su rutinski Zvonka Magdića i Tomislava Stipetića za 2:0 i 48 čunjeva prednosti.
U drugom bloku igrača Zlatko Neralić na setove je izgubio od Zlatana Mazora dok je Nenad Plivelić bio uvjerljiv protiv Matea Benovića za 3:1 i čak 132 čunja prednosti.
Utakmicu su mirno preiveli kraju Anton Marković pobjedom protiiv Mile Štrka. S 572 srušena čunja Anton Marković ponovo je bio najbolji pojedinac u redovima KK Policajca. Poraz svoje ekipe samo je ublažio Tomislav Stipetić pobjedom protiv Mirka Birača.
Ova pobjeda ostavlja još uvijek šansu KK Policajcu da u zadnjem prvenstvenom kolu, koje će se igrati nakon Uskrsa, pobjedom protiv KK Gacke i domaćim posrtanjem KK Gospića osvoji konačno treće mjesto u prvenstvu. Remijem protiv KK Visočice iz Gospića KK Gacka je osigurala drugo mjesto i plasman u viši rang, zajedno s vodećim KK Obrtnikom koji je to osigurao još ranije. Čestitke i KK Obrtniku i KK Gackoj na uspjehu!

ZAPISNIK KLEK II - POLICAJAC

REZULTATI I TABLICA 21.KOLO

NEOČEKIVANI REMI PROTIV EUPHORIE, 10. 03. 2016.
U utakmici 20. kola 3.HKLZ Ogulin-Lika, koja je odigrana ranije od predviđenog termina, u četvrtak navečer u ogulisnkoj Gradskoj kuglani, KK Policajac kao domaćin nije uspio pobijediti KK Euphoriu. Utakmica je završila nerješeno 4:4 (13:11) uz prednost KK Policajca u ukupno srušenim čunjevima - 3215:3108.
Iako prije utakmice nitko od "policajaca" nije bio siguran u pobjedu svoje ekipe, obzirom na zaista zapažene rezultate KK Euphorie u zadnjim utakmicama, nakon prvog bloka igrača u kojem su Ivanka Rebrović (580 - igračica utakmice) i Božo Pavlaković (560) uvjerljivo pobijedili Željka Neralića (484), odnosno Hrvoja Kurelca (535) te osim 2:0 u bodovima stekli i značajniju prednost u čunjevima, pobjeda KK Policajca bila je više nego izgledna.
Međutim, kuglači KK Euphorie koji su zaigrali u nastavku utakmice nisu tako mislili te su svi do jednoga, a najprije Davor Stipetić i Denis Cindrić te potom Boris Knežević i Marijan Sopek, ostvarili pojedinačne pobjede protiv kuglača KK Policajca, a li za potpuni preokret nisu uspjeli dostići zaostatak u čunjevima.
Dakle, u drugom bloku igrača kapetan KK Policajca Branko Bajt (490), iznenađujuće lošom igrom, izgubio je od Davora Stipetića (517), a Nenad Plivelić (527) se kasno "probudio" i zaostao za Denisom Cindrićem (530) samo tri čunja.
U završnici utakmice KK Policajcu trebala je barem jedna pojedinačna pobjeda ili remi za ukupnu pobjedu, no to je izostalo. Anton Marković (560) bio je najbliži uspjehu ali je njegov protivnik Boris Knežević, nakon što je već gubio 2:0 u setovima, treći i četvrti set odigrao maestralno te na kraju pobijedio. U drugom dvoboju trećeg bloka igrača Mirko Birač (498) uspio je osvojiti tek dva seta protiv Marijana Sopeka (521) i tako je utakmica neočekivano završila remijem.
Iako su bodovi iz ove utakmice bili važniji KK Policajcu koji još ima teoretske šanse za drugo i realne za treće mjesto, gubitkom boda i to dolazi pod veliki upitnik.
Slijedeće, predzadnje 21. kolo, KK Policajac igra protiv još jedne ogulinske ekipe - KK Klek II, ovaj puta kao gost, a utakmica će se igrati u nedjelju 20.03.2016. s početkom u 10,00 sati.

ZAPISNIK POLICAJAC-EUPHORIA

REZULTATI I TABLICA 20.KOLO

UVJERLJIVA POBJEDA PROTIV OBRTNIKA, 05. 03. 2016.
Nakon dva uzastopna poraza u 17. i 18. kolu, u 19. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca vratili su se pobjedama. Kao gosti u gradskom derbiju protiv vodeće ekipe prvenstva i gotovo sigurnog budućeg drugoligaša KK Obrtnika kuglači KK Policajca ostvarili su važnu pobjedu koja još uvijek ostavlja tračak nade za plasmanu viši rang natjecanja. Pobjeda rezultatom 7:1 (15,5:8,5), odnosno 3325:3308 u ukupno srušenim čunjevima više je nego zaslužena jer je ekipa KK Policajca odigrala jako dobro i zaslužila ovu pobjedu.
Posebno dobro odigrali su u prvom bloku igrača Ivanka Rebrović i Božo Pavlaković te su svojim pojedinačnim pobjedama trasirali put ka konačnoj pobjedi. Ivanka Rebrović, uvjerljivije nego što to govori konačni omjer srušenih čunjeva, pobjedila je kapetana KK Obrtnika Vladimira Kolića, dok je Božo Pavlaković, nakon fenomenalna dva prva seta i 320 srušenih čunjeva, na kraju srušio 587 čunjeva i pobjedio odličnog Zlatka Vukovića.
U drugom bloku igrača još dvije pojedinačne pobjede igrača KK Policajca. Ostvarili su ih kapetan Branko Bajt protiv Josipa Sušnja te Nenad Plivelić protiv Zdravka Vukovića.
I na kraju, u trećem bloku igrača, Anton Marković pojedinačnom pobjedom protiv Mate Sušnja i Ivana Stipetića, koj ga je mijenjao na polovici dvoboja, osvojio je petu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac za uvjerljivu konačnu pobjedu. Jedini pojedinačni poraz u ekipi KK Policajca doživio je Mirko Birač protiv najboljeg pojedinca na utakmici i najboljeg igrača lige Marinka Magdića.
Do kraja prvenstva još su tri utakmice, od kojih je prva protiv KK Euphorie u subotu 12.03.2016. u 13,30 sati. Samo pobjeda kuglače KK Policajca ostavlja u igrti za plasman u viši rang.

ZAPISNIK OBRTNIK-POLICAJAC

REZULTATI I TABLICA 19.KOLO

ZBOGOM DRUGOJ LIGI, 28. 02. 2016.
Nakon neugodnog poraza protiv KK Gospića u proteklom kolu 3.HKLZ Ogulin-Likakuglači KK Policajca u 18. kolu imali su posljednju šansu pobjedom na domaćoj kuglani protiv KK Rakovice ostati u igri za drugo mjesto koje vodi u viši rang natjecanja. Ta šansa je otišla u nepovrat jer  su gosti iz Rakovice opet bvili bolji i pobijedili. Ovaj puta rezultatom 6:2 (15:9) odnosno 3343:3260 u ukupno srušenim čunjevima.
Jedina ekipa koju KK Policajac još nikada nije uspio pobijediti na domaćoj kuglani je upravo ekipa KK Rakovice. U četiri dosada odigrane utakmice, od kako je oformljena ova liga, KK Policajac na domaćoj kuglani nije osvojio niti bod protiv KK Rakovice. U sezonama 2012/13., 2013/14. i 2014/2015. KK Rakovica je uvijek pobjeđivala rezultatom 5:3, a ovaj puta i jače - 6:2. Doduše, znali su kuglači KK Policajca pobjeđivati na Plitvicama, u gostima, kao što je to bilo jesenas, ali ...
Svi sui znali i očekivali da će utakmica biti napeta i izjednačena do kraja i bili su u pravu. Na to je ukazivao i rezultat nakon odigrana dva blok aigrača. Rezultat je tad bio 2:2 uz 19 čunjeva prednosti za KK Rakovicu. Odluka je pala u zadnjem bloku igrača u kojem su gosti pokazali puno, puno više i zasluženo pobijedili.
U prva dva bloka igrača, dakle, po dvije pojedinačne pobjede za svaku ekipu. Najprije su Branko Bajt i Božo Pavlaković odigrali tako da je Bajt izgubio od Dražena Draženovića, dok je Pavlaković dosta teško pobjedio odličnog Danu Gašparovića. U drugom bloku igrača Zlatko Neralić, još uvijek dovoljno neoporavljen i Mladen hećimović koj ga je mijenjao nakon prva dva seta, izgubili su protiv Nikole Ninkovića, dok je Nenad Plivelić, nakon lošijeg početka dvoboja, ipak na kraju pobjedio Josipa Hodaka.
I onda je došao rasplet. Mirko Birač je solidno odigrao ali je ipak izgubio do Slavka Kolara, dok je Anton Marković, uvjerljivo i bez osvojenog seta, glatko izgubio od Milana Mlinarića.
Najbolji pojedinac u redovima KK Policajca bio je Božo Pavlaković s 564 srušena čunja.
Ovim porazom KK Policajac je izgubio sve šanse da do kraja prvenstva tj. u zadnja četiri kola dohvati drugo mjesto (prvi je uvjerljivo KK Obrtnik) ali je dozvolio i da ga stigne i prestigne (bolji omjer poena) KK Rakovica te će slijedeću utakmicu protiv vodećeg KK Obrtnika čekati na 5. mjestu. Utakmica protiv KK Obrtnika igra se u subotu 05.03.2016.g.

ZAPISNIK POLICAJAC-RAKOVICA

REZULTATI I TABLICA 18.KOLO

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Starije>>

 
InfoStudio.hr