Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KONAČNO DOMAĆA POBJEDA PROTIV RAKOVICE, 20. 11. 2016.
Tek u petoj sezoni kako se zajednički natječu istoj ligi, KK Policajac je po prvi puta kod kuće pobijedio KK Rakovicu. Dogodilo se to sinoć na Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu, gdje su kuglači KK Policajca tijesno, za samo dva čunja, izvojevali važnu prvenstvenu pobjedu protiv KK Rakoviceu sklopu 7. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika. Konačni rezultat glasi 6:2 (13,5:10,5) i 3291:3289 za KK Policajac.
U dosadašnjem zajedničkom natjecanju KK Policajac pobjeđivao je KK Rakovicu, ali samo u goditima, dok na domaćoj kuglani do sinoć nije osvojio niti boda. Tri puta poraženi su s rezultatom 3:5, a prošle sezone 2:6. Čak niti nerješeno. I zbog toga su kuglači KK Policajca, hendikepirani još i neigranjem kapetana Branka Bajta i Nenada Plivelića zbog zdravstvenih razloga, itekako bili svjesni težine ovog dvoboja, međutim, sreća im se na kraju naklonila i donijela još jednu važnu pobjedu.
Kao što se i očekivalo, gosti su već na početku, u prvom bloku igrača pokazali da i ovaj puta idu na pobjedu jer je njihov igrač Dražen Draženović bez problema i uvjerljivo dobio prva dva seta i do kraja održao svoju prednost za prvu pojedinačnu pobjedu protiv, u zadnje dvije utakmice najboljeg igrača KK Policajca Antona Markovića. Srećom je Mirko Birač tijesno uspio pobijediti Danu Gašparovića pa je rezultat bio 1:1.
U drugom bloku igrača opet 1:1. Konačno je proigrao i Zlatko Neralić pa je, nakon nešto lošijeg početka, u nastavku dvoboja zaigrao vrhunski i s 575 srušenih čunjeva i 3 osvojena seta pobijedio mladog ali odličnog Josipa Hodaka. S 575 srušenih čunjeva Zlatko Neralić bio je i najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca. Za razliku od Neralića, u istoj izmjeni igrača Mladen Hećimović nije imao svoj dan pa je s tek jednim osvojenim setom izgubio od ne baš posebno raspoloženog Slavka Kolara.
S 2:2 u pobjedama (bodovima) i -41 u čunjevima Ivanka Rebrović i Božo Pavlaković krenuli su u odlučujuće dvoboje treće i zadnje izmene igrača. Ivanka Rebrović je s lakoćom i bez izgubljenog seta pobjedila Nikolu Ninkovića i anulirala gotovo svu negativnu razliku u čunjevima (+40). Međutim, prava borba za pojedinačnu i ekipnu pobjedu vodila se između Pavlakovića i Milana Mlinarića. Mlinarić je dobio prvi set za čunj, Pavlaković mu je u drugom uzvratio za četiri, Mlinarić ponovo u trećem setu dobiva za dva čunja i onda je nastala prava drama. Većim dijelom četvrtog seta gostujući kuglač Mlinarić je vodio i onda je u završnici dvoboja Pavlaković dao sve od sebe i u zadnjem hicu za dva čunja dobio set i meč za četvrtu pobjedu u prvenstvu i ponovni skok na drugo mjesto prvenstvene ljestvice.
Već u slijedećem 8. kolu kuglače KK Policajca dočekuje još jedan odličan protivnik. "Idu u goste" KK Željezničar-branitelju kojega su istisnuli s dugog mjesta. Bit će to još jedan pravi ogulinski kuglački derbi. Utakmica se igra, nakon prvenstvene pauze, tek u nedjelju 11.12.2016.g. u 18,00 sati.

ZAPISNIK POLICAJAC-RAKOVICA

DERBI KOLA GOSPIĆU, 13. 11. 2016.
U derbiju 6. kola 3.HKLZ Ogulin-Lika između vodećeg KK Gospića i KK Policajca tijesnu pobjedu izvojevali su domaćini rezultatom 6:2 (12:12) te 3021:3003 u ukupno srušenim čunjevima.
U prvom bloku igrača KK Gospić izvojevao je dvije pojedinačne pobjede isključivo zahvaljujući katastrofalno lošem nastupu igrača(ica) KK Policajca. Naime, domaći kuglač Petar Frković pobijedio je ponajboljeg igrača KK Policajca Božu Pavlakovića "na drva" jer je svakome pripalo po dva seta. Pavlaković je, slobodno se to može reći, pobjedu propustio u prvom setu kojega je izgubio srušivši samo 99 čunjeva uz 7 promašaja. Takvo nešto kod Pavlakovića se ne pamti. U drugom paru prvog bloka za KK Policajac su igrali Zlatko Neralić koji je loše odigrao prva dva seta i obadva izgubio, a onda ga je zamijenila Ivanka Rebrović koja je uspjela dobiti treći set ali je izgubila četvrti pa je pobjeda pripala domaćem kuglaču Darku Borčiću.
U drugom bloku igrača za KK Policajac su igrali Mladen Hećimović protiv Milana Zdunića i kapetan Branko Bat protiv Marijana Bunčića. Hećimović je obećavajuće počeo u prvom setu, premda ga je tijesno izgubio, ali je u drugom odigrao jako loše te trasirao put u poraz. Uspio je tek dobiti zadnji set kada je pobjednik već bio odlučen. Prvu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac osvojio je Branko Bajt lako pobjedivši najlošijeg igrača domaće ekipe Bunčića.
Pri vodstvu domaćina od 3:1 i 39 čunjeva prednosti započeli su dvoboji trećeg, odlučujućeg bloka igrača u kojem su za KK Policajac nastupili Mirko Birač i Anton Marković. Birač je protiv Ivana Lulića poveo 2:0 u setovima i činilo se da će dobiti taj dvoboj, međutim u nastavku je Lulić preokrenuo i za 12 čunjeva nadigrao Birača. Marković je, pak, odigrao jednu od najboljih utakmica na teškoj kuglani u Gospiću te je, uz uvjerljivu pobjedu protiv Željka Medunića, sa srušenih 551 čunja bio najbolji igrač utakmice.
Zanimljivo je da su prije zadnjeg seta, obadvojica kuglača KK Policajca, Birač i Marković, vodila s po 2:1 u setovima, a razlika u čunjevima iznosila je samo 10 za KK Gospić pa je prava šteta što Birač nije svoj četvrti set odigrao kao prvi. Tada bi kuglači KK Policajca išli kući pjevajući.
Ovako, KK Policajac je zabilježio svoj drugi poraz u prvenstvu, a KK Gospić je s nova dva boda pobjegao na četiri boda ipred prvih pratitelja, među kojima je i KK Policajac.
U 7. kolu KK Policajac na domaćoj kuglani u Ogulinu igra protiv tradicionalno neugodne ekipe KK Rakovice. Utakmica se igra u subotu 19.11.2016.g. s početkom u 18,00 sati.

ZAPISNIK GOSPIĆ-POLICAJAC

POBJEDA U GRADSKOM DERBIJU, 07. 11. 2016.
Gostujućina domaćoj kuglani u 5. kolu 3. HKLZ Ogulin-LIka, u gradskom derbiju protiv KK Poštara, kuglači KK Policajca vratili su se na pobjedničke staze. U vrlo uzbudljivoj i izjednačenoj utakmici "policajci" su ostvarili tijesnu pobjedu 5:3 (13:11) i 56 čunjeva prednosti - 3274:3218.
U prvoj izmjeni igrača vrlo neizvjesno i napeto. Ivanka Rebrović protiv Davora Stipetića vrlo loše je krenula ali se do kraja popravila i sa, za nju skromnim učinkom od 512 srušenih čunjeva, osvojila pojedinačnu pobjedu. Odmah do njih vodila se neizvjesan dvoboj između Bože Pavlakovića i Nikole Neralića, koji je dobio Neralić za samo 4 čunja prednosti.
U drugoj izmjeni igrača indisponiranog Nenada Plivelića, nakon 60. hica i 1:1 u setovima, zamijenio je Mladen Hećimović te uz nova dva dobivena seta, s ukupno 3:1 u setovima pobijedio Albina Ivankovića koji je ukupno srušio deset čunjeva više. U drugom paru kapetan Branko Bajt je za samo dva čunja izgubio od Krunoslava Lovrića.
Pri rezultatu 2:2 i neznatnu prednost u čunjevima za KK Policajac krenula je treća i odlučujuća izmjena igrawča. Anton Marković odličnom igrom (igrač utakmice s 598 srušenih čunjeva) uvjerljivo je pobijedio Gorana Lovrića, dok je Mirko Birač protiv Zvonka Salopeka, iako je izgubio na setove 1:3, srušio jednak broj čunjeva, čime je bila osigurana pobjeda u ogulinskom derbiju.
U slijedećem prvenstvenom kolu KK Policajac, koji s ovom pobjedom drži priključak vrhu, ide u goste vodećem KK Gospiću koji, unatoč prvom porazu od KK Euphorie, i dalje drži prvo mjesto (uz utakmicu više). Dakle, nakon ogulinskog derbija slijedi i derbi dosadašnjeg prvenstva te prilika KK Policajca da eventualnom pobjedom zasjedne na sam vrh prvenstvene ljestvice. Utakmica se igra u subotu 12.11.2016.g. u 15,00 sati na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću.

ZAPISNIK POŠTAR-POLICAJAC

STIGAO I PRVI PORAZ, 30. 10. 2016.
U 4. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca igrali su kod kuće protiv KK Vatrogasca iz Otočca, koji je ove sezone također domaćin na ogulinskoj kuglani, te su upisali prvi ovosezonski poraz. Gosti iz Otočca pobijedili su 6:2 (13,5:10,5) i ukupno srušili 39 čunjeva više, odnosno 32542:3213.
Razlog poraza prvenstveno leži u očito "lošem danu" nekolicine igrača KK Policjca, prvenstveno katastrofalno lošem polčetku Zlatka Neralića već u prvoj izmjeni igrača. Nakon prvog seta u kojem nije srušio niti sto čunjeva (tek 98) mijenjao ga je Mladen Hećimović koji je, doduše, odmah dobio drugi set, međutim ostala dva je glatko izgubio te su njih dvojica ukupno srušila tek 487 čunjeva što je iskoristio njihov protivnik Goran Majetić i upisao prvu pojedinačnu pobjedu za svoju ekipu na utakmici. Odmah do njih, u drugom dvoboju prve izmjene igrača Božo pavlaković je s lakoćom pobijedio Davora Matasića tako da je nakon te prve izmene igrača bilo izjednačeno 1:1 i samo 1 čunj prednosti za KK Policajac. Za napomenuti je da je Božo Pavlaković ponovo odigrao odlično i s 581 srušenim čunjem opet je, po treći puta zaredom, bio najbolji igrač utakmice.
U drugoj izmeni igrača Mirko Birač se "provukao" pored Želimira Ostojića, kojega je pobijedio na setove. Naime, nakon štop je osvojio sva tri početna seta,, Birač se malo opustio pa ga je u zadnjem setu Ostojić pretekao za 7 čunjeva. Do njih Nenad Plivelić nije uspio osovjiti niti set protiv najboljeg igrača u gostujućoj ekipi Davora Kostelca te je izgubio svoj dvoboj. U tom trenutku, iako je rezultat bio izjednačen 2:2, prednost gostiju u ukupno srušenim čunjevima bila je već zabrinjavajuća (-48).
U trećem bloku igrača Anton Marković tijesno je, za samo 9 čunjeva, izgubio od Ivice Jurkovića, a poraz je zabilježila i Ivanka Rebrović iako je srušila više čunjeva od Dražena Natahlija i Dražena Draženovića, koji ga je mijenjao nakon dva seta. Ivanka Rebrović svoj je dvoboj izgubila nesretno, propustivši osvojiti treći set (bilo je izjednačeno O,5:0,5), a na kraju je imala čak 28 čunjeva viška.
Ovin neplaniranim porazom obezvrijeđena je gostujuća pobjeda prošlo kolo u Gospiću, no nema vremena za kukanje jer već slijedeće kolo KK Policajac igra gradski derbi protiv KK Poštara koji je, nakon dvije početne pobjede u ovom kolu također zabilježio poraz od vodećeg KK Gospića. Utakmica se igra u nedjelju 06.11.2016.g. s početkom u 10,00 sati u Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu.

ZAPISNIK POLICAJAC-VATROGASAC

POLICAJAC VIŠI OD VISOČICE, 23. 10. 2016.
U nastavku prvenstva 3.HKLZ Ogulin-Lika, a nakon prinudne pauze, u 3. kolu KK Policajac je gostovao u Gospiću kod KK Visočice. U utakmici koja je nakon dva bloka igrača bila izjednačena (po dvije pojedinačne pobjedeza svaku ekipu) kuglači KK Policajca nadvisili su Visočicu u zadnjoj izmeni s dvije pojedinačne pobjede te tako izvojevali važnu gostujuću pobjedu od 6:2 (18:6) te 2998:2857 u ukupno srušenim čunjevima. Iako je utakmica, kako je to već naglašeno, do zadnje izmjene igrača, bila jednaka po pojedinačnim pobjedama, omjer setova pa i ukupno srušenih čunjeva zorno prikazuje nadmoć gostujućih kuglča i pobjedu koja je apsolutno zaslužena.
Kao i u utakmici na otvaranju prvenstva Božo Pavlaković je opet bio najbolji igrač, ne samo u ekipi KK Policajca, već i na utakmici ovaj puta s respektabilnih 539 srušenih čunjeva. Time je uvjerljivo bio bolji, bez izgubljenog seta, protiv j. Šulentića te trasirao put prema konačnoj pobjedi. Uz njega, u prvom bloku igrača za KK Policajac igrao je još Mladen Hećimović koji je uspio tek uzeti jedan set N. Došenu, najboljem pojedincu u redovima domaće ekipe.
U drugom bloku igrača Ivanka Rebrović, kojoj očito ne leži kuglana u Hotelu "Ante" u Gospiću, tijesno je izgubila od F. Bodlovića, dok je Nenad Plivelić bez velikih problema i bez izgubljenog seta pobijedio M. Zdunića.
Konačna odluka o pobjedniku pala je u zadnjoj izmjeni igrača u kojoj su za KK Policajac zaigrali i pobijedili svoje protivnike Anton Marković i Mirko Birač. Marković je s 3:1 u setovima pobjedio D. Delača, a Birač svojem protivniku M. Butkoviću nije prepustio niti set.
U svakom slučaju zaslužena pobjeda KK Policajca i, ono što posebno obećava u nastavku prvenstva, dobra igra i zalaganje svih igrača i kapetana ekipe Branka Bajta koji u ovoj utakmici nije igrao ali je vodio ekipu.
U nastavku prvenstva, u slijedeću subotu 29.10.2016.g. u 18,00 sati KK Policajac ponovo, treću utakmicu za redom, gostuje kod KK Vatrogasca, međutim to gotovanje i nije gostovanje jer se utakmica igra na ogulinskoj kuglani gdje KK Vatrogasac ove sezone igra svoje domaće utakmice.

ZAPISNIK VISOČICA-POLICAJAC

PRINUDNA PAUZA, 18. 10. 2016.
U 2. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca bili su slobodni, odnosno, zbog neparnog broja klubova u ligi imali su prinudnu pauzu.
Zbog navedene pauze na prvenstvenoj ljestvici pretekao ih je KK Gospić koji je u 2. kolu zabilježio i drugu pobjedu, ovaj puta protiv KK Vatrogasca na domaćem terenu, ali i KK Poštar koji je, nakon prinudnee pauze u 1. kolu, u svojem prvom prvenstvenom nastupu ove sezone zabilježio maksimalnu 8:0 pobjedu protiv KK Visočice. U preostala dva dvoboja KK Euphoria je iznenadila KK Rakovicu na njezinom terenu te tijesno pobjedila 5:3, dok je u ogulinskom dvoboju KK Željezničar-branitelja i druge ekipe KK Kleka bolji bio KK Željezničar-branitelj pobjedivši 6:2.
U subotu 22. listopada 2016.g. na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću kuglači KK Policajca igraju svoju drugu ovoprvenstvenu utakmicu protiv KK Visočice.

NOVA SEZONA ZAPOČELA POBJEDOM, 02. 10. 2016.
Utakmicom u gostima kod KK Euphorie, koja je sinoć odigrana na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek", za kuglače KK Policajca započelo je natjecanje u novoj natjecateljskoj sezoni 3.HKLZ Ogulin-Lika. Kao što se u redovima KK Policajca i očekivalo, prvo prvenstveno kolo započelo je uvjerljivom pobjedom od 7 : 1 (16:8) i uz pozitivan omjer ukupno srušenih čunjeva od 3208:3149.
Put prema prvoj prvenstvenoj gostujućoj pobjedi trasiran je odličnom izvedbom najboljeg igrača na utakmici Bože Pavlakovića (563 srušena čunja bez izgubljenog seta) te Zlatka Neralića, protiv Denisa Cindrića, odnosno Hrvoja Kurelca.
U drugom bolku igrača kapetan KK Policajca Branko Bajt, nakon lošeg početka i gubitka prva dva seta, nije uspio napraviti preokret te je na kraju izgubio dvoboj protiv Dragana Ćuka, dok je Nenad Plivelić u uzbudljivoj i izjednačenoj završnici ipak tijesno pobjedio solidnog Miroslava Kurelca.
U zadnjem bloku igrača kao i uvijek odlična Ivanka Rebrović pobjedila je najboljeg pojedinca u redovima KK Euphorie Marijana Sopeka, a iskusni i uvijek pouzdani Anton Marković nije dozvolio nikakvo iznenađenje protiv Borisa Kneževića.
Iako su gotovo svi dvoboji, osim Bože Pavlakovića protiv Denisa Cindrića, bili neizvjesni, kuglači KK Policajca pokazali su više znanja i vještine te mirnoće u presudnim trenucima tako da su zasluženo ostvarili uvjerljivu pobjedu.
Tek započeto prvenstvo 3.HKLZ Ogulin-Lika slijedeći vikend ima pauzu, a nastavlja se utakmicama 2. kola koje je na rasporedu 15. i 16. listopada 2016., međutim, zbog neparnog broja klubova u ligi (devet) kuglači KK Policajca u tom kolu imaju prinudnu pauzu. Prvenstvenu utrku nastavit će u 3. kolu utakmicom protiv KK Visočice u Gospiću koja će se igrati 22. listopada 2016.g. u 11,00 sati na kuglani Hotela "Ante".

ZAPISNIK EUPHORIA-POLICAJAC

SVE SPREMNO ZA NOVO PRVENSTVO, 31. 07. 2016.
U petak 29. srpnja 2016.g. u Rijeci, na kuglani SRC Mlaka održano je izvlačenje startnih brojeva za sve kuglačke klubove Kuglačke regije zapad (KRZ) za predstojeću kuglačku sezonu 2016./2017. Od ove kuglačke sezone sva kuglačka natjecanja provode se po novoj natjecateljskojh shemi i u neposrednoj organizaciji Hrvatskog kuglačkog saveza (HKS) prema kojoj se za KK Policajac ne mijenja apsolutno ništa te i naredne sezone ostaje se natjecati u 3.HKLZ Ogulin-Lika u sklopu KRZ.
Prema kalendaru natjecanja HKS, odnosno svih ligaških natjecanja KRZ natjecanje u 3.HKLZ Ogulin-Lika kreće u subotu 01. listopada 2016.g., a završava u nedjelju 26. ožujka 2017.g. 3.HKLZ Ogulin-Lika u narednoj sezoni brojat će tek 9 klubova (osim KK Policajca tu su još KK Euphoria, druga ekipa KK Kleka, KK Poštar i KK Željezničar-branitelj iz Ogulina te KK Gospić i KK Visočica iz Gospića, KK Vatrogasac iz Otočca i KK Rakovica iz Rakovice). Jesenski dio prvenstva završava  utakmicama 9. kola 17. i 18. prosinca 2016.g., a proljetni dio započinje utakmicama 10. kola 21. siječnja 2017.g.
Prema izvučenim startnim brojevima KK Policajac svoju prvu utakmicu u novoj sezoni igra na domaćoj kuglani u Ogulinu ali kao gost KK Euphorie u subotu 01. listopada 2016.g. s početkom u 18,00 sati.
Što se tiče igračkog kadra, u ljetnom prijelaznom roku nije bilo niti jednog odlaska ili dolaska igrača iz i u KK Policajac tako da se u novu sezonu kreće s isitim igračima. Slična je situacija i s većinom ostalih ogulinskih klubova, a jedini prijelaz zabilježen je prijelaz jednog igrača iz KK Euphorie u KK Poštar.

KALENDAR NATJECANJA KRZ

RASPORED 3.HKLZ OG-LIKA

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr