Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

ČETVRTI PORAZ U NIZU, 23. 02. 2019.
U 18. kolu 2.HKLZ kuglači KK Policajca doživjeli su i četvrti poraz u nizu. Ovaj puta poraz je uslijedio od vodeće ekipe KK Korane iz Slunja. Domaćini su pobijedili rezultatom 6:2 (13:11) te uz uvjerljivu razliku u ukupno srušenim čunjevima - 3351:3203.
Osim poslovično uspješnih Zlatana Mazora i Antona Markovića, koji redovito ruše najviše čunjeva na utakmicama, ostali igrači KK Policajca nisu bili na visini te je poraz bio neizbježan.
U prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su Nenad Plivelić protiv Jurice Bogovića i Zlatan Mazor protiv Ivana Petrovića. Plivelić je izgubio srušivši 34 čunja manje od svojeg protivnika, dok je mladi Mazor na setove (3:1) pobijedio Petrovića koji je srušio 16 čunjeva više.
U drugom bloku igrača Zlatko Neralić je već u prva tri seta, koja je uvjerljivo izgubio, zaostao puno u čunjevima, tako da je dobrim rezultatom u zadnjem setu tek malo popravio dojam u porazu protiv Ivana Bogovića. Slična situacija je i s Draganom Vučićem koji je na identičan način izgubio od Ante Holjevca, osvojivši tek četvrti set.
U zadnjem bloku igrača Anton Marković, koji je srušio 583 čunja i opet bio najbolji igrač utakmice, uvjerljivo je pobijedio Dragu Malkoča, dok je uvjerljivi poraz doživio Mladen Hećimovića u dvoboju protiv Davora Gračana i Josipa Obajdina koji ga je mijenjao u tijeku dvoboja.
Ovim, još jednim porazom kuglači KK Policajca, zajedno s durgim ogulinskim drugoligašem KK Obrtnikom, čvrsto drže začelje prvenstvene ljestvice s vrlo realnim izgledom ispadanja u niži rang natjecanja.
Unatoč tome prvenstvo ide dalje i već u slijedećem prvenstvenom kolu KK Policajac ponovo gostuje, ovaj puta u Ozlju kod KK Kupe.Utakmica se igra u nedjelju 3.3.2019.g. u 17,00 h.

ZAPISNIK                                TABLICA

PORAZ I OD GORANINA, 16. 02. 2019.
Kuglači KK Policajca poraženi su i od ekipe KK Goranina iz Delnica u prvenstvenoj utakmici 17. kola 2. HKLZ. Gosti su pobijedili rezultatom 6:2 (14:10) uz značajnu prednost u ukupno srušenim čunjevima - 3379:3225.
Najbolji pojedinac u redovima KK Policajca ponovo je bio mladi Zlatan Mazor koji je na samom početku utakmice, u prvoj izmjeni igrača, osvojio bod za svoju ekipu tijesno pobijedivši Igora Petranovića. Drugi igrač KK Policajca u ovoj izmjeni igrača Božo Pavlaković je znatno podbacio i uvjerljivo izgubio od Saše Račkog.
U drugoj izmjeni igrača Zlatko Neralić donio je drugi bod KK Policajcu tijesno pobijedivši Mateja Frlana, a Mladen Hećimović, jednako kao i Božo Pavlaković, uvjerljivo je izgubio od Danijela Ćosića tako da je KK Goranin, iako je u tom trenutku bilo 2:2, stekao veliku i nedostižnu prednost u čunjevima.
Anton Marković i Dragan Vučić, koji su za KK Policajac nastupili u zadnjoj izmjeni igrača, uklopili su se u ispodprosječnost cijele ekipe pa su i oni izgubili svoje dvoboje protiv Ivana Zrilića, odnosno Marina Plešea.
Sve u svemu jako loše izdanje KK Policajca, svakako ispod drugoligaške razine, tako da je novi poraz bio neizbježan.
U subotu 23. 2. 2019.g. u 17,00 sati KK Policajac gostuje kod KK Korane u Slunju u utakmici 18. kola tekućeg prvenstva.

ZAPISNIK                                  TABLICA

KK POLICAJAC IMA DRŽAVNOG PRVAKA, 11. 02. 2019.
Zlatan Mazor ima zlato!!! Jedini mlađi junior KK Policajca ali standardni član prve postave i jedan od najboljih igrača u dosadašnjem tijeku prvenstva Zlatan Mazor osvojio je naslov pojedinačnog prvaka RH u kategoriji mlađih juniora U-18. Ovo državno prvenstvo igrano je protekli vikend od petka do nedjelje na Kuglani ZIVT u Zaboku, a zlatni Zlatan u dva nastupa srušio je ukupno 1140 čunjeva. U prvom natupu u petak navečer 564 te u drugom nastupu u subotu 576. Prije nego je saznao da je postao državni mlađejuniorski prvak Zlatan Mazor odigrao je još i prvenstvenu utakmicu za KK Policajac u Otočcu protiv KK Karlobaga.
Drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu RH za mlađe juniore pripalo je Franu Hećimoviću iz KK Ponikve Zagreb, koji je srušio 1115 čunjeva, dok je treće mjesto zauzeo iz KK Zanatlija Slavonski Brod. Inače, na prvenstvu je nastupio 35 mlađih juniora iz najvećih i najuspješnijih kuglačkih klubova Hrvatske. No, najboljega mlađeg juniora dao je naš klub - KK Policajac Ogulin. Bravo Zlatane!!!!

UKUPNI POREDAK

KK KARLOBAG PREJAK, 10. 02. 2019.
Iako su kuglači KK Policajca danas u Otočcu odigrali solidno u 16. kolu 2.HKLZ kuglači KK Karlobaga koji u Otočcu igraju svoje domaće prvenstvene utakmice ipak su bili bolji te pobijedili 6:2 (15:9) 3407:3308.
Jedine pojedinačne pobjede u redovima KK Policajca ostvarili su povratnik u ekipu Mladen Hećimović u prvom bloku igrača te standardno dobar Anton Marković u zadnjoj izmeni igrača. Pojedinačnoj pobjedi još je bio blizu Zlatan Mazor ali je u zadnjem setu podbacio te ispustio izglednu šansu za osvajanjem boda. Ostali igrači KK Policajca, Božo Pavlaković, Nenad Plivelić i Dragan Vučić izgubili su svoje dvoboje uz tek jedan osvojeni set tako da su domaći kuglači na kraju imali skoro punih sto čunjeva prednosti što im je osiguralo uvjerljivu pobjedu.
Dakle, u prvom bloku igrača Mladen Hećimović pobijedio je Željka Brdara, dok je Božo Pavlaković uvjerljivo izgubio od Roberta Tomljanovića.
U drugom bloku igrača obadva igrača KK Policajca - Nenad Plivelić te Dragan Vučić zabilježili su tijesne poraze od Željka Tomljenovića i Andreja Duića, a u trećem bloku igrača Zlatan Mazor je izgubio od Aleksandra Cage dok je Anton Marković pobijedio Krešimira Mesića. Marković je sa srušenih 580 čunjeva u ovoj utakmici bio i najbolji igrač u redovima KK Policajca.
Slijedeće 17. prvenstveno kolo KK Policajac igra kod kuće protiv KK Goranina iz Delnica i u slučaju osvajanja bodova još će zadržati izglede za ostanak u ligi. Zbog toga je ova utakmica izuzetno važna za kuglače KK Policajca, a igra se u subotu 16. veljače 2019.g. s početkom u 17,00 sati na Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu.

ZAPISNIK                               TABLICA

OPET BEZ BODOVA KOD KUĆE, 03. 02. 2019.
Kuglači KK Policajca sinoć su na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek" doživjeli još jedan domaći poraz. U utakmici 15. kola 2.HKLZ pobjedu i bodove odnijeli su gosti iz Karlovca - MKK Karlovac rezultatom 6:2 (13,5:10,5) uz 55 čunjeva prednosti - 3390:3335.
Sama utakmica bila je zanimljiva, puna preokreta i neizvjesna sve do samog kraja, kada su domaći kuglači gotovo stigli prednost gostiju i približili se na samo 13 čunjeva zaostatka, a onda popustili i bodovi su otišli u Karlovac.
Za KK Policajac utakmicu su započeli mladi Zlatan Mazor i Božo Pavlaković dvobojima protiv Stjepana Badovinca, odnosno Daria Kafola. Mazor je opet odigrao odličnu utakmicu, srušio 592 čunja i s lakoćom donio prvi pojedinačni bod svojoj ekipi. Uz to opet je bio najbolji igrač, ne samo u redovima svoje ekipe, nego i na cijeloj utakmici. Pavlaković je, nakon prošlotjednog slabog nastupa u Karlovcu, ovaj puta odigrao znatno bolje ali u zadnjem setu ga je Kafol stigao i prestigao u čunjevima pa je izgubio za 11 čunjeva. Prvi blok igrača tako je okončan izjednačeno 1:1 uz malu prednost KK Policajca u čunjevima.
Drugi blok igrača za KK policajac su započeli Zlatko Neralić i Nenad Plivelić. S druge strane protivnici su im bili Želimir Trgovčić i Marijan Polović. Neralić je odigrao samo jedan set i to katastrofalno loše pa ga je u preostala tri zamijenio Branko Bajt. Međutim, skupa su srušili svega 498 čunjeva pa je Trgovčić upisao laganu pobjedu. S druge strane Plivelić je imao pobjedu u džepu. U zadnja dva hica trebao je srušiti jedan čunj tj. damu koja mu je ostala nakon 27. hica. Na nejgovu nesreću i nesreću svih u KK Policajcu Plivelić je obadva puta promašio i tako poklonio pobjedu Poloviću.
Tako se uz 1:3 u bodovima i minus 42 čunja ušlo u zadnju izmjenu igrača u kojoj su za KK Policajac igrali Anton Marković protiv Zlatka Marasovića te Dragan Vučić protiv Antuna Sviličića. Počelo je odlično za KK Policajac, već u prvom setu kojega su obadvojica dobili prednost gostiju smanjena je na 30 čunjva. Nakon drugog seta na 18, u trećem setu prednost gostiju spala je na samo 13 čunjeva i sve je bilo otvoreno. Međutim, tada je Marković posustao, a Vučićev protivnik Marasović ubacio u višu brzinu i gosti su se oporavili te do kraja utakmice zadržali i čak povećali svoju prednost u čunjevima koja im je donijela pobjedu.
KK Policajac svoju slijedeću utakmicu igra protiv KK Karlobaga u Otočcu u nedjelju 10. veljače 2019.g. u 11,00 h. Prije te utakmice, u petak i subotu, najmlađi i trenutno najbolji igrač KK Policajca Zlatan Mazor ima nastup na pojedinačnom prvenstvu RH za mlađe juniore U-18 u Zaboku.

ZAPISNIIK                                 TABLICA

PRVA GOSTUJUĆA POBJEDA KK POLICAJCA, 27. 01. 2019.
Kuglači KK Policajca danas su ostvarili prvu prvenstvenu gostujuću pobjedu pobijedivši u 14. kolu 2.HKLZ KK Staru Hižu na kuglani Doma HV "Zrinski" u Karlovcu. Za pobjedu 5:3 (15:9) i 3226:3143 u ukupno srušenim čunjevima bile su dovoljne tri pojedinačne pobjede uz značajniju prednost u čunjevima, koje su ostvarili redom Zlatan Mazor u prvom bloku igrača, Branko Bajt u drugom te Anton Marković u trećem bloku igrača.
Njamlađi igrač na utakmici Zlatan Mazor uvjerljivo je bio bolji od Damira Benčana te je sa srušenih 572 čunja bio i najbolji igrač utakmice. U prvom bloku igrača za KK Policajac igrao je još Božo Pavlaković ali protiv Damira Dobrinića uspio je dobiti tek prvi set.
U drugom bloku igrača za KK Policajca, osim Branka Bajta, igrao je Zlatko Neralić koji je uzeo dva seta svojem protivniku Mariju Štajduharu, međutim Štajduhar je srušio 33 čunja više i osvojio bod. Branko Bajt je igrao i donio bod svojoj ekipi pobjedom nad dvojicom protivnika. Za KK Staru Hižu najprije je u prva dva seta igrao skroz indisponirani Kristijan Horvatić, a onda ga je mijenjao Ladislav Lesić koji se isto nije iskazao. Uglavnom Bajt je taj dvoboj dobio uvjerljivo bez izgubljenog seta.
U zadnjoj izmjeni igrača za KK Policajac igrali su Dragan Vučić protiv Nikole Kelečića te uz dva osvojena seta izgubio za deset čunjeva, dok je Anton Marković, kako smo već napisali, ostvario presudnu pojedinačnu pobjedu protiv Željka Tonkovića.
Osim što su ovom pobjedom kuglači KK Policajca uzvratili KK Staroj Hiži za jesenski poraz od njih na ogulinskoj kuglani, osvojena su i dva vrlo važna boda u grčevitoj borbi za opstanak.
U subotu 2.2.2019.g. KK Policajac na domaćoj kuglani dočekuje odličnu ekipu MKK Karlovca i bez obzira na činjenicu da su Karlovčani u vrhu tablice, potajno se nadaju iznenađenju. Sjetimo se samo KK Korane iz 7. kola.

ZAPISNIK                             TABLICA

TEŽAK PORAZ U GRADSKOM DERBIJU ZAČELJA, 20. 01. 2019.
Sinoć je na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek" odigran derbi začelja u 13. kolu 2.HKLZ između KK Policajca, kao domačina, i KK Obrtnika, ovaj puta kao gosta. KK Obrtnik uvjerljivo je pobijedio 6:2 (16:8) te 3497:3238 u ukupno srušenim čunjevima. Tom pobjedom KK Obrtnik je poslijednje mjesto na tablici prepustio KK Policajcu, pretekavši ga za jedan bod.
U prvom bloku igrača mladi Zlatan Mazor opet je dobro odigrao i pobijedio Vladu Idžana uz 11 čunjeva prednosti. U setovima je bilo 2:2. Međutim, Božo Pavlaković nije bio na svojoj razini pa ga je Marinko Magdić uvjerljivo pobijedio sa skoro sto čunjeva razlike.
U drugom bloku igrača Branko Bajt, jednako kao i Božo Pavlaković, nije uspio osvojiti niti set u dvoboju sa Zdravkom Vukovićem, koji je bio uspješniji za ravnih devedeset čunjeva. Kakvu takvu nadu KK Policajcu je u tom bloku igrača pružio Zlatko Neralić koji je za trideset čunjeva, bez izgubljenog seta, pobijedio Marijana Stipetića.
U trećem bloku igrača za KK Policajac su zaigrali povratnik u ekipu Anton Marković te Drago Vučić. Marković je odigrao solidno, srušio čak 581 čunj i time bio najbolji pojedinac u redovima KK Policajca, međutim, to nije bilo dovoljno za pobjedu jer je njegov protivnik Vlado Kolić srušio čak 604 čunja. Isto tako, Nučićev protivnik Mate Sušanj srušio je preko šesto čunjeva i s lakoćom dobio dvoboj za ukupnu pobjedu KK Obrtnika 6:2.
Prvenstvo ide dalje i ovu utakmicu treba zaboraviti. Već u slijedećem kolu KK Policajac ima kakvu takvu priliku osvojiti bodove jer igra kod KK Stare Hiže u Karlovcu koja baš i nije uvjerljiva i nije nepobjediva. Utakmica se igra u nedjelju 27.01.2019.g. u 14,00 sati na kuglani Doma HV "Zrinski".

ZAPISNIK                         TABLICA

PROPUŠTENA DOBRA ŠANSA U KARLOVCU, 12. 01. 2019.
Veliku šansu za osvajanje barem jednog boda, a možda i nešto više, propustili su danas kuglači KK Policajca u 12. kolu 2.HKLZ u gostima protiv KK Željezničara u Karlovcu. Gotovo do samog kraja utakmice imali su "policajci" bod u džepu ali na kraju je domaćinima pripao puni plijen. Pobijedili su 6:2 (11:13) uz svega 28 čunjeva prednosti - 3229:3201.
Iako oslabljeni neigranjem jednog od ponajboljih igrača Antona Markovića zbog gripe, kuglači KK Policajca su odlično započeli ovaj dvoboj te nakon prvog bloka igrača poveli 2:0 i još k tome stekli osjetnu prednost u srušenim čunjevima. Nenad Plivelić pobijedioje Zdravka Cegura za pet čunjeva prednosti, a Zlatan Mazor svojeg protivnika Božidara Kušeca za čak 53 čunja. Uz svoju novu pojedinačnu pobjedu mladi Mazor s 562 srušena čunja ponovo je bio najbolji igrač u redovima KK Policajca.
Najboplji igrač na utakmici bio je Tihomir Bratić s 564 srušena čunja i upravo je on, zajedno s Edijem Alagićem KK Željezničaru donio poravnanje u drugom bloku igrača. Alagić je tijesno, za samo osam čunjeva, bio bolji od Zlatka Neralića, dok je Bratić za deset čunjeva bio bolji od Dragana Vučića. Zista je šteta što barem Dragan Vučić nije iskoristio veliku šansu za pobjedom jer je sve do zadnjih 15 bacanja u čišćenje imao pobjedu u džepu.
I tako se u zadnju izmjenu igrača ušlo s rezultatom 2:2 i 40 čunjeva prednosti za KK Policajac, koju prednost su Božo Pavlaković i Branko Bajt do kraja izgubili. Ne sjećamo se kada je Božo Pavlaković u svojem nastupu odigrao čak dva katastrofalna seta - prvi 112 i zadnji četvrti smo 113 čunjeva. Njegov protivnik Jako Filipi jedva je to dočekao i na kraju ostvario uvjerljivu pobjedu. Isto tako, Branko Bajt je do svojeg zadnjeg seta, zapravo do zadnjeg čišćenja, imao prednost u čunjevima i trebao je pobijediti ali srušio je na kraju samo 107 čunjeva čime je Nenadu Munčiću omogućio da svojoj ekipi osigura konačnu pobjedu.
Zaista je nevjerojatno da dva tako iskusna igrača kao što su Pavlaković i Bajt na samom kraju dvoboja istovremeno podbace. Šteta, velika šteta.
U slijedećem prvenstvenom kolu KK Policajac kao domaćin igra ogulinski gradski derbi protiv KK Obrtnika. No, na žalost to je i derbi začelja jer su obadvije ekipe na samom začelju. Ekipa koja osvoji bodove u toj utakmici svakako će izbjeći fenjer. Utakmica se igra u subotu 19. 1. 2019. u 17,00 h na ogulinskoj Gradskoj kuglani.

ZAPISNIK                                 TABLICA

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr