Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

PRVA GOSTUJUĆA POBJEDA KK POLICAJCA, 27. 01. 2019.
Kuglači KK Policajca danas su ostvarili prvu prvenstvenu gostujuću pobjedu pobijedivši u 14. kolu 2.HKLZ KK Staru Hižu na kuglani Doma HV "Zrinski" u Karlovcu. Za pobjedu 5:3 (15:9) i 3226:3143 u ukupno srušenim čunjevima bile su dovoljne tri pojedinačne pobjede uz značajniju prednost u čunjevima, koje su ostvarili redom Zlatan Mazor u prvom bloku igrača, Branko Bajt u drugom te Anton Marković u trećem bloku igrača.
Njamlađi igrač na utakmici Zlatan Mazor uvjerljivo je bio bolji od Damira Benčana te je sa srušenih 572 čunja bio i najbolji igrač utakmice. U prvom bloku igrača za KK Policajac igrao je još Božo Pavlaković ali protiv Damira Dobrinića uspio je dobiti tek prvi set.
U drugom bloku igrača za KK Policajca, osim Branka Bajta, igrao je Zlatko Neralić koji je uzeo dva seta svojem protivniku Mariju Štajduharu, međutim Štajduhar je srušio 33 čunja više i osvojio bod. Branko Bajt je igrao i donio bod svojoj ekipi pobjedom nad dvojicom protivnika. Za KK Staru Hižu najprije je u prva dva seta igrao skroz indisponirani Kristijan Horvatić, a onda ga je mijenjao Ladislav Lesić koji se isto nije iskazao. Uglavnom Bajt je taj dvoboj dobio uvjerljivo bez izgubljenog seta.
U zadnjoj izmjeni igrača za KK Policajac igrali su Dragan Vučić protiv Nikole Kelečića te uz dva osvojena seta izgubio za deset čunjeva, dok je Anton Marković, kako smo već napisali, ostvario presudnu pojedinačnu pobjedu protiv Željka Tonkovića.
Osim što su ovom pobjedom kuglači KK Policajca uzvratili KK Staroj Hiži za jesenski poraz od njih na ogulinskoj kuglani, osvojena su i dva vrlo važna boda u grčevitoj borbi za opstanak.
U subotu 2.2.2019.g. KK Policajac na domaćoj kuglani dočekuje odličnu ekipu MKK Karlovca i bez obzira na činjenicu da su Karlovčani u vrhu tablice, potajno se nadaju iznenađenju. Sjetimo se samo KK Korane iz 7. kola.

ZAPISNIK                             TABLICA

TEŽAK PORAZ U GRADSKOM DERBIJU ZAČELJA, 20. 01. 2019.
Sinoć je na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek" odigran derbi začelja u 13. kolu 2.HKLZ između KK Policajca, kao domačina, i KK Obrtnika, ovaj puta kao gosta. KK Obrtnik uvjerljivo je pobijedio 6:2 (16:8) te 3497:3238 u ukupno srušenim čunjevima. Tom pobjedom KK Obrtnik je poslijednje mjesto na tablici prepustio KK Policajcu, pretekavši ga za jedan bod.
U prvom bloku igrača mladi Zlatan Mazor opet je dobro odigrao i pobijedio Vladu Idžana uz 11 čunjeva prednosti. U setovima je bilo 2:2. Međutim, Božo Pavlaković nije bio na svojoj razini pa ga je Marinko Magdić uvjerljivo pobijedio sa skoro sto čunjeva razlike.
U drugom bloku igrača Branko Bajt, jednako kao i Božo Pavlaković, nije uspio osvojiti niti set u dvoboju sa Zdravkom Vukovićem, koji je bio uspješniji za ravnih devedeset čunjeva. Kakvu takvu nadu KK Policajcu je u tom bloku igrača pružio Zlatko Neralić koji je za trideset čunjeva, bez izgubljenog seta, pobijedio Marijana Stipetića.
U trećem bloku igrača za KK Policajac su zaigrali povratnik u ekipu Anton Marković te Drago Vučić. Marković je odigrao solidno, srušio čak 581 čunj i time bio najbolji pojedinac u redovima KK Policajca, međutim, to nije bilo dovoljno za pobjedu jer je njegov protivnik Vlado Kolić srušio čak 604 čunja. Isto tako, Nučićev protivnik Mate Sušanj srušio je preko šesto čunjeva i s lakoćom dobio dvoboj za ukupnu pobjedu KK Obrtnika 6:2.
Prvenstvo ide dalje i ovu utakmicu treba zaboraviti. Već u slijedećem kolu KK Policajac ima kakvu takvu priliku osvojiti bodove jer igra kod KK Stare Hiže u Karlovcu koja baš i nije uvjerljiva i nije nepobjediva. Utakmica se igra u nedjelju 27.01.2019.g. u 14,00 sati na kuglani Doma HV "Zrinski".

ZAPISNIK                         TABLICA

PROPUŠTENA DOBRA ŠANSA U KARLOVCU, 12. 01. 2019.
Veliku šansu za osvajanje barem jednog boda, a možda i nešto više, propustili su danas kuglači KK Policajca u 12. kolu 2.HKLZ u gostima protiv KK Željezničara u Karlovcu. Gotovo do samog kraja utakmice imali su "policajci" bod u džepu ali na kraju je domaćinima pripao puni plijen. Pobijedili su 6:2 (11:13) uz svega 28 čunjeva prednosti - 3229:3201.
Iako oslabljeni neigranjem jednog od ponajboljih igrača Antona Markovića zbog gripe, kuglači KK Policajca su odlično započeli ovaj dvoboj te nakon prvog bloka igrača poveli 2:0 i još k tome stekli osjetnu prednost u srušenim čunjevima. Nenad Plivelić pobijedioje Zdravka Cegura za pet čunjeva prednosti, a Zlatan Mazor svojeg protivnika Božidara Kušeca za čak 53 čunja. Uz svoju novu pojedinačnu pobjedu mladi Mazor s 562 srušena čunja ponovo je bio najbolji igrač u redovima KK Policajca.
Najboplji igrač na utakmici bio je Tihomir Bratić s 564 srušena čunja i upravo je on, zajedno s Edijem Alagićem KK Željezničaru donio poravnanje u drugom bloku igrača. Alagić je tijesno, za samo osam čunjeva, bio bolji od Zlatka Neralića, dok je Bratić za deset čunjeva bio bolji od Dragana Vučića. Zista je šteta što barem Dragan Vučić nije iskoristio veliku šansu za pobjedom jer je sve do zadnjih 15 bacanja u čišćenje imao pobjedu u džepu.
I tako se u zadnju izmjenu igrača ušlo s rezultatom 2:2 i 40 čunjeva prednosti za KK Policajac, koju prednost su Božo Pavlaković i Branko Bajt do kraja izgubili. Ne sjećamo se kada je Božo Pavlaković u svojem nastupu odigrao čak dva katastrofalna seta - prvi 112 i zadnji četvrti smo 113 čunjeva. Njegov protivnik Jako Filipi jedva je to dočekao i na kraju ostvario uvjerljivu pobjedu. Isto tako, Branko Bajt je do svojeg zadnjeg seta, zapravo do zadnjeg čišćenja, imao prednost u čunjevima i trebao je pobijediti ali srušio je na kraju samo 107 čunjeva čime je Nenadu Munčiću omogućio da svojoj ekipi osigura konačnu pobjedu.
Zaista je nevjerojatno da dva tako iskusna igrača kao što su Pavlaković i Bajt na samom kraju dvoboja istovremeno podbace. Šteta, velika šteta.
U slijedećem prvenstvenom kolu KK Policajac kao domaćin igra ogulinski gradski derbi protiv KK Obrtnika. No, na žalost to je i derbi začelja jer su obadvije ekipe na samom začelju. Ekipa koja osvoji bodove u toj utakmici svakako će izbjeći fenjer. Utakmica se igra u subotu 19. 1. 2019. u 17,00 h na ogulinskoj Gradskoj kuglani.

ZAPISNIK                                 TABLICA

SRETAN BOŽIĆ I NOVA 2019. GODINA, 24. 12. 2018.

ZADNJA UTAKMICA JESENSKOG DIJELA PRVENSTVA, 23. 12. 2018.
U zadnjoj utakmici jesenskog dijela prvenstva 2.HKLZ, u 11. kolu kuglači KK Policjaca gostovali su u Otočcu kod druge ekipe KK Velebita te zabilježili novi tijesni poraz. Domaća ekipa pobijedila je 5:3 (12:12) uz 48 čunjeva prednosti tj. 3326:3278.
Nije da kuglači KK Policajca nisu imali šansu postići i bolji rezultat od ovog tijesnog poraza, međutim, faktor sreće ih je i ovaj puta zaobišao. Naime, nakon prvog bloka igrača KK Policajac vodio je 2:0 i 30 čunjeva prednosti jer su Anton Marković i Zlatko Mazor ostvarili pojeidnačne pobjede protiv svojih protivnika Damira Devčića, odnosno Ivice Bunjevčevića. Početak bolji nego što su ga mogli zamisliti.
Međutim, u drugom bloku igrača sve se okrenulo. Nenad Plivelić katastrofalnim zadnjim setom (107) dozvolio je Miroslavu Kostelcu da ga porazi iako je ovaj već bio pomiren s porazom. Isto tako Zlatko Neralić je izgubio svoj dvoboj protiv najboljeg igrača utakmice Tomislava Atalića (592) pa je nakon dva bloka igrača rezultat bio izjednačen 2:2 ali sada uz 40 čunjeva prednosti za domaću ekipu.
U zadnjem bloku igrača Branko Bajt, iako je imao nevjerojatnih 17 promašaja, ipak je osvojio pojedinačnu pobjedu protiv Zvonimira Kranjčevića i Damira Sladovića koji ga je mijenjao nakon dva seta, a Dragan Vučić kasno se probudio, pa iako je dobio dva zadnja seta, minus u čunjevima protiv Hrvoja Devčića  iz prva dva nije uspio nadoknaditi.
Dakle KK Policajac polusezonu završava s još jednim porazom na kontu, na predzadnjem mjestu s tek pet osvojenih bodova. No, dojam je da se svakako moglo više, što je i ova utakmica pokazala. Je li u pitanju neiskustvo ili puka sreća teško je reći ali činjenica je da je previše oscilacija u igri pojeidnih igrača i previše promašaja.
Na kraju treba istaknuti da je Anton Marković s 565 srušenih čunjeva ponovo bio najbolji pojedinac u redovima KK Policajca.
Proljetni dio prvenstva počinje 12. siječnja 2019.g. gostujućom utakmicom u Karlovcu protiv KK Željezničara.

ZAPISNIK                       TABLICA

KK POLICAJAC ISPAO IZ KUPA, 20. 12. 2018.
Kao drugoligaš, pored natjecanja u prvenstvu 2.HKLZ, ove sezone KK Policajac bio je u obvezi igrati i Kup Kuglačkog saveza Karlovačke županije. Voljom ždriejba KK Policajac je prvi nastup u Kupu imao u pretkolu i to kao gost kod KK Rakovice na kuglani Hotela "Jezero" na Plitvičkim jezerima. Utakmica je igrana sinoć, a dalje ide KK Rakovica s obziorm da su u nerješenoj utakmici koja je završila 4:4, osvojili jedan set više (12,5:11,5). Inače, kuglači KK Policajca osvojili su četiri pojedinačne pobjede, no domaća ekipa je bila bolja u ukupno srušenim čunjevima - 3308:3286.
Pojedinačne pobjede za KK Policajac izborili su Božo Pavlaković (563) u prvom bloku igrača, Branko Bajt (536) u drugom bloku igrača te Zlatan Mazor i Dragan Vučić u trećem bloku igrača. Poraze su zabilježili Anton Marković (540) u prvom bloku igrača i Zlatko Neralić (515) u drugom bloku igrača.
Kuglači KK Policajca sada se vraćaju prvenstvu te u ovu nedjelju igraju zadnju utakmicu jesenskog dijela prvenstva 2.HKLZ i to u Otočcu kod druge ekipe KK Velebita. Bod(ovi) u toj utakmici bio bi puno važniji od prolaska u Kupa i bila bi to prava točka na i ove vrlo uspješne godine za KK Policajac.

ZAPISNIK

POBJEDA ZA ŠEST ČUNJEVA PROTIV MOSTANJA, 16. 12. 2018.
U pretposljednjem, 10. kolu 2.HKLZ i zadnjoj domaćoj utakmici jesenskog dijela prvenstva KK Policajac je ostvario tešku i tijesnu pobjedu protiv karlovačkog KK Mostanja 1949. Pobjednika je odlučilo svega šest čunjeva prednosti na strani KK Policajca tako da je utakmica završila 6;2 (13,5:10,5) te 3429:3423 u ukupno srušenim čunjevima.
Najzaslužniji za ovu pobjedu KK Policajca svakako je Draan Vučić, koji je u zadnjeoj izmjeni igrača, svojom uvjerljivom pobjedom protiv Ivice Profazića, sustigao i prestigao prednost gostiju u ukupno srušenim čunjevima te uz tijesnu ali slatku pobjedu mladog Zlatana Mazora nad Denisom Pavlačićem, odnosno Jozom Begićem koji ga je mijenjao nakon dva seta, preokrenuli tijek utakmice u svoju korist.
Za naglasiti je da je Dragan Vučić sa 608 srušenih čunjeva bio i najbolji pojedinac u redovima KK Policajca, dok je najbolji igrač na utakmici bio Davor Celinščak sa 644 srušena čunja.
Na samom početku utakmice, odnosno u prvom bloku igrača, prvu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac izborio je Božo Pavlaković koji je, zanimljivo, srušio 14 čunjeva manje od svojeg protivnika Ivice Golubića ali je Golubić kasno proigrao, tek u zadnjem setu. Prije toga Pavlaković je dobio 2 i pol te si osigurao pobjedu i prvi bod za ekipu. U tom istom bloku igrača, već spomenuti Davor Celinščak uvjerljivo je pobijedio Antona Markovića, iako Marković uopće nije loše igrao. Dapače, s 581 srušenim čunjem bio je drugi najbolji igrač u redovima KK Policajca.
U drugom bloku igrača vrlo važnu pojedinačnu pobjedu ostvario je kapetan KK Policajca Branko Bajt pobjedivši Josipa Sabljarića. Na žalost, to nije uspjelo Zlatku Neraliću, koji je solidno odigrao ali je na kraju ipak za malo izgubio od Željka Božičevića.
Ovom pobjedom, uz novi poraz KK Obrtnika, kuglači KK Policajca odmaknuli su se od samog dna prvenstvene ljestvice i lakše će ići na novo gostovanje u zadnjem ovojesenskom kolu u Otočcu, kod druge ekipe KK Velebita. Ta utakmica igra se u nedjelju 23.12.2018.g. u 11,00 sati, a u međuvremenu, u srijedu 19.12.2018.g. KK Policajac će odigrati 1. kola Kup natjecanja KSKŽ na Plitvicama protiv trećeligaša KK Rakovice.

ZAPISNIK                            TABLICA

POJEDINAČNO PRVENSTVO RH ZA JUNIORE U-23, 09. 12. 2018.
Iako još mlađi junior najmlađi kuglač KK Policjca ove sezone Zlatan Mazor jučer i danas sudjelovao je na državnom pojedninačnom prvenstvu za juniore U-23 koje se održavalo na kuglani SRC "Mladost" u Čakovcu. Nakon dva nastupa ukupno je zauzeo solidno 20. mjesto iako ostaje dojam da je mogao postići i bolji rezultat. Međutim, treba biti svjestan i činjenice da je Mazor na ovom prvenstvu bio jedan od najmlađih te da je jučer, u subotu nakon nastupa u Čakovcu za KK Policajac igrao i prvrensvenu utakmicu u Rijeci.
Inače, na ovom prvenstvu sudjelovala su 32 najbolja juniora u RH, koji su se na isto plasirali kroz regionalna natjecanja. Podsjećamo, Zlatan Mazor plasirao se osvojivši peto mjesto na pojedinačnom prvenstvu Kuglačke regije Zapad (KRZ) održanom prije skoro dva mjeseca u Ravnoj Gori. Iz KRZ još su nastupili prvak KRZ i igrač ogulinskog KK Kleka Mateo Benović (28. mjesto), treći s regionalnog natjecanja Dominik Jakovac iz KK Goranina (23. mjesto) te drugi i četvrti s regionalnog natjecanja igrači KK Plitvica Luka i Filip Požega. Ovaj puta Filip je bio bolji (5. mjesto) od Luke (9. mjesto).
Novi državni prvak u kategoriji juniora je Karlo Boroš iz KK Grmoščice iz Zagreba, drugo mjesto osvojio je Luka Mujić iz KK Bjrlovara, a treće Nebojša Šušnjar iz MKK Rijeke.
Za Zlatana Mazora ovo je bilo jedno dobro iskustvo i upoznavanje s čakovečkom kuglanom na kojoj će u budućnosti zasigurno ponovo nastupati, a pravu priliku za bolji uspjeg imat će na pojedinačnom prvenstvu RH u svojoj kategoriji U-18 koje će se igrati početkom slijedeće godine.

REZULTATI

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Starije>>

 
InfoStudio.hr