Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Nova kuglana SRC 3. maj nesretna za KK Policajac, 28. 03. 2009.
SRC 3. maj u RijeciNovouređena kuglana SRC 3. maj u Rijeci nije se pokazala sretnom odnosno boljom od one na Mlaci za kuglače KK Policajca. Naime, nakon prošlotjedne pobjede nad KK Elektroprimorjem na najpoznatijoj riječkoj kuglani, protiv KK Lokomotive su izgubili i to sa kromnim učinkom tj. relativno malim brojem ukupno srušenih čunjeva.
Rezultat na kraju utakmice bio je 6 : 2 za domaće kuglače ili 3181 : 3165 srušenih čunjeva.
Bila je to utakmica pretposlijednjeg 21. kola III. HKL zapad koja za domaće kuglače nije imala nikakav poseban značaj budući da su već ranije "osigurali" ispadanje u niži rang natjecanja.
Bodove za KK Policajac osvojili su Nenad Plivelić srušivši 534 i Mirko Birač srušivši 549 čunjeva. Mirko Birač tim rezultatom bio je ujedno i najbolji pojedinac kod "policajaca". Ostali kuglači KK Policajca bili su ispod svojih mogućnosti, posebno kada se uzmu u obzir njihovi rezultati u zadnja dva kola. Branko Bajt i njegova zamjena ukupno su srušili 528, Marijan Stipetić 541, Danko Gašparović 508 i njegov brat Ivica Gašparović samo 505 čunjeva.
Sreća je da su rezultati drugih utakmica ovoga kola išli na ruku KK Policajcu tako da ovaj poraz neće utjecati na poziciju na prvenstvenoj tablici.
U zadnjem kolu kuglači KK Policajca kao domaćini igraju protiv ogulinsko KK Poštara. Nadamo se da će to biti pravi ogulinski derbi i prilika za dokazivanje tko je u na kraju prvenstva bolji. Utakmica se igra u subotu 4. travnja 2009. godine u 17.00 sati.

  III. HKL zapad 21. kolo KK Lokomotiva - KK Policajac

  21. kolo III. HKL zapad

Definitivna potvrda prvog mjesta u 2. HKL, 26. 03. 2009.
Radost nakon pobjede - KK PolicajacPrvakinje II. HKL zapad/jug u sezoni 2008./2009. su kuglačice KK Policajca iz Ogulina. To su definitivno osigurale večerašnjom pobjedom protiv ŽKK Vrbovsko rezultatom 7 : 1 odnosno 3225 : 3142 u zaostaloj utakmici 13. prvenstvenog kola.
Prije ove utakmice kuglačice KK Policajca pred prvim pratiljama kuglačicama ŽKK Goranina iz Delnica bježale su tri boda i ovom pobjedom su, jedno kolo prije završetka prvenstva, i teoretski osigurale naslov prvakinja II. HKL zapad/jug.
Navedeni uspjeh mladih kuglačica KK Policajca jedinstven je sportski poduhvat čak i u širim razmjerima obzirom da su najstarije od njih nedavno navršile tek 18 godina. Osvajanjem prvog mjesta osigurale su nastup u kvalifikacijama za popunu 1. HKL koje će se održati 18. i 19. travnja 2009. godine na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću. Inače, u kvalifikacije su se već ranije plasirale ekipe ŽKK Zagreb-Zaboky i ŽKK Osijek 97,m a od te tri ekipe dvije najbolje će se plasirati u 1. HKL.
U večerašnjoj utakmici niti u jednom trenutku pobjeda "policajki" nije bila upitna. U prvom bloku igračica za domaće su nastupile Ana Puškarić i Nikolina Marković te su sa srušenih 541 odnosno 540 čunjeva osvojile dva pojedinačna boda za svoju ekipu.

  II. HKL zapad/jug 13. kolo KK Policajac-ŽKK Vrbovsko

Morena Rendulić viceprvakinja Hrvatske U-18, 22. 03. 2009.

Morena RendulićKuglačica KK Policajca Morena Rendulić, na jučer i danas održanom XVIII pojedinačnom prvenstvu RH za mlađe juniorke U-18, osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju.
Danas u Bjelovaru u svojem drugom nastupu, isto kao i jučer u Koprivnici, Morena je uspjela postići identičan rezultat - 557 srušenih čunjeva, te je tako s ukupno 1114 srušenih čunjeva zauzela drugo mjesto.
Prvo mjesto pripalo je kuglačici KK Mlake iz Rijeke Maji Nanić koja je jučer u Koprivnici srušila 563, a danas u Bjelovaru još povećala na 576 čunjeva (ukupno 1139). Treće mjesto sa 551 i 561 (ukupno 1112) srušenih čunjeva pripalo je Tihani Čavlović iz zagrebačkog KK Endi-Tekstilca.
Ostale kuglačice KK Policajca plasirale su se kako slijedi: Jasmina Dubić (571+505) na 10. mjesto, Ana Puškarić-Kober (524+541) na 13. mjesto, Matea Gašparović (511+546) na 15. mjesto, Nives Poljak (515+542) na 16. mjesto, Valentina Prpić (517+515) na 20. mjesto, Ana Puškarić (489+533) na 23. mjesto, Nikolina Marković (514+464) na 38. mjesto i Maja Stipetić (497+454) na 45. mjesto od ukupno 48 natjecateljica.
Nakon jučerašnjeg nastupa Jasmina Dubić sa 571 srušenih čunjeva bila je vodeća, ispred Maje Nanić i Morene Rendulić, pa je njezin današnji skroman učinak od samo 505 srušenih čunjeva razočaravajući. S druge strane, najugodnije je iznenadila najmlađa od kuglačica KK Policajca Matea Gašparović koja je odličnim nastupom jučer i još boljim danas postigla 4. najbolji rezultat od svih kuglačica KK Policajca.
Sve u svemu, najbitnije je to da su i na ovom, veoma jakom i izjednačenom natjecanju na kojem je i jedna Nika Cvitković ostala bez medalje, kuglačice KK Policajca pd vodstvom svojeg trenera Željka Stipetića igrale zapaženu ulogu i uspjele osvojiti još jednu medalju.
Pred kuglačicama KK Policajca sada predstoje još dvije zaostale prvenstvene utakmice u kojima, a da bi osvojle prvo mjesto u II. HKL zapad/jug, moraju osvojiti barem jedan bod. Obadvije utakmice igraju se na gradskoj kuglani u Ogulinu, a prva je u četvrtak 26.03. u 17.00 h protiv ŽKK Vrbovskog. Druga protiv KK Donata iz Zadra treba se igrati u Nedjelju 29.03.

 XVIII. pojedinačno prvenstvo RH za ml. juniorke U-18 - konačni poredak


Gostujuća pobjeda protiv KK Elektroprimorja, 22. 03. 2009.
Kuglana SRC MlakaKuglači KK Policajca danas su u Rijeci, na kuglani SRC "Mlaka", u prvenstvenoj utakmici 20. kola III. HKL zapad protiv već otpisanog KK Elektroprimorja, ostvarili još jednu gostujuću pobjedu.
Ova utakmica prema rasporedu natjecanja trebala se igrati jučer na kuglani SRC "3. maj" ali zbog radova na navedenoj kuglani utakmica je odigrana na poznatijoj riječkoj kuglani. Obzirom da je navedena šesterostazna kuglana i kuglačima KK Elektroprimorja na neki način bila gostujuća, "policajci" su to iskoristili i pobijedili 6 : 2.  U srušenim čunjevima bilo je 3329 : 3233.
Obzirom da je kuglana na Mlaci šesterostazna, po prvi puta u ovoj sezoni, kuglači KK Policajca igrali su na svih šest staza. U prvom bloku tako su zaigrali Ivica Gašparović, Marijan Stipetić i Branko Bajt. Prva dvojica osvojili su pojedinačni bod dok je Bajt tijesno izgubio.

  III. HKL zapad 20. kolo KK Elektroprimorje - KK Policajac

 20. kolo III HKL zapad

Pet čunjeva falilo za definitivnu potvrdu 1. mjesta, 19. 03. 2009.
Kuglana u DelnicamaSinoć u Delnicama protiv domaćih kuglačica ŽKK Goranina kuglačicama KK Policajca nedostajalo je samo pet čunjeva do osvajanja jednog boda čime bi i definitivno bilo potvrđeno prvo mjesto i kvalifikacije za popunu 1. lige. Bila je to prvenstvena utakmica 12. kola II. HKL zapad/jug u kojoj su mlade kuglačice "Policajca" doživjele svoj prvi prvenstveni poraz. Vrlo neizvjesna i izjednačena utakmica na kraju je završila tijesnom pobjedom domaćih kuglačica 5 : 3 odnosno u čunjevima 3085 : 3080.
Inače, s kuglačicama KK Policajca sinoć su u Delnice doputovali brojni navijači opremljeni svim navijačkim rekvizitima te su bučnim navijanjem i pjesmom tijekom utakmice u delničkoj kuglani stvorili nezaboravnu atmosferu. Pored kompletne uprave KK Policajca, iz Ogulina su u Delnice došli i ostali muški članovi KK Gobac, Jakovac, Matijašić i BožičevićPolicajca, neke majke kuglačica te najvjerniji i stalni navijači gospoda Ivan Gobac, Mate Jakovac, Mijo Matijašić i Ivan Božičević - Rogo. Svi oni zajedno bodrili su svoje ali na kraju sreća se osmjehnula domaćim kuglačicama.
Počelo je više nego dobro za "policajke" u prvom bloku igračica. U vrlo izjednačenim dvobojima Nikolina Marković (509) i Ana Puškarić (516) tijesno su nadjačale svoje protivnice Danijelu Mihel (493) i Ružicu Jelinek (507) čime je ostvarena bodovna prednost od 2 : 0 uz plus 25 čunjeva.

  II. HKL zapad/jug 12. kolo ŽKK Goranin - KK Policajac

  12. kolo II. HKL zapad/jug

Važna pobjeda kuglača, kuglačice treće u Koprivnici, 15. 03. 2009.
Nenad Plivelić - igrač utakmiceKuglači KK Policajca danas su u prvenstvenoj utakmici 19. kola III. HKL zapad protiv ozaljske KK Kupe konačno pokazali ono što smo svi i do sada znali, a to je da znaju kuglati. Naime, nakon dužeg vremena odigrali su dobru utakmicu i, u nadmetanju sa suparnikom koji je eventualnom pobjedom mogao zakomplicirati situaciju oko ispadanja u niži rang natjecanja, rješili sve svoje dvojbe i strahove. KK Kupa je, kako bi se to pjesnički reklo, "pregažena" još jedamput. Konačan rezultat bio je 6 : 2 za domaće kuglače ili u čunjevima 3362 : 3298.
Ukupan zbroj čunjeva koje su srušili kuglači KK Kupe je očekivano veliki, jer se radi o solidnoj ekipi koja u nekim utakmicama nije imala sreće, i samo iznadprosječna igra domaćih kuglača mogla je donijeti pobjedu. Da su "policajci" danas odigrali na razini većine ovosezonskih uatkmica sigurno bi izgubili bodove, a u tom slučaju doveli bi se u poziciju koja je bliže mjestu za ispadanje iz lige nego opstanku. Zato je ova pobjeda došla u pravi trenutak, a dobra ili čak odlična igra svih šestorice domaćih kuglača daje nam naznaku da za njih dolaze bolji dani što se kuglanja tiče.

 III. HKL zapad 19. kolo KK Policajac - KK Kupa

 19. kolo III. HKL zapad

Kuglači izgubili, kuglačice odgodile, kadeti u Ogulinu, 07. 03. 2009.
Grb Grada PorečaI ova subota za KK Policajac je, kao i protekla, ispunjena značajnim događanjima i natjecanjima.
Naime, kuglači su gostovali u Poreču gdje su u 18. kolu III. HKL zapad odmjerili snage s kuglačima KK Istre. Obzirom da je KK Istra, uz KK Amater iz Karlovca, vodeća ekipa prvenstva, poraz je bio očekivan. Utakmica je završila 7,5 : 0,5 za KK Istru odnosno 3266 : 3046 u srušenim čunjevima.

Kuglačice su svoju prvenstvenu utakmicu 11. kola II. HKL zapad/jug protiv KK Donata iz Zadra morale odgoditi jer se na ogulinskoj kuglani ovoga vikenda odigrava XVIII. parovno prvenstvo kadeta (U-14). Uatkmica protiv Zadranki bit će odigrana naknadno, kako sada stoje stvari, najvjerojatnije na kraju prvenstva. Međutim, kuglačice KK Policajca nisu odmarale već su njih tri Valentina Prpić, Jasmina Dubić i Ana Puškarić nastupale za Hrvatsku reprezentaciju  u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije SR Njemačke danas u Zaboku. Njihov nastup bio je zapažen u pobjedi nad jakim njemačkim kuglačicama. Konačni rezultat je bio 6 : 2 za Hrvatsku odnosno 3248 : 3208 u Matija Cindrićsrušenim čunjevima. Značajan doprinos ovoj pobjedi dale su Valentina Prpić sa 562, Jasmina Dubić sa 537 i Ana Puškarić sa 554 srušena čunja te su bile najbolje pojedinke hrvatske reprezentacije.
Zapisnik s utakmice.

Na XVIII. parovnom prvenstvu RH za kadete i kadetkinje U-14 koje se ovog vikenda održalo na ogulinskoj kuglani "Klek" nastupila su i dva para KK Policajca. Najprije su nastupili par Ante Hećimović (440) i Nikola Stipetić (414), a nakon njih i Ivan Hećimović (399) i Matej Pribanić (416). Na kraju su zauzeli solidno 18. i 20. mjesto od 21 para koliko ih je u dva dana nastupilo. Prvog dana u subotu, doduđše van konkurencije, nastupio je i kadet KK Policajca Matija Cindrić i ugodno iznenadio najboljim pojedinačnim rezultatom od 448 srušenih čunjeva. Prvo mjesto osvojio je par KK Ponikve iz Zagreba, drugi mjesto par KK Novske i treće mjesto par KK Centra iz Zagreba.

  III. HKL zapad 18. kolo KK Istra - KK Policajac

 18. kolo III. HKL zapad

  XVIII. parovno prvenstvo RH za kadete U-14 - konačni poredak

Kuglačice pobjedile, kuglačima bod, kadeti u Pakracu, 28. 02. 2009.
Kuglačice KK Policajca s trenerom Današnji dan za KK Policajac bio je veoma dinamičan jer su sve trenutno aktivne ekipe imale svoj nastup.
Kuglačice su gostovale u Ozlju gdje su odmjerile snage sa ekipom KK Kupe u sklopu 10. kola II. HKL zapad/jug.  Nakon veoma sigurne igre tijekom cijele utakmice na kraju su pobjedile rezultatom 6 : 2 odnosno 3172 : 3043 u srušenim čunjevima te su time zadržale vodstvo na prvenstvenoj ljestvici. Pojedinačne bodove osvojile su Nikolina Marković (548) u prvom bloku, Jasmina Dubić (525) i Morena Rendulić (540) u drugom bloku i Nives Poljak (525) u trećem bloku, dok su Ana Puškarić (519) u prvom i Valentina Prpić (515) u zadnjem bloku igračica za svega nekoliko čunjeva izgubile bod.
Danas su također, ali na domaćoj kuglani, igrali i kuglači KK Policajca i to protiv ekipe KK Kamačnika iz Vrbovskog. Bila je to utakmica 17. kola III. HKL zapad. Nakon veoma uzbudljive i do kraja neizvjesne utakmice, praktički u zadnjem hicu na utakmici, uspjeli su teškom mukom doslovce iščupati remi - bilo je 4 : 4 - i to zahvaljujući većem broju ukupno srušenih čunjeva. U srušenim čunjevima bilo je 3199 : 3190 za KK Policajac. Pojedinačni bod osvojili su igrači u drugom bloku Mirko Birač (537) i Nenad Plivelić (539) dok su svi ostali izgubili. U prvom bloku Mladen Hećimović (500) i Marijan Stipetić (552) te u trećem bloku Anton Marković (510) i Danko Gašparović (561).

  II. HKL zapad/jug 10. kolo KK Kupa - KK Policajac

  10. kolo II. HKL zapad/jug

  III. HKL zapad 17. kolo KK Policajac - KK Kamačnik

  17. kolo III. HKL zapad

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Starije>>

 
InfoStudio.hr