Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

VELEBIT PREVISOK, 22. 02. 2015.
U 17. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika druga ekipa KK Velebita iz Otočca bila je prevelika prepreka za kuglače KK Policajca. Utakmica je igrana na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću, a domaća ekipa pobijedila je rezultatom 7:1 (17:7) i 3172:3024 u ukupno srušenim čunjevima.
Jedinu pojedinačnu pobjedu i jedini bod za KK Policajac osvojio je Božo Pavlaković koji je nastupio u prvom bloku igrača. Bio je bolji od Ivice Bunjevčevića. Uz Pavlakovića u prvom bloku za KK Policajac igrala je i Ivanka Rebrović ali je uvjerljivo, bez osvojenog seta, izgubila od najboljeg pojedinca na utakmici Damira Devčića.
Nakon nekoliko utakmica nenastupanja, u drugom bloku igrača je za KK Policajac zaigrao Ivan Hećimović i, da nije katastrofalno odigrao prvi set (samo 102) možda je mogao izvući i nešto više od poraza od Borisa Sušića. Kapetan KK Policajca Branko Bajt isto tako je možda mogao nešto više nego izgubiti od Zvonimira Kranjčevića da nije podbacio u zadnjem setu (samo 113). Nakon tri odigrana seta gubio je u setovima 2:1 ali je imao čunj više. Naime, obadva izgubljena seta izgubio je samo za jedan čunj.
Na kraju, u trećem bloku igrača, Mirko Birač i Anton Marković izgubili su od svojih protivnika Hrvoja Devčića i Miroslava Kostelca. Marković je izgubio samo za jedan čunj ali je s 531 srušenim čunjem bio ponovo najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca.
Obzirom na poraz KK Policajca i na pobjedu KK Vatrogasca u ovom kolu "vatrogasci" su sada istisnuli KK Policajac s četvrtog mjesta. Međutim, upravo je KK Vatrogasac suparnik KK Policajca u slijedećem kolu pa se može očekivati i povratak na četvrtu poziciju. Za to će "policajci" ipak morati pružiti puno više nego protiv KK Velebita II.

ZAPISNIK

AH, TA RAKOVICA!, 14. 02. 2015.
Niti treću prvenstvenu utakmicu protiv KK Rakovice na domaćoj kuglani, od kako se natječu u 3.HKLZ Ogulin-LIka, kuglači KK Policajca ne uspjevaju pobijediti. Kao i u prethodne dvije prvenstvene sezone (19.01.2013. i 22.02.2014.) KK Rakovica je pobijedila i to istim rezultatom 5:3. Ovaj puta, danas, na ValentinovoKK Rakovica je srušila 3270 čunjeva, dok je KK Policajc srušio skromnih 3189. Jedan set više osvojio je KK Policajac (12,5:11,5) ali to ništa ne znači. Bodovi su otišli u Rakovicu.
Iako su "policajci" nakon prošlotjedne briljantne igre i pobjede protiv KK Poštara, a vjerojatno se prisjećajući jesenske pobjede od 7:1 na Plitvicama, s pravom očekivali još jednu prvenstvenu pobjedu u nizu, Rakovičani su se dobrom igrom i rezultatom osvetili za jesenski kiks.
Utakmica je započela nastupom Božidara Pavlakovića i Branka Bajta u prvom bloku igrača i to protiv Slavka Kolara, odnosno Marijana Sabljaka. Božo Pasvlaković je nakon početnih problema na kraju uspio s tri osvojena seta i dva čunja više pobijediti odličnog Kolara, dok je kapetan domaće ekipe Bajt uspio za jedan čunj osvojiti samo prvi set. Sve ostalo i pojedinačna pobjeda pripala je Sabljaku s čak 36 čunjeva prednosti.
U drugom bloku igrača slično. Mladen Hećimović s jednim osvojenim setom uvjerljivo gubi od najboljeg igrača na utakmici Dane Gašparovića (586), a Ivanka Rebrović nastavlja s osvajanjem bodova i bez izgubljenog seta pobjeđuje Josipa Hodaka s 23 čunja razlike. Time je rezultat bio izjednačen 2:2 ali s čak 77 čunjeva prednosti za goste.
U zadnjem bloku igrača, još jednom najbolji pojedinac u redovima KK Policajca, Anton marković (576) uspio je pobijediti Milana Mlinarića s 25 čunjeva razlike, međutim, Mirko Birač je izgubio od Nikole Ninkovića s 19 čunjeva pa je tako prednost u ukupno srušenim čunjevima ponovo odlučila pobjednika između ove dvije ekipe.
Ovaj nenadani domaći poraz neće utjecati na mjesto KK Policajca na prvenstvenoj ljestvici (4. mjesto) zahvaljujući porazu KK Vatrogasca od KK Gospića. Slijedeće kolo kuglače KK Policajca čeka teško gostovanje kod vodećeg KK Velebita II u Gospiću, a utakmica se igra u subotu 21.02.2015.g. u 17,30 sati.

ZAPISNIK


JOŠ BOLJA IGRA I NOVA POBJEDA!, 08. 02. 2015.
U još jednom dvobolju ogulinskih kuglačkih klubova, ovaj puta protiv KK Poštara "u gostima", kuglači (i kuglačica) KK Policajca prikazali su odličnu igrui na svoj konto upisali nova dva prvenstvena boda. U utakmici 15. kola 3.HKLZ Ogulin-Lika KK Poštar - KK Policajac 3:5 (12:12) odnosno 3290:3329.
Najbolji pojedinac na utakmici Božo Pavlaković (582) i kapetan Branko Bajt, odmah na otvaranju utakmice u prvom bloku igrača, donijeli su KK Policajcu dvije pojedinačne pobjede i dva boda. Pavlaković je, nakon što je izgubio prvi set, preostala tri uvjerljivo osvojio i tako s čak 56 čunjeva razlike pobijedio Nikolu Neralića. Bajt je srušio odličnih 550 čunjeva i, iako je njegov protivnik Krunoslav Lovrić srušio dva čunja više, ipak pobijedio zahvaljujući tri osvojena seta.
U drugom bloku igrača za KK Policajac novu pojedinačnu pobjedu i bod osvojio je Mladen Hećimović protiv Gorana Lovrića. Odmah do njih Stevo Šlat osvojio je prvi bod za KK Poštar i to pobjedom na setove protiv opet odlične Ivanke Rebrović. Ivanka Rebrović srušila je čak 581 čunj ali joj to nije bilo dovoljno za pobjedu.
U zadnjem bloku igrača obadva "poštara" bila su bolja od "policajaca". Zlatko Neralić pobijedio je Mirka Birača, a Zvonko Salopek Antona Markovića. Međutim, i Birač i Marković solidnom igrom nisu dozvolili da se istopi prednost u čunjevima njihove ekipe tako da je konačna pobjeda zasluženo pripala KK Policajcu.
Nova pobjeda i nova dva boda znače zadržavanje na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice ali i približavanje vodećima jer je KK Visočica iznenađujuće poklekla protiv KK Vatrogasca. U slijedećem 16. kolu KK Policajac je konačno pravi domaćin, a igra s KK Rakovicom. Utakmica se igra u subotu 14. veljače 2015.g. s početkom u 13,30 sati.

ZAPISNIK

NOVA POBJEDA PROTIV ŽELJEZNIČARA U GOSTIMA, 01. 02. 2015.
U gostima kod KK Željezničar-branitelja ali na domaćoj kuglani kuglači KK Policajca ostvarili su novu prvenstvenu pobjedu. Bila je to utakmica 14. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika, a KK Policajac je slavio rezulataom 6:2 (13,5:10,5) i uz najbolju cifru u dosadašnjem tikeu prvenstva - 3233:3186, odnosno 47 čunjeva prednosti.
Kapetan Branko Bajt i ponajbolji igrač KK Policajca Božo Pavlaković opet su započeli utakmicu u prvom bloku igrača. I dok je Bajt već dobiveni dvoboj u zadnjem setu izgubio od Milana Ostovića, Pavlaković je Ivanu Matjanecu dozvolio da osvoji samo jedan set te je tako osvojio i prvi bod za svoju ekipu.
U drugom bloku igrača za KK Policajac igrali su Nenad Plivelić i Ivanka Rebrović i to protiv Nikole Birača, odnosno Vlade Idžana. Plivelić se mučio i mučio ali je na kraju dobio zadnji set za jednan čunj i tako s dva i pol osvojena seta ali manje 8 čunjeva ipak ostvario pojedinačnu pobjedu protiv najboljeg pojedinca u redovima KK Željezničar-branitelja. Ivanka Rebrović, koja je u mini prijelaznom roku pojačala redove KK Policajca, konačno je proigrala i s 599 čunjeva osvojila prvi bod za novu ekipu i za vodstvo 3:1.
U zadnjem bloku igrača pobjedu KK Policajcu osigurao je ponovo najbolji igrač utakmice Anton Marković koji je s 573 srušena čunja bio uvjerljiv protiv Dragana Vučića. S druge strane Željko Herman je pobjedom protiv Mladena Hećimovića samo ublažio poraz svoje ekipe, s time da je M. Hećimović propustio niz šansi da dobije ovaj dvoboj. Srećom, nije trebalo.
Ovom pobjedom KK Policajac se učvrstio na 4. mjestu prvenstvene ljestvice, a slijedeće kolo igra opet kao gost protiv još jednog ogulinskog kluba - KK Poštara. Utakmica se igra u subotu 07. veljače 2015.g. s početkom u 17,00 sati.

ZAPISNIK

PORAZ OD BOLJE GACKE, 24. 01. 2015.
Kada se na domaćoj kuglani ne sruši niti 3200 čunjeva, a pri tome tek jedan igrač prijeđe "cifru" od 550 čunjeva onda je teško očekivati pobjedu. To je pokazala i utakmica 13. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika između KK Policajca i KK Gacke iz Otočca, a koja je danas odigrana na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek". Gosti su solidnom predstavom odnijeli pobjedu 5:3 (13:11) odnosno 3231:3163 u ukupno srušenim čunjevima te se bodovno izjednačili s "policajcima" na prvenstvenoj ljestvici (15 bodova).
Da će utakmica biti napeta i neizvjesna pokazalo se već na početku, odnosno u prvom bloku igrača. Ivanka Rebrović, u prvoj utakmici za KK Policajac na domaćoj kuglani nije zaigrala onako kako ona to može i kako se od nje očekuje pa je u dvoboju s Željkom Odorčićem izgubila za 21 čunj iako je osvojila dva seta. Ipak, bod za KK Policajac u tom prvom bloku izborio je, doduše teškom mukom i za samo četiri čunja, Božo pavlaković, kji je pobijedio Nikolu Kraljića.
U drugom bloku igrača isto kao i u prvom, po bod za svaku ekipu. Kapetan KK Policajca Branko Bajt, nakon dobrog početka, u nastavku je glatko i uvjerljivo izgubio za čak 52 čunja od Tomislava Atalića, dok je Nenad Plivelić s dva čunja manje nekako uspio na setove nadjačati Božu Rogića. Međutim, već tada, iako je bilo izjednačeno 2:2, nazirao se poraz jer su gosti imali čak 71 čunj prednosti.
Tešku zadaću nadoknade takvog minusa i eventualne pobjede imali su Mirko Birač protiv Željka Bićanića i Anton Marković protiv Ivice Atalića. Već nakon prvog seta, kojega su obadva domaća kuglača izgubila, vidjelo se da od pobjede neće biti ništa ali je postojala šansa da u slučaju da obadvojica izbore pojedinačne pobjede izvuku barem nerješen rezultat. Takva nada i neizvjesnost trajala je sve do samog kraja ali Birač nije imao snage u zadnjem setu nadoknaditi 18 čunjeva prednosti koje je imao njegov protivnik. S druge strane Marković je u zadnjem setu preokrenuo dotadašnju prednost i vodstvo svojeg protivnika i s 559 srušenih čunjeva pobjedio i ponovo bio najbolji igrač na utakmici.
Ovim porazom kuglači KK Policajca su dozvolili da im se na prvenstvenoj ljestvici bodovno pridruže, ne samo kuglači KK Gacke već vjerojatno i KK Vatrogasac, a možda i KK Željezničar-branitelj koji je upravo slijedeći protivnik KK Policajca u 14. kolu. Ta utakmica igrat će se u nedjelju 01. veljače 2014.g. na ogulinskoj kuglani, a "željezničari" su domaćini.

ZAPISNIK

ODLIČAN POČETAK PROLJETNOG DIJELA, 17. 01. 2015.
Današnjom utakmicom 12. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika u Gospiću protiv istoimene ekipe kuglači KK Policajca započeli su natjecanje u proljetnom dijelu kuglačke sezonei to gostujućom pobjedom. "Policajci su pobijedili 6:2 (13,5:10,5) i uz respektabiolan broj ukupno srušenih čunjeva 3152:3115.
U redovima KK Policajca na današnjoj utakmici debitirala je Ivanka Rebrović i, iako nije postigla neki zapaženi rezultat (pojedinačni poraz za samo četiri čunja uz dva osvojena seta u dvoboju s Petrom Frkovićem) ipak je dala svoj obol trijunfu svoje ekipe. Uz nju, u prvom bloku igrača za KK Policajac zaigrao je Božo Pavlaković koji je u izjednačenoj igri uspio svladati Nikolu Došena za 12 čunjeva.
U drugom bloku igrača najbolji pojedinac u redovima domaćina Željko Medunić uvjerljivo je svladao kapetana KK Policajca Branka Bajta ali je zato u drugom paru Nenad Plivelić, također uvjerljivo i za ukupnih 2:2, svladao Darka Borčića.
Odluka o pobjedniku pala je u zadnjem bloku igrača u kojem su za KK Policajac nastupili Mirko Birač i Anton Marković. Mirko Birač je nakon duže vremena odigrao jednu dobru utakmicu i, iako je srušio šest čunjeva manje, na setove je pobijedio kapetana domaće ekipe Ivana Lulića. Ipak, najveće zasluge za pobjedu pripadaju Antonu Markoviću koji je s 557 srušenih čunjeva uvjerljivo svladao Andreja Duića i pripala mu je titula najboljeg igrača na utakmici.
Iako su "policajci" na neki način očekivali ovu gostujuću pobjedu protiv solidnih Gospićana, najviše veseli način kako je ona ostvarena, odnosno broj ukupno srušenih čunjeva koji rijetko tko na gospićkoj kuglani sruši. Još da je i debitantica Ivanka Rebrović bila malo uspješnija, a ona to svakako može i to će pokazati, ukupan rezultat i dojam bio bi još bolji.
U slijedećem 13. kolu KK Policajac je domaćin ekipi KK Gacke iz Otočca, a utakmica se igra u subotu 24. siječnja 2014.g. u 13,30 sati.

ZAPISNIK

IZVANREDNI PRIJELAZNI ROK, 31. 12. 2014.
Ekipa KK Policajca u nastavak kuglačke sezone odnosno prvenstva 3. HKLZ Ogulin-Lika ulazi pojačana jednom kuglačicom. Naime, dugogodišnja blagajnica i redovna članica KK Policajca Ivanka Rebrović, koja je nekoliko zadnjh sezona igrala u sastavu ŽKK Ogulina, potpisala je pristupnicu za KK Policajac te se već priključila treningu "policajaca".
Činjenica je da Ivanka Rebrović u jesenskom dijelu prvenstva praktički nije nastupala niti za prvu niti za drugu ekipu ŽKK Ogulin i u ovom mini prijelaznom roku odlučila je prijeći u mušku ekipu KK Policajca te se izboriti za nastup u najboljoj šestorki.
Podsjećamo da je Ivanka Rebrović jedna od najboljih ogulinskih kuglačica s velikim iskustvom nastupanja u mnogim prvoligaškim ženskim klubovima. Također, više puta je birana za najbolju sportašicu Grada Ogulina. Dužnost blagajnice KK Policajca obavljala je besprijekorno dugi niz godina, a nakon što su ti poslovi 2008. godine predani ovlaštenom knjigovodstvenom servisu ostala je vjerni član KK Policajca sve do danas kada je pristupila natjecateljskoj ekipi.
Bez obzira na njezine godine Ivanka Rebrović svojim iznad svega sportskim duhom i srčanošću zasigurno će biti istinsko pojačanje ekipi KK Policajca koja u zadnje vrijeme ima puno problema s ozljedama.
Dobro nam došla Ivanka!

POJEDINAČNO JUNIORSKO PRVENSTVO RH, 28. 12. 2014.
Na zagrebačkim kuglanama "Zagreb" i "Grmoščica" protekle subote i nedjelje igrano je XXIV. pojedinačno prvenstvo RH za juniore U-23 na kojem je nastupio i mlađi junior KK Policajca Ivan Hećimović. Na ovo državno prvenstvo Ivan je dospio tako što je, kao zamjena, upao u kvotu od četiri juniora iz Kuglačke regije Zapad koji su mogli nastupiti na prvenstvu. Pored njega iz KRZ su još nastupili trojica juniora iz MKK Mlake iz Rijeke. Time je Ivan Hećimović ponovo jedini branio boje ogulinskog i županijskog juniorskog kuglanja na jednom državnom prvenstvu.
Što se tiče rezultata Ivana Hećimovića on bi se najbolje mogao opisasti onom poznatom uzrečicom "važno je sudjelovati" jer je od ukupno 32 natjecatelja ostvario plasman na 26. mjesto s ukupno srušenih 952 čunja. Prvoga dana na kuglani "Zagreb" srušio je 483 čunja, a drugi dan na "Grmoščici" skromnih 469. No, ne treba zaboraviti da je Ivan Hećimović još uvijek samo mlađi junior, a ovo prvenstvo juniorsko.
Inače, juniorski prvak postao je Luka Popovčić iz velikogoričkog KK Radnika, drugi je bio Karlo Milinković iz KK Zaprešića, dok je treće mjesto pripalo Marku Filipoviću i KK Osijeka.

POREDAK

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Starije>>

 
InfoStudio.hr