Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

PRVI DOMAĆI PORAZ, 07. 11. 2015.
Kuglači KK Policajca nastavili su s lošim igrama i u 6. kolu tekućeg prvenstva 3.HKLZ Ogulin-Lika. Prvi domaći poraz doživjeli su od osrednje ekipe KK Gospića, koja nikada dosada nije osvajala bodove na ogulinskoj kuglani. Konačni rezultat utakmice glasi 3:5 za goste (10,5:1¸3,5), a u čunjevima potpuno izjednačeno 3137:3137. Presudile su četiri pojedinačne pobjede kuglača KK Gospića naspram tek dvije KK Policjca.
Sam početak utakmice nije nagovještavao ovakav završetak jer je KK Policajac nakon prvog bloka igrača poveo 2:0 uz čak 105 čunjeva prednosti. Božo Pavlaković opet je bio najbolji igrač svoje ekipe ali i najbolji pojedinac na utakmici te je s 590 srušenih čunjeva doslovce deklasirao Marijana Bunčića iz gostujuće ekipe. Ivanka Rebrović je uz lošiji nastup ipak pobjedila slaboga Nikolu Došena i upisala pojedinačnu pobjedu. I to je bilo sve od domaće ekipe...
U drugom bloku igrača potpuni debakl obadvojice kuglača KK Policajca. Mirko Birač je nakon dobrog početka i osvajanja prvog seta jednostavno stao. Do kraja ga je Petar Frković prestigao i glatko pobijedio za čak 48 čunjeva. Drugi igrač KK policajca u tom bloku Zlatko Neralić od samog početka nije ništa igrao pa ga je mijenjao Nenad Plivelić ali uspio je jednim osvojenim setom tek ublažiti također uvjerljivi poraz od Darka Borčića koji je srušio točno 50 čunjeva više. I tako je gotovo sva prednost KK Policajca u čunjevima bila izgubljena.
U zadnjem bloku igrača Anton Marković je protiv Andreja Dujića uspio osvojiti tek jedan set i upisao poraz, a Mladen Hećimović je nakon odlična dva seta na kraju izgubio samo za jedan jedini čunj. Čak je u zadnjem hicu imao šansu osigurati tijesnu pobjedu za svoju ekipu ali je umjesto šest potrebnih čunjeva hicem u pune srušio tek pet. Dovoljno samo za bolni poraz od ne baš jake ekipe iz Gospića.
Slijedeći vikend slijedi ponovo pauza zbog odigravanja pojedinačnog prvenstva HKRZ, a nastavak prvenstva za KK Policajac slijedi tek 21.11.2015.g. kada se ide u goste KK Rakovici.

ZAPISNIK

REZULTATI

JOŠ JEDNA PODJELA BODOVA, 25. 10. 2015.
U 5. kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca ponovo su remizirali. Ovaj puta kao gosti protiv KK Željezničar-branitelja na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek". I ovaj puta, jednako kao i u prošlom kolu protiv KK Poštara, KK Policajac je ostvario dvije pojedninačne pobjede i srušio ukupno više čunjeva. Dakle, i u ovoj utakmici za pobjedu je nedostajala samo još jedna pojedinačna pobjeda.
Blizu te još jedne pojedinačne pobjede bila su čak trojica igrača - Božo Pavlaković u provm bloku igrača te Mirko Birač i Zlatko Neralić u drugom bloku igrača. Međutim, svoj trojici, iako su osvojili po dva seta, nedostajalo je samo nekoliko čunjeva za pobjedu. Inače, dvije pojedinačne pobjede za KK Policajac ostvarili su Ivanka Rebrović protiv Ivana Matjaneca u provm bloku igrača te Anton marković protiv Ivice Puškarića, odnosno Nevena Luketića koji ga je mijenjao nakon 60 hitaca, u trećem bloku igrača. Pri tome je Ivanka Rebrović sa srušenih 557 čunjeva po prvi puta bila najbolji pojedinac u redovima svoje ekipe, a ujedno i na cijeloj utakmici.
Dakle, Božo pavlaković izgubio je za samo 4 čunja od Milana Ostovića u prvom bloku igrača, u drugom su za po 5 čunjeva izgubili Mirko Birač od Željka Hermana te Zlatko Neralić od Nikole Birača. U trećem bloku igrača, uz pojedinačnu pobjedu Antona Markovića, Mladen hećimović je izgubio od Drage Vučića.
I tako je i druga utakmica KK Policajca protiv ogulinskih klubova završila podjelom bodova, no dojam je da su u obadvije utakmice (KK Poštar i KK Željezničar-branitelj) kuglači KK Policajca mogli ostvariti pobjedu samo da je u presudnim trenucima bilo malo više koncentracije i(li) sreće.
Slijedeći vikend ponovo slijedi pauza u prvenstvu zbog blagdana Svih svetih, a slijedeće 6. prvenstveno kolo igra se tek 7. studenog kada su kuglači KK Policajca domaćini i na ogulinskoj kuglani dočekuju ekipu KK Gospića.

ZAPISNIK

REZULTATI

POŠTARI UZELI BOD, 18. 10. 2015.
Uvjerljivim pobjedama Bože Pavlakovia u prvom i Mirka Birača u drugom bloku igrača protiv Nikole Neralića, odnosno Milana Domitrovića te tijesnim porazima Ivanke rebrović protiv Nikole Neralića u prvom i Zlatka Neralića protiv Krunoslava Lovrića u drugom bloku igrača, ekipa KK Policajca, prije zadnjeg i odlučujućeg dvoboja igrača u trećem bloku, iako je bilo 2:2 u bodovima, mala je značajnu prednost u ukupno srušenim čunjevima. Može se reći da je KK Policajac bio bliže pobjedi jer je trebala samo još jedna pojedniačna pobjeda. Međutim, i Anton marković i Nenad Plivelić, igrači KK Policajca u trećem bloku igrača, izgubili su od svojih protivnika Zvonka Salopeka i Gorana Lovrića, čime je KK Poštar osvojio veliki bod u gostima. Posebno je razočarao Nenad Plivelić koji je srušio samo 493 čunja i doljam je da je tu ključ neuspjeha KK Policajca. Najbolji igrač u ekipi KK Policajca ponovo je bio Božo Pavlaković sa srušenih 564 čunja, dok je najbolji pojedinac na utakmici bio gostujući igrač Zvonko Salopek s 580 srušenih čunjeva.
Slijedeću prvenstvenu utakmicu, u sklopu 5. kola 3.HKLZ Og-Lika, KK Policajac igra ponovo na oguliskoj kuglani i to protiv KK Željezničara-branitelja, koji će biti službeni domaćin utakmice.

ZAPISNIK

REZULTATI

KK POLICAJAC U 3. KOLU SLOBODAN, 07. 10. 2015.
U 3. kolu prvenstva 3.HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca pauziraju. Naime, zbog neparnog broja (11) klubova koji se natječu u ligi svaka ekipa jedno kolo pauzira. Tako je ždrijebom odlučeno da KK Policajac bude slobodan u 3. kolu koje je odigrano proteklog vikenda. Inače, ova pauza spaja se i s pauzom u rasporedu natjecanja zbog pojedinačnog prvenstva KSKŽza seniore koje se igra 10. i 11. listopada u Ogulinu i Ozlju. Tako će kuglači KK Policajca na kuglačke staze tek 17. listopada 2015. kada, kao domaćini, u 4. kolu igraju protiv ogulinskog KK Poštara.

REZULTATI

PREVISOKA VISOČICA, 24. 09. 2015.
Skromnih 2919 srušenih čunjeva i čak 59 promašaja nije moglo donijeti ništa osim uvjerljivog poraza KK Policajca od KK Visočice u nešto ranikje odigranoj utakmici 2. kola 3.HKLZ Ogulin-Lika koja je odigrana u srijedu 23. rujna 2015.g. u poslijepodnevnim satima na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću. Domaćin je slavio rezultatom 7:1 (15:9) 2980:2919, iako je dojam da ekipa KK Visočice još uvijek nije u punoj natjecateljskoj formi i da je to bila prilika kakva se neće skoro ponoviti.
Utakmicu su otvorili u prvom bloku igrača Ivanka Rebrović protiv Fabijana Bodlovića i Božo Pavlaković protiv Dragana Delača. Bez obzira na mali broj srušenih čunjeva u prva dva seta obadva igrača KK Policajca vodili su 2:0 u setovima i očekivale su se prve dvije pojedinačne pobjede i dva boda za KK Policajac. Međutim, u nastavku je Ivanka Rebrović jednostavno stala i svojem protivniku dopustila preokret tako da je na kraju izgubila već dobiveni meč za svega 12 čunjeva. Srećom Božo Pavlaković nije dozvolio nikakvo iznenađenje pa je svojeg protivnika do kraja pobijedio s čak 108 čunjeva razlike i bez izgubljenog seta. S 534 srušena čunja ujedno je bio i najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca i drugi igrač utakmice, odmah iza Milana Majetića koji je srušio 538 čunjeva.
Izjednačeni rezultat od 1:1 i skoro sto čunjeva prednosti djelovali su optimistično na početku drugog bloka igrača. U tom drugom bloku igrača za KK Policajac su nastupili Zlatko Neralić i Mirko Birač protiv Milana Majetića, odnosno MIlana Zdunića. Zlatko Neralić je igrao jako loše i na kraju je uvjerljivo izgubio bez osvojenog seta, dok je Mirko Birač osvojio dva seta ali izgubio za 15 čunjeva razlike. Drugi set u kojem je srušio tek 106 čunjeva bilo je teško nadoknaditi.
Sve nade KK Policajca da bi možda mogao doći do pobjede ili bar nerješenog rezultata srušile su se u natupu svojih ponajboljih i najiskusnijih igrača u trećem bloku. Naime, Nenad Plivelić i Anton Marković protiv Nikice Došena i Vlade Alara uspjeli su osvojiti samo jedan jedini set (Plivelić) i nisu bili niti blizu pojedinačne pobjede.
Na kraju zaslužena pobjeda KK Visočice protiv indisponiranih kuglača KK Policajca koji su u slijedećem 3. prvenstvenom kolu slobodni, a u 4. kolu, koje se igra tek 17. listopada 2015.g. igraju protiv ogulinskog KK Poštara kao domaćini. Do navedene utakmice ima puno vremena koje svakako treba iskoristiti za intenzivno treniranje i dizanje natjecateljske forme.

ZAPISNIK

REZULTATI

ODLIČAN POČETAK NOVOG PRVENSTVA, 19. 09. 2015.
Na startu prvenstva 3.HKL Ogulin-Lika u sezoni 2015./16.kuglači KK Policajca ostvarili su očekivanu pobjedu. Prva pobjeda i prva dva prvenstvena boda osvojeni su u utakmici protiv KK Vatrogasca iz Otočca koja je odigrana na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek" u subotnje poslijepodne.
U redovima KK Policajca svoju prvu službenu utakmicu odigrao je Zlatko Neralić, koji je u redovnom prijelaznom roku došao iz KK Poštara. Međutim, taj svoj nastup neće pamtiti po uspjehu jer je protiv najboljeg pojednica gostujuće ekipe Gorana Majetića zabilježio uvjerljiv poraz uz tek jedan osvojeni set. Uz njega u prvom bloku igrača za KK Policajac igrao je Božo Pavlaković koji je, najviše zahvaljujući dobroj igri u prva dva seta, pobijedio Želimira Ostojića samo za 16 čunjeva.
U drugom bloku igrača jedina igračica u cijeloj ligi Ivanka Rebrović te Mirko Birač osvojili su nove dvije pojedinačne pobjede i još dva boda za svoju ekipu. Ivanka Rebrović je bez izgubljenog seta deklasirala Davora Kostelca, dok je Mirko Birač, iako je ostvario zapažen rezultat, promijenjivom igrom dozvolio svojem protivniku Davoru Matasiću da mu uzme dva seta.
Na krilima dobrih rezultata i pobjeda svojih prethodnika, u trećem bloku igrača taj uspjeh su ponovili i Nenad Plivelić te posebno Anton Marković, koji je s 572 srušena čunja bio najbolji pojedinac u redovima KK Policajca. Nenad Plivelić je rutinski pobijedio Dražena Netahlija, dok je Anton Marković, jednako kao i Ivanak Rebrović, svojeg protivnika Ivicu Jurkovića pobijedio bez izgubljenog seta.
Sve u svemu, kuglači KK Policajca na početku sezone pružili su dobru igru i ostvarili uvjerljivu pobjedu ali pravo iskušenje dolazi već u srijedu  23.09.2015.g. (dogovorna promjena termina) kada gostuju kod KK Visočice u Gospiću u sklopu 2. prvenstvenog kola, koje je inače na rasporedu slijedeći vikend.

ZAPISNIK

REZULTATI

PLENUM HKRZ 2015., 28. 07. 2015.
U subotu 25.srpnja 2015.g. u Rijeci je održan Plenum kuglačkih klubova Hrvatske kuglačke regije zapa. Ovogodišnjem Plenumu odazvalo se ukupno 50 predstavnika kuglačkih klubova iz četiri županije - Istarska, Ličko-senjska, Karlovačka i Primorsko-goranska - čijih 57 klubova tvore HKRZ.
Plenumom su predsjedavala četvorica aktualnih predsjednika županijskih kuglačkih saveza navedenih županija, a predsjedavajući je bio domaćin, odnosno predsjednik KS Primorsko-goranske županije Tonči Mikac, koji je inače i predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza.
Kao i na svim dosadašnjim Plenumima na početku su podijeljeni pehari i medalje za osvojena prva tri mjesta u ekipnom natjecanju muških 2.HKLZ i 3.HKLZ Karlovac-Gorski Kotar, Ogulin-Lika i Rijeka-Istra te ženske 2.HKLZ/J. Nakon toga prihvaćena su izvješća. Izvješće o radu zadnji puta podnio je dosadašnji voditelj svih natjecanja Nikola Majnarić, kao i finsncijsko izješće, koja su, nakon kraće rasprave većinom glasova prihvaćena.
Možda najznačajnija točka na ovom Plenumu bila je prihvaćanje Poslovnika o radu HKRZ, koji je prihvaćen uz 4 glasa protiv. Tim je dokumentom konačno ustrojen Plenum HKRZ kao udruženje namjenjeno organizaciji kuglačkih natjecanja III. stupnja za KSKŽ Primorsko-goranske, Karlovačke, Istarske i Ličko-senjske.
Na temelju novousvojenog Poslovnika o radu uz 6 glasova protiv i 4 suzdržana izabran je nvoi-stari voditelj HKRZ, koji će voditi 2.HKLZ za muškarce i 2.HKLZ/J za žene, i to u osobi Nikole Majnarića. O njegovim protukandidatima koje je kandidirao KSKŽ Karlovačke županije Zdravku Ceguru i Nikoli Filipoviću nije se niti glasovalo. Za voditelje 3. liga izabrani su kako slijedi: 3.HKLZ Ri-Istra Nikola Majnarić - jednoglasno, 3.HKLZ Ka-G.Kotar Zdravko Cegur većinog glasova predstavnika navedene lige 7/6 i 3.HKLZ Og-Lika Nikola Filipović većinom glasova predstavnika te lige 6/5. Time je nakon dosta napetosti i neizvjesnosti apsolviran najzanimljiviji dio Plenuma.
U nastavku su jop prihvaćene Propozicije natjecanja HKRZ, kao i Kalendar natjecanja HKRZ za sezonu 2015.-2016., a što se tiče Financijskog plana i Cjenika, Plenum je ovlastio Upravni odbor HKRZ da ih usuglasi i donese najkasnije do početka ligaških natjecanja u HKRZ, odnosno do početka rujna 2015.g.

POSLOVNIK O RADU

PROPOZICIJE

KALENDAR

3.HKLZ OG-LIKA - RASPORED

REDOVNI PRIJELAZNI ROK, 10. 07. 2015.
U netom završenom redovnom prijelaznom roku koji je, kao i svake godine do sada, trajao od 20. do 30. lipnja, u redove KK Policajca pristupio je kuglač KK Poštara Zlatko Neralić. Istovremeno iz kluba nije otišao nitko pa je tako muška ekipa brojčano pojačana za jedno ime. Iako Zlatko Neralić spada u starije ogulinske kuglače ipak se radi o još i te kako korisnom i pouzdanom igraču koji ima veliko kuglačko iskustvote se s pravom očekuje da svojim dobrim igrama pridonese što boljim rezultatima KK Policajca u natjecanju 3. HKLZ Ogulin-Lika u narednoj sezoni.
Inače, od ostalih prelazaka ogulinskih kuglača još se dogodio samo prijelaz Rolanda Graovca iz KK Željezničar-branitelja u KK Klek te odlazak više kuglačica iz ŽKK Ogulin u druge ženske kuglačke klubove. Sve registrirane prijelaze Kuglačkog saveza karlovačke županije u redovnom prijelaznom roku možete pogledati OVDIJE.

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr