Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Kuglačice pobjedile, kuglačima bod, kadeti u Pakracu, 28. 02. 2009.
Kuglačice KK Policajca s trenerom Današnji dan za KK Policajac bio je veoma dinamičan jer su sve trenutno aktivne ekipe imale svoj nastup.
Kuglačice su gostovale u Ozlju gdje su odmjerile snage sa ekipom KK Kupe u sklopu 10. kola II. HKL zapad/jug.  Nakon veoma sigurne igre tijekom cijele utakmice na kraju su pobjedile rezultatom 6 : 2 odnosno 3172 : 3043 u srušenim čunjevima te su time zadržale vodstvo na prvenstvenoj ljestvici. Pojedinačne bodove osvojile su Nikolina Marković (548) u prvom bloku, Jasmina Dubić (525) i Morena Rendulić (540) u drugom bloku i Nives Poljak (525) u trećem bloku, dok su Ana Puškarić (519) u prvom i Valentina Prpić (515) u zadnjem bloku igračica za svega nekoliko čunjeva izgubile bod.
Danas su također, ali na domaćoj kuglani, igrali i kuglači KK Policajca i to protiv ekipe KK Kamačnika iz Vrbovskog. Bila je to utakmica 17. kola III. HKL zapad. Nakon veoma uzbudljive i do kraja neizvjesne utakmice, praktički u zadnjem hicu na utakmici, uspjeli su teškom mukom doslovce iščupati remi - bilo je 4 : 4 - i to zahvaljujući većem broju ukupno srušenih čunjeva. U srušenim čunjevima bilo je 3199 : 3190 za KK Policajac. Pojedinačni bod osvojili su igrači u drugom bloku Mirko Birač (537) i Nenad Plivelić (539) dok su svi ostali izgubili. U prvom bloku Mladen Hećimović (500) i Marijan Stipetić (552) te u trećem bloku Anton Marković (510) i Danko Gašparović (561).

  II. HKL zapad/jug 10. kolo KK Kupa - KK Policajac

  10. kolo II. HKL zapad/jug

  III. HKL zapad 17. kolo KK Policajac - KK Kamačnik

  17. kolo III. HKL zapad

Kadeti KK PolicajcaU sjeni prvenstvenih utakmica ženske i muške ekipe, danas su nastupali i kadeti KK Policajca na XVIII ekipnom kadetskom (U-14) prvenstvu RH u Pakracu. Radi se o kadetima KK Policajca s kojima se pred par mjeseci počelo raditi u Školi kuglanja Ogulin, a onda su, početkom ove godine, čudnom odlukom Športske zajednice Grada Ogulina, Školi kuglanja oduzeti svi termini na Gradskoj kuglani pa su i njihovi treninzi reducirani. No, bez obzira na sve to KK Policajac je uspio, koliko-toliko, pripremiti kadetsku ekipu i s istom nastupiti na državnom prvenstvu. Za kadetsku ekipu nastupili su Nikola Stipetić (423), Ivan Hećimović (150) i Ante Hećimović (396) te kao rezerva Matej Pribanić (167). S njima su u Pakracu bili pomoćni trener Ivica Gašparović i vozač Marijan Spahić. Obzirom na njihovu dob, jer su nekoliko godina mlađi od gornje dobne granice za kategoriju U-14, i na nemogućnost kvalitetnog provođenja treninga, na kraju su od 14 ekipa zauzeli poslijednje 14. mjesto. Iako njihov nastup nije bio rezultatski uspješan svakako je značajan jer se time nastavlja kontinuitet nastupa ogulinske kuglačke mladeži na državnim natjecanjima. Konačni rezultati XVIII ekipnog kadetskog prvenstva RH.  
Već idući vikend (subota i nedjelja) kadeti KK Policajca nastupit će na XVIII parovnom kadetskom prvenstvu RH koje se održava na ogulinskoj kuglani.

Sa još jednom, ovaj puta gostujućom, pobjedom ženska ekipa KK Policajca pod vodstvom trenera Željka Stipetića napravila je još jedan korak prema svojem konačnom cilju - osvajanju prvog mjesta i nastupu na kvalifikacijskom turniru za popunu 1. HKL. Do kraja prvenstva ostale su još tri utakmice, dvije kod kuće - u 11. kolu KK Donat (u nedjelju 8. ožujka u 12 h) i KK  i u 13. kolu KK Vrbovsko - i jedna u gostima - KK Goranin u Delnicama. Kako sada stvari stoje upravo bi ta gostujuća utakmica mogla biti odlučujuća ali ne treba zaboraviti da "Goranke" još moraju gostovati u Ozlju i Šibeniku gdje bi njihov eventualni posrtaj mogao i prije međusobnog ogleda rješiti pitanje naslova prvaka II. HKL zapad/jug za žene. Za nadati se je samo da smanjeni broj termina za trening, prema onoj u najmanju ruku čudnoj odluci Športske zajednice, neće presudno utjecati na njihovu formu i da će izdržati do još ova tri kola do kraja. Naravno, tu treba uračunati i njihove sigurne nastupe na parovnom i pojedinačnom državnom prvenstvu za mlađe juniorke (U-18) koje je na rasporedu u mjesecu ožujku.

Što se tiče muške ekipe KK Policajca, s ovim jednim osvojenim (ili izgubljenim) bodom malo su popravili svoju poziciju i u zadnjih pet prvenstvenih kola (dvije utakmice kod kuće i tri u gostima) morali bi osvojiti barem još dva boda za ostanak u III. HKL zapad. Kako stvari stoje utakmica konačnog raspleta mogla bi biti u 19. kolu protiv KK Kupe iz Ozlja. Prije toga kuglači KK Policajca slijedeće kolo moraju odigrati utakmicu u gostima kod vodeće KK Istre u Poreču gdje se ne očekuju bodovi.


Kuglačice KK Policajca predvođene svojim novim trenerom Željkom Stipetićem sigurno i suvereno osvajaju bodove gdje god da igraju i nisu skrivale svoje zadovoljstvo nakon današnje utakmice u Ozlju. "Sveti kare" (ma što to značilo) stoji četvrta s lijeva.
 

 
InfoStudio.hr