Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Kuglači izgubili, kuglačice odgodile, kadeti u Ogulinu, 07. 03. 2009.
Grb Grada PorečaI ova subota za KK Policajac je, kao i protekla, ispunjena značajnim događanjima i natjecanjima.
Naime, kuglači su gostovali u Poreču gdje su u 18. kolu III. HKL zapad odmjerili snage s kuglačima KK Istre. Obzirom da je KK Istra, uz KK Amater iz Karlovca, vodeća ekipa prvenstva, poraz je bio očekivan. Utakmica je završila 7,5 : 0,5 za KK Istru odnosno 3266 : 3046 u srušenim čunjevima.

Kuglačice su svoju prvenstvenu utakmicu 11. kola II. HKL zapad/jug protiv KK Donata iz Zadra morale odgoditi jer se na ogulinskoj kuglani ovoga vikenda odigrava XVIII. parovno prvenstvo kadeta (U-14). Uatkmica protiv Zadranki bit će odigrana naknadno, kako sada stoje stvari, najvjerojatnije na kraju prvenstva. Međutim, kuglačice KK Policajca nisu odmarale već su njih tri Valentina Prpić, Jasmina Dubić i Ana Puškarić nastupale za Hrvatsku reprezentaciju  u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije SR Njemačke danas u Zaboku. Njihov nastup bio je zapažen u pobjedi nad jakim njemačkim kuglačicama. Konačni rezultat je bio 6 : 2 za Hrvatsku odnosno 3248 : 3208 u Matija Cindrićsrušenim čunjevima. Značajan doprinos ovoj pobjedi dale su Valentina Prpić sa 562, Jasmina Dubić sa 537 i Ana Puškarić sa 554 srušena čunja te su bile najbolje pojedinke hrvatske reprezentacije.
Zapisnik s utakmice.

Na XVIII. parovnom prvenstvu RH za kadete i kadetkinje U-14 koje se ovog vikenda održalo na ogulinskoj kuglani "Klek" nastupila su i dva para KK Policajca. Najprije su nastupili par Ante Hećimović (440) i Nikola Stipetić (414), a nakon njih i Ivan Hećimović (399) i Matej Pribanić (416). Na kraju su zauzeli solidno 18. i 20. mjesto od 21 para koliko ih je u dva dana nastupilo. Prvog dana u subotu, doduđše van konkurencije, nastupio je i kadet KK Policajca Matija Cindrić i ugodno iznenadio najboljim pojedinačnim rezultatom od 448 srušenih čunjeva. Prvo mjesto osvojio je par KK Ponikve iz Zagreba, drugi mjesto par KK Novske i treće mjesto par KK Centra iz Zagreba.

  III. HKL zapad 18. kolo KK Istra - KK Policajac

 18. kolo III. HKL zapad

  XVIII. parovno prvenstvo RH za kadete U-14 - konačni poredak

Jedinu polovicu boda za KK Policajac u Poreču osvojio je Marijan Stipetić srušivši 512 čunjeva, kao i njegov protivnik. Svi ostali izgubili su bod, a najbliži njegovom osvajanju bio je Anton Marković sa srušenih 536 čunjeva, koliko i njegov protivnik, ali je izgubio tri seta. Danko Gašparović srušio je tek 482 čunja, Mirko Birač 518, Branko Bajt 505 i Nenad Plivelić samo 493 čunja. Ukupno su kuglači KK Policajca uspjeli srušiti skromnih 3046, a kuglači KK Istre 3266.
Slijedeće 19. kolo kuglači KK Policajca igraju na domaćoj kuglani možda odlučujuću utakmicu za izlazak iz opasne zone ispadanja iz III. lige i to protiv KK KUpe iz Ozlja koji su u veoma teškoj situaciji pa bi im eventualna pobjeda protiv izravnih konkurenata malo produžila nade za konačni spas. Utakmica se igra u nedjelju 15. ožujka 2009. godine s početkom u 10.00 sati.

J. Dubić, A. Puškarić i V. Prpić - članice hrvatske repr. U-18Kuglačice su, kako je to uvodno rečeno, odgodile svoju prvenstvenu utakmicu 11. kola protiv KK Donata iz Zadra koja se trebala igrati ove nedjelje. Zapravo do odgode utakmice je došlo nesporazumom organizatora državnog parovnog natjecanja za kadete do 14 godina i voditelja natjecanja II. HKL zapad/jug. U HKS-u su jednostavno "zaboravili" da se prema rasporedu odigravanja prvenstvenih utakmica na ogulinskoj kuglani ove nedjelje trebala igrati navedena utakmica. Nije nam poznato koliko u ovome svoje "prste" imaju odgovorni iz Športske zajednice Grada Ogulina koji su, uz HKS, organizatori natjecanja.
Bilo kako bilo, ovim nesporazumom došlo je do još jedne odgode utakmice u prvenstvu, pa je voditelj natjecanja morao Nikola Majnarić reagirati i nepopularnim "dekretom" odrediti da se zaostale i odgođene utakmice igraju po njegovom rasporedu kako bi se prvenstvena utrka privela svojem kraju.
Za kuglačice KK Policajca naredbe voditelja natjecanja su značajne utoliko što je određen datum odigravanja utakmice 12. kola između KK Goranina iz Delnica i KK Policajca, a koja se trebala igrati u nedjelju 15. ožujka 2009. godine u Delnicama. Kako se taj cijeli vikend održava XVIII parovno prvenstvo RH za mlađe juniorke U-18. u Koprivnici vodstvo KK Policajca je već tražilo odgodu te utakmice. Voditelj natjecanja je izišao u susret zamolbi KK Policajca te odredio datum te, po svemu sudeći, odlučujuće utakmice koja će dati odgovor na pitanje tko od te dvije ekipe ide u kvalifikacije za popunu 1. HKL.

 Odluka voditelja natjecanja o odigravanju zaostalih utakmica

Fotografije dolje prikazuju kadetske parove KK Policajca prije nastupa na XVIII. parovnom prvenstvu RH na ogulinskoj kuglani.

Prvi par kadeta KK Policajca - Nikola Stipetić i Ante Hećimović


Drugi par kadeta KK Policajac -Ivan Hećimović i Matej Pribanić
 

 
InfoStudio.hr