Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Važna pobjeda kuglača, kuglačice treće u Koprivnici, 15. 03. 2009.
Nenad Plivelić - igrač utakmiceKuglači KK Policajca danas su u prvenstvenoj utakmici 19. kola III. HKL zapad protiv ozaljske KK Kupe konačno pokazali ono što smo svi i do sada znali, a to je da znaju kuglati. Naime, nakon dužeg vremena odigrali su dobru utakmicu i, u nadmetanju sa suparnikom koji je eventualnom pobjedom mogao zakomplicirati situaciju oko ispadanja u niži rang natjecanja, rješili sve svoje dvojbe i strahove. KK Kupa je, kako bi se to pjesnički reklo, "pregažena" još jedamput. Konačan rezultat bio je 6 : 2 za domaće kuglače ili u čunjevima 3362 : 3298.
Ukupan zbroj čunjeva koje su srušili kuglači KK Kupe je očekivano veliki, jer se radi o solidnoj ekipi koja u nekim utakmicama nije imala sreće, i samo iznadprosječna igra domaćih kuglača mogla je donijeti pobjedu. Da su "policajci" danas odigrali na razini većine ovosezonskih uatkmica sigurno bi izgubili bodove, a u tom slučaju doveli bi se u poziciju koja je bliže mjestu za ispadanje iz lige nego opstanku. Zato je ova pobjeda došla u pravi trenutak, a dobra ili čak odlična igra svih šestorice domaćih kuglača daje nam naznaku da za njih dolaze bolji dani što se kuglanja tiče.

 III. HKL zapad 19. kolo KK Policajac - KK Kupa

 19. kolo III. HKL zapad


Počelo je za kuglače KK Policajca jako dobro već u prvom bloku igrača. Danas najbolji pojedinac u domaćoj ekipi Nenad Plivelić sa 601 srušena čunja premoćno je osvojio bod protiv Ivana Pavlića (551), a isto je napravio i Marijan Stipetić sa srušenih 559 čunjeva protiv Dragutina Gnjilca (499).
Drugi blok igrača KK Policajca Branko Bajt (548) i Mirko Birač (565) uspjeli su, doduše ne tako uvjerljivo, pobjediti svoje protivnike Davora Gnjilca odnosno Janka Strusa (zajedno 523) i Damira Pavlakovića (561) pa je tako KK Policajac poveo $ : 0 i 139 čunjeva plusa.
U trećem bloku domaći kuglači Ivica Gašparović (558) i Anton Marković (531) izgubili su pojedinačne bodove od Ivana Požege (563) i Miroslava Šegine (601) ali su uspjeli zadržati prednost u srušenim čunjevima koji su donijeli dodatna dva boda ekipi KK Policajca.
Slijedeće dvije prvenstvene utakmice kuglači KK Policajca igraju u Rijeci i to najprije protiv KK Elektroprimorja već u subotu 21. ožujka i onda protiv KK Lokomotive tjedan dana kasnije. Obzirom da su navedene ekipe već osigurale ispadanje iz III. HKL zapad bit će to prilika za osvojiti još koji bod i popraviti poziciju na prvenstvenoj ljestvici.

J. Dubić i M. Rendulić - treće u KoprivniciKuglačice KK Policajca, umjesto svoje najvažnije prvenstvene utakmice ove sezone protiv KK Goranina iz Delnica (utakmica je odgođena za srijedu 18. ožujka u 17.30 h na kuglani u Delnicama) jučer su nastupale na XVIII parovnom prvenstvu RH za mlađe junikorke U-18 koje se održava ovoga vikenda u Koprivnici.
Prema rasporedu natjecanja sva četiri para KK Policajca nastupila su jučer (subota) uz još parove domaće KK Podravke, a postigle su slijedeće rezultate: Maja Stipetić (519) i Ana Puškarić-Kober (504) - ukupno 1023, Nives Poljak (544) i Nikolina Marković (511) ukupno 1055, Morena Rendulić (536) i Jasmina Dubić (567) ukupno 1103 (vodeće nakon prvog dana) i Ana Puškarić (506) i Valentina Prpić (559) - ukupno 1065 srušenih čunjeva.
Nakon današnjeg nastupa svih ostalih prijavljenih parova par KK Policajca Rendulić-Dubić konačno je zauzeo treće mjesto. Prve su kuglačice KK Osijeka 97 Saša Pavlović (564) i Maja Wolf (554) - ukupno 1118 srušenih čunjeva dok su drugo mjesto osvojile kuglačice KK Mlake iz Rijeke Nika Cvitković (544) i Maja Nanić (570) - ukupno 1114 srušenih čunjeva. Ana Puškarić i Valentina Prpić na kraju su zauzele odlično 6. mjesto, Nikolina Marković i Nives Poljak 8. te Maja Stipetić i Ana Puškarić-Kober 14. mjesto od 24 para iz cijele Hrvatske. Ovo je izuzetno vrijedan rezultat i nastavak osvajanja odličja na državnim prvenstvima.
Konačni poredak XVIII parovnog prvenstva RH za mlađe juniorke U-18 možete pogledati ovdije.
Za naglasiti je da se postignuti rezultati sa ovog natjecanja, kao i rezultati postignuti na pojedinačnom prvenstvu RH za mlađe juniorke koje se igra slijedeći vikend u Bjelovaru i Koprivnici, vrednuje za mogući izbor u reprezentaciju Hrvatske U-18 pred kojom je Svjetsko prvenstvo početkom svibnja ove godine u SR Njemačkoj.
Što se tiče prvenstvene utrke II. HKL zapad/jug rezultati nekih utakmica kuglačicama KK Policajca su izuzetno olakšali borbu za prvo mjesto. Naime, kuglačice KK Goranina iz Delnica, kao najozbiljnije suparnice našim kuglačicama za osvajanje prvog mjesta, prošle nedjelje su izgubile prvenstvenu utakmicu u Vrbovskom protiv KK Vrbovskog 5 : 3 ali je tu najavljena žalba. Nakon toga, u srijedu su "policajkama" pomogle i kuglačice KK Kupe iz Ozlja pobijedivši "goranke" u zaostaloj prvenstvenoj utakmici rezultatom 6 : 2. Ovakvim razvojem događaja u prvenstvenoj utrci između kuglačica KK Policajca i KK Goranina njihova međusobna utakmica u srijedu u Delnicama izgubila je značaj odlučujuće jer i u slučaju poraza "policajke" osvajanjem bodova na domaćopj kuglani protiv KK Vrbovskog ili KK Donata iz Zadra sigurno osvajaju prvo mjesto. Kako stvari stoje, pred upravom i vodstvom kluba sve je više izgledan posao organizacije priprema za kvalifikacije za popunu 1. HKL u Gospiću 18. i 19. travnja ove godine.

XVIII prvenstvo RH U-18 parovi mlađe juniorke

 11. kolo II. HKL zapad/jug

Fotografije iz Koprivnice.


Kuglačice KK Policajca na XVIII parovnom prvenstvu RH ispred ...


... i unutar koprivničke "Kuglane 2" prije samog nastupa.

 

 
InfoStudio.hr