Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Pet čunjeva falilo za definitivnu potvrdu 1. mjesta, 19. 03. 2009.
Kuglana u DelnicamaSinoć u Delnicama protiv domaćih kuglačica ŽKK Goranina kuglačicama KK Policajca nedostajalo je samo pet čunjeva do osvajanja jednog boda čime bi i definitivno bilo potvrđeno prvo mjesto i kvalifikacije za popunu 1. lige. Bila je to prvenstvena utakmica 12. kola II. HKL zapad/jug u kojoj su mlade kuglačice "Policajca" doživjele svoj prvi prvenstveni poraz. Vrlo neizvjesna i izjednačena utakmica na kraju je završila tijesnom pobjedom domaćih kuglačica 5 : 3 odnosno u čunjevima 3085 : 3080.
Inače, s kuglačicama KK Policajca sinoć su u Delnice doputovali brojni navijači opremljeni svim navijačkim rekvizitima te su bučnim navijanjem i pjesmom tijekom utakmice u delničkoj kuglani stvorili nezaboravnu atmosferu. Pored kompletne uprave KK Policajca, iz Ogulina su u Delnice došli i ostali muški članovi KK Gobac, Jakovac, Matijašić i BožičevićPolicajca, neke majke kuglačica te najvjerniji i stalni navijači gospoda Ivan Gobac, Mate Jakovac, Mijo Matijašić i Ivan Božičević - Rogo. Svi oni zajedno bodrili su svoje ali na kraju sreća se osmjehnula domaćim kuglačicama.
Počelo je više nego dobro za "policajke" u prvom bloku igračica. U vrlo izjednačenim dvobojima Nikolina Marković (509) i Ana Puškarić (516) tijesno su nadjačale svoje protivnice Danijelu Mihel (493) i Ružicu Jelinek (507) čime je ostvarena bodovna prednost od 2 : 0 uz plus 25 čunjeva.

  II. HKL zapad/jug 12. kolo ŽKK Goranin - KK Policajac

  12. kolo II. HKL zapad/jug

U drugom bloku igračica za KK Policajac su nastupile Jasmina Dubić i Morena Rendulić protiv Anite Donkovac te Ljubice Vujnović koju je na pola nastupa zamjenila Slavica Grgurić Pajnić. Upravo ova zadnja kuglačica bila je presudna u pogledu konačnog rezultata jer je u utakmicu ušla pri vodstvu protivnice Morene Rendulić 2 : 0 u setovima i 19 čunjeva minusa, da bi u zadnjih 60 hitaca uspjela sve to anulirati i preokrenuti u svoju korist. Na kraju je, zajedno s Ljubicom Vujnović srušila 522 čunja dok je Morena Rendulić srušila 499. Na žalost, i Jasmina Dubić nije imala svoj dan pa je na kraju sa srušenih tek 492 čunja izgubila od svoje protivnice koja je srušila 512 čunjeva.
Time je, nakon dva bloka igračica, rezultat u bodovima bio izjednačen 2 : 2 uz prednost domaćih kuglačica od samo 14 čunjeva.
Za treći blok igračica obadvije ekipe ostavile su svoje ponajbolje kuglačice pa se među njima zapodjenuo zanimljiv i do zadnjeg hica neizvjestan dvoboj. Odnosi se to pogotovo na dvoboj domaće Snježane Kramar protiv Nives Poljak u kojem je Snježana počela odlično i stekla znatnu prednost ali je Nives ubacila u višu brzinu i sve to stigla. Svakoj kuglačici pripala su po dva seta, a na kraju je Snježana sa 537 srušenih čunjeva bila malo bolja od Nives koja je srušila 529 čunjeva. Međutim, zadnji hitac Nives Poljak pri 526 čunjeva u pune, , bez obzira što joj nije mogao donijeti pojedinačni bod, mogao je KK Policajcu donijeti ukupni bod ili čak obadva da je uspjela srušiti 8 odnosno svih 9 čunjeva. Na žalost, srušila je tek 3 što nije bilo dovoljno za nerješeno ili pobjedu. S druge strane, Valentina Prpić odličnom igrom i s 535 srušenih čunjeva pobjedila je svoju protivnicu Francisku Bolf koja je stala na 518 čunjeva ali ostaje dojam da je sa svojih 6 promašaja u trećem setu propustila stvoriti dovoljnu prednost u čunjevima za konačnu pobjedu.
Bilo kako bilo, ovaj prvi prvenstveni poraz ove sezone ne bi smio ugroziti konačno osvajanje prvog mjesta za kuglačice KK Policajca jer im za to treba još samo jedan bod iz preostale dvije domaće utakmice. Prva prilika bit će već u četvrtak 26. ožujka u 17.00 h na kuglani "Klek" protiv ŽKK Vrbovsko.
Međutim, prije toga, kuglačice KK Policajca u subotu i nedjelju 21. i 22. ožujka nastupaju na XVIII pojedinačnom prvenstvu RH za mlađe juniorke U-18 u Koprivnici i Bjelovaru. I na tom natjecanju nadamo se dobrim nastupima i možda osvajanju neke od medalja.


Danijela Mihel, Nikolina Marković, Ružica Jelinek i Ana Puškarić


Anita Donkovac, Jasmina Dubić, Ljubica Vujnović i Morena Rendulić


Franciska Bolf, Valentina Prpić, Snježana Kramar i Nives Poljak


Redovite i najvjernije navijačice sojih kćeri - mame Božica, Snježana i Karmela.
 

 
InfoStudio.hr