Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Poštari bolji - policajcima utjeha broj srušenih čunjeva , 04. 04. 2009.
U večerašnjoj poslijednjoj utakmici natjecanja u III. HKL zapad kuglačima KK Policajca niti 3405 srušenih čunjeva (najviše u cijelom prvenstvu) nije bilo dovoljno za pobjedu. Naime, u 22. kolu u ogulinskom derbiju protiv KK Poštara, koji su ovaj puta bili gosti, kuglači KK Policajca doživjeli su još jedan domaći poraz. Poštari su bili bolji 5 : 3 odnosno 3431 : 3405 u srušenim čunjevima. Zanimljivo je to što su "policajci" bili uspješniji u setovima i to 14 : 10.
Inače, ova utakmica nije imala nikakav natjecateljski značaj tj. za niti jednu ekipu nije odlučivala o budućem statusu jer su obadvije ekipe već ranije osigurale status trećeligaša. Međutim, ovakve utakmice ogulinskih klubova uvijek su zanimljive i imaju posebnu draž jer odlučuju o trenutnom prestižu u okviru lokalnih kuglačkih nadmetanja.
Kuglači KK Poštara zabilježili su i drugu prvenstvenu pobjedu u ovoj kuglačkoj sezoni, isto kao i kuglači KK Obrtnika koji su već ranije u početku prvenstva već uspjeli dva puta pobijediti .
Tako su ovogodišnje prvenstvene okršaje kuglači KK Policajca, računajući samo domaće tj. ogulinske dvoboje, završili iza KK Poštara i iza KK Obrtnika.
Kao i u nekim proteklim utakmicama protiv KK Poštara, kuglači KK Policajca utakmicu su započeli više nego dobro. U prvom bloku obadva igrača KK Policajca osvojili su bodove i stekli 37 čunjeva prednosti. Naime, Mirko Birač srušio je 567 čunjeva i pobjedio Stevu Šlata koji je srušio 548 čunjeva, dok je Marijan Stipetić srušio 576 čunjeva i bio je bolji od Joška Matijašića koji je srušio 558 čunjeva.

  III. HKL zapad 22. kolo KK Policajac - KK Poštar

  22. kolo III. HKL zapad

U drugom bloku igrača za KK Policajac su igrali Branko Bajt protiv Zlatka Neralića i Anton Marković protiv Krunoslava Lovrića. I dok je Anton Marković sa srušenih 584 čunja bio uvjerljivo bolji od Krunoslava Lovrića koji je srušio 550 čunjeva, Branko Bajt je sa srušenih 566 čunjeva uvjerljivo izgubio od, večeras odličnog, Zlatka Neralića koji je srušio 598 čunjeva. Time su "policajci" poveli 3 : 1 i za još 2 čunja povećali svoju prednost.
U trećem bloku igrača sve se okrenulo na stranu "poštara" jer su i Zvonko Salopek i Rolando Graovac na kraju uspjeli pobjediti svoje protivnike Danka i Ivicu Gašparovića i preokrenuti prednost u srušenim čunjevima. Zanimljivo je da je KK Policajac na kraju trećeg seta nadmetanja igrača trećeg bloka još uvijek imao prednost od 28 čunjeva ali su "poštari" u tom zadnjem četvrtom setu "ubacili u petu brzinu" i na kraju nadjačali za 26 čunjeva. Posebno je briljirao Zvonko Salopek, koji je srušio 606 čunjeva i bio igrač utakmice, a njegov protivnik Danko Gašparović je ostao na 569 srušenih čunjeva. Konačno, Rolando Graovac sa srušenih 571 čunjeva bio je bolji od Ivice Gašparovića koji je srušio tek 543 čunja.
Nastavak susreta odigrao se u lovačkom domu na Barutani gdje su se kuglači jedne i druge ekipe ugodno družili prepričavajući i komentirajući večerašnju utakmicu.
Usprkos ovom porazu utjeha za kuglače KK Policajca mora biti ukupni zbroj srušenih čunjeva jer je taj broj, nakon duže vremena i prvi i jedini puta ove sezone, premašio 3400. Obzirom na to kuglačima KK Policajca ne može se zamjeriti što su izgubili jer su "poštari" večeras odigrali fenomenalnu utakmicu i zasluženo pobjedili. Gledajući nekoliko zadnjih utakmica evidentno je da kuglači KK Policajca dolaze u željenu formu i ruše dugo očekivani broj srušenih čunjeva pa je za nadati se da će slijedeća prvenstvena sezona biti puno uspješnija nego ova protekla u kojoj se zauzelo mjesto u donjem dijelu ljestvice.
U narednom periodu bit će potrebno dobro proanalizirati postignute rezultate u netom završenom prvenstvu i za slijedeću prvenstvenu sezonu pokušati ispraviti uočene nedostatke. Dojam je da kuglači KK Policajca mogu puno više nego što su pokazali u ovoj prvenstvenoj sezoni i uz malo više ozbiljnosti i truda mogu očekivati dobre nastupe u budućnosti. No, sve ipak ovisi o njima samima i njihovom zalaganju na treningu.


Marijan Stipetić, Joško Matrijašić, Mirko Birač i Stevo Šlat.


Branko Bajt, Zlatko Neralić, Anton Marković i Krunoslav Lovrić


Danko Gašparović, Zvonko Salopek, Ivica Gašparović i Rolando Graovac


Nastavak utakmice odigrao se na Barutani uz ugodno druženje i obilje ića i pića.
 

 
InfoStudio.hr