Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Kuglačiice KK Policajca - prvoligašice, 19. 04. 2009.Kuglačice KK Policajca izborile su prvoligaški status i time postigle svoj najveći sportski uspjeh. Nakon triler završnice kvalifikacija u Gospiću kuglačice KK Policajca uspjele su za samo dva čunja nadjačati kuiglačice ŽKK Osijek 97 čime su uspjele osvojiti drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru koji je održan jučer i danas na kuglani Hotela "Ante". Prvo mjesto pripalo je kuglačicama KK Zagreb-Zabokyja koje su u ukupnom zbroju bile za 56 čunjeva bolje od KK Policajca.
Današnji nastup za KK Policajac već u prvoj satnici započela je Nikolina Marković, a uz nju za ŽKK Osijek 97 zaigrala je i danas dobra Marica Abramić. Nikolina je kuglala više nego odlično te je srušivši 550 čunjeva za pet čunjeva bila bolja od svoje protivnice i za isto toliko smanjila jučerašnju prednost Osiječanki.

  Kvalifikacije za 1. HKL žene - zbirni zapisnik


KK Zagreb-ZabokyU drugoj satnici za KK Policajac nastavila je Valentina Prpić i, u odnosu na jučerašnji lošiji nastup, zaigrala puno bolje. Na kraju je srušila solidnih 526 čunjeva i još više pojačala šanse svoje ekipe za konačni uspjeh.
U trećoj satnici za KK Policajac igrale su dvije kuglačice i to Morena Rendulić i Jasmina Dubić. I dok je Jasmina Dubić i danas bila dobra srušivši 531 čunj, Morena Rendulić je igrala nešto lošije nego jučer i srušila tek 495 čunjeva. Tako je nakon treće satnice KK Policajac stekao prednost u odnosu na osiječanke od 467 čunjeva ali sa jednim nastupom više.
U četvrtoj satnici na staze su izišle dvije Osiječanke i Ana Puškarić za KK Policajac. Ana je i danas igrala solidno, srušila 522 čunja i zadržala priključak za ŽKK Osijek. Od dvije igračice ŽKK Osijek 97 Margita Pačarek je podbacila srušivši 493 čunja i time ostavila male šanse za KK Policajac da u petoj satnici Nives Poljak pokuša napraviti čudo tj. stići i prestići prednost Osiječanki od 34 čunja.
Iskreno govoreći, i najveći optimisti među brojnim Ogulincima na kuglani bili su malo rezervirani da će to biti moguće jer je za ŽKK Osijek 97 igrala Ivana Madecki koja je jučer bila dobra srušivši 526 čunjeva.
I onda je krenula Nives. Već nakon prvog seta tj. 30 hitaca prednost Osiječanki je anulirana. Nives je u tom prvom setu briljirala i srušila 154 čunja. Slijedeća tri seta igrale su Nives i Ivana tako da je ukupan zbroj srušenih čunjeva obadvije ekipe bio poravnat. Čas je mala prednost bila za Osiječanke pa se onda to okretalo u korist "policajki" i ta igra živaca trajala je sve do zadnjega 120. hica. U taj zadnji hitac obadvije ekipe ušle su potpuno izjednačene i trebalo je srušiti jedan čunj više za plasman u 1. HKL. Nives je bila u maloj prednosti jer je u nepotpunoj postavi bilo 7 čunjeva dok je Ivana Madecki imala za rušiti samo 4 čunja (dvije desne dame, desnog bauera i srednji čunj). Prva je svoj hitac uputila Nives i srušila 4 čunja, a za njom je svoj hitac uputila i Ivana ali je pogodila samo dvije dame. U tom trenutku u kuglani je nastalo veliko oduševljenje i slavlje kuglačica i članova KK Policajca te njihovih brojnih navijača. Nives Poljak ukupno je srušila 541 čunj odnosno 36 više od svoje protivnice i uz Nikolinu Marković danas je bila najbolja kuglačica KK Policajca.
Zanimljivo je da cijelo vrijeme današnjeg natjecanja gotovo nitko nije pratio što i kako igraju kuglačice KK Zagreb-Zabokyja. Sva pažnja bila je usmjerena na Osiječanke i Ogulinke. Na kraju se doznalo da su Zagrepčanke danas bile najlošije i da su srušile ukupno samo 56 čunjeva više od "policajki" odnosno 58 od Osiječanki. 
Kuglačice KK Policajca danas su sa ukupno srušenih 3168 čunjeva bile najbolje i zasluženo su osvojile drugo mjesto.
U Gospiću su danas bili i sa zanimanjem pratili natjecanje glavni tajnik HKS-a gosp. Mezak i voditelj natjecanja 1. HKL gosp. Tomas koji su Zagrepčankama i Ogulinkama, ako i njhovom vodstvu, odmah čestitali i zaželjeli puno uspjeha u prvoligaškom natjecanju iduće sezone.
Poseban dio ove prekrasne priče su navijačice i navijači "policajki". Najbučniji - Branko BajtCijelo vrijeme, od prvog do poslijednjeg hica, bubanj, trube i pravo sportsko navijanje bez šparanja glasnica za svoju ekipu.
Po povratku iz Gospića kuglačice KK Policajca, zajedno sa svojim vodstvom i brojnim navijačima proslavili su ovaj veliki uspjeh do kasno u noć. Za dobru atmosferu pobrinuli su se Ogulinski tamburaši, a iće i piće bilo je u režiji Restorana Gradina iz Josipdola.
Ovom prilikom valja podsjetiti na članak iz Zadarskog lista od pred dvije i pol godine iz
izvješća sa prvenstvene utakmice između ženskih ekipa KK Donat i KK Policajac odigrane 28. listopada 2006. godine u Zadru: «Iako su iskusne Zadranke naoko lako dobile utakmicu (završilo je 6 : 2 za KK Donat) mlade Ogulinke su oduševile mladošću i talentom. Cijela ekipa su učenice drugog razreda srednje škole, a najmlađa Zadranka ima 40 godina. Ima ih čak 15 u 15000 nastanjenom Ogulinu, a između 90000 žitelja Zadra nemoguće je pronaći jednu njihovog uzrasta za kuglački pomladak. Zapamtite imena tih djevojčica, one će jamačno za 3-4 godine biti u vrhu hrvatskog kuglanja.»
Novinar Zadarskog lista izgleda da je bio u pravu.
U Gospiću su jučer i danas bile i ušle u povijest kuglačice Jasmina Dubić, Valentina Prpić, Morena Rendulić, Ana Puškarić, Nikolina Marković, Nives Poljak, Maja Stipetić, Ana Puškarić-Kober i Matea Gašparović te trener Željko Stipetić i njegov pomoćnik Ivica Gašparović. Klupsku delegaciju još su sačinjavali članovi Upravnog odbora Anton Marković i Branko Bajt te predsjednik kluba Marijan Turković.


Ivan Madecki (505) i Nives Poljak (541) svojevrsnim trilerom odlučile su konačnog pobjednika.


Kuglačice KK Policajca u Gospiću su imale veliku podršku u brojnim navijačima pristiglim iz Ogulina.


Ljudi moji, je li to moguće? Kao da se pitaju kuglačice i trener KK Policajca. Erupcija oduševljenja pa onda suze radosnice...


Pjevalo se i veselilo do dugo u noć....


... ali i plesalo.
 

 
InfoStudio.hr