Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Premijerni nastup ženske ekipe KK Policajca u 1. HKL, 12. 09. 2009.
Predstavljanje ekipaDanašnji dan ostat će zauvijek u pamćenju mladim kuglačicama KK Policajca jer su danas po prvi puta u svojoj kratkoj ali uspješnoj sportskoj karijeri već zaigrale u elitnom kuglačkom društvu - u ženskoj 1. HKL protiv ŠKK Podravke u Koprivnici. Bez obzira što je taj njihov prvi prvoligaški nastup završio pristojnim porazom od slavnih i poznatih kuglačica, kuglačice KK Policajca predvođene trenerom Željkom Stipetićem trudile su se i borile koliko su mogle i  u svemu tome uspjele su osvojiti čak dvije pojedinačne pobjede. Konačni rezultat utakmice bio je 6 : 2 za domaće kuglačice i 3282 : 3105 u srušenim čunjevima. Pojedinačne pobjede uspjele su ostvariti najmlađa igračica utakmice Matea Gašparović, kojoj je ovo bio prvi prvenstveni nastup uopće, te Nives Poljak.  
Zapisnik s utakmice nismo uspjeli dobiti u digitalnom formatu pa ga možete pogledati na fotografiji ovdje.
Prvi nastup i prva pobjeda - Matea GašparovićUtakmicu su u prvom bloku igračica započele dvije Ljiljane - Picer i Zorec za domaću ekipu te Nikolina Marković i Maja Stipetić za gošće. Sami početak utakmice tj. prvi set kod oba para iznenađujuće je pripao gošćama ali do kraja je na tome i ostalo. Ljiljana Picer srušila je 583 čunja (igračica utakmice), a Ljiljana Zorec 561 dok su Nikolina Marković i Maja Stipetić srušile 544 odnosno 480 čunjeva.
U drugom bloku igračica Matea Gašparović je od samog početka preuzela inicijativu i s 530 srušenih čunjeva i 3 osvojena seta relativno lako pobjedila Đurđicu Lukač koja je ostala tek na 502 čunja. Za razliku od Matee, Ana Puškarić je sa skromnih 506 čunjeva izgubila od protivnice Jelene Dinić koja je srušila solidnih 547 čunjeva.
U trećem bloku vidjeli smo najbolju kuglačicu Podravke Željku Orehovec kojoj se suprostavila Valentina Prpić te Anu Belec kojoj je protivnica bila Nives Poljak. Na samom početku i Valentina i Nives dobro su započele ali Valentina za svega nekoliko čunjeva nije uspjela osvojiti prva dva seta, a kada je Željka Orehovec vidjela da bi se moglo dogoditi i iznenađenje ubacila je u višu brzinu te uvjerljivo pobjedila srušivši 575 čunjeva. Valentina je u nastavku dvoboja posustala i na kraju srušila svega 509 čunjeva. Za razliku od nje Nives je cijeli dvoboj odigrala na visini i na kraju dobila pojedinačni bod srušivši 536 čunjeva. Njezina protivnica srušila je 514 čunjeva.
Sve u svemu, uz puno razumljive neuroze pa čak i treme kod "policajki" te 41 promašaj, bio je to solidan nastup na početku prvenstvene utrke i "časan" poraz od puno jačih i poznatijih protivnica. Dojam je da kuglačice KK Policajca mogu puno, puno bolje i nadamo se da će to pokazati već za tjedan dana.
Slijedeće, 2. kolo kuglačice KK Policajca predstaviće se domaćoj ogulinskoj publici u dvoboju protiv kuglačica INE iz Siska. Utakmica se igra u subotu 19. rujna s početkom u 13.00 sati na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek". Nadamol se i prvim bodovima.


Kuglačice KK  Policajca sa svojim trenerom Željkom Stipetićem ispred kuglane u Koprivnici.


Ljiljana Picer, Nikolina Marković, Ljiljana Zorec i Maja Stipetić.


Jelena Dinić, Ana Puškarić, Đurđica Lukač i Matea Gašparović.


Željka Orehovec, Valentina Prpić, Ana Belec i Nives Poljak.
 

 
InfoStudio.hr