Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Dvostruki poraz od klubova iz Istre, 24. 10. 2009.
Danas su se i ženska i muška ekipa KK Policajca u nastavku svojega prvenstva susreli s klubovima iz Istre. Najprije su kuglačice na ogulinskoj gradskoj kuglani ugostile kuglačice ŽKK Istre iz Poreča, a tijekom ovog susreta u Puli su svoju utakmicu započeli kuglači KK Policajca i kuglači KK Elektroistre. U obadva susreta ekipe KK Policajca zabilježile su poraze.
U 6. kolu 1. HKL žene u utakmici između KK Policajca i ŽKK Istre gošće su bile za malo uspješnije i zabilježile svoju prvu prvenstvenu pobjedu rezultatom 5 : 3, a u ukupno srušenim čunjevima bilo je 3209 : 3156 za Istranke. Bio je ovo derbi začelja tj. susret dviju ekipa koje jedine u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu na svoj konto uknjižile niti jednog boda. Nakon današnjeg susreta to "uspijeva" još jedino kuglačicama KK Policajca. No, nije im za zamjeriti jer ipak su one nove u prvoligaškom društvu te još i daleko najmlađe.
Sve do pred kraj utakmice odnosno do završetka trećeg seta u zadnjem bloku igračica bilo je neke šanse da domaće kuglačice osvoje barem jedan bod, da utakmica završi neodlučeno 4:4, ali Ana Puškarić je za svega desetak čunjeva izgubila taj treći set (suparnica Ružica Močibob je povela 2,5 : 0,5) čime je izgubila i sve šanse za osvajanje pjedinačnog boda. Inače, Ana Puškarić ukupno je srušila 521 čunj, a iskusna Ružica Močibob 546. U drugom paru tog trećeg bloka Valentina Prpić je odličnom igrom s ukupno srušenih 555 čunjeva uvjerljivo pobjedila Vjeru Mušković koja je srušila 512 čunjeva. Da je kojim slučajem Ana Puškarić igrala protiv Vjere Mušković, a Valentina Prpić protiv Ružice Močibob obadvije domaće kuglačice osvojile bi po bod i utakmica bi ravršila nodlučeno 4 : 4. Što ti je sreća?

  KK Policajac - ŽKK Istra

Utakmicu su, da se vratimo na početak, otvorile Ana Puškarić-Kober i Nikolina Marković za domaću protiv Marijane Liović i njezine tetke Marije Liović za gostujuću ekipu. I dok je Nikolina Marković teško i uz manje srušenih čunjeva pobijesila Mariju Liović, Ana Puškarić-Kober je podbacila (pred dva dana u Rijeci bila je odlična) i s lakoćom izgubila od Marijane Liović. Marković 534, Marija Liović 538, Ana Puškarić-Kober 466 i Marijana Liović 539 srušenih čunjeva.
Matea GašparovićU drugom bloku igračica ogulinska kuglačka publika ponovo je imala priliku vidjeti najmlađu, a opet najbolju pojedinku susreta - fenomenalnu 16-godišnjakinju Mateu Gašparović. Sigurni smo da je ona najmlađa igračica 1.HKL, a sve više zaokuplja pozornost kuglačkih stručnjaka i zaljubljenika u kuglanje jer s lakoćom ruši "cifre" kakvih se ne bi odrekli i puno stariji kuglači,a kamo li kuglačice. Danas je srušila 570 čunjeva i uvjerljivo pobijedila Dušanku Molnar koja je srušila 508 čunjeva.
Podsjećamo da je Matea Gašparović pred dvije godine, zajedno s Ozljankom Valentinom Pavlaković, bila državna kadetska prvakinja U-14 u parovima te da je na godinu dana bila i kategorizirana sportašica od Hrvatskog olimpijskog odbora kao daroviti sportaš VI kategorije. No, za aktualno vodstvo Športske zajednice to nije bilo dovoljno da dobije i barem simboličnu sportsku stipendiju, iako je za to bilo planom predviđenih sredstava, a u to vrijeme sportsku stipendiju dobivali su nekategorizirani sportaši. Mateu to nije obeshrabrilo već je nastavila marljivo trenirati, a odlaskom iz KK Policajca dvije kuglačice, ugrabila je priliku i iz kola u kolo postiže odlične rezultate. Bravo Matea!
Još jedna mlada kuglačica od tek 17 godina danas je igrala za KK Policajac. Bila je to Ana Grgurić kojoj je to bila tek druga utakmica ovoga prvenstva te je, iako je izgubila bod od danas najbolje gošće Štefice Horvat-Margetić (566 srušenih čunjeva), zabilježila solidan nastup s 510 srušenih čunjeva.
U slijedećem 7. kolu koje se igra 7. studenog (zbog blagdana Sisveta slijedeći vikend se ne igra prvenstvo) kuglačice KK Policajca gostovat će u Virovitici gdje će se ogledati s kuglačicama Slobode TVIN.


V. Prpić, N. Marković, A. Puškarić-Kober, M. Gašparović, A. Grgurić, A. Puškarić, T. Majetić i M. Stipetić

Marijana Liović, Ana Puškarić-Kober, Marija Liović i Nikolina Marković

Štefica Horvat-Margetić, Ana Grgurić, Dušanka Molnar i Matea Gašparović

Vjera Morović, Valentiana Prpić, Ružica Močibob i Ana Puškarić


Kuglači KK Policajca u 3. kolu 3. HKL zapad danas su gostovali u Puli gdje su se susreli s kuglačima KK Elektroistre. Izgubili su s maksimalnih 8 : 0, a u ukupno srušenim čunjevima bilo je čak i "podnošljivo" jer razlika nije bila prevelika kako bi se to dalo zaključiti iz rezultata. KK Elektroistra je ukupno srušila 3268, a KK Policajac 3159 čunjeva.
Za KK Policajac danas su nastupili Mladen Hećimović ( s 538 danas najbolji "policajac"), Ivica Gašparović (529), Branko Bajt (501), Tomislav Grdić (530), Mirko Birač (527) i Anton Marković (534).
Slijedeće 4. kolo 3. HKL zapad kuglači KK Policajca ugostit će na ogulinskoj gradskoj kuglani kuglače KK Grobničana RB. Utakmica se igra za dva tjedna u subotu 7. studenog s početkom u 16.30 sati.

  KK Elektroistra KK Policajac

  3. HKL 3. kolo
 

 
InfoStudio.hr