Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Nastavljeno prvenstvo 1. HKL i 3. HKLZ, 16. 01. 2010.
I kuglačice i kuglači KK Policajca današnjim utakmicama na ogulinskoj gradskoj kuglani, protiv ŠKK Podravke iz Koprivnice odnosno KK Kamačnika iz Vrbovskog, nastavili su svoja prvenstvena natjecanja 1. HKL (žene) i 3. HKL zapad (muški).
Kuglačice su igrale 10. kolo 1. HKL odnosno prvo kolo proljetnog dijela prvenstva i zabilježile su još jedan poraz. Gošće iz Koprivnice bile su bolje ukupnim rezultatom 6 : 2 (14,5:9,5) odnosno 3353:3282. Zanimljivo je da je za kuglačice KK Policajca danas po prvi puta u prvenstvenoj utakmici nastupila mlada kuglačica Tamara Majetić, a unatoč tome "policajke" su odigrale odličnu utakmicu i postigle svoj najbolji ovosezonski domaći rezultat prema ukupno srušenim čunjevima. Međutim, kuglačice ŠKK Podravke, predvođene rekorderkom ogulinske gradske kuglane (643 srušena čunja), a koja je i danas bila najbolja pojedinka susreta s 610 srušenih čunjeva, jednostavno su bile bolje i bodovi su otputovali u Koprivnicu.

U drugoj današnjoj utakmici koja se igrala na ogulinskoj gradskoj Debitant Božo Pavlakovićkuglani, a u kojoj su domaći kuglači KK Policajca ugostili uvijek neugodne kuglače KK Kamačnika iz Vrbovskog, bilo je neizvjesno sve do kraja. Bila je to utakmica 11. kola 3. HKL zapad koje je zapravo zadnje kolo jesenskog dijela prvenstva koje po rasporedu nije "stalo" u prošlu godinu. Nakon velike neizvjesnosti do samog kraja utakmice, bodovi su ipak ostali kod "policajaca" i puno će značiti u nastavku prvenstvene borbe za očuvanje trećeligaškog statusa. Kao i kod kuglačica, i kuglači KK Policajca u svojim redovima danas su imali debitanta, a bio je to iskusni ogulinski kuglač Božo Pavlaković, koji je u nedavnom mini prijelaznom roku, prešavši iz drugoligaša KK Kleka, pojačao redove KK Policajca. Iako nije bio među najboljim pojedincima susreta, njegovo iskustvo i mirnoća u završnici utakmice bila je prevaga, pa se već sada s pravom može reći da su "policajci" u prijelaznom roku profitirali. Inače, KK Policajac je pobijedio tijesnim rezultatom 5 : 3 uz manje osvojenih setova (10,5:13,5) i uz prednost od samo 19 čunjeva odnosno 3329 : 3310.

 KK Policajac - ŠKK Podravka

 KK Policajac - KK Kamačnik

 3. HKLZ 11. kolo

Kuglačice su svoju utakmicu protiv gošći iz Koprivnice započele s Nikolinom Marković i debitanticom Tamarom Majetić u prvom bloku igračica i to protiv prvakinje Hrvatske u nedavno održanom tzv. sprint pojedinačnom natjecanju Đurđice Lukač odnosno Željke Široki. Tamara je sa svojih 510 srušenih čunjeva očekivano izgubila, a Nikolina je bila blizu pobjedi ali je u samom finišu svojeg dvoboja pobjedu prepustila svojoj odličnoj protivnici. Nikolina je s 580 srušenih čunjeva bila najbolja pojedinka domaće ekipe i stvarno je šteta da nije upisala pojedinačnu pobjedu.
U drugom bloku igračica za KK Policajac su igrale Maja Stipetić i Matea Gašparović protiv Jelene Dinić i Ljiljane Picer. Maja je ugodno iznenadila odličnom igrom i rezultatom, srušila je 572 čunja i uvjerljivo osvojila pojedinačni bod za svoju ekipu. Za razliku od nje, Matea danas nije bila raspoložena za igru i neočekivano je srušila manje od petsto čunjeva, točnije 491, i uvjerljivo izgubila od puno bolje i iskusnije protivnice.
U zadnjem bloku domaće3 kuglačice Ana Puškarić i Valentina Prpić dobro su igrale i postigle su odlične rezultate od 567 odnosno 562 srušena čunja, međutim, Valentinina protivnica Željka Orehovec opet je blistala i s 610 srušenih čunjeva uvjerljivo pobjedila te svojoj ekipi osigurala konačnu pobjedu. Ana Puškarić je svoju protivnicu Anu Jambrović pobjedila te tako za KK Policajac osvojila drugi pojedinačni bod.
Iako su kuglačice KK Policajca zabilježile još jedan poraz raduje činjenica da su pokazale odličnu igru s kojom, ako tako nastave, zasigurno mogu računati i na prve prvenstvene bodove. U slijedećem 11. kolu 23. siječnja gostuju u Sisku kod kuglačica ŠKK INE.


Nikolina Marković, Đurđica Lukač, Tamara Majetić i Željka Široki

Maja Stipetić, Jelena Dinić, Matea Gašparović i Ljiljana Picer

Ana Puškarić, Ana Jambrović, Valentina Prpić i Željka Orehovec

Za razliku od kuglačica, kuglači KK Policajca uspjeli su zabilježiti novu prvenstvenu pobjedu ali su se za nju jako, jako namučili i naživcirali svoje navijače u prepunoj gradskoj kuglani "Klek". Slično kao i protekle sezone, Vrbovščani su pokazali da su dobri kuglači i, samo zahvaljujući nekim iznenađujućim rezultatima i izjednačenosti 3. HKL zapad, trenutno zauzimaju poslijednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici.
Naime, u prvom bloku igrača, a u kojem su za KK Policajac igrali Danko Gašparović protiv mladog Roke Klobučara i Anton Marković protiv iskusnog Nikole Mamule, "policajci" su ostali bez osvojenog boda i 44 čunja zaostatka. Danko Gašparović - Roko Klobučar 555 : 568 (1:3) i Anton Marković - Nikola Mamula 554 : 585 (1:3).
U drugom bloku igrača za domaće su zaigrali Tomislav Grdić protiv mladog Dine Senfnera i Mladen Hećimović protiv Saše Burića. Slobodno se može reći da je ovaj drugi blok igrača bio presudan jer čunjevi (24) i bod kojega je osvojio Mladen Hećimović te čunjevi koje je, iako je izgubio bod na setove,osvojio Tomislav Grdić postali su temelj na kojem su Božo Pavlaković i Mirko Birač u trećem bloku sazidali pobjedu svoje ekipe. Hećimović je tek u četvrtom, zadnjem setu slomio Burića i pobjedio s rezultatom 563 : 539 (3:1) dok je Grdić zadnji, četvrti set nesretno izgubio za svega 3 čunja i, premda je na kraju imao prednost od 9 čunjeva, bod prepustio junioru Senfneru. Grdić - Senfner 568 : 557 (1,5:2,5).
Dvoboji u trećem, odlučujućem bloku igrača između iskusnih Bože Pavlakovića i Mirka Birača za KK Policajac i Mladena Senfnera i Dinka Kolića za KK Kamačnik, bili su toliko napeti i neizvjesni da se sve do zadnjih hitaca nije znalo kome će pripasti pobjeda. Prednost u čunjevima išla je čas na stranu jedne, a čas na stranu druge ekipe. Stvarala se i ispuštala osjetna prednost u istom setu, a na kraju, mirnije ruke i glave bili su domaći kuglači te su tijesno osvojili i pojedinačne bodove i ostvarili prednost u čunjevima tako da su dva dragocjena boda uknjižena KK Policajcu. Pavlaković - Senfner 549 : 531 (2:2) i Birač - Kolić 540 : 530 (2:2).
Ovom pobjedom KK Policajac sada ima 10 bodova i mirnije čeka nastavak prvenstva jer su ova dva današnja osvojena protiv direktnog suparnika koji i dalje ostaje na začelju sa svega 6 bodova.
Slijedeće 12. kolo zapravo je početak proljetnog dijela prvenstva pa KK Policajcu u goste dolazi karlovački KK Željezničar koji ove sezone igra odlično i na čelu je prvenstvene ljestvice. Za pobjedu će trebati odigrati još bolje nego protiv KK Kamačnika, a zasigurno je to i moguće. Utakmica se igra u subotu 23. siječnja u 17 h.


Danko Gašparović, Roko Klobučar, Anton Marković i Nikola Mamula

Mladen Hećimović, Saša Burić, Tomislav Grdić i Dino Senfner

Božo Pavlaković, Mladen Senfner, Mirko Birač i Dinko Kolić
 

 
InfoStudio.hr